Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ar putea urma România! În Bulgaria, populaţia este OBLIGATĂ să poarte, în public, măşti de protecţie:

Publicat

in

În Bulgaria, populaţia trebuie să poarte în public măşti de protecţie, măsură menită să oprească răspândirea noului coronavirus, relatează luni dpa, potrivit Agerpres.

Ministrul bulgar al Sănătăţii Kiril Ananiev a declarat că măsurile se referă la locurile publice atât în interior cât şi în aer liber. Austria a introdus de asemenea luni reguli similare.

Ministrul nu a precizat ce tipuri de mască sunt obligatorii. Măştile de protecţie nu se găsesc în număr suficient în farmaciile din Bulgaria şi dacă sunt disponibile un client poate cumpăra până la cinci.

Guvernul celei mai sărace ţări din UE a decis de asemenea luni acordarea de sprijin financiar pentru companiile afectate de criza provocată de noul coronavirus.

Citește și: Decizie fără precedent luată de Auchan în plină epidemie de coronavirus

Statul va plăti 60% din salariul unui angajat pentru a preveni concedierile. Comerţul cu amănuntul, transportul, sectorul hotelier şi restaurantele precum şi sectoarele cultural şi turistic pot beneficia de aceste măsuri.

Conform cifrelor oficiale, au fost înregistrate 359 de cazuri de Covid-19 în ţara balcanică, între care opt decese. Totuşi, numărul celor infectaţi este considerat a fi mult mai mare.

Vârful epidemiei este aşteptat în preajma Paştelui ortodox, pe 19 aprilie. Biserica Ortodoxă din Bulgaria nu doreşte să închidă bisericile, da a ordonat dezinfectarea acestora.

Sfânta Împărtăşanie se va da numai credincioşilor pe care preotul îi cunoaşte personal, în timp ce botezurile şi nunţile vor avea loc numai în grupuri restrânse.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Noi infectări în lumea hocheiului – Alţi nouă jucători din NHL au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus iar totalul ajunge la 35

Publicat

in

De

Potrivit NHL, 396 de jucători au reluat antrenamentele la cluburile lor şi au fost efectuate peste 2.900 de teste, din care peste 1.400 săptămâna trecută, pentru 23 de rezultate pozitive, inclusiv cele 15 anunţate deja cu o săptămână mai devreme.

Celor 23 teste pozitive li se adaugă 12 cazuri (unul a fost anunţat abia acum) depistate înainte ca jucătorii să ajungă la echipele lor. Toţi jucătorii pozitivi au fost plasaţi în carantină. Niciun jucător sau nume de club nu a fost dat publicităţii.

Citește și: Starea de URGENȚĂ a fost MANĂ CEREASCĂ pentru afaceriștii din comerțul cu amănuntul: afacerile au EXPLODAT în luna mai

NHL intenţionează să deschidă tabere de antrenament lunea viitoare. Potrivit canadienilor de la Sports Network şi americanilor de la canalul ESPN, NHL şi sindicatul jucătorilor sunt aproape de o înţelegere să repornească sezonul la 1 august şi continuă să discute un acord colectiv de salarii pentru o perioadă de şase ani.

Sezonul NHL a fost întrerupt la 12 martie. Planul actual este de a reuni, la sfârşitul lunii iulie, 12 cluburi din Conferinţa de Est la Toronto şi 12 cluburi din Conferinţa de Vest la Edmonton, unde este prevăzută şi finala Cupei Stanley, în octombrie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Senatorul Vergil Chiţac, care a fost infectat cu COVID, a scăpat de dosarul penal: ‘Aceasta este dovada incontestabilă a nevinovăției mele’

Publicat

in

De

Senatorul liberal Vergil Chițac anunță marți, pe Facebook, că procurorii au dispus clasarea dosarului in rem deschis în luna martie pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„Dragii mei, legat de nefericita întâmplare din martie, am primit clasarea dosarului in rem. Pentru cei care încă se îndoiau, aceasta este dovada incontestabilă a nevinovăției mele, integritatea nefiindu-mi niciodată pusă la îndoială. În cariera mea anterioară, am administrat patrimonii de peste 100 de milioane de euro și am dat bun de plată la peste 60 de milioane de euro, bani publici și europeni, fără să existe nici cea mai mică suspiciune legată de activitatea mea.

Vreau să mulțumesc acelora care m-au susținut în acele momente dureroase. De asemenea, îi chem alături de mine și pe cei care atunci m-au privit cu rezerve. Împreună facem Constanța puternică.

Aveți încredere!”, scrie Chițac pe Facebook.

Procurorii de la Parchetul General au deschis, în luna martie, un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul senatorului liberal Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend