Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ARGEȘ | ELEVII unui liceu din Câmpulung, BEȚI CRIȚĂ la orele de curs

Publicat

in

În urma informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la faptul că un elev din cadrul unei unități de învățământ liceal din municipiul Câmpulung a acuzat o stare de rău, ca urmare a faptului că ar fi consumat alcool, alături de alți colegi, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În ziua de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, unui elev din cadrul unei unități de învățământ liceal din municipiul Câmpulung i s-ar fi făcut rău, ca urmare a faptului că ar fi consumat alcool, alături de alți colegi.

La fața locului s-au deplasat un echipaj de poliție și un echipaj medical, care a preluat minorul și l-a transportat la spital.
Din primele verificări efectuate de polițiști, a reieșit faptul că, șase elevi de clasa a IX-a, ar fi consumat alcool, adus de unul dintre ei, în incinta unității de învățământ.

În urma celor constatate, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991, celor șase elevi, pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au avut în atenție unitatea de învățământ și au desfășurat activități de verificare, în anul 2021.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de prevenire a unor astfel de evenimente, prin efectuarea unor activități informativ-educative cu elevii și cadrele didactice.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Vladimir Putin și-a găsit ‘nașul’! Cel mai bogat oligarh ucrainean dă în judecată Rusia la CEDO: ‘Crimele Rusiei împotriva Ucrainei și a poporului nostru sunt flagrante, iar cei vinovați trebuie să fie trași la răspundere’

Publicat

in

De

Vești proaste pentru Vladimir Putin! Rinat Ahmetov, cel mai bogat oligarh al Ucrainei, a intentat un proces împotriva Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), invocând presupuse încălcări ale drepturilor de proprietate şi confiscarea bunurilor în contextul invaziei Moscovei.

Ahmetov este proprietarul majoritar a două mari oţelării, inclusiv Azovstal – scena unora dintre cele mai intense lupte din război – în oraşul portuar Mariupol, pe care forţele ruse l-au cucerit luna trecută.

Oligarhul ucrainean este originar din oraşul ocupat Doneţk, în regiunea estică Donbas, unde forţele de ruse îşi concentrează eforturile pentru a câştiga mai mult teritoriu.

Zeci de afaceri din industria siderurgică, mine de cărbune şi alte active din regiune, precum şi din sudul Ucrainei, care sunt deţinute de Ahmetov, au fost confiscate de forţele ruse, a spus oligarhul.

Procesul urmăreşte ”asistenţă urgentă pentru blocarea, jefuirea, distrugerea şi deturnarea cerealelor şi metalelor de către Rusia”, potrivit unui comunicat emis de compania System Capital Management, deţinută de Ahmetov.

”Răul nu poate rămâne nepedepsit”, a subliniat el în declaraţie.

”Crimele Rusiei împotriva Ucrainei şi a poporului nostru sunt flagrante, iar cei vinovaţi trebuie să fie traşi la răspundere… Acest proces este unul dintre primii paşi juridici internaţionali împotriva Rusiei menit să oprească crimele lor în curs, distrugerea economiei ucrainene şi jefuirea bunurilor ucrainene”, a adăugat el.

”Jefuirea mărfurilor de export ale Ucrainei, inclusiv cereale şi oţel, a dus deja la creşterea preţurilor şi la moartea oamenilor din cauza foametei în întreaga lume. Aceste acţiuni barbare trebuie oprite, iar Rusia trebuie să plătească integral. Cred în dreptate şi lupt pentru ea”, a conchis omul de afaceri ucrainean, informează news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Politologul Stelian Tănase: ‘Parcă vocea Occientului a mai slăbit, lumea e ușor obosită. Pacea rea e să piardă Ucraina să ne trezim cu Rusia pe la Lvov, Cernăuți, pe acolo, pe la Odesa, în Marea Neagră, o Mare Neagră rusească’

Publicat

in

De

Politologul Stelian Tănase, profesor de științe politice, a declarat că ajutorul occidental ajunge în Ucraina foarte greu, iar asta se vede pe front: rușii avansează și-și consolidează pozițiile.

Pe de altă parte, noi informații vorbesc despre reluarea furnizărilor de echipamente și asta aduce oarecare speranță.

Stelian Tănase a vorbit apoi despre președintele francez Emmanuel Macron, care insistă să discute cu Vladimir Putin și care solicită ca Rusia să nu fie umilită. „Un papagal”, e verdictul lui Tănase despre Macron.

Tănase: În loc să dea vina pe ucraineni pentru criza alimentară, Rusia mai bine ar vorbi despre cum a invadat ea un stat suveran

Despre acuzația Rusiei că Occidentul e de vină pentru criza alimentară, Tănase a spus: „Păi, ce să zică și ea? Până la urmă, ar trebui să vorbească de încălcarea de către Rusia a drepturilor ucrainenilor și a unui stat suveran, nu să acuze pe ucraineni că-și apără țara și să-i facă vinovați, să-i transforme în agresori”.

„Criza alimentară e, evident, un război pe care Rusia îl duce împotriva omenirii, a celor care depind de grânele din Ucraina și e într-un fel pe dos vizavi de criza petrolului și a gazelor. Deci rușii au petrol și gaze, iar ucrainenii au grâne. Deci aici undeva se întâlnesc și negocierea nu se poate face între Moscova și Kiev, ci între Washington și Moscova, între Londra, Bruxelles, Paris, Berlin și Moscova, deci pe aici văd eu că ar putea apărea o soluție, că grupurile de afaceri, cei care fac bani, vor găsi o soluție mai mult decât noi, comentatorii, sau politicienii din aceste capitale”, a mai explicat Tănase.

Stelian Tănase, despre ajutorul pe care occidentalii îl dau (sau nu) Ucrainei

Întrebat care ar fi pacea „rea” de care se teme Boris Johnson, scriitorul a răspuns: „Pacea rea e să piardă Ucraina să ne trezim cu Rusia pe la Lvov, Cernăuți, pe acolo, pe la Odesa, în Marea Neagră, o Mare Neagră rusească. Ar fi o pace rea, silită, o capitulare”

„Trebuie să spunem că în ultimele 2 – 3 săptămâni, din cauza întârzierii furnizării de către occidentali a echipamentelor pe care le-au promis, că de promis sunt foarte buni, buni de gură, excepționali, se simte că rușii s-au consolidat, cuceresc orașe, se instalează bine.

Parcă vocea Occientului a mai slăbit, lumea e ușor obosită, dar văd că avem de două zile informații de pe agenții că au început iar să furnizeze echipamente, ceea ce ar fi foarte bine, numai că se mișcă încet, birocrația asta merge a dracului de încet”, a mai afirmat Stelian Tănase, la B1TV.

Despre temerea președintelui francez Emmanuel Macron ca Rusia să nu fie umilită, acesta a spus: „Macron a pierdut alegerile! I-am zis Micron! Nu e niciun Macron, e un micron, un băiat acolo care face greșeli mari. Nu vă aduceți aminte imaginile cu el și Putin la o masă cu 6 metri distanță între ei? Faptul că vorbesc în fiecare zim se sfătuiesc și au vorbit cu câteva ore înainte de atacul din 24 februarie… S-a dovedit slab, un papagal! Vorbeste degeaba cu Putin, că n-a realizat că Putin are planul lui și-l va duce la îndeplinire, că e puțin dus, nu se va lăsa înduioșat de ce-i spune franțuzul civilizat! Ideea lui Putin e de are face imperiul rus!”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend