Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ANUNȚ de la Camera de Comerț și Industrie a României: Organizează webinariile INCOTERMS 2020

Publicat

in

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) organizează, în zilele de 2, 11, 17 și 30 iunie, o serie de webinarii dedicate regulilor ICC Incoterms 2020. Aceste reguli au în vedere utilizarea condițiilor de livrare în comerțul intern și internațional în scopul facilitării tranzacțiilor comerciale.

La nivel mondial, este estimat ca volumul tranzacțiilor comerciale să scadă, din cauza pandemiei COVID 19, cu procente cuprinse între 13% și 32%, până la sfârșitul acestui an. Devine astfel de o importanță majoră cunoașterea regulilor INCOTERMS 2020, pentru a se asigura bunul mers al afacerilor din întreaga lume și pentru a ajuta importatorii și exportatorii să-și înțeleagă responsabilitățile și să evite neînțelegerile costisitoare.

Publicitate

Webinariile  ICC Incoterms 2020, organizate de către CCIR, sunt destinate angajaților companiilor care activează în departamentele de export, import, vânzare, desfacere, marketing, juridic, financiar-contabil, precum şi personalul din firmele de transport şi logistică, companii de asigurare, declaranți vamali.

De asemenea, webinarul este util personalului bancar din departamentele de plăți externe, garanții, finanțarea comerțului internațional, juridic, front office, angajații din rețea care interacționează cu clienții IMM şi corporații și oricărei persoane interesate de tematica abordată.

Având în vedere faptul că locurile sunt limitate, reprezentanții companiilor, interesați să participe la aceste sesiuni, sunt rugați să se înscrie utilizând formularul online, care se regăsește la adresa: https://ccir.ro/formular/incoterms-2020/.

De asemenea, programul complet al webinariilor poate fi consultat pe site-ul Camerei de Comerț și Industrie a României, www.ccir.ro

Regulile Incoterms au fost introduse pentru prima dată de ICC în 1936 pentru a stabili cadrul general acceptat legat de livrarea mărfurilor între comercianții din întreaga lume. ICC a revizuit periodic regulile Incoterms pentru a reflecta schimbările din sistemul de comerț internațional.

Regulile Incoterms asigură bunul mers al afacerilor din întreaga lume, deoarece ajută importatorii și exportatorii să-și înțeleagă responsabilitățile și să evite neînțelegerile costisitoare. Totodată, regulile Incoterms contribuie la formarea unui limbaj al tranzacțiilor de vânzări internaționale și dezvoltarea gradului de  încredere între partenerii de afaceri.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Sofia – Moțiune de cenzură împotriva guvernului Borisov

Publicat

in

De

Opoziţia socialistă din Bulgaria a elaborat, miercuri, o moţiune de cenzură contra guvernului condus de premierul Boiko Borisov şi a cerut demisia acestuia pe fondul protestelor din întreaga ţară împotriva corupţiei, relatează Reuters şi dpa potrivit Agerpres.

Dezbaterile şi supunerea la vot a acestei moţiuni vor avea loc săptămâna viitoare.

Publicitate

A cincea astfel de moţiune contra coaliţiei guvernamentale de centru-dreapta nu pare însă a avea mari şanse de reuşită, întrucât demersul socialiştilor are doar sprijinul unui mic partid populist şi al câtorva parlamentari independenţi.

Borisov a anunţat că o decizie privind rămânerea sa la conducerea guvernului de la Sofia o va lua după ce va reveni de la summitul UE din această săptămână, ce va avea loc la Bruxelles în 17-18 iulie. El a atenţionat că Bulgaria trebuie să se consolideze pentru a face faţă unei iminente crize economice cauzate de pandemia de COVID-19.

”Mă voi întâlni cu partenerii noştri din coaliţie şi dacă nu avem un plan de stabilitate asupra căruia să cădem de acord, inclusiv cu partidele de opoziţie, nimeni nu poate reuşi de unul singur. După summitul UE vom discuta din nou”, a declarat Boiko Borisov într-o şedinţă de guvern.

Lidera Partidului Socialist bulgar, Kornelia Ninova, a precizat însă în mod clar că nu va sprijini niciun plan care îl include pe Borisov.

Mii de bulgari au cerut în ultimele zile demisia lui Boiko Borisov, aflat în funcţie din 2009, precum şi pe cea a procurorului general al Bulgariei, Ivan Gheşev, pe fondul corupţiei la nivel înalt care a slăbit instituţiile statului şi a adus foloase magnaţilor bogaţi. Protestele nu s-au limitat numai la Sofia, având loc de asemenea la Varna, Burgas (est) şi Plovdiv (sud).

Următoarele alegeri parlamentare din Bulgaria sunt prevăzute pentru martie 2021.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

IFAB a prelungit până în iulie/august 2021 opţiunea ca echipele să efectueze cinci înlocuiri la fiecare meci

Publicat

in

De

International Football Association Board (IFAB) a prelungit până în iulie/august 2021 opţiunea ca echipele să efectueze cinci înlocuiri de jucători la fiecare meci, informează fifa.com, potrivit news.ro.

Decizia a fost luată după o analiză aprofundată, care a inclus discuţii cu cei implicaţi şi analiza impactului Covid-19 asupra calendarului competiţional.

Publicitate

Citește și: Olguța Vasilescu, palmă pentru ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Nu a făcut ceea ce are în prerogative

Astfel, opţiunea, iniţial valabilă pentru competiţiile care se încheie până la sfârşitul acestui an, rămâne valabilă pentru competiţiile care se încheie până la 31 iulie 2021 şi pentru competiţiile internaţionale care se vor încheia în iulie/august 2021.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend