Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Anunț făcut de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19: A sosit pe cale aeriană a patra tranșă de vaccin

Avatar

Publicat

in

Astăzi, 11 ianuarie, a sosit în România a patra tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150  doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19

Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt  transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.  

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 150.150  doze, după cum urmează:  

Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;  

Centrul Regional de Distribuție Brașov: 24.375 doze;  

Centrul Regional de Distribuție Cluj: 21.450 doze;  

Centrul Regional de Distribuție Constanța: 18.525 doze;  

Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;  

Centrul Regional de Distribuție Iași: 20.475 doze;  

Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.  

Din cele 3 tranșe anterioare de vaccinuri, sosite în România până la data de 06 ianuarie 2021 (de 300.300  doze), s-au distribuit 131.370 doze, din care, numai astăzi, 11 ianuarie, 17.130 doze, către direcțiile de  sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, după cum urmează:  DSPM București, DSP Arad, DSP Argeș, DSP Brașov, DSP Caraș-Severin, DSP Călărași, DSP Constanța,  DSP Covasna, DSP Dâmbovița, DSP Dolj, DSP Hunedoara, DSP Iași, DSP Ilfov, DSP Maramureș, DSP  Sălaj, DSP Teleorman, DSP Timiș, DSP Vâlcea.  

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în cea de-a doua tranșă, cât și în  cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare,  prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.  

Reamintim că, în acest moment, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de  vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății  și social – sistem public și privat.  

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un  organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al  Guvernului și coordonarea primului ministru.  

Vezi și

EXCLUSIV De azi, polițiștii vor da cu preponderență avertismente, în loc de amenzi! Încep acțiunile de protest împotriva Guvernului Cîțu!

Circuitul banilor în USR. Patru membri de partid au fost ‘sponsorii’ ministrului Justiției, Stelian Ion

Vești proaste pentru toți românii: Din ce cauză vom scoate mai mulți bani din buzunare

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

ISU Tulcea intervine pentru salvarea a 15 persoane blocate în zăpadă

Avatar

Publicat

in

De

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează că, joi dimineaţa, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, sunt închise toate drumurile naţionale şi judeţene din judeţele Tulcea şi Constanţa (cu excepţia DN 39/CT şi autostrada A2), iar circulaţia rutieră este restricţionată pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată mai mare de 7,5 tone la nivelul judeţului Brăila pe DN 21 limită cu judeţul Ialomiţa şi pe DJ 211 Viziru – Oprişeneşti, potrivit Agerpres.

Pe raza judeţului Tulcea se intervine pentru deblocarea a şapte autovehicule cu 15 persoane.

“În contextul fenomenelor meteorologice prognozate, în intervalul 27 ianuarie, ora 7,00, – 28 ianuarie, ora 7,00, s-au semnalat efecte la nivelul a şase judeţe (Brăila, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa şi Tulcea), unde s-a intervenit pentru deblocarea a 613 autovehicule blocate pe calea de rulare cu 1.306 persoane şi degajarea a 12 copaci, fiind avariate 11 autoturisme şi un bloc de locuinţe”, precizează DSU, pe pagina de Facebook.

Extremiștii unguri SFIDEZĂ justiția română: vor să monteze 100 de steaguri secuiești în locul fiecăruia îndepărtat prin sentinţă judecătorească

În prezent, conform sursei citate, se înregistrează întreruperi în alimentarea consumatorilor finali din judeţele Constanţa şi Tulcea, unde sunt afectaţi 8.190 consumatori (7.450 în Tulcea şi 740 în Constanţa) din 17 localităţi, echipele specializate acţionând pentru remedierea avariilor.

În scopul gestionării eficiente a a situaţiei, la nivel local au fost luate o serie de măsuri:

* transmiterea prognozelor, avertizărilor, înştiinţărilor şi informărilor privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase către autorităţile competente, în vederea dispunerii măsurilor specifice;

* menţinerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace şi echipamente pentru asigurarea acţiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forţe şi mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp;

* instituirea permanenţei la nivelul autorităţilor locale din zonele aflate sub avertizare de fenomene hidrometeorologice periculoase;

* activarea Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei parţial prin operaţionalizarea Grupelor Operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din 4 judeţe (Brăila, Constanţa, Galaţi şi Tulcea);

* creşterea capacităţii operaţionale la Nivelul III Alertă Portocalie la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Constanţa;

* emiterea a două mesaje de informare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT în contextul avertizărilor meteorologice la nivelul judeţelor Constanţa şi Tulcea.

Pentru gestionarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice, la nivelul celor şase judeţe – Brăila, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Galaţi şi Tulcea – structurile Ministerului de Interne au acţionat cu 3.351 de lucrători (2.720 IGPR, 583 IGSU şi 48 IGJR) cu 1.693 mijloace (1.259 IGPR, 422 IGSU şi 12 IGJR).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Clotilde Armand a pus ochii pe Poliția Locală: ‘RADE’ 20 de posturi de conducere

Avatar

Publicat

in

De

Consiliul Local Sector 1 ar putea adopta, în şedinţa de joi, un proiect prin care numărul funcţiilor de conducere din cadrul Poliţiei Locale ar scădea cu aproape 20 de posturi.

“Prin reducerea funcţiilor de conducere de la 31 la 12, în mare majoritate de la structurile suport, eliminarea suprapunerilor, comasarea activităţilor similare desfăşurate de unele structuri, creşte numărul funcţiilor publice de execuţie cu 18 şi una de personal contractual, creşte capacitatea operaţională şi posibilitatea de a acţiona mai eficient în aplicarea măsurilor legale. Totodată, în condiţiile impuse de limitările bugetare actuale, prin diminuarea numărului funcţiilor de conducere, se reduc cheltuielile de personal”, prevede referatul de adoptare al proiectului privind aprobarea organigramei, statului de funcţii şi Regulamentului de organizare şi funcţionare al Poliţiei Local Sector 1.

Citește și: Primarul Ciprian Ciucu s-a dat de gol, în direct, după ce a anunțat că vrea majorarea taxei de parcare: ‘Sunt multe lucruri pe care nu le-am spus în campanie’

Potrivit sursei citate, în contextul actual, generat de pandemia COVID-19, conform prevederilor Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă în România, prelungită cu starea de alertă, Poliţia Locală se subordonează operaţional Ministerului Afacerilor Interne. Întrucât această situaţie nu exclude şi obligaţia de îndeplinire a atribuţiilor stabilite structurilor de poliţie locală prin Legea Poliţiei Locale nr. 155/2010, se impune necesitatea aplicării unor măsuri care să conducă la creşterea numărului de poliţişti locali de execuţie care să desfăşoare activităţi de ordine publică sau de inspecţie, în funcţie de situaţia operativă, aflată într-o continuă dinamică.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend