Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ANPC denunță ofertele Blue Air: aproape 180.000 de rezervări au fost anulate, clienții nu și-au primit banii înapoi

Publicat

in

ANPC transmite, joi, detalii despre ancheta care vizează compania aeriană Blue Air, precizând că, din 30 aprilie 2021 – când s-au ridicat majoritatea restricţiilor impuse de pandmie – compania a anulat peste 11.200 de zboruri pentru care erau făcute aproape 180.000 de rezervări. ANPC precizează că Blue Air nu a oferit călătorior motive pentru anularea zorurilor, nu a rambursat contravaloarea acestora şi nici nu a plătit compensaţii. În plus, deşi i s-a atras atenţia asupra practicii comerciale, compania a recidivat.

Instituţia explică faptul că ”practica operatorului economic de a lansa oferte, de a îndemna către achiziţionarea biletelor, în multe cazuri, la un preţ avantajos (beneficiind de diverse promoţii) pentru consumatori, în condiţiile în care aceştia plătesc sumele aferente zborului şi, în multe cazuri, după o scurtă perioadă, operatorul economic anulează zborurile, fără a oferi o justificare aferentă anulării, precum şi fără a proceda la restituirea contravalorii achitate şi a compensaţiilor cuvenite în aceste situaţii este, conform Regulamentului CE 261/2004, considerată a fi o practică comercială incorectă, contrară cerinţelor diligenţei profesionale”.

ANPC îndeamnă cetăţenii să reclame orice astfel de situaţie, de la această companie sau de la oricare alta.

ANPC transmite, noi, date pentru o mai exactă informare a publicului cu privire la rezultatele controalelor efectuate, în ultimele luni, la operatorul economic Blue Air Aviation SA.

”Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) comunică neregulile întâlnite de echipa de control, până la data de 14 iunie 2022, urmând ca, aşa cum a anunţat deja, cuantumul amenzii să fie stabilit ulterior, conform prevederilor transpunerii nîn legislaţia naţională a Directivei europene Omnibis, în urma publicării în Monitorul Oficial a procedurii care se aplică în acest caz”, aprecizat ANPC, joi, într-un comunicat de presă.

Potrivit ANPC, deşi au fost realizate mai multe verificări, cel puţin în anii 2021 şi 2022, în urma cărora s-au constatat nereguli similare, iar operatorul aviatic a fost avertizat, consiliat şi i s-au interzis practicile comerciale incorecte de la acel moment, acesta a recidivat.

”Astfel, în perioada analizată de comisarii ANPC, mai exact începând cu 30 aprilie 2021 (momentul ridicării majorităţii restricţiilor de zbor impuse de pandemia de Covid-19) şi până la data de 14 iunie 2022 – când rezultatele cercetărilor au fost aduse la cunoştinţa reprezentantului companiei -, operatorul economic a anulat 11.289 de zboruri. Acestora le corespund 178.405 rezervări pentru care s-au efectuat plăţi în valoare toatală de 66.585.967,68 lei calculate la cursul în lei comunicat de BNR în data de 14.06.2022 al valutelor, de către consumatori din 20 de state membre ale Uniunii Europene în care compania aeriană supusă verificărilor operează, cu regularitate, zboruri”, a mai transmis ANPC.

Instituţia precizează că cele 20 de state totalizează 92% din populaţia totală a Uniunii şi sunt: Croaţia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Austria, Grecia, Olanda, Irlanda, Bulgaria, Danemarca, Spania, Suedia, Finlanda, Germania, Belgia, Franţa, Italia, Cipru şi România.

”Echipa de comisari ANPC a lucrat, în tot acest timp, în colaborare cu Centrul European al Consumatorilor România, care a centralizat un număr de 924 de reclamaţii transfrontaliere referitoare la serviciile operatorului aviatic, primite la nivelul reţelei ECC-Net. Numărul de anulări de zboruri precizat a vizat rezervări realizate începând cu 30 aprilie 2021 şi continuând cu anii 2022 şi 2023”, a adăugat ANPC.

Autoritatea explică faptul că, pentru multe din zborurile planificate, anularea s-a făcut la scurt timp de la punerea la dispoziţie pe piaţă a ofertei de zbor.

”Numărul anulărilor este unul foarte mare, iar ceea ce prejudiciază în mod grav interesele economice ale consumatorilor nu se referă doar la valoarea efectivă a acestor bilete, ci şi la faptul că, nu de puţine ori, consumatorii le achiziţionează în scopuri bine stabilite: vacanţe, concedii, în interes personal, medical şi altele, pentru care sunt necesare cheltuieli suplimentare aferente serviciilor de cazare, masă, acces obiective turistice, transfer/legături cu alte zboruri”, a mai transmis ANPC.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Prima reacție a lui Florin Salam: Oare v-ați fi bucurat să se întâmple așa ceva? / Video

Publicat

in

De

Florin Salam a avut o ieșire publică, prin intermediul unui film postat pe rețelele sociale, în care a venit cu precizări după ce s-a spus că a murit.

„Vă salut oameni buni. Fac acest filmuleț pentru toată familia mea, pentru toate neamurile. De câteva zile, am fost în situația care am avut-o. Cei din presă formulează mult pentru situația prezentă.

Toată familia mea este în alertă. Acum 3, 4 zile am cântat într-un loc. Vreau să luați în serios problema cu covid-ul. Ferească Dumnezeu pe toată lumea Stăm între oameni. există persoane care cu adevărat cu grija mea., În 2-3 zile o să ajung acasă. Nu vă mai îngrijorați, sunt bine, doar că mi-a fost puțin rău.

Oare v-ați fi bucurat să se întâmple așa ceva? Îmi cer scuze celor care v-ați făcut griji. Nu știu dacă ați câștigat ceva. mergem mai departe, vă pup și vă iubesc. Oricine poate să pățească așa ceva”, a spus solistul..

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Recordul mondial al lui Cesar Cielo Filho, spulberat de David Popovici – Ce i-a transmis înotătorul brazilian

Publicat

in

De

David Popovici a doborât recordul lui Cesar Cielo Filho în proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de Natație de la Roma. Înotătorul brazilian i-a transmis un mesaj special tânărului sportiv român.

David PopoviciFoto: Filippo Monteforte / AFP / Profimedia Images

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului European de Natație la seniori de la Roma și a stabilit și un nou record mondial în această cursă (46.86).​

Înotătorul din România a fost urmat de Kristof Milak (47.47) și de Alessandro Miressi (47.63).

David Popovici va mai evolua la CE Natație Roma în probele de 200 m liber, 400 m liber și ştafetă 4×100 m liber în zilele următoare.

Ce mesaj i-a transmis Cesar Cielo Filho lui David Popovici după performanța senzaționala de la CE Natație

„Știam că se apropie ziua asta… Și a făcut-o! Recordul meu mondial la 100 de metri liber a fost doborât după 13 ani! Felicitări, Popovici!

Despre asta este sportul de înaltă performanță, despre evoluție constantă. Mă bucur că am deținut acest record uriaș atâția ani!

Acum este momentul tău! L-ai câștigat și îl meriți! Există un nou cel mai rapid om din lume la 100 de metri liber și este abia la început!” – Cesar Cielo Filho.

Cele mai bune rezultate din istorie la 100 metri liber

1. David Popovici – 46.86 (Roma, 2022)

2. Cesar Cielo Filho – 46.91 (Roma, 2009)

3. Alain Bernard – 46.94 (Montpellier, 2009 – timpul său nu a fost omologat ca record european)

4. Caeleb Dressel – 46.96 (Gwangju, 2019)

5. David Popovici – 46.98 (Roma, 2022)

6. Cameron McEvoy – 47.04 (Adelaide, 2016)

7. Eamon Sullivan – 47.05 (Beijing, 2008)

8. Kyle Chalmers – 47.08 (Tokyo, 2021)

9. James Magnussen – 47,10 (Adelaide, 2012)

10. Kliment Kolesnikov – 47.11 (Tokyo, 2021).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend