Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Arafat, despre cazul de ISU Dolj, unde peste 100 de angajați sunt rude: Astfel de situații există în toate instituțiile. Oamenii se cunosc, se împrietenesc, se căsătoresc

Publicat

in

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a comentat situația de la ISU Dolj, unde peste 100 de angajați ar fi rude, el susținând că meseria de pompier este una vocațională, copiii pompierilor de multe ori vor să fie și ei pompieri, și nu se poate interzice ca ruda cuiva să participe la un concurs de angajare numai pentru faptul că este ruda unei persoane din instituție. El mai spune că în toate instituțiile există astfel de situații, argumentând că „oamenii se cunosc, se împrietenesc, se căsătoresc, unii devin nași, alții devin fini, totul în interiorul instituției sau al firmei”.

Raed Arafat a reacționat pe Facebook, la o zi ce după ce ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că va face verificări la toate inspectoratele pentru situații de urgență, pornind de la situația de la ISU Dolj, unde peste 100 de angajați ar fi rude.

De asemenea, Arafat îi ia apărarea șefului IGSU, Dan Iamandi, despre care Libertatea a scris că are soția angajată la ISU Iași, susținând că ceastă era deja angajată în cadrul inspectoratului respectiv, unde el era inspector șef.

  • „Astfel de situații există în toate instituțiile, civile, militare, publice, private… oamenii se cunosc, se împrietenesc, se căsătoresc, unii devin nași alții devin fini, totul în interiorul instituției sau al firmei, după ce aceștia au fost deja parte din respectivă instituție. Oare ce soluții există care să ducă la mulțumirea criticilor din media și a celor care comentează lucrurile fără să cunoască povestea din spate sau realitatea situației? Să emitem o lege care să interzică relațiile de prietenie, căsătoriile și orice altă interacțiune, cu excepția relațiilor strict profesionale, între angajații unei instituții și să punem după aceea pe unii care să urmărească angajații și să raporteze superiorilor, că să putem lua măsurile la timp înainte de a se sesiză vreun jurnalist și să înceapă să atace instituția și angajații ei?
  • Va dați seama cred că stfel de demersuri nu ar fi constituționale și nici corecte din oricare punct de vedere și ar crea o vânătoare de vrăjitoare fără sfârșit. Ce am face atunci cu cei care au relații apropriate, dar nu sunt căsătoriți?”, spune Arafat.

El susține, de asemenea, că meseria de pompier este una vocațională, copiii pompierilor de multe ori vor să fie și ei pompieri, sau un frate mai mic vrea să urmeze fratele mai mare și să fie și el pompier, exact ca în medicină, unde copiii medicilor vor să îi urmeze pe părinții lor sau cum copiii polițiștilor.

  • „Care ar fi soluția aici? Să interzicem ca ruda cuiva să participe la un concurs de angajare numai pentru faptul că este ruda unei persoane din instituție? Mai degrabă ne asigurăm că modul de desfășurare a concursului este unul corect și transparent, astfel încât să dăm șansa egală tuturor participanților și astfel încât să ia concursul cel mai bun chiar dacă cel mai bun este ruda cuiva. Postul trebuie ocupat legal și fără participarea unei rude la procesul de evaluare și la decizia finală de ocupare a postului.
  • Relațiile de subordonare trebuie și ele să fie clare astfel încât să nu există relații directe de subordonare fără să existe un șef interpus între rude, iar acest lucru trebuie să fie bine reglementat pe linie legislativă, ca să nu existe dubii sau interpretări. Am fost la pompierii din New York și acolo sunt mulți de origine italiană și irlandeză, pentru că meseria de pompier s-a transmis în familie și a devenit o tradiție de familie în care bunicul, fiul și nepotul sunt toți pompieri. Ei se mândresc cu acest lucru și nu-l consideră că fiind vulnerabilitate sau un lucru negativ.
  • (…) Haideți să fim realiști și să nu cădem victime manipulării grosolane care are loc și să nu judecăm o instituție luând în considerare argumente false care nu țin de realitate.
  • Dacă se dovedește că un superior a facilitat unei rude intrarea în instituție, într-un mod lipsit de transparența și ilegal, atunci trebuie luate cele mai dure măsuri împotrivă celui care a săvârșit o astfel de faptă. Dacă se consideră că unele persoane sunt favorizate într-un fel pentru că sunt rude cu un superior, acest lucru poate fi adus la cunoștință superiorilor și să fie verificat în vederea luării măsurilor care sunt necesare, însă dacă o persoană obține ce obține pe merite și corect, nu putem să ne folosim de argumentul că ar fi rudă cuiva că să o blocăm.
  • (…) Nu voi fi de acord cu încălcarea legislației și cu favorizarea unor persoane pe bază de rudenie sau pe orice altă bază, însă în același timp voi încuraja orice persoană care vrea să fie parte din această instituție valoroasă să vină și să participe la concursurile de ocupare a posturilor în mod legal și transparent, indiferent că este sau nu ruda cuiva.
  • (…) Atacurile frecvențe împotriva instituției, dar și a angajatilor și familiilor acestora, de către mass media și/sau în mediul online, devin o regulă. Orice atac nefondat împotriva acestor instituțiisau a angajaților acestora trebuie să primească în cel mai scurt timp răspunsul public pentru a permite opiniei publice să formeze opinia într-un mod corect”.

CITEȘTE ȘI: Ministrul de Interne, despre situația de la ISU Dolj, unde peste 100 de cadre ar fi rude între ele: S-ar putea să fie epidemie. Vor fi controale și în alte județe

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

FOTO SCANDALOASĂ PNL ÎNCALCĂ TOATE regulile impuse românilor: acțiune electorală în Timiș, în plină pandemie

Publicat

in

De

PNL nu dă doi bani pe regulile pe care le-a impus românilor. Dacă simplii cetățeni trebuie să respecte distanțarea socială și să poarte măști, liberalii par a fi imuni la coronavirus, firește, când le convine. După imaginile scandaloase din biroul premierului, unde membrii Guvernului consumau alcool, fumau și nu respectau distanța socială, după ce Rareș Bogdan a fost surprins petrecând cu sute de invitați și după ce în Timiș un teren de sport a fost inaugurat cu încălcarea tuturor normelor, PNL continuă să sfideze chiar legile sale.

Citește și: ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR a dus la CREȘTEREA notelor MARI la examene: aproape 900 de elevi cu nota 10 la Evaluare Națională

Sorin Drăgoi, candidatul PNL la Primăria Dumbrăvița, a făcut o acțiune electorală în plină pandemie. Departe de a respecta vreo regulă impusă de PNL, Drăgoi a făcut baie de mulțime, după cum se vede din imagine.  Sorin Drăgoi a fost vameș și în prezent este un cunoscut om de afaceri în Timișoara. Același Drăgoi a fost și city-manager al Timișoarei, mâna dreaptă a primarului Nicolae Robu, de care este extrem de apropiat. ȘTIRIPESURSE.ro a solicitat o opinie din partea IPJ Timiș, care, ieri, a făcut controale în piețe și mall-uri.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO O altă vedetă blocată de pandemie: ‘Mi-e dor de țară, mi-e dor de familie, de publicul meu drag’

Publicat

in

De

Adriana Antoni este printre vedetele pe care pandemia a prins-o în afara țării, în America. Artista a pățit la fel ca și cântăreața Lora, care este încă blocată în Bali, și Monica Tatoiu care abia a reușit să revină în țară din Reunion după luni de zile de încercări nereușite de a se reîntoarce acasă.

Adriana Antoni a avut nenumărate tentative de a reveni în țară și și-a reprogramat de câteva ori zborul. În final, vedeta spune că pe data de 17 iulie va ajunge din nou acasă.

“Mi-e dor de țară, mi-e dor de familie, de publicul meu drag. Pandemia mi-a dat toate planurile peste cap. Nu am crezut în viața mea vreodată că va fi atât de complicat să ajung înapoi acasă. Mi s-a anulat zborul de 3 ori. Într-un final, trebuia să fiu pe 2 iulie în România, dar așa cum știți pe 1 iulie Comisia Europeană a luat decizia de a interzice accesul călătorilor din America, Brazilia și Rusia în țările din Uniunea Europeană. Dar mulțumesc lui Dumnezeu că am găsit o variantă și mă pot întoarce cu un zbor pe 17 iulie. Am evenimente începând cu luna august și sper din tot sufletul să se relaxeze mai mult situația actuală asa cum trebuia de la 1 iulie, astfel încât să putem avea mai mult de 20 de persoane în interior, versus 50 în exterior, la evenimentele private, asa cum e în prezent. Abia aștept întâlnirea cu publicul meu. În perioada pandemiei am compus multe melodii noi pe care îmi doresc să le dăruiesc fanilor, așa cum am făcut cu poezia pe care am dedicat-o cadrelor medicale, sub numele “Soldații noștri” Deci, cum ajung acasă voi avea mult de lucru în studio, și filmări pentru videoclipuri noi”, a mărturisit Adriana Antoni.

Citește și: OMS a luat o decizie radicală. Au fost întrerupte anumite teste clinice pentru pacienții COVID-19

Cântăreața Lora este și ea blocată în Bali din cauza pandemiei încă din luna martie. Artista spune că are bilet de avion de întoarce acasă pentru a doua parte a lunii iulie. Luni de zile departe de casă a îndurat și Monica Tatoiu, blocată în Insula Reunion, în sudul Africii. Femeia de afaceri a reușit să revină în România la începutul acestei luni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend