Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Apare o nouă fabrică în România! Investiție de 10 milioane de euro și zeci de locuri de muncă puse la bătaie

Publicat

in

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, va construi o nouă fabrică în cadrul Parcului Industrial TeraPlast din Sărățel, jud. Bistrița-Năsăud. Proiectul pentru noua unitate de producție are o valoare totală de 9,8 milioane de euro. Produsele fabricate în noua unitate sunt destinate rețelelor de apă, irigații și gaz.  

Investiția include atât realizarea de construcții noi, cât și achiziționarea de echipamente de mare productivitate. Pentru realizarea acesteia, TeraPlast a depus un proiect de investiții în cadrul schemei de ajutor de stat.  

„Divizia de mase plastice a înregistrat rezultate record în 2020. Estimăm, pentru 2020, un profit net de 9 milioane de euro, de 4 ori mai mare decât cel din 2019, în contextul unei cifre de afaceri de 94 milioane de euro. Creșterea capitalizării bursiere reflectă această  evoluție. În total, proiectele depuse în cadrul schemei de ajutor de stat se ridică la 32 milioane de euro și la maturitate vor genera o EBITDA de 8,6 milioane de euro. Dorim ca prin aceste proiecte să compensăm în mare măsură vânzarea diviziei Steel, care a contribuit anul trecut cu 11 milioane de euro la EBITDA consolidată a grupului. Producem în România și ne aducem contribuția la echilibrarea balanței comerciale, care în 2019 a fost de 17,28 miliarde de euro. Vom crea noi locuri de muncă și vom răspunde mai bine cererii din piață. a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast. 

În noua unitate de producție vor fi fabricate produse din polietilenă pentru linia de business Instalații. Căminele de inspecție și de vizitare care vor fi produse în noua fabrică asigură accesul pentru verificarea și monitorizarea rețelelor de canalizare îngropate pentru ape menajere, ape pluviale sau drenaj. Căminele TeraPlast pot fi utilizate în rețelele de canalizare din domeniul industrial, rezidențial și chiar agricol. Țevile din polietilenă se adresează rețelelor de transport și distribuție apă potabilă, apă de uz general, gaze naturale, telecomunicații, canalizări sub presiune și irigații. Astfel, TeraPlast va oferi clienților săi produse superioare, la cele mai înalte standarde de calitate.  

Implementarea proiectului va fi finalizată în februarie 2022 și va crea 80 de locuri de muncă noi. Proiectul a fost depus în cadrul schemei de ajutor de stat sub numele „Înființare unitate nouă de producție pentru TeraPlast SA”. În ultimii 3 ani, Grupul TeraPlast a plătit peste 22 milioane de euro către stat, sub formă de drepturi salariale, impozit pe profit și impozite locale. Prin această investiție, TeraPlast se angajează ca până în 2027 să contribuie la bugetul de stat cu drepturi salariale, impozit pe profit și impozite locale în cuantum egal cu ajutorul de stat de 4,9 milioane de euro solicitat, suplimentare contribuțiilor care revin structurii actuale a diviziei de mase plastice. 

În primele nouă luni din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri de 167,6 milioane de euro, cu 14% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. EBITDA Grupului a crescut cu 46% în aceeași perioadă, an/an, până la 20,3 milioane de euro, iar profitul net a ajuns la 12,4 milioane de euro. Pentru anul financiar 2020, Grupul TeraPlast estimează afaceri de 225 milioane de euro și o EBITDA de 28 milioane de euro. Profitul net estimat pentru 2020 este de 17 milioane de euro la nivel consolidat, dublu față de 2019. 

Despre Grupul TeraPlast 

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții.

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință al Bursei de Valori București – BET – și, din septembrie 2020, în indicii TotalCap și MicroCap ai FTSE Russell. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10. 

Vezi și

Atenție, pensionari! Casa Națională de Pensii Publice: ‘Sumele vor fi restituite în luna decembrie’

Firmele românești care au depășit criza economică generată de pandemie și au reușit să obțină profit. Ce metode au folosit

Document. Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, unde au ars de vii 10 persoane, organizează un concurs pentru ocuparea funcției de manager, în această perioadă

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Băncile din Israel trebuie să predea date autorităţii de concurenţă, într-o investigaţie privind dobânzile

Publicat

in

Autoritatea de reglementare a concurenţei din Israel a solicitat duminică mai multe date de la băncile ţării cu privire la o investigaţie, spunând că acestea se bucură de profituri uriaşe din ratele mai mari ale dobânzilor la împrumuturi, dar nu împart în mod adecvat beneficiile cu clienţii, transmit Reuters și news.ro

Sediu al bancii HapoalimFoto: PhotoStock-Israel / Alamy / Profimedia

Ancheta, care a început în 2022, nu a fost făcută publică până acum.

În încercarea de a controla inflaţia, Banca Israelului şi-a majorat săptămâna trecută rata dobânzii de referinţă cu încă 0,25 de puncte procentuale, până la un maxim din 2006, de 4,75%, aceasta fiind a zecea creştere consecutivă a dobâmnzii cheie, care în aprilie anul trecut era de 0,1%.

”Lupta împotriva costului vieţii se află în fruntea listei de priorităţi naţionale a guvernului nostru”, a declarat duminică prim-ministrul Benjamin Netanyahu, în cadrul unei reuniuni a cabinetului, adăugând că va înfiinţa şi va conduce un grup ministerial pe această temă.

Ratele ipotecare şi pentru restul împrumuturilor, adesea legate atât de inflaţie, cât şi de dobânda băncii centrale, au crescut la rândul lor.

Acest lucru a provocat furie în rândul publicului, chiar dacă a însemnat profituri record pentru bănci şi dividende considerabile pentru acţionarii acestora.

Primele cinci mari bănci au obţinut un profit combinat de 6,3 miliarde de şekeli (1,7 miliarde de dolari) în primul trimestru.

Băncile au întârziat să transfere avantajele dobânilor mai mari către depozitele clienţilor, a spus Autoritatea pentru Concurenţă.

Ciclul agresiv de înăsprire a politicilor din Israel a stârnit furie în rândul cetăţenilor săi, deoarece creditele ipotecare, ratele împrumuturilor şi costul vieţii au crescut, inflaţia rămânând în jur de 5%.

Autoritatea pentru Concurenţă, fostă autoritate antitrust, a declarat că a lansat investigaţia în 2022, când ratele dobânzilor au început să crească şi, pe baza rezultatelor preliminare, a cerut băncilor, săptămâna trecută, să furnizeze mai multe date.

Acessta a refuzat să ofere detalii cu privire la orice eventuală acţiune disciplinară.

Autoritatea de reglementare bancară din Israel a minimalizat problema.

Yair Avidan, supraveghetorul băncilor, a declarat săptămâna trecută reporterilor că 82% din majorările dobânzilor au fost transmise clienţilor. Totuşi, el a spus că mulţi clienţi nu ştiau că ar putea deschide conturi purtătoare de dobândă şi a îndemnat băncile să-şi educe clienţii.

Săptămâna trecută, ministrul Economiei Nir Barkat i-a cerut şefului Autorităţii pentru Concurenţă, Michal Cohen, să demisioneze, spunând că instituţia este principala cauză a creşterii preţurilor în economie, deoarece autoritatea nu s-a confruntat suficient cu monopolurile.

Cohen a refuzat să demisioneze.

Barkat a spus că autoritatea ”trebuie să desfăşoare această anchetă intens, rapid şi eficient, pentru că, până la finalizare, publicul va pierde”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Creionul dăruit lui Adolf Hitler de Eva Braun va fi scos la licitație pe o sumă amețitoare

Publicat

in

Un creion placat cu argint despre care se presupune că i-a aparținut lui Adolf Hitler va fi scos la licitație luna viitoare la Belfast și se estimează că va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 50.000 și 80.000 de lire sterline, scrie The Guardian.

Se crede că a fost un cadou făcut fostului dictator nazist de către Eva Braun, partenera sa de lungă durată, cu ocazia împlinirii a 52 de ani, pe 20 aprilie 1941.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend