Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Aproximativ 192.000 de migranţi, prinşi încercând să treacă ilegal graniţa SUA din Mexic

Publicat

in

Aproximativ 192.000 de migranţi au fost prinşi încercând să treacă ilegal graniţa SUA din Mexic în septembrie, un declin de la nivelurile văzute mai devreme în vară, dar mult mai mare decât cele din aceeaşi lună a anului trecut, relatează sâmbătă DPA.

Migranţii au fost opriţi de 192.001 ori luna trecută, o scădere de 9% comparativ cu august, a declarat vineri Serviciul Vamal şi de Protecţia Frontierei (CBP) al Statelor Unite, potrivit Agerpres.

În septembrie 2020, au fost puţin sub 58.000 de migranţi.

Numărul recent de persoane reţinute pe lună este foarte mare potrivit standardelor istorice. În iulie de exemplu, a crescut cel mai mult în puţin peste 20 de ani, cu aproximativ 213.000 de persoane.

Pe întregul an fiscal al SUA, care a durat din octombrie 2020 până în septembrie, 1,73 milioane de persoane au fost reţinute, cel mai mare număr vreodată pentru perioada de 12 luni. În acelaşi interval anul trecut, au fost 458.000.

Majoritatea migranţilor sunt imediat deportaţi de autorităţile americane. Mulţi îşi încearcă apoi din nou norocul. Potrivit Patrulei de Frontieră a SUA, aproximativ un sfert dintre toţi migranţii reţinuţi în septembrie erau infractori ce au fost deja prinşi cel puţin o dată în ultimele 12 luni.

Numărul copiilor neînsoţiţi şi al minorilor reţinuţi a scăzut cu 24% în septembrie faţă de luna precedentă la aproximativ 14.400.

Preşedintele Joe Biden este supus unei presiuni crescânde asupra numărului mare de migranţi ce sosesc la graniţa de sud. Republicanii îl acuză pe Biden, un democrat, că a creat o criză cu politicile sale de migraţie mai liberale.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

E oficial: Diplomații americani vor boicota Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing din cauza atrocităților și abuzurilor privind drepturile omului

Publicat

in

De

SUA au anunțat boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, din 2022, relatează CNN și BBC. Anunțul oficial a fost făcut luni de Casa Albă care a transmis că SUA nu vor trimite în China nicio delegație oficială din cauza „îngrijorărilor legate de respectarea drepturilor omului”.

Sportivii americani vor putea participa însă la competiție și vor beneficia de tot sprijinul guvernului.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a confirmat luni boicotul, comentând că administrația americană nu va contribui la ”parada” pusă în scenă de chinezi cu ocazia competiției olimpice.

Luna trecută, președintele american Joe Biden a spus că ia în calcul un boicot diplomatic, în timp ce Beijingul a avertizat că va reacționa prin „contramăsuri hotărâte” împotriva administrației SUA.

Jen Psaki a invocat abuzurile și încălcarea drepturilor omului de către China, dar și atrocitățile din Xinjiang.

Referitor la boicotarea totală a evenimentului, ea a adăugat că guvernul american a considerat că nu este corect să penalizeze sportivii americani care s-au antrenat pentru aceste jocuri, însă absența unei delegații oficiale reprezintă un mesaj foarte clar transmis lumii întregi în ceea ce privește regimul de la Beijing.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Profilul pacientului infectat cu Omicron

Publicat

in

De

Un studiu publicat pe site-ul Consiliului Științific Medical din Africa de Sud, după analiza a 166 de pacienți infectați cu Omicron arată că noua variantă a coronavirusului este mult mai transmisibilă în raport cu cele care au circulat până acum, vestea bună fiind că actualele vaccinuri sunt eficiente pentru a combate formele grave de boală, potrivit Digi24.

Din studiu pe africani infectați cu Omicron reies următoarele date:

Vârsta

  • 20% – vârsta peste 50 de ani
  • 19% – copii 0-9 ani
  • 28% – vârsta 30-39 ani
  • 33% – celelalte grupe de vârstă

Simptome

  • 66% – asimptomatici/simptome ușoare
  • 34% – forme medii/grave

Gravitate. Din 42 pacienți aflați la 2 decembrie într-o unitate de primiri urgențe:

  • 70% – fără suport oxigen
  • 21% – suport oxigen (pneumonie diagonisticată)
  • 9% – ATI

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend