Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

APIA a plătit 22,45 milioane de lei în contul rentei viagere agricole pe anul 2020

Publicat

in

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit marţi 22,45 milioane de lei în contul rentei viagere agricole pe anul 2020 unui număr total de 17.742 rentieri/beneficiari, informează instituţia într-un comunicat remis AGERPRES.

Plata a fost făcută către rentierii care au solicitat plata prin mandat poştal, obţinând viza carnetelor de rentier în perioada 1 martie – 31 mai 2021.

Totodată, APIA a efectuat plăţi, în data de 28 mai 2021, în valoare de circa 11,34 milioane de lei, pentru 7.756 de rentieri care au solicitat efectuarea plăţii prin cont bancar şi care au obţinut viza carnetelor de rentier în perioada 1 martie – 30 aprilie 2021. În data de 25 iunie 2021 s-au efectuat plăţi de 1,59 milioane de lei, banii fiind distribuiţi unui număr total de 1.212 beneficiari, care au obţinut viza carnetelor de rentier în perioada 1 mai – 31 mai 2021.

APIA menţionează că viza anuală a carnetelor de rentier pentru anul 2020 poate fi obţinută pe baza informaţiilor transmise de către rentieri, prin mijloace electronice, poştă / curier, telefonic, urmare a restricţiilor impuse/condiţiilor specifice din acest an, cauzate de pandemia Covid 19.

În perioada următoare vor fi autorizaţi la plată şi ceilalţi rentieri care vor solicita vizarea carnetului până la 31 august 2021, conform legislaţiei specifice.

“Moştenitorii care solicită plata rentei viagere agricole cuvenită rentierului pentru anul 2020, vor fi autorizaţi doar dacă depun documente justificative până la data de 15 octombrie 2021, în condiţiile legislaţiei specifice”, precizează APIA.

Termenul final de plată pentru anul 2020 este 30 noiembrie 2021.

În cazul în care sumele virate de APIA către rentieri sunt returnate în contul agenţiei din diverse motive, APIA poate relua plata acestora în termen de 3 ani de la data-limită anuală de plată (30 noiembrie al fiecăruia an), inclusiv în caz de deces al rentierului, către moştenitorii legali ai acestora având la bază documentele justificative aferente.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

G20 cere acţiuni imediate pentru a limita încălzirea globală

Publicat

in

De

Reprezentanţii statelor din G20, care se întrunesc în weekend la Roma, intenţionează să ceară ”acţiuni imediate” pentru a limita încălzirea globală cu cel mult 1,5 grade Celsius, transmite joi DPA, potrivit Agerpres.

Delegaţiile participante încă nu au decis dacă la acest summit va fi făcut un angajament privind obiectivul comun ca până în 2050 emisiile globale de gaze cu efect de seră să scadă la zero sau să se atingă neutralitatea carbonului, potrivit proiectului de declaraţie, consultat de agenţia de presă germană.
Statele industrializate din G20 produc peste 75% din emisiile totale de gaze cu efect de seră.

Grupul recunoaşte că impactul asupra schimbărilor climatice ar fi mult mai mic dacă temperatura globală creşte cu 1,5 grade decât cu 2 grade şi că ”trebuie luate măsuri imediate pentru ca obiectivul de 1,5 grade să rămână accesibil”, indică documentul.

”Realizarea obiectivului global de zero emisii de gaze cu efect de seră sau neutralitatea carbonului (până în 2050) este de o importanţă capitală”, adaugă proiectul declaraţiei summitului G20.

Până în prezent, China – unul dintre principalii poluatori din lume – s-a angajat să atingă neutralitatea carbonului în 2060.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Medicul Vasile Astărăstoae: Niciun vaccin sau antibiotic nu ne va salva. Suntem subechipați psihologic

Publicat

in

De

Medicul Vasile Astărăstoae atenționează că supraviețuirea în pandemie nu ține numai de sfera medicală, ci și de cea spirituală. Acesta spune că vaccinul și antibioticele nu pot ține locul credinței.

“Lumea modernă s-a trezit dintr-o dată cu cel mai vechi partener de călătorie al istoriei omenirii: teama existențială și teama de moartea inevitabilă. Niciun vaccin sau antibiotic nu ne va salva. Deoarece această experiență a devenit străină oamenilor moderni, suntem, în general, subechipați din punct de vedere psihologic și cultural pentru actuala pandemie. Trebuie să ne aplecăm și asupra credinței nu numai asupra științei. Succesul instituțiilor religioase creștine în mobilizare, mesajul lor și capacitatea lor de a influența comportamentul uman la un nivel foarte profund reprezintă un model, care merită imitat”, scrie Astărăstoae pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend