Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ARGEŞENII PROPUN: La Curtea de Argeş FĂRĂ SICRIE şi CRUCI pe STRADA MARE – VOI CE SPUNETI?

Avatar

Publicat

in

Si la Curtea de Argeş moartea a devenit o afacere excelentă. Dovadă rezultatele spectaculoase înregistrate de firmele de pompe funebre care, în 2019, sunt mai profitabile ca oricând. Asa se face ca in ltimul an, principalele strazi ale orasului regal s-au umplut de firme specializate in vanzarea de cosciuge si alte produse pentru morti, de multe ori cetateanii si turistii fiind nevoiti sa treaca pe sub coroane sau cruci atarnate deasupra. Concluzia este una amara: pompele funebre reprezintă unul dintre business-urile ,,de perspectivă’’ in  economia orasului regal, având în vedere că niciodată nu va duce lipsă de clienți. Dar ce spun argesenii simpli, cei care nu vor sa vada cosciugele etalate deasupra sau la doar cativa metri de ei ?

Asa se face ca mai multi argeseni solicita Primăriei Curtea de Arges sa intervina pentru a stopa aplasarea societatilor care se ocupa cu cosciuge si alte produse pentru morti in yonele intens circulate si stoparea crearii unei imagini deyolante a orasului regal in mintea cetatenilor si turistilor.

Publicitate

“Poate va suna bizar solicitarea mea, insa consider ca are legatura cu viața, cu starea de sanatate psihica, dar și cu bunul simț! Va rog foarte mult ca persoanele care au “pile” la Primaria Curtea de Arges, sa insiste ca Primaria sa adopte o hotarare care sa nu mai permita amplasarea societatilor de pompe funebre, pe arterele principale intens circulate! Orasul are o imagine cu adevarat macabra, când întâlnim peste tot in centru sau pe arterele principale cu caracter turistic, de la intrare pana la iesire, numai imagini cu sedii cu firme de pompe funebre. De parca am fi un oras de morti! Multumesc!”, este mesajul unui argesean care a primit foarta multa sustinere

Voi ce spuneti ?

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

SE FACE ORDINE! Uniforma, obligatorie în școli – Propunerea legislativă merge la votul final

Avatar

Publicat

in

De

Propunerea legislativă ce prevede ca uniforma să devină obligatorie în școli a fost aprobată de Senat, în calitate de prim for sesizat, cu 87 de voturi pentru, 41 contra și nicio abținere. Câți bani vor primi copiii pentru haine începând din anul școlar 2021-2022, informează Antena3.

Proiectul ce propune obligativitatea uniformei și acordarea unei subvenții pentru aceasta a fost inițiat de senatorul PMP Cătălin Iliescu. Proiectul vizează modificarea articolului 5 din Legea nr.35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ.

Publicitate

Potrivit modificărilor ce au fost avizate de Senat, în calitate de prim for sesizat, fiecare școală, în acord cu consiliul părinților și al elevilor, trebuie să-și aleagă ”un semn distinctiv: ecuson, eșarfă, uniformă sau alte asemenea”. 

Elevii din învăţământul general obligatoriu de stat ar urma să primească câte 350 de lei pentru uniformă. ”Pentru acoperirea costurilor uniformelor şcolare se acordă o sumă de 350 de lei/ an şcolar pentru fiecare elev, sumă care se atribuie în cote egale în fiecare semestru. Fondurile necesare pentru aplicarea prezentei legi se asigură din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării”, potrivit unui amendament al senatorului PSD Ecaterina Andronescu.

Propunerea legislativă urmează să fie votată și de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, în procedură de urgență. Dacă va trece și de Camera Deputaților, uniforma ar deveni obligatorie începând cu anul școlar 2021-2022.

„Purtarea uniformei școlare are ca efect reducerea nivelului de violență și agresivitate în rândul copiilor.

După introducerea uniformei, conform datelor furnizate de poliție, rata incidentelor violente din școli a scăzut cu 34%, numărul bătăilor între elevi s-a diminuat cu 51%, incidentele cu tentă sexuală s-au redus cu 74%, posesia de droguri, cu 69% și actele de vandalism cu 18%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Peste 2 milioane de români au avut contractul suspendat! Peste 2,9 miliarde de lei s-au dus pe șomajul tehnic

Avatar

Publicat

in

De

În perioada stării de urgență,  peste 2,4 milioane de salariaţi români au avut contractele de muncă suspendate.

Valoarea plăţilor făcute de ANOFM, până pe 15 iunie, a trecut de 2,9 miliarde lei, conform unui raport al Curţii de Conturi privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgenţă din România.

Publicitate

Un număr de 404.904 angajaţi din Bucureşti au primit indemnizaţia de şomaj tehnic plătită de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) pentru perioada aferentă stării de urgenţă, se menţionează în raportul „Gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgenţă” realizat de Curtea de Conturi la solicitarea Parlamentului şi publicat marţi, conform Agerpres.

Curtea de Conturi citează în raportul său date privind numărul beneficiarilor acestei indemnizaţii publicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi informaţii privind sumele plătite valabile la data de 15 iunie.

„Cei mai mulţi angajaţi cărora li s-a suspendat contractul individual de muncă din iniţiativa angajatorului şi care au beneficiat de indemnizaţie plătită de la bugetul asigurărilor pentru şomaj au fost în regiunea Bucureşti-Ilfov (470.827), cu o pondere de 23% din total şi regiunea Nord-Vest (324.903 beneficiari – 16% din total). La nivelul judeţelor componente ale acestor regiuni, cei mai mulţi beneficiari au fost în municipiul Bucureşti (404.904) şi Cluj (110.205)”, se menţionează în raportul Curţii de Conturi.

Curtea de Conturi consideră că numărul mare de cereri şi beneficiari din regiunea Bucureşti-Ilfov se explică prin faptul că activitatea economică se concentrează în special în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, împreună cele două unităţi administrativ-teritoriale formând cea mai mare aglomeraţie industrială din ţară, unde produsul intern brut este de aproximativ de două ori media pe ţară.

Suma totală plătită prin ANOFM pentru angajaţii din Bucureşti pentru indemnizaţia de şomaj tehnic aferentă stării de urgenţă a fost de 600.844.000 lei, potrivit raportului Curţii de Conturi.

„La nivelul regiunilor de dezvoltare, cel mai mare volum al plăţilor s-a înregistrat în regiunea Bucureşti-Ilfov (702.718 mii lei), corespunzător unui număr de 470.827 beneficiari, Municipiul Bucureşti înregistrând cele mai mari plăţi (600.844 mii lei, 86% din total regiune şi 20% din totalul la nivel naţional)”, se precizează în raportul Curţii de Conturi.

Conform cifrelor ANOFM analizate de Curtea de Conturi, numărul cererilor depuse de angajatorii din regiunea Bucureşti-Ilfov pentru indemnizaţia de şomaj tehnic pentru salariaţii lor pentru perioada stării de urgenţă se ridică la 40.810.

Vezi și

SURSE Oamenii care trag sforile pentru Ludovic Orban! Încă o piesă din puzzle-ul racolărilor făcute de PNL de la PSD

Nume grele din politică implicate în afaceri imobiliare dubioase. Clanurile interlope nu lipsesc din peisaj

Rafila: ‘Toată lumea speră să ducă la aplatizarea curbei de creștere. Rămâne de văzut dacă în această săptămână aceste lucruri se vor confirma

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend