Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

APA s-a SCUMPIT cu 21% la Curtea de Argeș  – Trupa lui PIC a încercat majorarea preţului cu 40 % – CE SPUN ARGEŞENII

Avatar

Publicat

in

A fost circ pe banii noştri, zilele trecute, la şedinţa Consilului Local Curtea de Argeş, aşa cum ati vazut si dumneavoastra in transmisia in direct a pstului nostru de televiziune. Asta pentru că, pe ordinea de zi a figurat şi majorarea cu 40 % a preţului apei potabile. Nervos că ziarul nostru si televiziunea i-au dat în vileag manevrele cu apa, primarul PIC Panţurescu era negru de supărare încă de la începutul şedinţei. Ajuns la punctul cu marirea pretului apei, Panţurescu a repetat ceea ce i-am spus noi de cateva saptamani: Aquaterm este societatea orasului, a cetatenilor, deci ei decid, prin consilierii locali cand si cum se majoreaza pretul. Una peste alta, a fost cric ieftin in care au jucat şi jonglat atat pesedistii cat si penelistii. Consilierul Serban, ca preşedinte de şedinţă, a preluat propunerea noastra de majorare graduala a preţului la apă, asta in ciuda catorva consilieri PSD care cereau insistent majorarea cu 40 %. Intr-un final, consilierii locali au acceptat propuenerea lui Serban dar si a noastra, si au majorat pretul apei cu 20,95 %, cu precizarea că urmatoarea majorare sa fie la inceputul anului 2020 , cu 20%. Asadar, noul pret al apei potabile va fi de 4,15 lei/mc si nu 4, 83 lei/mc cat ar fi vrut trupa lui Pic şi Poc.

Seful CA al Aquaterm, a aratat obrazul consilierilor şi primarului: Mărim pretul apei pentru ca nu aţi investit bani în societate

Cum nici Panţurescu nu a avut curaj sa intre in discuţii şi nici directoarea Aquaterm SA, Claudia Mihailescu, cea care a dus la groapa Transarg SA, cea mai buna intervenţie a fost cea a sefului CA al Aquaterm SA. Acesta a încercat sa motiveze coerent şi pe cifre moticul pentru care ar trebui majorat pretul apei iar concluzia sa, una dureroasa, a fost una care a enervat consilierii locali, in special cei care au prin radacini pe scaunele din Consiliu Local: in lipsa investitiilor finanţate de Consilu Local, majorarea pretului la apa e singira alternativa de a tine in viata societatea, Sau, altfel spus, daca guralivii consilieri aprobau alocarea de sume pentru investitii la momnentul potrivit, nu era nevoie de majorarea de pret. Să mai spunem ca solicitarea majorarii de preturi a fost semnata de directorul Aquaterm, nimeni alta decat Claudia Mihailescu, membra PSD, fost consilier PSD si cea care a condus la groapa societatea Transarg SA.

Publicitate

Ce spun argeşenii despre majorarea pretului ?

Pe timpul transmisiei televizate a sedintei CL, sute de argeşeni au tinut sa comenteze decizia de majorare a preţului apei. Iată dintre mesaje care arată starea de spirit a argeşenilor:

Cristina Guran: Voi, cei 11 votanti pentru scumpirea apei, pana cand mai abuzati de bunatatea cetatenilor din Orasul Regal????!!!

Marius Balan: Umblați la sporurile si indemnizațiile voastre si se vor găsi bani. Nu repede măriți prețul apei.

Dorina Jigman: Găsiți o soluție prin atragere de fonduri europene pentru investiții în modernizarea rețelelor si schimbarea filtrelor .Aveti grija cum cheltuiti banii publici …salarii rezonabile nu creșteti pretul pentru salarii mari

Yany Ionut : Ce se cearta astia in fata camerelor, pe apa si banii nostri, si in spate fac combinatii pe banii statului.

Nicolae Scarlat: De 30 de ani cei care au administrat firma Aquaterm nu au făcut nimic pentru a o îmbunătăți . Au luat nu au dat și trebuie trași la răspundere .

Baluta Cristi: Votații tata ca așa ne trebuie. ….O sa bem apa cu porția …..Noi suntem proștii nu astia. ..

George Rusanu: Va așteptăm din ușă în ușă în campanie cu o găleată cu apă mizerabilă că și voi ….

George Rusanu: Ultima majorare făcută a fost exact pt refacerea rețelei de apă și evitarea pierderilor!!!!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Traian Băsescu: ‘Dacă eram în locul lui Klaus Iohannis îl demiteam pe Nelu Tătaru’

Avatar

Publicat

in

De

Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, a precizat, că ar fi luat o decizie extrem de dură dacă s-ar fi aflat în situația în care a fost Klaus Iohannis – aceea de a recunoaște că a dezinformat.

În cadrul emisiunii „Punctul Culminant”, prezentată de Victor Ciutacu, Traian Băsescu a precizat că, dacă ar fi fost în locul lui Klaus Iohannis, l-ar fi demis pe ministrul care l-a dezinformat, adică pe Nelu Tătaru.

Vezi și: Ultim moment: ‘Klaus Iohannis își cere scuze pentru o informație transmisă greșit de Ministerul Sănătății’

Publicitate

„Preşedintele nu a acoperit eroarea, ci a dat un comunicat, o corecţie, o explicaţie şi nu a dus lucrurile până la capăt – revocarea şefului instituţiei care l-a dezinformat.

Scriam decretul înainte să trimit comunicatul. Alături de erată, publicam și decretul de revocare a ministrului care m-a dezinformat”, a explicat Traian Băsescu la Româniatv.net.

Citește și:

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Mare atenție! Amenda va fi majorată pentru această faptă

Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gabriela Firea: ‘Suntem singura țară din lume care nu testăm, care îi internăm cu forța pe asimptomatici’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că ministrul Sănătății ”ar trebui să plece din funcție sau să fie demis de către premier”.

„Dacă am trăi într-o societate normală, după gafele pe care le-a făcut în această perioadă ministrul Sănătății, acesta ar trebui să plece din funcție sau să fie demis de către premier. Într-o situație de criză sanitară, nu e suficient să fii prezent la serviciu, ci trebuie să iei și decizii foarte bune, foarte corecte și rapide și să elimini persoanele care sunt lipsite de profesionalism”.

Gabriela Firea a tras un semnal de alarmă asupra faptului că la Direcția de Sănătate Publică București nu se răspunde cu orele sau chiar zilele și că ministrul Sănătății face gafă după gafă.

„Oamenii au sesizat că la DSP București nu se răspunde cu orele, chiar cu zilele. Sunt medici care au semnalat acest lucru din spitalele din Capitală. Practic și doar pentru acest motiv, fără a mai adăuga gafa transmisă zilele acestea, uitându-se de mia de locuitori. Practic, s-a  raportat o cifră la toți locuitorii dintr-o comunitate și nu la mia de locuitori.

Publicitate

Nu există performanță pe domeniul sănătății în România

Greșeala e mai puțin gravă decât erorile care s-au făcut în perioada aceasta. Nu putem spune că există performanță la nivel de Guvern pe domeniul sănătății. Am văzut declarații de genul este un om muncitor. Da, dar poți să muncești mult și fără rezultate substanțiale sau fără rezultatele dorite”, a declarat Firea, conform  Antena 3ro.

Primarul general al Capitalei dă vina pe Ministerul Sănătății și pe Guvern pentru faptul că „suntem singura țară din lume care nu testăm, care îi internăm cu forța pe asimptomatici, suntem singurii care nu am avut o preocupare să aflăm care e gradul de imunizare pe cale naturală al populației. În toată lumea civilizată s-au făcut teste de anticorpi și se știe cam câte persoane s-au imunizat într-o comunitate”.

Citește și:

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Mare atenție! Amenda va fi majorată pentru această faptă

Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend