Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Aparatele de tip “păcănele” ar putea fi interzise în blocuri și în apropierea școlilor

Avatar

Publicat

in

Amplasarea aparatelor de tip slot-machine ar putea fi interzisă în interiorul blocurilor și în preajma școlilor, potrivit unei propuneri legislative din Parlament. În contextul în care mașinăriile de tip “păcănele” sunt considerate a fi cele mai nocive jocuri de noroc pentru vârstele fragede, parlamentarii vor să ia măsuri pentru a preveni dependența în rândul tinerilor. Dacă această propunere se va aplica, cei care au amplasat astfel de aparate în blocuri sau în apropierea școlilor vor putea să-și continue activitatea numai până la expirarea autorizației.

O propunere legislativă aflată în dezbatere la Senat urmărește completarea OUG nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, astfel încât activitățile de tip slot-machine să nu se mai desfășoare în blocuri și la mai puțin de 200 de metri distanță față de intrarea în școli.

După cum stabilește OUG nr.77/2009, jocurile de tip slot-machine sunt cele desfășurate prin intermediul mașinilor, utilajelor și instalațiilor specifice, dar și cele de tip videoloterie (jocuri de tip loto prin care se obțin aleatoriu câștiguri validate printr-un program de joc).

Potrivit expunerii de motive, deși legislația actuală interzice amplasarea sălilor pentru jocuri de noroc în interiorul unităților de învățământ, inclusiv în campusurile aferente, OUG nr.77/2009 nu restricționează înființarea unor astfel de locații în apropierea școlilor sau în blocuri. În acest fel, există riscul ca tinerii și copiii să fie tentați, încă de la o vârstă fragedă, să joace la jocurile de noroc.

Dacă această propunere legislativă se va aplica, cei care dețin aparate de jocuri de noroc și le-au amplasat în blocuri sau în apropierea școlilor vor putea să-și desfășoare activitatea până la expirarea autorizației, după care vor fi nevoiți să găsească o altă locație care să corespundă noilor prevederi.

O propunere legislativă asemănătoare a mai fost inițiată anul trecut și a fost adoptată tacit de Senat, rămânând blocată la Camera Deputaților. Documentul de atunci urmărea modificarea aceleiași OUG nr. 77/2009, însă prevederile s-ar fi aplicat jocurilor de noroc în general, nu în special aparatelor de “păcănele”.

Propunerea respectivă ar fi urmat să interzică înființarea sălilor de jocuri de noroc la mai puțin de 200 de metri de unitățile de învățământ, însă nu interzicea amplasarea acestora în blocuri, ci obliga sălile de jocuri să-și facă acces separat de intrarea în bloc.

Atenție! Această propunere legislativă NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie adoptată de Parlament, promulgată prin decret prezidențial și oficializată, prin publicarea în Monitorul Oficial.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Atac fără precedent al lui Andrei Caramitru asupra lui Nicușor Dan: ‘Primarul Bucureștiului și-a schimbat numele. Acum e NicuȘiOrban’

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Bogdan Ivan (PRO România) – Testarea ȋn masă, singura soluție pentru a limita răspândirea virusului și a evita falimentul țării!

Avatar

Publicat

in

De

Candidatul PRO România Argeș la Camera Deputaților, Bogdan Ivan a mărturisit zilele trecute faptul că a fost depistat pozitiv cu noul Coronavirus,ȋntr-o postare pe pagina sa de Facebook.Liderul filialei județene a PRO România spune că,cel mai probabil a intrat ȋn contact cu un alt purtător,care nu avea simptome și că singura variantă prin care se pot evita astfel de cazuri este un program național de testare în masă.

“Am ȋnregistrat acest video cu puțin ȋnainte să aflu că sunt pozitiv și trăiesc acum situația despre care vorbeam aici.Deși am respectat toate regulile și am avut mare grijă,ȋncă din Martie,se pare că nu am reușit să evit Coronavirusul.Cel mai probabil,la fel ca majoritatea celor care se află ȋn situația mea,am intrat ȋn contact cu un alt purtător,care nu avea simptome.

       Iată de ce acest program național de testare ȋn masă pe care ȋl propune #PRORomânia este atât de important pentru fiecare dintre noi,dar și pentru economia națională.Este singura soluție pentru a limita răspândirea virusului și a evita falimentul țării,pentru a deschide școlile,pentru a scădea presiunea pe spitale și pentru a da afacerilor românești o gură de aer” – afirmă Ivan Bogdan.

Realizat de Klanar Imob Tour SRL la comanda Pro România, filiala Argeș,MFC 11200008

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend