Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Aproape 300 de persoane s-au vaccinat la un centru drive-thru din Piatra Neamţ

Publicat

in

Mai puţin de 300 de persoane s-au vaccinat anti-COVID, sâmbătă şi duminică, până la ora 17:00, la centrul drive-thru deschis în municipiul Piatra Neamţ. La centrul de acelaşi tip deschis în Roman au fost mai multe persoane dornice să se vaccineze, arată News.ro.

În cursul zilei de sâmbătă, aproximativ 120 de persoane s-au prezentat la centrul drive-thru deschis în Piatra Neamţ, în timp ce duminică, până la ora 17 00, la acelaşi centru au fost vaccinate 145 de persoane, a declarat pentru News.ro prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr.

Conform datelor furnizate de acesta, sâmbătă, la centrul drive-thru deschis la Roman au fost imunizate 154 de persoane, numărul celor care s-au vaccinat duminică înainte de ora 17:00 la acest centru fiind de 236.

Primele centre de vaccinare de tip drive-through din judeţul Neamţ s-au deschis sâmbătă, în Piatra Neamţ – parcarea Shopping City Piatra Neamţ din Bd-ul Decebal, Nr. 79 şi în Roman – parcarea Roman Value Centre din str. Mihai Viteazu.

”Sunt organizate patru fluxuri de vaccinare, unde vă puteţi vaccina în maşină, fără să fie nevoie de programare. Centrele vor funcţiona în week-end-uri, între orele 09.00-21.00, iar pentru vaccinare va fi folosit produsul Pfizer. Puteţi veni cu maşina personală, cu motocicleta, cu taxi-ul sau cu mijloace de transport în comun cu capacitate maximă de patru persoane”, le-a transmis Direcţien de Sănătate Neamţ celor care doresc să se vaccineze. În cele mai multe localităţi, astfel de iniţiative au reprezentat un succes, numărul celor care au dorit să se vaccineze fiind de ordinul miilor.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: ‘Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural’ .

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Starul australian Russell Crowe şi-a făcut public proiectul construcţiei unui studio de film

Publicat

in

De

Starul australian Russell Crowe şi-a făcut public proiectul construcţiei unui studio de film pe coasta de est a imensului continent insular, care atrage din ce în ce mai multe filmări, informează AFP, citat de agerpres.

Recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun actor graţie rolului din “Gladiator” (2001), vedeta a anunţat miercuri că studioul va fi construit în Coffs Harbour, la sud de Brisbane, într-un fost complex turistic.
“De mai mulţi ani mă gândesc la modul în care aş putea combina locul în care trăiesc şi munca mea”, a explicat actorul pentru televiziunea publică australiană ABC.

Potrivit vedetei, citată într-un comunicat, studioul va găzdui atât “filme internaţionale, cât şi producţii locale”.

De la începutul pandemiei, în Australia au avut loc numeroase filmări, producătorii fiind atraşi de rata scăzută de contaminare cu COVID-19.

Guvernul a reuşit, de asemenea, să atragă producătorii către litoralul australian oferind bonusuri de milioane de dolari.

Următorul film al Studiourilor Marvel, “Thor: Love and Thunder”, precum şi producţiile “Thirteen Lives” şi “Blacklight “, acesta din urmă avându-l în distribuţie pe Liam Neeson, sunt printre primele pelicule care au beneficiat de aceste subvenţii.

Anul acesta, Julia Roberts şi George Clooney filmează “Ticket to Paradise” în nordul Australiei, în timp ce filmările la prequel-ul de la “Mad Max” vor avea loc în 2022 lângă Sydney.

Proiectul lui Russell Crowe nu a fost încă aprobat, însă a obţinut sprijinul guvernului local.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Coronavirus/ 192 patients – in intensive care in 985 hospitalizations

Publicat

in

De

A number of 985 people with COVID-19 are hospitalized in the specialized health units, of whom 192 in intensive care, the Strategic Communication Group (GCS) announced on Wednesday.

In total, 2,695 people confirmed with SARS-CoV-2 infection are in isolation at home and 1,290 are in institutionalized isolation in Romania, GCS said.

At the same time, 22,727 people are in quarantine at home and 84 in institutionalized quarantine.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend