Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ANUNT PUBLIC – PUZ ETAPA A II-A – PROPUNERI PRELIMINARE

Publicat

in

ANUNT PUBLIC

PUZ ETAPA A II-A – PROPUNERI PRELIMINARE

S.C. REWE PROJECTENTWICKLUNG ROMANIA S.R.L anunta etapa de elaborare a propunerilor preliminare privind Planului Urbanistic Zonal pentru schimbare de destinaţie şi reglementari urbanistice privind obiectivul „Operatiuni cadastrale, desfiintare cladiri existente, in vederea construirii unui magazin Penny Market cu carmangerie, accese auto si pietonale, trotuare, reclame pe fatada si in parcare, pilon publicitar, post trafo, imprejmuire, bransamente la utilitati, organizare de santier”, strada Eroilor nr.24-30, Curtea de Arges, judetul Arges

Beneficiar:S.C. REWE PROJECTENTWICKLUNG ROMANIA S.R.L

Proiectant general:S.C. DROID STUDIO S.R.L., str.Busteni 7, Sat Stefanestii de Jos, comuna Stafanestii de Jos, Jud.Ilfov

Proiectant specialitate: S.C. FORUM ART S.R.L., str.Mitropolit Filaret 34, S4, Bucuresti, e-mail office@forumart.ro

Publicul este invitat sa transmita observatii si propuneri scrise argumentate si justificate privind propunerile preliminare PUZ in perioada 09 /01/2023 – 23/01/2023 pe adresa – Arh. Sef Alexandra Lazarescu – Primaria Curtea de Arges, Bd. Basarabilor 99, camera 29 ; e-mail urbanism@curteadearges.ro; primariacurteadearges@yahoo.com

Raspunsul la observatiile transmise va fi publicat in serviciul de urbanism din cadrul Primariei Curtea de Arges si va fi prezentat timp de 15 zile de la inchiderea perioadei de consultare a publicului la sediul Primariei Curtea de Arges, judetul Arges

Etape preconizate pentru consultarea publicului pana la aprobarea planului:

1. Etapa premergatoare – Anunt de intentie elaborare PUZ

2. Etapa elaborarii propunerilor ce vor fi supuse analizarii

3. Etapa avizare si aprobare

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ANSVSA avertizează! Acest produs nu trebuie consumat- Conține acrilamidă

Publicat

in

”Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, arată sursa citată.

Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare, dintr-un cunoscut lanț de magazine, din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

Consumatorii nu trebuie să consume acest produs, fiind rugaţi să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat, cu bonul fiscal, până în 17 martie.

Acrilamida este o substanţă oxidantă rezultată din degradarea amidonului, de obicei în urma procesului de prăjire la temperaturi înalte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Prefectul Capitalei, Toni Greblă: ‘Stăm rău la consolidarea antiseismică a clădirilor. An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate’

Publicat

in

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat marţi despre clădirile cu risc seismic din Bucureşti că nu sunt puţine, fiind de ordinul a 1.000 de astfel de imobile. Prefectul a criticat indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru consolidarea antiseismică a clădirilor şi a arătat că an de an fonduri europene de la Ministerul Dezvoltării rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate, a spus prefectul despre cutremurul devastator din Turcia.

”Multe clădiri din Bucureşti sunt cu grad de siguranţă scăzut sau foarte scăzut. Sunt celebrele cu bulină roşie, dar sunt şi alte clădiri care necesită o consolidare, o pregătire mai bună să poată să facă faţă unui cutremur de o intensitate mai mare”, a spus prefectul Capitalei.

Întrebat dacă este pregătit Bucureştiul pentru un cutremur şi dacă pregăteşte exerciţii împreună cu ISU, prefectul a spus că sunt două lucruri deosebite.

”Deci mai întâi pregătirea antiseismică, reabilitarea antiseismică a unor clădiri din Bucureşti, care nu sunt puţine, sunt de ordinul a 1000 de clădiri. Consolidarea şi numărul clădirilor care pot fi afectate depinde de intensitatea unui viitor cutremur. A doua parte e pregătirea postcutremur, iar ISU stau mult mai bine. Am făcut exerciţii, există dotare, există un plan aprobat şi fiecare entitate care se implică postcutremur ştiu foarte bine ce au de făcut. Stăm rău, însă, la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat Toni Greblă.

El a precizat, despre situaţia actuală, că ”s-a inventat un concept, capacitatea administrativă”.

”Eu l-aş înlocui cu indolenţă, indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru a putea să purceadă la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat prefectul.

Toni Greblă a menţionat că în ultimii 15 ani niciun municipiu nu poate să spună că nu a avut bani pentru consolidarea clădirilor.

”An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate. Este necesar să consolidăm clădirile vechi ale Bucureştiului”, a mai spus prefectul Greblă, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend