Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Aproape jumătate de milion de mașini au fost rechemate în service- Defecțiunea pe care a gasit-o producătorul

Publicat

in

Producătorul auto american a declarat că retragerea acoperă unele vehicule Explorer, Lincoln Aviator şi Lincoln Corsair 2020-2022 echipate cu camere de 360 de grade şi include 382.000 de vehicule în Statele Unite, informează Agerpres.

Ford a spus că are rapoarte despre 17 accidente minore legate de problema rechemării şi mai mult de 2.100 de rapoarte de garanţie, dar nu există rapoarte de răniri.

Rechemarea extinde şi înlocuieşte o rechemare din 2021, de 228.000 de vehicule.

Dealerii vor actualiza software-ul modulului de procesare a imaginii, iar vehiculele actualizate anterior, în cadrul vechii retrageri, vor avea nevoie de noua actualizare.

Ford a declarat că, la sfârşitul anului 2021 şi 2022, Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a contactat producătorul auto cu privire la rapoartele privind o imagine albastră pe afişajul camerei din spate, după finalizarea retragerii din 2021, ceea ce a determinat compania să investigheze.

În august 2021, NHTSA a deschis o investigaţie după ce Ford a rechemat 620.246 de vehicule în 2020  pentru o altă problemă cu camera spate.

Ancheta analizează dacă Ford a rechemat vehiculele în timp util şi dacă a rechemat suficiente vehicule.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Se dau mii de lei! Ce condiție trebuie să îndepliniți

Publicat

in

Veste importată pentru anumiți români! Primăria a decis să acorde noi vouchere acestora. Mai exact, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii,în acest moment, peste 40 de milioane de europeni sunt diagnosticaţi cu depresie, una dintre cele mai crunte boli şi prima cauză a dizabilităţii în lume. Printre ei se numără şi foarte mulţi români.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ZECI DE CONTROALE ALE ITM ARGEȘ – MUNITORI ANGAJAȚI LA NEGRU LA MAI MULTE FIRME

Publicat

in

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecţiei Muncii stabilite prin lege, în perioada 09.02–10.03.2023 s-a desfăşurat Campania Naţională privind verificarea modului în care angajatorii români, agenţii de muncă temporară şi furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă respectă prevederile legale referitoare la relaţiile de muncă şi la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României.

Obiectivele campaniei:

  • Identificarea angajatorilor care desfășoară activităţi lucrative cu cetăţeni străini non UE;
  • Identificarea agenţilor de muncă temporară care pun la dispoziţie cetăţeni străini non UE și a utilizatorilor pentru care aceste persoane prestează activitate;
  • Identificarea furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă care prestează servicii de ocupare pe piaţa internă a unor cetăţeni străini non UE;
  • Verificarea respectării prevederilor legale privind incheierea, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractului individual de muncă, respectiv, în cazul agentului de muncă temporară, a contractului de munca temporară, cu privire la cetăţenii străini non UE;
  • Verificarea respectării prevederilor legale privind punerea la dispoziţie și utilizarea salariaţilor temporari proveniţi din state non UE;
  • Eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi prin aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare;
  • Creşterea gradului de conştientizare a entităţilor controlate privind necesitatea respectării prevederilor legale privind munca străinilor.

Astfel, în domeniul relațiilor de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a  efectuat un numar de 35 controale. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționalecuantumul amenzilor fiind de 13.000 lei.

Principalele deficiențe constatate: primirea la muncă fără încheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial, nerespectarea prevederilor legale privind compensarea cu timp liber corespunzător pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, prestarea activității ca agent de muncă temporară fără obținerea prealabilă a autorizației de funcționare, nerespectarea obligațiilor de informare și consultare în relaţiile contractuale sau în raporturile de muncă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend