Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Argeșeanca Gabi Zoană a vorbit despre lupta anticorupție în Parlamentul European

Avatar

Publicat

in

Europarlamentarul PSD, argșeanca Gabriela Zoana, cea care a luat locul Vioricai Dancila in Parlamentul European a vorbit la Bruxelles despre importanta echitatii si corectitudinii in instrumentele folosite pentru combaterea coruptiei. Eurodeputata sustine ca „egalitatea este un drept fundamental în Uniunea Europeană, drept ce ar trebui sa sa fie recunoscut și respectat de toate statele membre și de instituțiile europene, fiind aparat de acțiunile interne și externe” (…) „Comisia a renunțat la corupție în UE, în timp ce mecanismul de cooperare și verificare pentru România, cat și pentru Bulgaria, a fost menținut. Este dificil sa nu simți un sens al standardelor duble sau al inegalității în UE.”

Aceste afirmații vin ca urmare a dezbaterilor purtate in spatiul mediatic din România în ceea ce privește lupta anticorupție, problematica dezbătută și de Prim-Vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Publicitate

În final, europarlamentarul Gabriela Zoana considera ca ” egalitatea intre toți cetățenii UE este un drept fundamental, indiferent de statele membre din care provin”, aceasta așteptând cu nerăbdare alături de colegii din Parlamentul European sa apere și sa se asigure ca aceste drepturi ” se vor aplica tuturor cetățenilor UE, fără niciun dublu standard”. Declarația politică susținută de europarlamentarul Gabriela Zoană a fost făcută în contextul în care în plenul Parlamentului European a fost dezbătut raportul anual privind drepturile fundamentale în Uniunea Europeană și a avut un ecou cu atât mai puternic întrucât prezentă la dezbateri a fost Vera Jourova, comisarul european pentru justiție.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ultimă oră! Ucigașul lui Emi Pian, arestat preventiv!

Avatar

Publicat

in

De

Magistrații de la Tribunalul București au decis, vineri seara, arestarea preventivă a lui Richard Emanuel Gheorghe, zis Richard al lui Rinu, pentru uciderea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian.

Judecătorii au decis ca membrul clanului Rinu să fie arestat pentru 30 de zile.

Publicitate

În vârstă de 26 de ani, Richard Rinu este suspectat de omorârea lui Emi Pian, crima având loc, în noaptea de luni spre marți, în cartierul Giulești din Sectorul 6.

Din probatoriul administrat a rezultat că, pe fondul unui conflict spontan, izbucnit în timpul unui joc de noroc, bărbatul de 26 de ani ar fi aplicat victimei, un bărbat de 39 de ani, lovituri cu un obiect ascuțit, cauzându-i plăgi profunde, leziuni ce au impus transportarea victimei la spital, unde aceasta a decedat la scurt timp de la internare.

Vezi și

SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Mare atenție! Amenda va fi majorată pentru această faptă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nelu Tătaru: Nu e conducere militară, nu există aşa ceva

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat ce se întâmplă cu DSP Bucureşti, după ce mai multe televiziuni și chiar agenții de presă au anunțat că va fi preluată de o conducere militară. 

„Nu e conducere militară, nu există aşa ceva. Ionel Oprea este secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi pensionar militar. Nu facem ca la Suceava, unde am trimis conducere militară. Coordonarea DSP-urilor era la Horaţiu Moldovan. Am scos de acolo DSP Bucureşti, cel mai mare DSP din ţară, şi l-am pus coordonator pe Ionel Oprea. Acolo sunt 250 de oameni, plus 90 detaşaţi, care trebuie puşi la treabă. Şi directorul de la Direcţia Asistenţă Medicală, dr. Nica, se va ocupa şi el efectiv. El face evaluarea, care este în curs.

Publicitate

Am trecut DSP Bucureşti în atribuţiile domnului secretar de stat Oprea. Acolo erau probleme mari, a fost şi acel focar de COVID, laboratoarele care făceau teste nu erau plătite. Va continua evaluarea! Rămâne conducerea actuală, dar sub conducerea dlui secretar de stat Ionel Oprea„, a declarat Nelu Tătaru în exclusivitate pentru DC NEWS.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend