Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Another 71,922 people inoculated in past 24 hours

Avatar

Publicat

in

The National COVID Vaccination Coordination Committee (CNCAV) informs that according to data provided by the National Public Health Institute through the National Electronic Vaccinations Registry app, 71,922 people have received the coronavirus jab in the past 24 hours, with 54,818 injected with the Pfizer vaccine, 8,481 with the AstraZeneca, and 8,623 with the Moderna serum.

As many as 48,097 people were given the priming shot and 23,825 received the booster shot.

According to CNCAV, 4,231,714 doses of vaccine have been administered since the start of the vaccination campaign on December 27, 2020 to 2,626,810 persons, of whom 1,021,906 received the first dose and 1,604,904 received both doses.

Of those vaccinated in the last 24 hours, 68 persons experienced side effects – 12 had a local reaction and 56 had whole-body reactions.

As many as 12,891 side effect occurrences to the Pfizer, Moderna and AstraZeneca vaccines have been reported since the start of the vaccination campaign, 1,326 local, and 11,565 whole-body reactions; 136 side effect occurrences are under investigation.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Deputat USR-PLUS, proiect în Parlament: depolitizare masivă în spitalele din România

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul USR PLUS Cristian Seidler a depus, ast─âzi, un proiect de lege prin care propune ca numirea membrilor consiliului de administra╚Ťie pentru spitalele publice din Rom├ónia s─â se realizeze pe baze meritocratice.

ÔÇŁProiectul modific─â ╚Öi completeaz─â Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma ├«n domeniul s─ân─ât─â╚Ťii.

Concret, membrii consiliului de administra╚Ťie pentru spitalele publice vor trebui s─â ├«ndeplineasc─â urm─âtoarele cerin╚Ťe:

a) s─â fie absolven╚Ťi de studii superioare finalizate cu licen╚Ť─â ╚Öi

b) s─â de╚Ťin─â la data numirii cel pu╚Ťin 5 ani de experien╚Ť─â profesional─â ╚Öi/sau de management ├«n domeniul medical, farmacie, s─ân─âtate public─â, juridic sau economic, sau

c) s─â de╚Ťin─â la data numirii cel pu╚Ťin 5 ani de experien╚Ť─â ├«n reprezentarea pacien╚Ťilor ├«n calitate de membru al structurii de conducere a unei asocia╚Ťii sau funda╚Ťii de profil.

ÔÇ×A doua condi╚Ťie poate fi ├«ndeplinit─â alternativ prin de╚Ťinerea unei experien╚Ťe de 5 ani de activitate ├«n cadrul structurii de conducere a unei asocia╚Ťii sau funda╚Ťii de reprezentare sau de ap─ârare a drepturilor pacien╚Ťilor. Durata de minimum cinci ani este aproximativ echivalent─â cu 10.000 de ore de munc─â ├«n domeniu, barem pe care literatura de specialitate ├«n domeniul resurselor umane ├«l consider─â necesar pe baz─â de experien╚Ť─â, pentru a atinge nivelul de expert ├«ntr-un domeniu profesionalÔÇŁ, se precizeaz─â ├«n expunerea de motive.

├Än plus, proiectul prevede c─â nu vor putea fi numi╚Ťi membri ai consiliului de administra╚Ťie pentru spitalele publice cet─â╚Ťenii condamna╚Ťi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infrac╚Ťiuni s─âv├ór╚Öite cu inten╚Ťie, p├ón─â la intervenirea unei situa╚Ťii care ├«nl─âtur─â consecin╚Ťele condamn─ârii.

ÔÇ×Am considerat necesar─â completarea legii cu Alin.15, care preia formularea ini╚Ťiativei legislative cet─â╚Ťene╚Öti de modificare a Constitu╚Ťiei Rom├óniei, cunoscut─â ├«n spa╚Ťiul public sub formula ┬źf─âr─â penali ├«n func╚Ťii publiceÔĽŚ, la nivelul consiliilor de administra╚Ťie ale spitalelor publiceÔÇŁ, precizeaz─â deputatul Cristian Seidler.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Probleme pentru China: ├«nregistreaz─â cea mai mic─â cre╚Ötere a popula╚Ťiei din istorie

Avatar

Publicat

in

De

Cre┼čterea popula┼úiei ├«n China ├«n ultimul deceniu a sc─âzut la cel mai mic nivel ├«n rapoartele oficiale ce dateaz─â din anii 1950, aliment├ónd astfel presiunile asupra Beijingului de a intensifica stimulentele pentru cupluri s─â aib─â mai mul┼úi copii ┼či s─â evite un declin inevitabil, scrie Reuters.

Cre┼čterea a ├«ncetinit de c├ónd a fost introdus─â politica ÔÇ×un copilÔÇŁ la finalul anilor 1970. Rezultatele recens─âm├óntului din 2020, publicate mar┼úi, arat─â c─â num─ârul popula┼úiei din China continental─â a crescut cu 5,38%, la 1,41 miliarde, informeaz─â News.ro.

La recens─âm├óntul din 2010, a fost observat─â o cre┼čtere de 5,84%, la 1,34 de miliarde de locuitori, iar la toate celelalte ┼čase recens─âminte oficiale, derulate din 1953, cre┼čterea era de peste 10%.

Aceste noi cifre reprezint─â faptul c─â nu a fost atins obiectivul stabilit ├«n 2016, ca popula┼úia s─â ajung─â p├ón─â ├«n 2020 la 1,42 de miliarde. ├Än urm─â cu cinci ani, China a ├«nlocuit politica ÔÇ×un copilÔÇŁ – ini┼úial impus─â pentru a oprit explozia demografic─â la acel moment – cu o limit─â de doi copii.

├Än ultimele luni, presa chinez─â de stat a relatat c─â popula┼úia ar putea ├«ncepe s─â se mic┼čoreze ├«n urm─âtorii c├ó┼úiva ani. Organiza┼úia Na┼úiunilor Unite a prezis c─â num─ârul oamenilor care tr─âiesc ├«n China continental─â va atinge un v├órf ├«n 2030 ├«nainte s─â scad─â.

La finalul lunii aprilie, ziarul Financial Times a scris că numărul populaţiei a scăzut de fapt în 2020 faţă de anul anterior, citând surse apropiate acestui subiect.

Numărul înregistrat în 2020 a fost de fapt puţin mai mare decât 1,4005 miliarde în 2019, estimat de un sondaj oficial mai redus ale cărui rezultate au fost anunţate în februarie anul trecut.

China ┼či-a ar─âtat mai mult timp ├«ngrijorarea fa┼ú─â de cre┼čterea popula┼úiei sale pe m─âsur─â ce c─âuta s─â ├«┼či consolideze cre┼čterea economic─â ┼či s─â impulsioneze prosperitatea.

├Än actualul recens─âm├ónt a fost observat─â o cre┼čtere nea┼čteptat─â a procentului tinerilor – 17,95% din popula┼úie avea v├órsta sub 14 ani ├«n 2020, fa┼ú─â de 16,6%, ├«n 2010.

Rata na┼čterilor, ├«n sc─âdere

Din 2016 p├ón─â ├«n 2019, rata anual─â a na┼čterilor a cunoscut o sc─âdere, cu excep┼úia anului 2016. China nu a dezv─âluit ├«nc─â procentul pentru 2020.

ÔÇ×Un declin puternic al num─ârului na┼čterilor este o chestiune sigur─â ┼či toate dovezile sus┼úin acest lucruÔÇŁ, a spus Huang Wenzheng, expert ├«n demografie de la think-tank-ul Center for China and Globalization din Beijing. ÔÇ×Nu este nevoie de un recens─âm├ónt publicat pentru a stabili c─â ┼úara se confrunt─â cu o sc─âdere masiv─â a na┼čterilorÔÇŁ.

Chiar dac─â popula┼úia Chinei nu a sc─âzut ├«n 2020, a mai spus expertul, ÔÇ×o va face ├«n 2021, ├«n 2022 sau foarte cur├óndÔÇŁ.

Cuplurile din mediul urban, mai ales cele formate din persoane n─âscute dup─â 1990, ├«┼či pre┼úuiesc independen┼úa ┼či carierele mai mult dec├ót cre┼čterea unei familii, ├«n ciuda presiunii p─ârin┼úilor de a avea copii.

Cre┼čterea cheltuielilor de ├«ntre┼úinere ├«n marile ora┼če chineze a descurajat de asemenea cuplurile s─â aib─â copii.

Potrivit unui raport din 2005, o familie avea nevoie de 490.000 de yuani (74.838 de dolari) pentru a cre┼čte un copil ├«n China. ├Än 2020, presa local─â scria c─â acest cost a crescut la 1,99 milioane de yuani, de patru ori suma din 2005.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

ACTUALacum 23 de ore

├ÄN ARGE╚ś, O S─éPT─éM├éN─é CU SOARE, PLOI ╚śI FULGERE – VEZI PROGNOZA S─éPT─éM├éNII

Potrivit datelor oferite de satelitul EUMETSAT, ├«n Arge╚Ö urmeaz─â ─â s─âpt─âm├ón─â capricioas─â. Astfel, daca luni, mar╚Ťi ╚Öi miercuri vom avea...

ACTUALacum 4 zile

Peste 100 ╚Öcoli din Arge┼č vor func┼úiona, s─âpt─âm├óna viitoare, ├«n scenariul II – VEZI LISTA COMPLET─é

├Än ╚Öedinta Comitetului Jude╚Ťean pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â de ast─âzi, s-a aprobat scenariul de func╚Ťionare a unit─â╚Ťilor ╚Öcolare din jude╚Ťul...

ACTUALacum 4 zile

Lupii au dat n─âval─â ├«n Arge╚Ö, la M─âlureni – Oamenii au sunat la 112

Potrivit Jandarmeriei Argeș, astăzi, în jurul prânzului, un argeșean din comuna Mălureni a apelat 112, după ce a văzut o...

ACTUALacum 4 zile

CAZUL ELECTROARGE┼×: NU SE POATE TRANSFER DIRECT DE AC┼óIUNI – Hot─âr├órea ├«n favoarea Bran OIL SA poate fi pus─â ├«n executare doar prin echivalent

Cazul respingerii de către Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a ofertei publice de preluare obligatorie a pachetului majoritar de acţiuni este...

ACTUALacum 4 zile

VIDEO – ACUM, spaim─â printre arge╚Öeni: Sute de lumini ciudate br─âzdeaz─â cerul ├«n linie – Oamenii sunt speria╚Ťi de o invazie extraterestr─â

In aceasta sear─â, in jurul orei 22:10, mau mul╚Ťi arge╚Öeni au sunat speria╚Ťi la redac╚Ťie. “Ie╚Öi╚Ťi repede ╚Öi filma╚Ťi ce...

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend