Conecteaza-te cu noi

Mioveni

ANSAMBLUL „PLAI DE DOR” DIN MIOVENI , LOCUL I LA FESTIVALUL TINEREŢII

Publicat

in

În perioada 14 -17 august ansamblul „Plai de dor” al Centrului Cultural Mioveni a participat în Mangalia la Festivalul Tinereţii. 
Ansamblul ‘Plai de dor’, pregatit de coregraful Catalin Oancea, a câştigat locul I la Sectiunea folclor, Categoria Ansambluri.
Acestia au încântat publicul cu suite populare din zona Argesului.
Plai de dor” este un ansamblu alcătuit din 40 de tineri cu vârste între 16 şi 24 de ani, care a participat la numeroase concursuri şi festivaluri, atât pe plan local şi naţional (Festivalul „Gheorghe Popescu Județ”, „Brâul de la Boteni”, „Cocoşul de Hurez”, „Zilele comunei Vultureşti”, „Zilele comunei Arefu”, Festivalul de folclor „Garofiţa Pietrei Craiului”-Braşov sau Sărbătorile Argeşului şi Muscelului), cât şi pe plan internaţional (Festivalul folcloric din Petrich-Bulgaria din 2008 şi 2009, Festivalul folcloric de la Mamak-Turcia în anul 2010 şi 2011, Festivalul folcloric din Landerneau-Franţa în 2012 sau Festivalul internațional de folclor din Riga-Letonia în 2013).
Festivalul internaţional ce are loc la malul mării este un eveniment de referinţă pe harta festivalurilor de muzică usoară şi folclor, având ca scop descoperirea tinerelor talente în muzică şi dans si promovarea culturii şi a relaţiilor interetnice.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Percheziții în Argeș: Afaceri ilegale pe seama COVID

Publicat

in

De

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș efectuează cercetări cu privire la condițiile de import și conformitatea unor camere de izolare biologică (izolete), importate de o firmă argeșeană.

În ziua de 5 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat patru percheziții domiciliare, pe raza orașului Mioveni, la sediul și punctul de lucru ale unei societăți comerciale și locuințele a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals, uz de fals și folosire la autoritatea vamală a documentelor vamale comerciale falsificate.

Din cercetări, s-a stabilit că, în cursul lunii aprilie a.c., o societate comercială din Mioveni, administrată de o femeie de 25 de ani și un bărbat, de 35 de ani, ambii din aceeași localitate, ar fi importat opt camere de izolare biologică, despre care există suspiciuni cu privire la conformitate și modul de autorizare.

Cele două persoane, o femeie de 25 de ani și un bărbat, de 35 de ani, ambii din Mioveni, în calitate de reprezentanți ai unei societăți comerciale, ar fi întocmit, în fals, mai multe documente, care ar fi atestat aspecte nereale privind caracteristicile a 8 camere de izolare biologica (tip izolete),  pretins a fi importate de la un producător din China. 

Reprezentanții societății în cauză s-ar fi folosit de documente, care ar fi atestat aspecte nereale privind caracteristicile echipamentelor medicale, pentru introducerea în țară și prezentarea către mai multe instituții publice, în vederea realizării operațiunilor vamale şi a autorizării punerii lor pe piaţă.

În vederea continuării cercetărilor și administrării probatoriului, în urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente și un telefon mobil. 

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Premierul Orban vizitează, mâine, Uzina Dacia

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban va merge, joi, la uzinele Ford Craiova si Dacia de la Mioveni, unde va avea consultari cu managementul companiilor. Prima oprire va fi la Ford, la ora 11:00, iar la finalul discutiilor Orban va sustine o conferinta de presa, se arata intr-un comunicat al Guvernului

După oprirea la Craiova, premierul Ludovic Orban ajunge si la uzina Dacia de la Mioveni, unde va avea consultări cu managementul companiilor. Premierul va ajunge la Mioveni la ora 14:30, iar după întâlnirea cu conducerea uzinei va susţine o conferinţă de presă. Reamintim faptul că Uzina Dacia şi-a reluat luni 4 mai activitatea, dupa ce a oprit producţia în 19 martie din cauza pandemiei de coronavirus. Cea mai mare parte din salariati, 13.500 din cei 14.000 de angajati, au fost in somaj tehnic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend