Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Apple a avut un trimestru record, cu venituri de 97 miliarde dolari. Criza Covid din China poate însă afecta serios business-ul în aceste luni

Publicat

in

​Apple a afișat între ianuarie și martie printre cele mai bune rezultate financiare din istoria sa, cu o cifră de afaceri de 97 miliarde dolari și profit net de 25 miliarde dolari, însă creșterile au fost mult mai mici decât în anii trecuți. Compania are o capitalizare de piață de 2.670 miliarde dolari.

Logo AppleFoto: N Ngamnithiporn, Dreamstime.com

Cu venituri totale de 97,2 miliarde dolari, trimestrul trecut a fost al treilea cel mai bun din istoria de 46 de ani a Apple, dar creșterea față de acum un an a fost de 9%, în timp ce până acum compania avea mereu avans de două cifre (10-20%). Analiștii estimau un total de 94 miliarde dolari.

Dintre cele 97 miliarde dolari, iPhone-ul a generat 50,5 miliarde dolari și divizia de servicii, 19,9 miliarde dolari, creștere de 17%.

Profitul net a urcat cu 6%, spre 25 miliarde dolari, însă în ultimele cinci trimestre profitul a urcat mereu cu mai mult de 10%, deci avansul de acum este neobișnuit de lent.

Nori negri se arată la orizont din cauza lockdown-urilor prelungite din China și a efectelor pe care războiul din Ucraina l-a avut asupra lanțului de furnizori. Apple estimează că vânzările din trimestrul curent ar putea fi cu 4 – 8 miliarde de dolari mai mici din cauza acestor factori deloc de neglijat.

Tot din cauza lockdown-urilor, vânzările Apple în China vor fi mai slabe.

Surse: CNBC, New York Times

Sursa foto: Dreamstime.com

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

În urma cercetărilor, comisia internă a Spitalului “Sf. Pantelimon” din București a constatat că nu există nicio abatere profesională

Publicat

in

De

Comisia internă a Spitalului “Sf. Pantelimon” din Capitală nu a constatat nicio abatere profesională în urma cercetărilor efectuate cu privire la cele 17 decese produse luna aceasta în decurs de patru zile în secţia ATI şi considerate suspecte, scrie Rador Radio România.

Şi Corpul de control al ministrului sănătăţii a finalizat ancheta. Astfel nu există nicio dovadă că ar fi fost modificată doza de noradrenalină administrată pacienţilor, conform reclamaţiei iniţiale privind o posibilă eroare în administrare, iar sesizarea depusă şi datele apărute în presă sunt generate de o stare conflictuală permanentă, atât la nivelul conducerii spitalului, cât şi a secţiei de terapie intensivă, influenţată şi de fluctuaţia de cadre medicale de la ATI, se arată în raportul comisiei interne a unităţii medicale.

Aceasta consideră că se impun măsuri urgente pentru ridicarea nivelului profesional al angajaţilor din secţie şi a gradului de empatie cu pacienţii şi rudele acestora.

Echipa de control de la minister a constatat că sesizările formulate de angajaţii spitalului au la bază o comunicare defectuoasă între conducerea unităţii şi persoanele în cauză.

Citeste mai mult

NATIONAL

Aproape nimic nu poate provoca întârzierea trenurilor de mare viteză în Japonia. Şi, totuşi, un şarpe a făcut-o

Publicat

in

De

Aproape nimic nu poate face ca faimoasele trenuri de mare viteză din Japonia, aşa-numitele trenuri-glonţ, să aibă întârzieri, dar un şarpe micuţ care s-a strecurat într-un vagon de pasageri a reuşit să facă acest lucru, deşi pentru doar 17 minute, relatează News.ro citând CNN.

Un depou cu trenuri ShinkansenFoto: Mike Clegg | Dreamstime.com

Marţi, un călător a raportat personalului din gara din Tokyo că un şarpe de 40 de centimetri a fost observat în vagonul unui tren care venea dinspre Nagoya, potrivit companiei feroviare centrale a Japoniei.

Trenul era programat să plece spre oraşul Osaka, dar a fost scos din circulaţie ca măsură de precauţie. Un alt tren a trebuit să fie alocat pentru această rută, ceea ce a provocat o întârziere de 17 minute care – deşi scurtă, după standardele multor alte căi ferate naţionale – a fost relativ semnificativă Japonia, unde punctualitatea impecabilă a serviciilor feroviare este renumită.

Nu a fost panică şi nu au fost raportaţi răniţi ca urmare a prezenţei reptilei, dar peste 600 de pasageri au fost afectaţi de această întârziere de 17 minute.

Specia şarpelui este deocamdată necunoscută, iar o analiză este în curs de desfăşurare pentru a determina cum a ajuns şarpele la bord, a declarat compania feroviară pentru CNN.

Clienţii Shinkansen pot aduce la bord câini de talie mică, pisici şi alte animale, inclusiv porumbei – dar nu şerpi. „Este greu de imaginat că şerpi sălbatici s-au urcat cumva în tren într-una dintre staţii. Avem reguli care interzic aducerea şerpilor în Shinkansen”, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP. „Dar nu verificăm bagajele pasagerilor”, a adăugat el.

Trenul-glonţ, cunoscut sub numele de Shinkansen în Japonia, este cunoscut pentru eficienţa sa, precum şi pentru vitezele de până la 320 de kilometri pe oră. Navetiştii din Japonia mizează pe fiabilitatea serviciului feroviare. În 2017, un conductor al unui tren, Tsukuba Express, a declanşat scuze în lanţ după ce a plecat cu 20 de secunde mai devreme, reaminteşte CNN.

Patrulele efectuate de agenţi de securitate în uniformă la bordul trenurilor de mare viteză au fost intensificate după o înjunghiere mortală în 2018 într-un tren Shinkansen, o crimă ce a şocat Japonia, în mod normal o ţară ultra-sigură.

Securitate suplimentară a fost adăugată pentru Jocurile Olimpice de vară din 2021 şi pentru reuniunile Grupului celor Şapte de anul trecut.

Lansată pentru prima dată în 1964, reţeaua Shinkansen nu a avut niciodată un accident soldat cu moartea sau rănirea vreunui pasager, potrivit Japan Railways.

Trenurile au o întârziere medie de 0,2 minute. (News.ro)

foto: Mike Clegg | Dreamstime.com

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend