Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Aotomobile SH – Cât de ușor se modifică kilometrajul

Publicat

in

Inginerii germani de la ADAC au transmis că, în urma unor teste efectuate, chiar şi maşinile moderne permit în continuare modificarea extrem de rapidă a kilometrajului, notează Adevărul.ro.

Organizaţia germană ADAC, echivalent al ACR din România, a efectuat o serie de teste, în urma cărora a rezultat faptul că şi la maşinile moderne se poate umbla fără mari bătăi de cap la kilometraj. Astfel, inginerii ADAC susţin că manipularea kilometrajului se poate face prin mijloace legale.

Multe dintre autovehiculele din Germania sunt supuse procesului legal de modificare a kilometrajului, în anumite condiţii, pe acest teritoriu, iar demonstrarea intervenţiei la kilometraj este extrem de dificilă, dar poate fi efectuată în aproape orice service. Potrivit analizei făcute de profit.ro, problema automobilelor cu kilometrajul modificat afectează anual mii, poate zeci de mii de autovehicule din Germania, multe luând drumul României şi altor ţări din estul Europei.

Minim 3.000 de euro în plus la preţul maşinii

„Manipularea vitezometrului se face foarte rapid şi este disponibilă de la 50 de euro. Poliţia germană susţine că vitezometrul este manipulat la fiecare a treia maşină uzată vândută în Germania, iar valoarea acesteia este crescută, în medie, cu cel puţin 3.000 de euro. Prejudiciul total estimat în Germania este aproximativ 6 miliarde de euro anual”, arată ADAC în studiul efectuat.

Concret, inginerii ADAC au reuşit să schimbe kilometrajul la trei maşini de ultimă generaţie, un Ford Kuga din 2019, un Opel Grandland X, din 2020, şi un Peugeot 208, din 2019. Ei spun că au reuşit să intervină asupra mecanismului de înregistrare a kilometrilor parcurşi de maşină „în câteva minute”, cu ajutorul unui dispozitiv cumpărat de pe piaţa liberă.

Este vorba despre nişte dispozitive care costă pe piaţă 1.500-2.000 de lei şi care, teoretic, se utilizează pentru diagnoza OBDII sau la programat chei, dar pot fi folosite şi pentru resetare intervale service/schimb ulei sau schimbare de kilomeraj. Astfel, în numai câteva minute maşina poate fi „întinerită” cu sute de mii de kilometri. În plus, chiar dacă nu a fost îngrijită, respectiva maşină poate fi adusă cu „service la zi”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

VIDEO| Atac fără precedent cu tentă rasială împotriva românilor din Serbia

Publicat

in

De

Dragoslav Bokan, liderul grupului paramilitar Vulturii Albi în timpul războaielor din anii 1990, i-a numit pe lidera opoziției de origine română Marinika Tepic și pe românii care trăiesc în Serbia “inamici”.

Ambasada României la Belgrad a condamnat marți discursul de ură îndreptat împotriva minorității naționale române din Serbia, exprimat de un fost lider paramilitar la postul pro-regim TV Pink, informează rs.n1info.com

“Ambasada României la Belgrad condamnă aspru discursul de ură îndreptat împotriva minorității române din Republica Serbia, manipularea mediatică a apartenenței la acea minoritate în context politic și propagarea de știri false despre românii care sunt cetățeni ai Serbiei, declarându-le că sunt dușmani naționali. Afirmații ca acestea încalcă principiul conviețuirii și contribuțiile minorității române la bogățiile culturale și la dezvoltarea socială și economică a statului sârb”, se arată în comunicat.

Acesta a avertizat că declarații precum cea a lui Bokan ar putea pune în pericol relațiile de prietenie dintre România și Serbia. Ambasada și-a exprimat, de asemenea, regretul că un post de televiziune cu acoperire națională a difuzat declarația fără a condamna atacul asupra Marinikăi Tepic din cauza originii sale etnice.

De asemenea, CNMNRS condamnă cu fermitate limbajul urii, relatează rtv.rs.

Consiliul Național al Minorității Naționale Române condamnă cu fermitate limbajul urii de orice fel, în special cel a lui Dragoslav Bokan la Televiziunea Pink împotriva poporului român, declarații pe care le considerăm inadmisibile.

„De-a lungul istoriei, poporul român s-a dovedit a fi alături de poporul sârb, legându-ne de un destin comun în vremuri grele, care ne-a apropiat și ne ține și în continuare împreună. Respectăm pluralismul politic și dreptul fiecăruia la opinia și apartenența sa politică, dar aceasta nu trebuie să fie raportat la întreaga națiune și mai ales să nu fie pus în contextul prezentat în emisiunea menționată”, se evidențiază în comunicatul CNMNRS.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Vladimir Putin, decis să pună la pământ orice rețea de socializare care nu se conformează controlului și directivelor de stat

Publicat

in

De

Un tribunal din Moscova a amendat luni Google cu 3 milioane de ruble (400.386 de dolari) pentru că nu a şters conţinutul considerat ilegal, în cadrul unei dispute mai largi cu gigantul american din sectorul tehnologiei, transmite Reuters, scrie news.ro.

Autoritatea de reglementare din sectorul tehnologiei, Roskomnadzor, a anunţat tot luni că Rusia va continua să încetinească funcţionarea Twitter pe dispozitivele mobile până când va fi şters tot conţinutul considerat ilegal.

În cazul Google, Rusia a avertizat în octombrie că va amenda Google cu un procentaj din cifra sa de afaceri obţinută pe teritorul său, pentru eşecul repetat de a şterge conţunutul interzis din motorul de căutare şi de pe YouTube, aceasta fiind cea mai fermă măsură de până acum luată împotriva unei companii străine de tehnologie.

Google, care a anunţat luna trecută că a plătit amenzi de peste 32 de milioane de ruble, nu a răspuns imediat unei solicitări de comantarii.

Twitter a fost supusă unei încetiniri punitive a serviciului său din luna martie, pentru postări cu conţinut de pornografie infantilă, informaţii despre consumul de droguri sau apeluri pentru sinuciderea unor minori, a arătat Roskomnadzor.

Twitter, care nu a comentat imediat anunţul de luni al Roskomnadzor, neagă că ar permite ca platforma să să fie folosită pentru a promova comportamente incorecte. Compania afirmă că are o politică de toleranţă zero pentru exploatarea sexuală a copiilor şi că interzice promovarea sinuciderii sau a autovătămării.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend