Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Arges – Oua infestate cu Salmonella retrase rapid din magazine

Avatar

Publicat

in

Mii de argeşeni au fost la un pas de a consuma ouă infestate cu o  cu o tulpină periculoasă de Salmonella! În urma unei alerte naţionale,  peste 300.000 de ouă provenite din Polonia au fost retrase de pe piaţă din mai multe judeţe, inclusiv din Argeş.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a retras de pe piaţă, pe 29 şi 30 decembrie 2016, 330.000 de ouă provenite din Polonia, vicepreşedintele Mihai Ponea declarînd că există o alertă şi a fost emis un buletin de analiză cu salmonella tifimurium.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, Daniel Lupu, a spus că din judeţul nostru s-au retras dintr-un hipermarket  aproximativ 44.000 de ouă infestate cu Salmonella care nu ajunseseră la vînzare.
„Exista un risc mare pentru consumatori, în special pentru copii şi bătrîni, care sînt mai sensibili şi puteau face toxiinfecţii alimentare. Noi am primit alerta pe 29 decembrie, iar pe 30 decembrie am luat măsura punerii sub sechestru a ouălor provenite din Polonia care nu au mai ajuns la consumatori. Miercuri, ouăle vor fi duse la incinerare. Recomand consumatorilor să cumpere ouă doar din locuri autorizate şi, dacă au vreo suspiciune asupra siguranţei alimentare a acestora, să ne sesizeze“, a declarat Daniel Lupu.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Traian Băsescu iese la rampă: ‘Bugetarii ar trebui să fie mai reținuți, nu se justifică protestele lor dacă privim cheltuielile cu bugetarii’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Traian Băsescu, europarlamentar PMP, a declarat faptul că bugetarii nu sunt îndreptățiți să protesteze pentru măriri salariale în condițiile în care veniturile lor sunt semnificativ mai mari decât cele din mediul privat.

Traian Băsescu a vorbit la Realitatea PLUS și a făcut o comparație între criza majora prin care a trecut România sub conducerea sa, când a fost nevoit să reducă anvelopa salarială bugetară cu 25%, și criza sanitară prin care trece România acum, criză care afectează și latura economică.

„Diferența între cele două crize e uriașă. Atunci era o criză de bani pe toată piață. Împrumutăm cu 8-9-10% dobânda. În momentul de față sunt bani pe piață, nu este o criză de lipsa de bani pe piață, problema e generată de criză din sănătate care a afectat producția, în principal.

Avem deficite structurale majore, am încheiat anul cu un deficit de 10%, ceea ce înseamnă un deficit major, plus deficitul major în comerțul exterior. Importăm cu vreo 12 miliarde mai mult decât exportăm, ceea ce afectează balanță comerțului exterior”, a explicat Traian Băsescu.

Mai mult, Traian Băsescu a venit cu cifre concrete, comparative între salariile medii ale bugetarilor față de cele din mediul privat.

„Bugetarii ar trebui să fie mai reținuți, nu se justifică protestele lor dacă privim cheltuielile cu bugetarii.

Salariu mediu net al bugetarilor este de 5050 de lei, nu brutul, salariul mediu net, comparativ cu salariul mediu în industrie care este 3113 lei. Cei care produc, încasează puțîn peste jumătate față de cei care nu produc, ceea ce înseamnă o răsturnare.

Costurile cu salariile bugetarilor reprezintă 27% din bugetul de stat. Acestea sunt calcule la luna noiembrie 2020, nu au apărut încă socotelile pe decembrie, când s-a dat și al 13-lea salariu. Bugetarii ar trebui să stea puțîn mai liniștiți și mai decenți.

3 milioane de salariați din economia reală susțîn 6 milioane de pensionari și un milion trei sute de mii de bugetari. Nu se poate, e bietul om din producție, din economia reală, e sfrijit și un colos se așază în spatele lui”, a mai spus Băsescu, conform realitatea.net.

Citește și:

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Adrian Marinescu: ‘Noua tulpină este mai contagioasă, dar nu știm cu cât, exact’

Avatar

Publicat

in

De

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul ”Matei Balș”  din București a declarat despre noua tulpină de coronavirus că prezintă ”aceleași simptome dacă te infectezi, dar nu s-a stabilit clar dacă apar mai repede, în circa trei zile după ce te-ai infectat sau perioada de incubație este tot de cinci-șapte zile”.

Avem trei cazuri de infectare cu tulpina britanică la noi în țară: o femeie din Giurgiu şi alţi doi angajaţi ai unei şcoli din Bucureşti.

Alte probe sunt în lucru şi e foarte posibil să aflăm că avem mai multe cazuri. Până acum ştiam că noua tulpină este mai contagioasă decât cea clasică, iar mortalitatea este mai mare în rândul pacienților de peste 60 de ani.

Medicul Adrian Marinescu îţi explică de ce. Adrian Marinescu, medic infecționist: „Sunt multe incertitudini cu privire la această nouă tulpină. Este mai contagioasă, dar nu ştim cu cât, exact. Ai aceleaşi simptome dacă te infectezi, dar nu s-a stabilit clar dacă apar mai repede, în circa trei zile după ce te-ai infectat sau perioada de incubaţie este tot de cinci-şapte zile. Cert este că a fost identificată în peste 60 de ţări deja şi ar putea deveni forma dominată de virus în circulaţie.“

Dar declaraţia premierului Boris Johnson, potrivit căreia mutația este şi cu 30% mai mortală, a pus lumea pe jar. Consilierul ştiinţific al Guvernului britanic a venit cu precizări.

Sir Patrick Vallance: „Când ne uităm la cifrele din spitale, ale pacienţilor infectaţi, rezultatele nu sunt diferite faţă de cei infectaţi cu tulpina originală. Nu există dovezi ale mortalităţii ridicate. Vreau să subliniez că este multă nesiguranţă în jurul acestor cifre şi trebuie să lucrăm mai mult până să ajungem la o concluzie exactă“, conform alephnews.ro.

Citește și:

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend