Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Argeșeanul Gabriel Bratu, demis din funcția de secretar de stat

Avatar

Publicat

in

Gabriel Bratu, președintele Agenției Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România, a fost demis luni din funcție de către premierul Ludovic Orban.

În Monitorul Oficial de astăzi, 20 ianuarie, a fost publicată decizia privind „eliberarea domnului Ion Gabriel Bratu din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România”.

DE INTERES

Gabriel Bratu, fost inspector școlar general al IȘJ Argeș,  era secretar de stat din aprilie 2019, fiind susținut pentru funcție de ALDE. Bratu este cunoscut pentru faptul că își schimbă partidele după cum bate vântul. Acesta a fost mai întâi la PDL, apoi a trecut la PSD, iar din decembrie 2018 este înscris în ALDE.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES

ACTUAL

E război total între PNL și USR PLUS! Acuze dure la adresa unui lider liberal: ‘Este stăpânit de furie și de frică. Furie că a pierdut puterea și frică pentru că are datorii mari din campanie’

Avatar

Publicat

in

De

 Deputatul Cosette Chichirău, lider al organizației județene Iași a USR, a declarat că primarul Mihai Chirica ”va fi nevoit să bată palma cu PSD și să refacă USL-ul în Consiliul Local”.

Cosette Chichirău a scris, joi, pe Facebook că primarul ales Mihai Chirica ”şi-a pierdut cu totul controlul”, pentru că nu poate face majoritate în Consiliul Local.

”De două zile este stăpânit de furie şi de frică. Furie că a pierdut puterea şi frică pentru că are datorii mari din campanie pe care nu le mai poate onora. Mihai Chirica a promis două posturi de viceprimar, crezând că PNL va lua peste 45 la sută, dar acum nu poate da niciunul. Cu PNL la 32 la sută şi PMP la 5 la sută, nu are cum să facă majoritate. Aşa că va fi nevoit să bată palma cu PSD şi să refacă USL-ul în Consiliul Local”, afirmă Cosette Chichirău.

DE INTERES

Ea a mai spus că USR-PLUS va avea nouă consilieri locali şi va putea bloca toate hotărârile care privesc patrimoniul oraşului, inclusiv schimburile de terenuri.

”Avem o treime din Consiliul Local, iar Chirica are interzis la combinaţii. Echipa noastră nu datorează nimic nimănui. De aceea, suntem liberi să fim în slujba ieşenilor. USR-PLUS va colabora punctual pe proiecte cu celelalte partide, pentru binele ieşenilor”, afirmă Cosette Chichirău.

La rândul său, deputatul Marius Bodea, afirmă, într-un comunicat de presă că lipsa de credibilitate şi corupţia din primărie face imposibilă colaborarea dintre edilul liberal Mihai Chirica şi USR-PLUS în Consiliul Local.

”După ce a sunat personal fiecare ales al PSD din CL Iaşi, foştii săi colegi şi camarazi de nelegiuiri, încercând să îi cumpere şi să îşi facă majoritate, şi tot nu i-a ieşit socoteala, şi-a amintit brusc de USR-PLUS şi l-a apucat dragostea de noi. Mulţumim, dar nu. Aproape 60% dintre ieşenii care au votat duminică au ales schimbarea lui Mihai Chirica. Printre ei ne aflăm şi noi. Lipsa sa de credibilitate, corupţia pe care a instituit-o în primărie, averea sa nejustificată, care o trece pe toate neamurile sale, abuzul, sfidarea şi aroganţa cu care a tratat acest oraş îl fac pentru noi, cei din USR-PLUS, de nedigerat”, a precizat Marius Bodea.

Liderii PNL Iaşi Costel Alexe şi Mihai Chirica au propus formarea unor majorităţi de dreapta în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, din care să facă parte PNL, PMP şi USR-PLUS. Liderii USR şi PLUS au respins vehement propunerea PNL.
În Consiliul Judeţean, PNL poate face majoritate doar cu PMP, însă în Consiliul Local, liberalii au majoritate doar dacă se aliază cu PSD sau cu USR-PLUS.
PNL a obţinut 11 mandate în Consiliul Local, USR-PLUS nouă, PSD cinci, iar PMP două, conform news.ro.

Citește și:

Escrocherie de mare clasă, dar totul s-a terminat la DNA. Un fost angajat al SRI s-a dat drept ofițer SIE pentru a înșela mai multe persoane

Întrebarea-cheie la care trebuie să răspundă cei surprinși pe camerele de supraveghere de la BES 1

Veste bună pentru tinerii care vor să își achiziționeze o locuință. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

ACTUAL

Nume grele din lumea interlopă, chemate în instanță ca martori pentru un temut lider al unei grupări de trafic de droguri

Avatar

Publicat

in

De

Un nou martor cu identitate protejată a fost audiat, la Tribunalul Timiș, în dosarul de trafic de cocaină al grupării conduse de Lucian Boncu. Acesta a declarat în fața instanței că ”ăl știam pe Boncu de la cazino. Organiza petreceri la aprtamentul lui din Giroc unde se consuma cocaină. Erau persoane care aduceau droguri – ”Becali”, ”Jack”. Boncu le solicita pe telefon acestora să aducă droguri. Boncu era prieten cu Paul Ștefan. Știam de droguri din auzite. Boncu era văzut ca un lider. Toată lumea ăl asculta, nimeni nu trecea peste cuvântul lui. Pe cei de lângă el, practic, îi conducea. Îi teroriza pe cei care nu-l ascultau. La chefuri participau apropiați- ”Calu”, ”Oiță”, ”Becali”, Nicu șoferul, ”Jack”, ”Baghera”.


Din câte știu, Boncu le oferea droguri celor prezenți, dar nu pot să precizez exact cui. Am auzit că ”Jack” i-a adus droguri. De la el știu că a participat la chefuri”.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend