Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ARGEȘ | Transport ILEGAL de lemne la Sălătrucu- CAMION CONFISCAT și DOSAR PENAL

Publicat

in

În cursul zilei de ieri, 27 mai, a.c., jandarmii argeșeni din cadrul Postului Montan Arefu au desfășurat mai multe acțiuni de prevenire și combatere a tăierilor și transporturilor ilegale de material lemnos, în urma cărora un bărbat s-a ales cu dosar penal și camionul confiscat.

Pe timpul acțiunilor de verificare, jandarmii au observat pe raza comunei Sălătrucu, un autocamion încărcat cu material lemnos. Dată fiind configurația traseului, atât autocamionul, cât și autospeciala de jandarmi au încetinit până la oprire, moment în care jandarmii au procedat la verificare legalității transportului.

La solicitarea justificată a oamenilor legii, șoferul autocamionului, un bărbat de 38 de ani din Valea Iașului, nu a prezentat documentele legale care să însoțească transportul întrucât nu deținea niciun document. În această situație, la fața locului a fost solicitată prezența lucrătorilor de poliție, cât și a reprezentanților Ocolului Silvic Șuici pentru întreprinderea demersurilor legale.

Pe numele bărbatului, jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul sâvărșirii infracțiunii de transport fără documente de însoțire a materialului lemnos, iar autocamionul marca Volvo, cât și cantitatea de aproximativ 11 metri cubi lemn rășinoase au fost ridicate în vederea confiscării.

Documentele întocmite în această cauză cât și bărbatul au fost predate polițiștilor din cadrul Secției 17 Tigveni pentru continuarea cercetărilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Anunț important de la Ministerul Familiei! Se acordă peste 2 milioane de lei pentru proiectele câștigătoare

Publicat

in

De

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a transmis pe pagina sa de facebook că s-a dat startul Concursului Național de Proiecte de Tineret și Concursului Național de Proiecte Studențești prin care se acordă alocări de peste 2 milioane de lei pentru proiectele câștigătoare.

„Dăm startul Concursului Național de Proiecte de Tineret și Concursului Național de Proiecte Studențești. Astăzi, publicăm metodologia pentru cele două concursuri. Alocăm peste 2 milioane de lei pentru proiectele câștigătoare și ne propunem să ajungem la cel puțin 2.000 de tineri și studenți.

Concursul Național de Proiecte de Tineret 2022 are un buget de 1.200.000 de lei, iar fiecare proiect câștigător va primi din partea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse maximum 50.000 de lei. Ne propunem să avem în acest an proiecte de care să beneficieze peste 1.200 de tineri, cu vârsta între 14 și 35 de ani, din toată țara.

Concursul Național de Proiecte Studențești se adresează, așa cum îi spune și numele, studenților din România. Pentru acest an avem un buget de 810.000 de lei, iar de proiectele declarate câștigătoare vor beneficia minimum 800 de studenți.

Organizăm aceste concursuri sub egida Anului European al Tineretului. Căutăm proiecte prin care să-i ajutăm pe tineri să depășească greutățile din cei doi ani ai pandemiei Covid-19, să-i sprijinim pe cei din comunități defavorizate sau din grupuri marginalizate sau să-i încurajăm să participe în diverse acțiuni de voluntariat.

Colegii mei au analizat cele 25 de propuneri făcute de fundațiile și organizațiile de tineret pentru concursurile din acest an, iar majoritatea se regăsesc în metodologie. A fost stabilit calendarul pentru anul 2022, iar proiectele vor putea fi depuse în luna iulie. La începutul lunii septembrie, vom ști care sunt propunerile câștigătoare”, a transmis Ministrul Familiei, Gabriela Firea

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lovitură dură! Persoanele care comit această faptă vor primi amenzi de până la 6.000 de lei

Publicat

in

De

Mare atenție! Conform unui proiect legislativ care a primit votul Senatului, persoanele care inscripționează cu graffiti pereții clădirilor, garduri sau alte obiecte din spațiile publice vor risca amenzi de până la 12 ori mai mari decât în prezent.

La bază, pare un gest artistic inofensiv pe care îl fac foarte mulți adolescenți din România, poate și copii cu un simț artistic mai dezvoltat. Este vorba de graffiti pe clădiri, garduri sau alte obiecte din spațiul public. Cei care nu respectă legea, conștientizând că acea practică este ilegală în țara noastră, vor ajunge să scoată din buzunar niște sume astronomice.

Amenzile pentru graffiti, de 12 ori mai mari

Între 3000 și 6000 de lei vor plăti amendă persoanele care fac însemne, înscrieri, desene sau lipesc imagini, fără drept, pe pereții clădirilor, gardurilor sau alte obiecte din locuri publice. La ora actuală, astfel de gesturi sunt sancționate între 100 și 500 de lei. Amenzile urmează să fie mărite printr-o propunere legislativă care a primit raport favorabil pentru adoptare de către deputați, în ultima săptămână.

Inițiatorii proiectului legislativ sunt de părere că această prevedere are scopul de a-i sancționa pe cei care fac graffitiuri, în contextul în care acest fenomen afectează, printre altele, clădirile de patrimoniu istoric și cultural. Ca o pedeapsă suplimentară, pe lângă sumele foarte generoase, cei care sunt prinși cu desene ilegale vor fi obligați să și le șteargă, redând starea inițială a bunului deteriorat. Termenul legal specificat pentru reparații în același document este de 15 zile calendaristice.

În situația în care persoana sancționată nu își îndeplinește obligația, autoritatea administrației publice locale va efectua lucrările necesare de reabilitare din fonduri proprii, cu mențiunea că, imediat după, va da în judecată făptașul pentru recuperarea prejudiciului financiar.

La această oră, propunerea legislativă de mai sus a fost adoptată de Senat și urmează să ajungă în Camera Deputaților. Având în vedere raportul favorabil din această săptămână al deputaților, este improbabil să nu se bucure de adoptare și în această cameră a Parlamentului, urmând să fie promulgată de Președinte și publicată în Monitorul Oficial, informează playtech.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend