Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Anumiți parlamentari canadieni sunt plătiți de China, transmite Serviciul Canadian de Informații și Securitate

Publicat

in

Anumiți parlamentari, deputați și politicieni municipali sunt cunoscuți de serviciile de informații canadiene ca fiind plătiți de agenţi ai serviciilor secrete străine, afirmă un fost ofițer superior al Serviciului Canadian de Informații și Securitate (CSIS).

Michel Juneau-Katsuya a compărut în fața Comisiei pentru Acces la Informații, Confidențialitate și Etică a Camerei Comunelor la 9 august, unde a declarat că agențiile canadiene de informații, cum ar fi CSIS și RCMP, au fost nevoite să monitorizeze îndeaproape politicienii despre care se știe că lucrează pentru entități străine.

„Am fost nevoiți să supraveghem parlamentari, deoarece există parlamentari la toate nivelurile – fie că este vorba de cel municipal, provincial sau federal – care sunt plătiți de guverne străine și care nu acționează neapărat în interesul Canadei”, a declarat Juneau-Katsuya, potrivit theepochtimes.com.

„Agențiile străine încearcă să recruteze oficiali aleși și este destul de ușor, deoarece politicienii respectivi nu ascultă neapărat de directivele de securitate pentru a se proteja sau, uneori, pot fi ignoranți sau poate că își servesc propriile interese”, a spus el.

Juneau-Katsuya a declarat că nu a putut spune câți politicieni au fost monitorizați sub suspiciunea de a lucra pentru guverne străine și nici nu a dat numele vreunui guvern străin implicat.

„Ceea ce știm cu siguranță este că avem diverse țări străine care au reușit să recruteze oficiali aleși – din nou, municipali, provinciali sau federali – și au fost capabili să influențeze în acest fel”, a declarat Juneau-Katsuya, care este acum președinte și director executiv al firmei de consultanță în domeniul securității The Northgate Group.

Guvernul federal a declarat într-un răspuns la un raport al Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Comunelor că „autoritățile chineze” au fost raportate pentru „hărțuirea și intimidarea unor persoane din Canada”.

„Guvernul a avertizat autoritățile chineze împotriva activităților de interferență, și-a exprimat în mod direct îngrijorarea cu privire la încercările de intimidare a canadienilor de a-și exprima liber opiniile și va continua să facă acest lucru”, se arată în declarație.

Juneau-Katsuya a mai spus comisiei că anumiți politicieni trebuie monitorizați după ce părăsesc funcția publică, de teamă că aceștia ar putea începe sau continua să lucreze „direct împotriva securității naționale”.

Deputatul Bloc Quebecois René Villemure s-a declarat „deranjat de dezvăluirea că anumiți politicieni ar putea fi recrutați de străini”, în timp ce deputatul conservator James Bezan s-a declarat „uimit” de această știre.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

fanatik.ro: Cum a dat MApN peste 130 de milioane de euro pe kerosenul care a stricat MIG-urile. Furnizorul a prosperat după contractele cu Armata

Publicat

in

De

​​Numele firmei Jetfly Hub SRL a apărut în contextul scandalului legat de faptul că mai multe avioane MIG ale Armatei Române s-au stricat din cauza faptului că au fost alimentate cu kerosen de proastă calitate. S-a menționat că Ministerul Apărării Naționale a încheiat un contract pe patru ani cu Jetfly Hub SRL, în februarie 2018, prin care firma urma să livreze combustibil turboreactor de aviație pentru opt unități militare.

Cum a dat MApN peste 130 de milioane de euro pe kerosenul care a stricat MIG-urile. Furnizorul a prosperat după contractele cu ArmataFoto: fanatik.ro

Citește mai mult pe fanatik.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Incendiu la bucătăria Spitalului de Copii ”Sf. Ioan” din Galaţi / Zeci de pacienți au fost evacuați: „Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”

Publicat

in

De

Un incendiu a izbucnit, joi după-amiază, în bucătăria Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” Galaţi, iar 85 de persoane, între care 41 de copii, s-au autoevacuat. Pompierii au reușit să stingă incendiu fără a exista persoane care să aibă nevoie de ajutor medical, scrie News.ro.

Ambulanță SMURDFoto: © LCVA | Dreamstime.com

UPDATE ”S-au autoevacuat 85 de persoane, dintre care: 41 copii, 33 părinţi, 8 asistente medicale, 1 îngrijitoare, 2 infirmiere”, a transmis ISU Galaţi. Potrivit ISU, intervenţia de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” Galaţi s-a finalizat, subliniind că nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„A ars un corp de iluminat”, potrivit ISU Galați.

Conform ISU Galaţi, joi după-amiază, la numărul unic de urgenţă 112 a fost anunţat un incendiu la bucătăria Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” din Galaţi. Acolo s-au deplasat mai multe autospeciale, care au intervenit în sprijinul bolnavilor.

”Nu sunt persoane intoxicate. Din cauza fumului s-a decis evacuarea saloanelor de la etajul 2”, au transmis reprezentanţii ISU Galaţi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend