Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Apel INCREDIBIL al Ministrului Educației, către profesori: Să facă evaluări prietenoase la teze

Avatar

Publicat

in

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a transmis marţi un mesaj profesorilor, având în vedere perioada tezelor, exprimându-şi convingerea că aceştia vor realiza ”evaluări prietenoase”, pe care ”copiii să le înţeleagă şi să le întâmpine cu seriozitate şi confort”, conform Agerpres.

Citește și: Patronul firmei care a făcut dezinsecția UCIGAȘĂ a cumpărat pastilele de pe piața neagră: e acuzat de trafic de produse sau substanţe toxice

Publicitate

Aceasta le-a amintit cadrelor didactice faptul că anul şcolar 2019 – 2020 are o altă structură faţă de anii anteriori.

”Semestrul I este de doar 15 săptămâni, cu toţii fiind puşi în situaţia de a ne replanifica activităţile, astfel încât să asigurăm un bun proces de predare – învăţare – evaluare”, a scris ministrul pe Facebook.

Monica Anisie a arătat că rămâne consecventă principiului pe care l-a expus în nenumărate rânduri – acela de a pune în centrul atenţiei elevul.

”Astfel, aflându-ne în perioada susţinerii tezelor, consecventă principiului pe care l-am expus în nenumărate rânduri, acela de a pune în centrul atenţiei elevul, vă rog să ne amintim cu toţii că: emoţiile sunt parte din viaţa şcolii şi copiii învaţă aici să le gestioneze; tranziţiile (clasa a V-a, clasa a IX-a) reprezintă o etapă importantă în viaţa fiecărui copil, ce necesită un sprijin la începutul şcolarităţii, pentru a le putea îmbunătăţi şansele de reuşită; şi, nu în ultimul rând, că la începutul de drum al formării noastre am învăţat că profesorul este definit de două trăsături fundamentale: vocaţie şi tact pedagogic, puse în slujba elevilor. Pentru toate acestea, dragi colegi, sunt convinsă că veţi realiza evaluări prietenoase, pe care copiii să le înţeleagă şi să le întâmpine cu seriozitate şi confort. Vă mulţumesc şi vă asigur de întreaga mea consideraţie pentru întreaga dăruire”, şi-a încheiat ministrul mesajul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Preoții din Protopopiatul Reghin continuă să încurajeze donarea de sânge

Avatar

Publicat

in

De

Mai mulți preoți din protopopiatul Reghin, au mers marți cu un grup de 35 de credincioși la Centrul de Transfuzie din Târgu-Mureș pentru a dona sânge.

La acțiunea înscrisă în Programul „Donează sânge, salvează vieți” au fost implicați preoții din parohiile mureșene Rușii-Munți, Dumbrava, Idicel-Pădure, Aluniș și Lunca, potrivit basilica.ro.

Publicitate

Citește și: SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Preoții și credincioșii au demonstrat încă odată unirea în credință pentru fapte bune și întrajutorarea celor aflați în suferință, în special în contextul actual, când spitalele au o nevoie pregnantă și permanentă de sânge, notează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Dat fiind faptul că sistemul de sănătate publică se confruntă cu o lipsă acută a stocurilor de sânge, protopopiatul Reghin, prin părintele protoiereu Valentin Vârva, împreună cu toți participanții la această acțiune, încurajează și îndeamnă la o implicare activă în astfel de acțiuni umanitare a tuturor celor care pot aduce un strop de bucurie celor aflați în suferință.

Citește și: Foto – Cum arată ucigașul lui Emi Pian

În cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!” a Patriarhiei Române, prin implicarea a peste 35.000 de donatori voluntari, aproximativ 19.000 litri de sânge au fost colectaţi din 2013 până în prezent.

Patriarhia Română este instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor. În România, sub 2% din populaţie donează sânge, faţă de media europeană de 10%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Explozie devastatoare la Beirut – Încărcătura explozivă a fost adusă de o navă sub pavilion moldovenesc

Avatar

Publicat

in

De

Substanţa care ar fi provocat explozia din Beirut provenea de pe o navă sub pavilion moldovenesc, transmite agenţia rusă TASS citată de publika.md.

Potrivit sursei citate, 2750 de tone de azotat de amoniu ar fi fost aduse acolo pe o navă sub pavilionul Republicii Moldova, acum câţiva ani.

Publicitate

Surse de la Beirut au comunicat pentru corespondentul TASS Dmitrii Zelenin că încărcătura a fost confiscată în 2015 de pe nava moldovenească Rhosus cu echipaj ucrainean.

Citește și: Codrin Ștefănescu îl desființează pe Marcel Ciolacu: Misiunea trebuie îndeplinită conform ordinelor

Azotatul de amoniu era transportat din Georgia în Mozambic, dar nava a fost oprită în Beirut de către autorităţile libaneze, din cauza încălcării regulilor de exploatare a navei.

Marinarii ucraineni de pe vas au fost repatriați, cu excepția comandantului și a altor patru membri ai echipajului, cărora li s-a interzis să părăsească nava.

Informaţia a fost confirmată şi de canalul LBC International din Beirut.

Potrivit TASS, echipajul navei era ucrainean, dar în martie 2104, agenția de știri Interfax a raportat că nava din Moldova Rhosus a fost reținută în Liban, la bordul căreia se aflau marinari ruși. Aceştia s-au plâns atunci că au fost lăsați în port fără surse de trai.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend