Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Aproape 3.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, mai mult de o treime, în Bucureşti – Au fost raportate 21de decese

Publicat

in

NATIONAL

LIVE Război în Ucraina, ziua 461: Nou atac aerian rusesc, doar cu drone Shahed / De ce nu-și folosește Moscova cele mai bune avioane de luptă în Ucraina / Zelenski a discutat cu șefii armatei despre „momentul potrivit”

Publicat

in

Ucrainenii au anunțat că în primele ore ale zilei de marți au doborât peste 20 de drone, noul atac aerian rusesc ucigând cel puțin o persoană și rănind alte patru după ce clădirea în care locuiau a fost lovită și a luat foc. În acest atac rușii au folosit doar drone Shahed, nu și rachete, ca în majoritatea raidurilor anterioare.

Tun autopropulsat al Brigăzii de artilerie ucrainene 57 pe frontul din DonbasFoto: Lev Radin / Zuma Press / Profimedia

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 461, LIVETEXT:

07:11 „Dinți de dragon”, „arici de fier” și mine: cum intenționează Putin să apere teritoriile ocupate din Ucraina. Rusia și administrațiile sale marionetă din Ucraina și-au întărit apărarea în cele patru teritorii ocupate.

07:02De ce nu-și folosește Rusia cele mai bune două avioane de luptă în Ucraina? Colonelul Iurii Ihnat a declarat că Rusia nu a folosit nici măcar o dată avioanele sale de luptă Su-57 și Su-75 deasupra teritoriului Ucrainei

06:28 Biden a vorbit cu Erdogan la telefon. Șeful Casei Albe i-a spus să renunţe la blocarea aderării Suediei la NATO. Președintele Turciei a repetat dorinţa Ankarei de a cumpăra avioane de luptă F-16 de la Statele Unite, în timp ce Washingtonul i-a transmis că vrea ca Ankara să renunţe la obiecţia faţă de aderarea Suediei la NATO

01:16 Finlanda, cel mai nou membru al NATO, şi alte două state nordice găzduiesc un exerciţiu aerian de o amploare fără precedent. Organizat o dată la doi ani de către ţările nordice începând din 2013, exerciţiul „Arctic Challenge” din acest an reuneşte 14 state.

00:35 Beluga-spion a Rusiei a fost observată pe coasta de vest a Suediei. Beluga Hvaldimir, cetaceul descoperit în urmă cu patru ani purtând un ham ciudat – ceea ce a dus la suspiciuni că ar fi fost folosit de marina rusă -, se află în prezent pe coasta de vest a Suediei

00:16 VIDEO Încă un indiciu privind contraofensiva ucraineană: Zelenski anunță decizii privind deplasarea trupelor ucrainene. În discursul său nocturn, președintele ucrainean a declarat că s-a întâlnit cu oficiali militari nu doar pentru a discuta despre pregătire, tactici și livrări de muniție „ci și despre momentul potrivit”.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

–––––-

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Boeing negociază vânzarea a cel puţin 150 de avioane 737 Max companiei saudite Riyadh Air

Publicat

in

Boeing lucrează la un acord pentru vânzarea a cel puţin 150 de avioane 737 Max startupului din Arabia Saudită Riyadh Air, potrivit Bloomberg News.

Avion Boeing 737 al companiei QantasFoto: DreamsTime / Simon Clancy

Noul transportator, deţinut în totalitate de Fondul de Investiţii Publice (PIF) al Arabiei Saudite, vrea să cumpere în total 300 până la 400 de avioane cu o singură punte, potrivit unor persoane familiarizate cu discuţiile.

Airbus ar putea revendica la rândul său o parte din comandă.

Boeing a refuzat să comenteze, în timp ce Riyadh Air şi PIF nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de comentarii.

Boeing a câştigat anterior o altă comandă de la compania aeriană de stat Saudia şi Riyadh Air, pentru un total de 78 de avioane Boeing 787 Dreamliners, a cincea mare comandă comercială, în funcţie de valoare, din istoria producătorului de avioane.

Sursa foto: DreamsTime / Simon Clancy

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend