Conecteaza-te cu noi

Mioveni

ANSAMBLUL “PLAI DE DOR” DIN MIOVENI , LOCUL I LA FESTIVALUL TINEREŢII

Publicat

in

În perioada 14 -17 august ansamblul „Plai de dor” al Centrului Cultural Mioveni a participat în Mangalia la Festivalul Tinereţii. 
Ansamblul ‘Plai de dor’, pregatit de coregraful Catalin Oancea, a câştigat locul I la Sectiunea folclor, Categoria Ansambluri.
Acestia au încântat publicul cu suite populare din zona Argesului.
Plai de dor” este un ansamblu alcătuit din 40 de tineri cu vârste între 16 şi 24 de ani, care a participat la numeroase concursuri şi festivaluri, atât pe plan local şi naţional (Festivalul „Gheorghe Popescu Județ”, „Brâul de la Boteni”, „Cocoşul de Hurez”, „Zilele comunei Vultureşti”, „Zilele comunei Arefu”, Festivalul de folclor „Garofiţa Pietrei Craiului”-Braşov sau Sărbătorile Argeşului şi Muscelului), cât şi pe plan internaţional (Festivalul folcloric din Petrich-Bulgaria din 2008 şi 2009, Festivalul folcloric de la Mamak-Turcia în anul 2010 şi 2011, Festivalul folcloric din Landerneau-Franţa în 2012 sau Festivalul internațional de folclor din Riga-Letonia în 2013).
Festivalul internaţional ce are loc la malul mării este un eveniment de referinţă pe harta festivalurilor de muzică usoară şi folclor, având ca scop descoperirea tinerelor talente în muzică şi dans si promovarea culturii şi a relaţiilor interetnice.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

E JALE ÎN ARGEȘ, LA PERMISE: din 3.100 de candidați doar 974 au luat examenul pentru permisul auto

Publicat

in

De

În urma plângerilor venite de la cetățeni privind activitatea SPCRPCIV Argeș, prefectul Emilia Mateescu anunță că au fost găsite mai multe nereguli atât la școlile de șoferi, cât și la SPCRPCIV, în perioada 08 februarie – 09 aprilie 2021.

În ceea ce privește ABSOLVENȚII școlilor de șoferi, s-a constatat că, pe perioada controlului 180 de candidați au obținut un punctaj de maxim 7 puncte la proba teoretică, cu alte cuvinte, au rezolvat corect cel mult 7 întrebări din 26. Este de precizat, că dintre cei care s-au prezentat la proba de teoretică respectiv 4522 candidați, doar 2012 au fost admiși, asta însemnând un procent de 44.49%. Dintre aceștia doar o parte dintre candidați se aflau la prima susținere a probei teoretice, cealaltă parte mai susținuseră cel puțin o dată proba teoretică.

În perioada de referință (în perioada 08 februarie – 09 aprilie 2021), la proba de traseu s-au înscris în total 3185, dintre care unii erau la doua sau a treia examinare și au promovat examenul practic doar 974 de candidați, reprezentând un procent de 30.58%.

Cu privire la rezultatele candidaților la cele două probe pentru obținerea dreptului de a conduce autovehiculele, prefectul Emilia Mateescu apreciază că responsabilitatea pregătirii temeinice a candidaților pentru proba teoretică și practică aparține în integralitate școlilor de șoferi și cursanților.

În urma analizei activității SPCRPCIV Argeș prefectul a constatat că, la începutul anului 2020, evaluarea la traseu se putea face din două în două luni, însă, în perioada stării de urgență din anul 2020 a existat un interval de 77 de zile lucrătoare în care nu s-au făcut evaluări. În acel interval angajații SPCRPCIV Argeș au desfășurat activitate pentru sprijinirea IPJ Argeș în gestionarea situației pandemice.

80-90 de persoane dau zilnic examenul pentru permisul de conducere

Acest lucru a dus la o întârziere destul de mare a activităților curente a SPCRPCIV Argeș, astfel încât, de atunci, s-a format o listă de persoane programate pentru proba de traseu de aproximativ 5300 de candidați. La formarea listei de mai sus contribuie și faptul că majoritatea candidaților care nu promovează proba de traseu se reprogramează la SPCRPCIV pentru a susține o nouă probă de traseu. De aici rezultă numărul foarte mare de persoane programate la proba de traseu și, implicit, creșterea timpului între examinări. Numărul de examinatori a rămas același deși volumul de muncă al acestora a crescut foarte mult din cauza fenomenului explicat mai sus, transmite Prefectura Argeș.

În fiecare zi de examinare un număr de 80-90 de persoane susțin examenul la traseu.
În prezent 5900 de persoane au statusul de programat. Această situație crează premisele ca o persoană care nu este admisă la examenul la traseul astăzi să susțină următoarea evaluare peste 3-4 luni (în majoritatea situațiilor).

Comisia mixtă de control a fost formată din: Corpul de control al prefectului; Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatricularea Vehiculelor Argeș; Inspectoratul de stat pentru Controlul Transportului Rutier; Registrul Auto Roman; Inspectoratul Teritorial de Munca Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Veteran de război din Argeș, decorat de ministrul Apărării

Publicat

in

De

Astăzi, Generalul de Brigadă în Retragere, prof. Constantin Năstase, cel mai longeviv senior al Mioveniului, simbolul Centenarului în Argeș, veteran al celui de-al doilea război mondial și Cetățean de Onoare al orașului Mioveni, a împlinit venerabila vârstă de 106 ani. Cu această ocazie, Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, i-a înmânat personal venerabilului sărbătorit, Emblema de Onoare a Armatei Române – cea mai înaltă distincţie militară onorifică din sistemul de distincţii şi însemne militare ale țării, pentru fapte deosebite, care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României.Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915 în Mioveni și este absolvent al Școlii Normale „Carol I” din Câmpulung Muscel. A luptat în cel de Al Doilea Război Mondial, participând la campania din Est de la început, din iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în anul 1944. A luptat ca ofițer al Armatei Române în bătălia pentru Odessa și în confruntarea de la Cotul Donului.Ulterior, a devenit profesor de matematică și fizică, după absolvirea Facultății de Matematică și Fizică a Universității din București.În 1977, ca titular al catedrei la Școala Racovița, s-a pensionat. A înființat Muzeul Cula Racovița, un loc de care a rămas foarte atașat și care îi poartă numele.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend