Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Arges – Oua infestate cu Salmonella retrase rapid din magazine

Publicat

in

Mii de argeşeni au fost la un pas de a consuma ouă infestate cu o  cu o tulpină periculoasă de Salmonella! În urma unei alerte naţionale,  peste 300.000 de ouă provenite din Polonia au fost retrase de pe piaţă din mai multe judeţe, inclusiv din Argeş.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a retras de pe piaţă, pe 29 şi 30 decembrie 2016, 330.000 de ouă provenite din Polonia, vicepreşedintele Mihai Ponea declarînd că există o alertă şi a fost emis un buletin de analiză cu salmonella tifimurium.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, Daniel Lupu, a spus că din judeţul nostru s-au retras dintr-un hipermarket  aproximativ 44.000 de ouă infestate cu Salmonella care nu ajunseseră la vînzare.
„Exista un risc mare pentru consumatori, în special pentru copii şi bătrîni, care sînt mai sensibili şi puteau face toxiinfecţii alimentare. Noi am primit alerta pe 29 decembrie, iar pe 30 decembrie am luat măsura punerii sub sechestru a ouălor provenite din Polonia care nu au mai ajuns la consumatori. Miercuri, ouăle vor fi duse la incinerare. Recomand consumatorilor să cumpere ouă doar din locuri autorizate şi, dacă au vreo suspiciune asupra siguranţei alimentare a acestora, să ne sesizeze“, a declarat Daniel Lupu.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Florin Cîțu intră la rupere: ‘Dacă mai există onoare și celălalt președinte al Senatului își va da demisia’

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîțu i-a cerut demisia Ancăi Dragu (USR PLUS) de la conducerea Senatului României.

„Cred că după ce vom vedea motivarea CCR, dacă mai există onoare şi celălalt preşedinte al Senatului îşi va da demisia. Demisia (Ludovic Orban – n.r.) e un act unilateral. Dacă CCR îmi va da dreptate, mă aştept ca cei doi preşedinte ai Camerelor să plece”, a declarat Florin Cîţu, marţi la Parlament.

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat luni că şi-a depus la partid demisia de la conducerea Camerei, avertizând că, în cazul în care, într- o perioadă de maximum 15 zile, nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, şi-o va depune personal, informează News.ro.

Vezi și:

Vești bune de la Guvern! Florin Cîțu: ‘Propunem o creştere brută a salariului minim de aproape 11% de la 1 ianuarie 2022’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vineri, restricții rutiere pe Transfăgărășan – Au loc filmări pentru un film artistic

Publicat

in

De

IPJ Argeș informează că în ziua de vineri, 1 octombrie 2021, între orele 07:00 – 19:00, pe DN 7C – Transfăgărășan, vor fi impuse restricții temporare de circulație, pe sectorul cuprins între km 108+000 (hotel Capra) și km 116+804 (intrare tunel Bâlea). Mai precis, restricțiile vor fi aplicate intermitent, cu intervale de 10 minute filmare, 10 minute eliberare trafic, pentru filmarea unor secvențe într-un film artistic.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţiile de circulaţie şi semnalizarea rutieră temporară. Totodată, pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere pe fondul condiţiilor de trafic aglomerat, polițiștii recomandă conducătorilor auto să își păstreze calmul, să nu uite de politețea rutieră, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și ale organizatorilor și să nu blocheze intersecțiile.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend