Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Apple pregăteşte un iPad Mini cu schimbări majore – Bloomberg

Publicat

in

Cea mai mică dintre tabletele Apple va primi, în lunile următoare, după foarte multă vreme, un update care va aduce noutăţi tehnice şi de design. În toamna acestui an, Apple va lansa un nou iPad Mini, potrivit Bloomberg, preluat de News.ro.

Însă, spre deosebire de ultimii ani, când mica tabletă a venit nemodificată la exterior, aceasta va aduce mai multe schimbări importante.

În primul rând, iPad Mini se va bucura de un nou design. Ramele vor fi mai înguste, ceea ce înseamnă că va creşte raportul ecran / corp, iar greutatea ar trebui să fie şi ea mai mică.

În al doilea rând, se va renunţa la butonul Home, de sub ecran. Asta, în consecinţă, ar trebui să însemne că, pentru autentificare, va fi implementat sistemul biometric Face ID – scanarea amprentei va fi înlocuită cu scanarea 3D a feţei.

Bineînţeles, nu vor lipsi schimbările tehnice interioare, care vor include un chipset nou şi, posibil, mai multă memorie RAM.

Ce nu se ştie este dacă Apple va folosi tehnologia mini-LED şi pe iPad Mini sau dacă o va păstra ca un element de diferenţiere pentru versiunile mai scumpe, în frunte cu iPad Pro.

Cert este că iPad Mini, cea mai mică tabletă vândută de Apple, se află în faţa celui mai important update din ultimii 9 ani.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Pandemia de COVID-19, în atenția Adunării Generale a ONU – Joe Biden anunță un summit virtual

Publicat

in

De

Preşedintele american Joe Biden va organiza miercuri un summit virtual dedicat pandemiei de COVID-19 în marja sesiunii Adunării Generale a ONU, conform unui anunţ făcut vineri de Casa Albă, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

“Scopul acestei întâlniri este de a extinde şi a întări eforturile noastre comune”, precum şi de a “ne alinia la o viziune comună pentru a învinge COVID-19”, a precizat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.
Reuniunea virtuală se “va baza pe reuniunile anterioare ale liderilor şi miniştrilor din întreaga lume” la nivel G7 sau G20.

Summitul va avea loc la o zi după intervenţia preşedintelui Biden în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU de la New York.

Joe Biden a prezentat Statele Unite ca lider mondial în lupta pentru vaccinare, deşi această afirmaţie este privită cu scepticism de unele ONG-uri din domeniul sănătăţii.

SUA sunt cel mai mare donator de vaccinuri, o iniţiativă pe care preşedintele Biden o compară cu intrarea armatei americane în cel de-al doilea război mondial.

Casa Albă a declarat că se aşteaptă ca participanţii să reconsidere o creştere a ambiţiilor lor privind vaccinarea, disponibilitatea testelor şi a medicamentelor, dezvoltarea unui “mecanism de finanţare durabilă pentru securitatea sănătăţii şi a unui leadership global privind ameninţările emergente”, precum şi stabilirea unor obiective comune.

Lista invitaţilor la acest summit nu a fost comunicată de Casa Albă, care a precizat că va furniza mai multe informaţii despre acest eveniment “în următoarele zile”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

ALERTĂ METEO COD galben de vijelii în NOUĂ județe

Publicat

in

De

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o serie de avertizări nowcasting Cod galben de vijelii, ce vizează zone din nouă judeţe pe parcursul următoarelor ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 17:00, în judeţele Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Gorj (zona joasă), Olt, Dolj, Vâlcea (localităţile: Drăgăşani, Bălceşti, Prundeni, Fârtăţeşti, Şuşani, Orleşti, Lungeşti, Ştefăneşti, Valea Mare, Zătreni, Tetoiu, Glăvile, Suteşti, Laloşu, Livezi, Ghioroiu, Măciuca, Drăgoeşti, Diculeşti, Creţeni, Mădulari, Guşoeni, Făureşti, Voiceşti, Stăneşti, Lăcusteni, Mitrofani şi Amărăşti), Mehedinţi (zona joasă) şi Alba (zona joasă) se vor semnala, local şi temporar, intensificări ale vântului cu rafale de peste 55 – 65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend