Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Argeşenii au decis : « E cea mai urâtǎ zonǎ regalǎ din lume şi se aflǎ la Curtea de Argeş » 

Publicat

in

 Locuitorii municipiului Curtea de Argeş sunt tot mai dezamǎgiţi de faptul cǎ autoritǎţile locale nu se implicǎ în rezolvarea problemelor semnalate de ei şi nu le oferǎ minimul de condiţii de care au nevoie.

Ultimele reclamaţii în acest sens fac referire a zona Vidraru, zona ultracentralǎ a oraşului regal care de altfel aratǎ ca o zonǎ pǎrǎsitǎ. Clǎdirea uriaşǎ care în urmǎ cu ani de zile era unul dintre simbolurile oraşului aratǎ ca una pǎrǎsitǎ, cu geamuri murdare şi vopsea decoloratǎ. Spaţiul din imediata apropiere a acesteia e nǎpǎdit de buruieni, aceleaşi buruieni care au acaparat şi florile plantate de angajaţii Serviciului Public de Gospodǎrire Comunalǎ.

Trotuarul este probabil cel mai urât din întreg oraşul mai spun cei care trec prin zonǎ şi nu înţeleg de ce nimeni nu ia mǎsuri pentru refacearea imaginii acestui oraş cu potenţial turistic uriaş. « Parcǎ te afli într-o zonǎ pǎrǎsitǎ… complexul Vidraru e gol, buruienile au acaparat întreaga zonǎ, trotuarul este impracticabil, ne rupem picioarele pe aici cât despre parcare, necesitǎ o amenjare urgentǎ. Au rǎmas 20 de metri de piatrǎ cubicǎ şi în rest numai gropi… Trec aproape zilnic pe aici, mergând spre cimitir şi în fiecare zi îmi pun aceeşi întrebare – atât de indiferenţi sunt cei din conducerea oraşului ? Pentru cǎ de fapt imaginea Curţii de Argeş este asimilatǎ cu a celor care o conduc… » spune dezamǎgitǎ Ioana M, o pensionarǎ din Curtea de Argeş.

Imaginile alǎturate demonstreazǎ câtǎ dreptate are femeia simplǎ dar cu spirit de observaţie mai bun decât a multora dintre cei care lucreazǎ în administraţia localǎ dar nu vin cu nici o idee pentru refacerea unor zone importante din oraş.

Proiecte au fost dar nimic nu s-a realizat

De ani de zile se discutǎ de acea zonǎ însǎ nici un primar nu a fost în stare sǎ gǎseascǎ vreo rezolvare. Si asta pentru cǎ o bunǎ parte din terenul cu pricina este cadastrat pentru SC Vidraru iar administraţia localǎ nu poate face lucrǎri. De asemenea, proiectul de hotǎrâre al consiliului local prin care se prevedea obligativitatea colantǎrii vitrinelor spaţiilor comerciale goale, a fost atacatǎ în instanţǎ, tot pentru cǎ nu a fost pusǎ în practicǎ la termenul potrivit.

Deşi s-a fǎcut un proiect conform cǎruia s-ar fi amenajat o parcare şi un loc de promenadǎ în zona Vidraru, lucrǎrile nu pot fi demarate pânǎ la rezolvarea problemelor juridice. Pânǎ atunci însǎ nimeni nu interzice primǎriei sǎ asfalteze trotuarul atât de gǎurit sau sǎ cureţe buruienile care au sufocat florile în întreaga zonǎ.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Olguța Vasilescu lovește Guvernul Orban: Un exemplu ca să vedeți cum se scurg banii în buzunarele voastre

Publicat

in

De

După ce Guvernul Orban a anunțat că majora pensiile, însă nu se știe cu cât, dând semne clare că pensionarii nu vor beneficia de creșterea cu 40% a pensii plănuită pentru 1 septembrie 2020, Lia Olguța Vasilescu lansează un atac devastator la adresa Cabinetului PNL.

Olguța Vasilescu prezintă, pe Facebook, un prim caz despre cum „se scurg banii în buzunarele liberalilor”.

Nu aveti bani de pensii, da? Zilnic o sa va dau cate un exemplu ca sa vedeti cum se scurg banii in buzunarele voastre! Incepem cu o afacere pe care Guvernul PSD si instantele au considerat-o ilegala. Nu si Dancă! Nu îl știți pe Dancă? E nenea ala care invinuia PSD de coruptie si se tavalea prin studiourile tv in incercarea de a ne demonstra cat de imaculati sunt cei din PNL…”, a răbufnit Olguța Vasilescu.

Cazul prezentat de fosta șefă a Muncii

Președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Nicolae Turdean impreună cu noul director general, Elena Sava, cu ajutorul auditului intern reprezentat de Ninel Paiajen dar și cu doamna Ebolia Coman de la biroul juridic fac demersuri în vederea transferului unei licențe solicitate de AMI TURNING S.R.L, scrie flux24.ro.

În speță este transferul licenței de concesiune pentru exploatare nr. 3285/2000, (perimetrul Cristeşti – Drăguşeni), de la societatea Agregate Est S.R.L către societatea AMI TURING S.R.L.

Societatea AMI TURNING S.R.L a initiat demersuri în legătură cu acest transfer încă din 09.11.2017, cand a câștigat licitația derulată prin lichidator CAPITAL INSOL SPRL FILIALA IAȘI, cu miza „proprietatea imobiliară teren si construcții numită Balastiera Cristești, bunuri mobile reprezentând echipamente de balastieră și licența de exploatare pentru agregate de râu, respective nisip şi pietriş”, cu mențiunea că licența de exploatare nu poate fi vândută de lichidator, conform legii minelor, însă poate fi transferată în condițiile legii.

Presiunile au început în august 2018, atunci când ANRM a informat societatea asupra faptului că drepturile și obligațiile asumate prin licenţa în spetă, nu pot fi transferate pentru că societatea nu îndeplinea condițiile impuse de Legea minelor. Cei de la AMI TURNING S.R.L au dat în judecată ANRM, formându-se dosarul nr. 612/45/2018, aflat pe rolul Curții de Apel laşi Administrativ și Fiscal. Cererea a fost respinsă, iar acțiunea formulată de reclamantele AMI TURNING S.R.L. şi Agregate Est S.R.L a fost considerată neîntemeiată. Societatea a considerat în continuare că se face un abuz în cadrul ANRM, astfel a înaintat numeroase petiții, printre care Petiția nr. 117/11.03.2019 către Cab. Prim-ministru; Petiția nr. 119/19.03.2019 catre Administratia Prezidențială ; Petiția nr. 125/08.05.2019 către SGG. Toate aceste petiții au avut ca răspuns din partea ANRM că solicitarea transferului este ILEGALĂ.

Profitând de situația tulbure din această perioadă generată de pandemie şi de inactivitatea unor instituții publice, președintele ANRM, cu sprijinul Cancelarului Ionel Dancă și a unor angajați din ANRM, a demarat acțiunea de atribuire cât mại urgentă a transferului ilegal al licenței de concesiune pentru exploatare nr. 3285/2000 către societatea AMI TURNING S.R.L.

Astfel, noua angajată ANRM, Tabără Paula, numită (de Elena Sava) să se ocupe de transferurile de licențe, a întocmit un raport necesar finalizării transferului, care nu a fost semnat de cei de la departamentul juridic, ci doar de ea și doamna Elena Sava.

Menționăm că salariații biroului juridic din cadrul ANRM au fost avertizați de către președinte și Elena Sava că indiferent de avizul lor, acest transfer va fi finalizat până la sfârşitul lunii iunie 2020.

Nicolae Turdean a fost director al companiei de stat CupruMin și este considerat un apropiat al șefului Cancelariei premierului Ionel Dancă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

GEST SCANDALOS AL UNUI PRIMAR DIN ARGEȘ – S-A COCOȚAT PE MONUMENTUL EROILOR, CA SĂ-ȘI FACĂ SELFIE ÎN ZIUA DE ÎNĂLȚARE

Publicat

in

De

Gest incredibil al unui primar PSD din județul Argeș, chiar în ziua în care sunt pomeniți eroii neamului românesc cu ocazia praznicului Înălțării Domnului. Astfel, primarul comunei Vlădești, Cristian Dică-Hristu, s-a cocoțat pe monumentul eroilor din localitate pentru a-și face un selfie. Gestul sau a șocat comunitatea pe care o conduce.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend