Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Anunțul șefului DSU! Cine se poate vaccina anti-Covid-19 dacă rămân doze nefolosite

Avatar

Publicat

in

Raed Arafat susține că în etapa a doua de vaccinare se pot imuniza și persoanele care nu sunt incluse în etapă, însă doar dacă rămân doze de vaccin nefolosite.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență susține că această metodă a fost folosită și alte state care au început campania de vaccinare COVID. Prin urmare, dacă rămân doze de vaccin COVID, persoanele dornice se pot imuniza.

„Intentia de la Comitet este sa nu se piarda nici o doza. Ce inseamna acest lucru? Daca vezi ca s-au inscris atatia si au venit doar atatia, atunci la diferenta de doze identifici undeva unde sunt oameni de vaccinat si doresc sa se vaccineze si le folosesti. Chiar daca oamenii respectivi nu fac parte din grupa respectiva, nu s-au inscris inca. Asta s-a folosit si in alte tari. Oamenii care se inscriu trebuie sa fie responsabili. Daca te-ai inscris, atunci te duci. Daca nu vrei sa te duci, nu te inscrii”, a declarat Arafat la Digi FM.

Condiția prin care persoanele neincluse în a doua etapă de vaccinare se pot imuniza. Raed Arafat susține că România va primi seringi noi pentru a folosi dintr-un flacon șase doze de vaccin COVID produs de Pfizer/Biontech.

„Nu e chestie de modificare de prospect, este chestie de modificare a seringilor. Seringile au un asa zis spatiu mort, adica se pierde o parte din doza si atunci daca se foloseste alt timp de seringi, cu un spatiu mort mult mai mic, se pot folosi 6 doze in loc de 5 doze. A sasea doza se pierdea in spatiul mort al seringii, adica ramanea o parte din lichid in seringa. Daca vom aplica noile seringi, si Romania va avea noile seringi, atunci se va putea folosi si a sasea doza, care altfel era pierduta”, a adăugat șeful DSU.

A doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID a început astăzi, 15 ianuarie. Startul a fost dat chiar de președintele Klaus Iohannis, care a ales să se vaccineze în fața presei. Peste 5,5 milioane de romani se pot programa pentru imunizare, mai exact persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din mai multe domenii, considerate esențiale.

Vezi și

A izbucnit un scandal uriaș în Poliție! ‘Uite, măi prăpăditule!’, ‘Fugi înapoi la nașul tău și pupă-i ghiulul’, ‘Tu mă ameninți pe mine?’

SURSE Lucian Bode ar urma să dea startul la ‘execuții’! Bogdan Despescu ar avea zilele numărate în fruntea MAI!

Super veste pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Codrin Ștefănescu s-a dezlănțuit: ‘Vreți o țara ca afară, jos ciuma roșie, huooo Dragnea și alții!’

Avatar

Publicat

in

De

sursa foto:  Inquam Photos / Octav Ganea

    Cătălin Motea

  • 10.04.2021

Fostul secretar genera al PSD, Codrin Ștefănescu, îi critică pe români pe pagina sa de Facebook, ”Cum dormiți noaptea, voi, votanți ai rezistilor?”

”România trăiește un coșmar de când sunt reziștii la putere! Și când mă gândesc la ce cozi ați stat să-i votați pe nemernicii ăstia! Câte luminițe ați aprins la mitingurile lor, ce potop de ură și înjurături la adresa noastră! Că vreți o țara ca afară, jos ciuma roșie, huooo Dragnea, Codrin, Șerban Nicolae, Olguța și alții! Iar azi, reziștii pe care i-ați votat, vă distrug sistematic pe toți! Mor oameni cu zile, s-au pierdut libertățile și locurile de muncă, suntem îndatorați de ei pentru următoarele zece generații! Cum dormiți noaptea, voi, votanți ai rezistilor?”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook

SHARE

COMENTEAZĂ

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Artistul Tudor Chirilă a răbufnit la adresa guvernanților: ‘Vine un alt moment important în care o să facă exerciții de imagine cu moartea pe moarte călcând la ATI – Paștele’

Avatar

Publicat

in

De

Artistul Tudor Chirilă a transmis că ”Am pretenția ca ministrul sănătății și șeful comitetului pentru situații de urgență să iasă și să spună: suntem depășiți, nu avem paturi la ATI și nici nu vom putea să le facem peste noapte pentru că nu suntem pregătiți”.

”Ceea ce s-a întâmplat ieri la Foișor este inacceptabil, din orice fel de perspectivă ai privi. Și merită să privești evenimentul din mai multe unghiuri, pentru că sunt mai multe. Este îngrozitor să fii aparținător de pacient în spital și să afli că trebuie să-l înoțești în altă parte la miez de noapte. Este dureros, frustrant, revoltător. Am văzut că domnul Arafat a spus că s-a ajuns în situația asta pentru că a fost nevoie de timp ca personalul medical și managerul spitalului să asimileze și să proceseze un ordin venit la ora 11.

Întrebarea este, dacă vezi că s-a făcut noapte, nu te gândești la oamenii ăia? Ce sunt ei, saci de cartofi, să-i muți oricând și oricum? Pe de altă parte, dacă au continuat să îi mute, fără niciun pic de empatie față de ei și rudele lor, asta înseamnă că situația este cu adevărat dramatică. Și aici intervine cu adevărat marea problemă: un stat nefuncțional, slab și mincinos. Întâmplarea face că acum două zile am sunat la 112 pentru o salvare. Am pe cineva foarte apropiat internat în spital cu Covid. Starea bolnavului s-a degradat peste noapte și a fost nevoie de drumul la spital (pe care îl evitase tot evitase) pentru evaluare. Operatorul Smurd mi-a spus că e posibil să nu găsească salvare. Avea o voce obosită și mi-a spus textual: situația e tragică, nu mai sunt locuri la ATI pe nicăieri.

Da, situația e tragică și ăsta e alt unghi din care trebuie să ne uităm la ce s-a întâmplat. Doar că nimeni nu vrea să vorbească despre cât este situația de tragică. Suntem mințiți cu bună știință pentru că guvernul se uită la măsurile pe care ar trebui să le ia numai din perspectivă electorală și cu gândul la ce impact de imagine au aceste măsuri. Singurul bărbat din guvernul Câțu pare să fie o femeie: Andreea Moldovan. Care a ales să spună răspicat adevărul, ăla care nu convine nimănui, nici conspiraționiștilor sau negaționiștilor, nici oamenilor care au respectat restricțiile și au ajuns la capătul puterilor.

Andreea Moldovan a spus că se impune o carantină totală (și mai că a fost pusă la zid), timp de două săptămâni. Ăsta este probabil adevărul pe care refuză să-l spună

Raed Arafat și Vlad Voiculescu cu subiect și predicat.Și să-l pună în practică. Pentru că acceptă presiunea politică din apropierea Paștilor. Eu ca cetățean am pretenția să nu fiu mințit. Am pretenția ca ministrul sănătății și șeful comitetului pentru situații de urgență să iasă și să spună: suntem depășiți, nu avem paturi la ATI și nici nu vom putea să le facem peste noapte pentru că nu suntem pregătiți. Aș vrea să-i aduc aminte lui Vlad Voiculescu că oamenii au ieșit în stradă la Colectiv pentru că au fost mințiți. Felul în care guvernul comunică cu populația este diletantism de la cap la coadă. Într-un moment de o asemenea gravitate pentru lume și pentru România încă încercăm să băgăm sub preș adevărata situație.

Pe de altă parte cum e posibil ca atunci când ai o situație epidemiologică fără precedent tu să nu iei nicio măsură față de niște protestatari care nu respectă restricțiile și urlă și se îmbrâncesc fără mască în fața spitalului în numele „libertății”? Știm foarte bine că jandarmii acționează pe linie de ordin politic. În 10 august ne-au gazat la ordin, deși protestul era pașnic, atacul cu gaze a început fără să existe vreun incident. Acum, însă, nu se dă ordin când sunt încălcări flagrante ale restricțiilor și care pun în pericol alți cetățeni. Nu se face asta pentru că guvernul vrea să-și conserve capitalul de imagine sau să-l repare, pe ăla care mai e. Cum se uită la acei protestatari și la guvernul care nu face nimic, sute de mii de oameni cărora de un an li s-a interzis să muncească și s-au conformat, din respect față de lege?

Și uite așa, în loc să faci ce trebuie pentru situația de fapt, faci ce poți pentru imaginea ta. Ăsta nu este stat, asta este o glumă macabră, din ce în ce mai macabră la care politicienii români contribuie de treizeci de ani. În lumina celor întâmplate ieri (și nu numai) guvernul trebuie să spună românilor adevărul, oricât de neplăcut ar fi el, pentru că vine un alt moment important în care o să facă exerciții de imagine cu moartea pe moarte călcând la ATI – Paștele. Dacă situația este atât de dramatică încât se evacuează pacienți noaptea ca să faci spital Covid înseamnă că Andreea Moldovan are dreptate și ar trebui să fim în lockdown, nu-i așa? Sau dacă nu, și e veselie peste tot, merg și alte evenimente ținute repede după Paști, de ce mai stăm până la 1 iunie? Nu de alta, dar pentru unii God is a Dj.

Eu, ca cetățean, aștept de la Florin Cîţu, Vlad Voiculescu și Raed Arafat să ne spună adevărul, a fost dintotdeauna cea mai bună formă de comunicare. Și după ce ne spun adevărul, să acționeze în consecință.

Unde suntem cu adevărat și care ar fi măsurile corecte? Prelungirea confuziei și a restricțiilor contradictorii ne va arunca într-o frustrare socială și mai mare și mai greu de gestionat.

Oricum ar fi, ceea ce s-a întâmplat aseară la Foișor arată a management prost și lipsă crasă de comunicare.

Dar să fii Marcel Ciolacu , să conduci un PSD care nu are nici cea mai mică treabă cu competența și să te bați cu pumnii în piept ca și cum tu ai ști ce să faci dacă ai fi acolo (în afară de furat) este la fel de revoltător. Tragedia noastră ca popor este că Marcel Ciolacu și compania reprezintă alternativa, a scris Tudor Chirilă pe Facebook

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend