Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ARGEȘ | Doi polițiști de la rutieră reținuți pentru luare de mită – CINE SUNT și CINE I-A RECLAMAT

Publicat

in

Doi agenti de poliție din Pitești au fost reținuți de către ofițerii Anticorupție pentru că ar fi luat mită de la doi șoferi ca să nu le ia permisele. Este vorba de agenții de poliție MATEI EUSEBIU ION și CHILIMENT MARIAN DRAGOŞ. Cei doi au fost prinsi in flagrant de catre doi ofițeri DGA sub acoperire.

La data de 17.12.2021, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul DGA-SJA Argeș și Serviciul Operații sub coordonarea procurorului din cadnłl Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a agentului șefde poliție C.M.D. și a agentului șef principal de poliție M.E.I., ambii agenți de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș Secția nr. 2 Poliție Pitești Compartiment Ordine Publică, ambii fiind desemnați ca polițiști rutieri, după ce aceștia, în exercitarea atribuțiilor de serviciu au primit de la doi conducători auto suma de 1.800 lei, câte 900 de lei de la fiecare pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere ca urmare a săvârșirii unor contravenții Ia regimul rutier.De asemenea, cei doi agenți de poliție au primit în data de 16.11.2021 suma de 300 de lei de la un alt conducător auto pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu cu ocazia constatării unor contravenții la regimul rutier, în prezent fiind efectuate cercetări pentru probarea întregii activități infracționale a acestora.Urmare a acțiunii de prindere în flagrant și a probatoriului administrat, cei doi au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș în vederea continuării cercetărilor. Ulterior, la data de 18.12.2021, agenții de poliție C.M.D. și M.E.I. au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore.Lucrătorii SJA Argeș au beneficiat de sprijinul lucrătorilor DGA — Serviciul Operații, Serviciul Interceptarea Comunicațiilor și conducerii IPJ Argeș.

Ieri, cei doi polițiști au fost prezentati Tribunalului Argeș cu propunerea de arestare preventiva. Magistratii au decis arestul la domiciliu pentru cei doi polițiști pentru 30 zile.

Iata ce au decis magistratii:

În temeiul art. 227 alin. 1 C.proc.pen., respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş de arestare preventivă a inculpatilor Chiliment Dragoş Marian cetăţean român, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infr. de luare de mită în formă continuată(3 acte materiale) prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 cp rap. la art. 7 lit.c din Legea 78/2000 cu aplic. art. 35 alin1 cp si Matei Eusebiu Ion, cetăţean român, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infr. de luare de mită în formă continuată(3 acte materiale) prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 cp rap. la art. 7 lit.c din Legea 78/2000 cu aplic. art. 35 alin1 cp.
În temeiul art. 227 alin. 2 C.proc.pen., ia fa?ă de inculpatul Chiliment Dragoş Marian măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18.12.2021 şi până la data de 16.01.2022, inclusiv. În temeiul art. 221. alin. 1 C.proc.pen., impune inculpatului Chiliment Dragoş Marian obligaţia de a nu părăsi imobilul unde va executa măsura preventivă a arestului la domiciliu, respectiv Piteşti, pe durata măsurii preventive, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În temeiul art. 221 alin.2 C.proc.pen., impune inculpatului Chiliment Dragoş Marian pe durata arestului la domiciliu următoarele obligaţii: -să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; -să nu comunice cu inculpatul Matei Eusebiu Ion, cu persoana vătămată Dumitru George Catalin, si nici cu martorii – investigatori sub acoperire sub numele Iulia Stan si Popovici Catalina . În temeiul art. 227 alin. 1 C.proc.pen., dispune punerea în libertate de îndată a inculpatului Chiliment Dragoş Marian, dacă nu este re?inut sau arestat în altă cauză. În temeiul art. 221 alin 4 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului Chiliment Dragoş Marian că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.
În temeiul art. 227 alin. 2 C.proc.pen., ia fa?ă de inculpatul Matei Eusebiu Ion măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18.12.2021 şi până la data de 16.01.2022, inclusiv. În temeiul art. 221. alin. 1 C.proc.pen., impune inculpatului Matei Eusebiu Ion obligaţia de a nu părăsi imobilul unde va executa măsura preventivă a arestului la domiciliu, respectiv mun. Piteşti, pe durata măsurii preventive, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În temeiul art. 221 alin.2 C.proc.pen., impune inculpatului Matei Eusebiu Ion pe durata arestului la domiciliu următoarele obligaţii: -să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; -să nu comunice cu inculpatul Chiliment Dragoş Marian cu persoana vătămată Dumitru George Catalin ?i nici cu martorii – investigatori sub acoperire sub numele Iulia Stan si Popovici Catalina. În temeiul art. 227 alin. 1 C.proc.pen., dispune punerea în libertate de îndată a inculpatului Matei Eusebiu Ion , dacă nu este re?inut sau arestat în altă cauză.
În temeiul art. 221 alin 4 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului Matei Eusebiu Ion că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 9 C.proc.pen., desemnează ca organ de supraveghere Poliţia mun. Piteşti, judeţul Argeş.
În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. 6 C.proc.pen., onorariul apărătorului din oficiu se suportă din fondurile MJ. Cu dreptul de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu la data de 18.12.2021, ora 16.50 la Tribunalul Argeş – secţia penală.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Medicul Monica Pop îi torpilează pe cei care vor vaccinarea obligatorie: ‘S-a văzut foarte clar că vaccinații se infectează și transmit. E foarte clar! Asta cu obligația nu va da rezultate niciodată. Vor exista tot felul de fraude’

Publicat

in

De

Dr. Monica Pop a comentat decizia adoptată de Marea Britanie de a ridica restricţiile atât  pentru vaccinaţi, cât şi pentru nevaccinaţi. Premierul britanic Boris Johnson a anunţat revenirea la normalitate si renunțarea la certificatul COVID.

Dacă nu au reuşit (experţii din Marea Britanie) cu alte metode, deşi au făcut tot ce s-a putut face, s-a văzut că vaccinul nu opreşte pandemia. S-a făcut văzut foarte clar că vaccinaţii se infectează şi transmit. E foarte clar.

Au foarte mulţi vaccinaţi acolo (în Marea Britanie) şi cu toate acestea numărul de infectări este foarte mare”, a declarat Monica Pop.

Marea Britanie este prima ţară care relaxează enorm restricţiile anti-Covid, deşi numărul cazurilor este în continuare ridicat în insulă. Ultimele date disponibile arată o scădere cu aproape 40% a bilanţului săptămânal al cazurilor de covid-19, iar numărul bolnavilor de covid-19 spitalizaţi s-a stabilizat.

Medicul Monica Pop consideră că o astfel de decizie poate fi aplicată în condiţiile în care britanicii „au făcut teste în masă, au medicaţie, oamenii s-au tratat acasă, în spitale sunt foarte puţini”.

Probabil că s-au gândit să o lase la liber, adică o imunitate pentru toată lumea sau încearcă să creeze aşa ceva. Cred ei că aşa se poate rezolva problema pentru că dacă au făcut tot ce se poate şi au la dispoziţie tot ce trebuie, au făcut teste în masă, au medicaţie, oamenii s-au tratat acasă, în spitale sunt foarte puţini, de decese nu poate fi vorba.

E adevărat că Omicron este o viroză care este mult mai puţin simptomatică decât a fost Delta şi cu mult mai puţine cazuri grave, atunci soluţia este viabilă. S-ar putea ca rezultatele să fie mai bune decât ce s-a întâmplat până acum”, a mai precizat medicul Monica Pop.

Fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală a catalogat certificatul verde drept „un act politic, nu un act medical” şi pledează pentru „testare în masă, vaccinare, mască, izolare şi medicaţie”.

Dacă omul află foarte repede după ce s-a pozitivat, se duce acasă, stă în izolare şi face un tratament minimal”, a mai spus dr. Pop, la România TV.

Monica Po, despre vaccinarea obligatorie. „Orice om obligat să facă ceva încearcă să se eschiveze”

Întrebată dacă România ar trebui să preia modelul Marii Britanii sau cel al Austriei care vrea vaccinarea obligatorie, Monica Pop a susţinut că oamenii ar trebui convinşi să se vaccineze, nu să fie obligaţi să facă acest lucru.

Asta cu vaccinarea obligatorie e, din punctul meu de vedere, o greşeală şi din punct de vedere moral pentru că ştiţi foarte bine că orice om obligat să facă ceva încearcă să se eschiveze. Aşa a fost întotdeauna. Omul trebuie convins.

Asta e marea problemă a campaniei de la noi şi a strategiei de pandemie de la noi – informaţiile distorsionate, neadevărate, contradictorii. Oamenii nu au mai ştiu în cine să aibă încredere.

Omul trebuie convins medical să se vaccineze, nu obligat. Asta cu obligaţia nu va da rezultate niciodată. Vor exista tot felul de fraude”, a conchis dr. Monica Pop.

Vezi și:

Avocatul Daniel Ionașcu: ‘Nu vei putea prin îngrădirea libertăților să stopezi medical o boală. La debutul pandemiei pe străzile din București au fost scoase tancuri cu militari și cu glonț de război pe țeavă’

Dana Budeanu a răbufnit: ‘Nu suntem niște extremiști, niște ciudați care luptăm cu un certificat care altfel ne-ar salva viața. Nu. Este vorba de a găsi soluții normale’

Vine sfârșitul lumii?! Bill Gates, profeție cutremurătoare: ‘Omenirea s-ar putea confrunta cu un virus și mai periculos’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu arată cât de vulnerabili suntem în fața conflictului din Ucraina: ‘Finalmente, decapitarea vârfurilor, cu un președinte devenit semn de punctuație, respectiv un prim-ministru lovit în plexul academic’

Publicat

in

De

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu, consilier al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre cât de vulnerabilă este țara noastră în fața unui război purtat la granițe: ”România e acolo, nu de ieri de azi, unul din ghimpii în coasta viziunii dughiniste eurasiatice, pe care de ani buni Putin, prin trompetele obișnuite, o prozelitează și la noi. Curente suveraniste, naționalism cu simbolism ancestral, un drog pentru mulțime încât să ne uităm aliații și să ne întoarcem împotriva valorilor care, de fapt, ne-au scos din pâcla sovietică a Cortinei de Fier”.

Va fi război în Ucraina.

Indiferent de declarațiile decidenților noștri, și independent de nonșalanța afișată cu fiece ocazie, atmosfera ultimelor zile este să o tai cu cuțitul.

Suntem îmbătați cu o credulitate inadecvată vremurilor pe care le trăim. Că va fi o săptămână, sau că va fi o lună, deocamdată e cert că nisipul din clepsidră s-a scurs.

E o chestiune de maxim câteva săptămâni. Și, deși nu interesează direct granițele noastre, răspunsul României ar trebui să fie – în primul rând ca popor – la înălțime. Nu ne permitem să rămânem divizați în timp ce mormăie ursul la marginea satului.

Putin mizează pe uzura morală, dar și gradul de saturație al populației în raport cu administrația țărilor la care se uită în ură. România e acolo, nu de ieri de azi, unul din ghimpii în coasta viziunii dughiniste eurasiatice, pe care de ani buni Putin, prin trompetele obișnuite, o prozelitează și la noi. Curente suveraniste, naționalism cu simbolism ancestral, un drog pentru mulțime încât să ne uităm aliații și să ne întoarcem împotriva valorilor care, de fapt, ne-au scos din pâcla sovietică a Cortinei de Fier.

Conversații savante, simulări ca într-un joc video își au mai puțin rostul acum. Unicul rost, fără alarmă dar cu certă alertă, e să ne ocupăm de ale noastre în săptămânile și lunile care vin.

Evenimente aparent disparate nu sunt deloc coincidentale. Criza facturilor în energie e un pilon de instabilitate. Criza sanitară, cu sabotarea la sânge a vaccinării pentru colmatarea sistemului hospitalier este alt pilon de instabilitate. Buscularea sistemului de apărare internă prin exploatarea moralului forțelor de ordine/ poliție prin diverse exemple (sinuciderea unor polițiste, accidentul provocat tot de un polițist cu victime copii).

Finalmente, decapitarea vârfurilor, cu un președinte devenit semn de punctuație, respectiv un prim-ministru lovit în plexul academic.

Umorile vărsării de sânge s-au adunat deja. Doar un naiv, ori un inept, își mai pot imagina acum că după etalarea masivă a dispozitivelor militare, transporturile aeriene de muniție, minarea plajelor la marea Azov sau montarea bateriilor Strela mai e loc mult de conversații simandicoase. Ca să ce? Ca, după ce bat palma păcii, să-și ia toată lumea jucăriile și să plece?

N-ar fi și asta un banc bun!

Impactul unui război la granițe ar trebui să ne creeze suficient frison. Am uitat ce s-a întâmplat în anii 90, când era conflict în fosta Yugoslavie? Dincolo de faptul că i-a îmbogățit pe unii traficul cu motorină, realitatea catastrofei umanitare încă reverberează, și încă dictează mișcări telurice în Balcani.

Simplul fapt că va fi război înseamnă migrație masivă internă, dar și de-a lungul granițelor. Migrație masivă nu înseamnă doar nevoi suplimentare și presiuni noi pe diverse sisteme de protecție, dar și de asistență. Migrație masivă, acum, înseamnă rostogolirea unei situații epidemice instabile într-una complet lipsită de control.

Nu sunt decât câțiva ani de când Ucraina a înregistrat cazuri noi de poliomielită. Și sunt doar câțiva de când Ucraina a avut cazuri de difterie la doar câteva sute de kilometri de granița cu România.

Război înseamnă calamitate făcută de om. Cu victime umane. Și cu potențial de-a prinde foc întreaga regiune.

Faptul că suntem apărați de articolul 5, că suntem parte a NATO, nu schimbă decât a doua fază a beligeranței, anume contactul. Prima fază e deja pe sfârșit, anume prevenția.

Am văzut războaie. Am transmis, ca jurnalist odinioară, războaie. Ca expert, am văzut ravagiile lăsate în urmă de război. Drame, tragedii, povești greu de repovestit mai apoi unei audiențe minim interesate.

Această generație de politicieni, acești oameni de stat și păcatele lor puturoase ar face bine să se ridice la înălțimea așteptării istorice. Ai zice că înaintașii lor, alde Văcăroiu și compania, nu erau mai breji. Dar erau, școliți din perioada comunismului în tot ce înseamnă doctrina războiului total, sau a războiului ”pe teritoriu ocupat vremelnic de inamic”.

Tinereii de azi, deopotrivă în șalvari cu glezne goale sau cu sumane și ițari cumpărați să vrăjească gașca digitală prea puțin înțeleg din ce înseamnă catastrofă. Sunt în stare să-și facă selfies cu focuri de anti-aeriană în spate, la o adică. Atâta pot.

În schimb atâția oameni cât mai avem capabili să conlucreze, și să tragă mai aproape unii de alții pentru România, ar cam fi cazul și timpul să facă un pas înainte.

Nu suntem o țară mică, dar nici o țară mare. Și totuși suntem o țară. La fel ca noi, în pofida istoriei și a propagandei, și Ucraina este una. Dacă am învățat ceva din primăvara de la Praga, acum peste 50 de ani, e că nu există libertate care să vină pe tancuri. Iar invazia unui alt stat este o crimă sancționabilă, de nejustificat în momentul istoriei pe care îl trăim. Măcar că, prin asta, unii caută să redeseneze hărți, sau să agite umbre și himere renascentiste ale vreunui imperiu.

Anul acesta cerne decenii de pace încremenită, de mișcări ale orbitelor de influență.

Acum e momentul să ne aducem aminte unde ne e locul. Acum e vremea să realizăm că suntem europeni, nu slavi. Că suntem latini, nu corciți cum ne umblă istoria. Și că suntem români, nu colonie cum susură limba de șarpe a altora”, a scris Medicul Gabriel Diaconu pe Facebook.

Vezi și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend