Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Angajaţii Ministerului Culturii, umiliţi pentru că au cerut măsuri de protecţie în perioada stării de alertă

Avatar

Publicat

in

Sindicatul Culturalia a sesizat conducerea Ministerului Culturii şi a solicitat cercetarea administrativă a directorului şi unui consilier al Direcţiei Achiziţii, după ce aceştia, într-o comunicare oficială, adresată inclusiv ministrului şi sindicatului, au folosit termeni peiorativi, au catalogat drept “penibilă” cererea de informaţii privind măsurile luate împotriva Covid-19 şi au făcut aluzii privind consumul de spirt medicinal.

Cele două funcţionare publice, angajate ale instituţiei, au întocmit şi trimis către sindicat, dar şi către ministru, o adresă batjocoritoare, cu antetul instituţiei, ca răspuns la o cerere de informare cu privire la măsurile luate pentru protecţia angajaţilor din minister în perioada stării de alertă, conform Legii nr.55/2020.

Publicitate

“Aşadar, preocuparea dumneavoastră este lipsită de sens, lipsa dumneavoastră de cunoştinţe şi de informare ducând la o situaţie penibilă, în acest caz. Mai mult, pe această cale dorim să ne asigurăm că nu folosiţi spirtul medicinal primit în instituţie în alte scopuri decât ca dezinfectant astfel că, vă rugăm să îl folosiţi doar pentru zona mâinilor şi a suprafeţelor de lucru, acesta fiind exclusiv de uz extern”, se arată în Adresă, conform news.ro.

NEBUNIE Aproape 1.000 de instituții media din România au APLICAT la finanțarea de la Guvern, pentru informare pe tema coronavirus

“Aceste manifestări aduc atingere prestigiului autorităţii/ instituţiei publice în care ne desfăşurăm activitatea, în condiţiile în care Sindicatul nu a făcut altceva decât să solicite ca angajaţii să fie protejaţi în momentul revenirii la locul de muncă, iar ca drept răspuns noi nu am fost decât ridiculizaţi de către unii dintre funcţionarii publici din minister, cu funcţie de conducere”, se arată în sesizarea înregistrată la cabinetul ministrului Culturii.

De asemenea, Sindicatul Culturalia urmează să sesizeze Comisia de Disciplină din cadrul Ministerului Culturii, pentru a verifica dacă au fost încălcate prevederile Codului Administrativ.

“Este inadmisibil ca un salariat al statului, funcţionar public cu funcţie de conducere, să semneze o adresă oficială în acest mod. Noi am cerut, în calitate de reprezentanţi ai majorităţii angajaţilor MinisteruluiCulturii, să fie respectate toate măsurile pentru protecţia sănătăţii tuturor salariaţilor. Răspunsul a fost de-a dreptul batjocoritor. De aceea, un astfel de comportament nu poate fi tolerat şi nu putem accepta asemenea aroganţe pe banii publici. Sperăm ca domnul ministru Bogdan Gheorghiu, pe care l-am informat atât personal, cât şi în scris, să ia măsurile necesare”, a declarat Ana Marin, preşedintele Sindicatului Culturalia.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ȚEPAR care a ÎNȘELAT cu UN MILION de euro procurori și avocați cu apartamente vândute de mai multe ori, lăsat în libertate

Avatar

Publicat

in

De

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurori de la DIICOT – Craiova au depistat cinci persoane bănuite că ar fi înşelat cu peste 1.000.000 de euro mai mulţi cumpărători ai unor imobile nou construite, un cetăţean italian fiind reţinut şi cercetat sub control judiciar.

“Persoanele în cauză ar fi indus în eroare şi prejudiciat 24 de persoane la momentul încheierii şi derulării unor antecontracte, acte adiţionale şi contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile nou construite, care ar fi fost promise spre vânzare sau înstrăinate către mai mulţi promitenţi-cumpărători sau cumpărători”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, vineri, AGERPRES.

Publicitate

Citește și: Guvernul a VOTAT – Măsuri SPECIALE pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, până la finele anului

Prejudiciul rezultat în urma săvârşirii acestor infracţiuni este de 1.138.770 de euro.

La data de 23 septembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii DIICOT Craiova au depistat şi condus la audieri cinci persoane cercetate pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

“Având în vedere probatoriul administrat în acest caz, procurorii DIICOT au reţinut pentru 24 de ore un bărbat, de 68 de ani, cetăţean italian cu domiciliul în Craiova.

Bărbatul a fost prezentat, joi, Tribunalului Dolj, care a dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

NATIONAL

‘Firea a lui Pandele’ – Cum comentează primarul Capitalei atacurile misogine (VIDEO)

Avatar

Publicat

in

De

Gabriela Firea a fost invitata Danei Budeanu la o nouă rubrică video, “Verdict – 10 cu Dana Budeanu”. În interviu, primarul Capitalei a relatat că i-a cerut Danei Budeanu să nu îi ia apărarea în timpul campaniei în contextul atacurilor la soţul său. Dana Budeanu voia să realizeze un episod al Verdictului Politic cu titlul “Firea lui Pandele”.

Gabriela Firea: – Eu m-am obişnuit cu această etichetă. Orice aş spune, cei mai mulţi tot aşa vor crede. Dacă cei care ne privesc, deşi ştiu că am venit din Bacău după revoluţie, am intrat în presă, am fost căsătorită, s-a întâmplat tragedia cu primul soţ, Dumnezeu să-l odihnească, toată activitatea mea şi viaţa mea practic au fost expuse. Nu am avut un minut de răgaz să stau mai ferită. Cum se spune despre unii că au pauză în CV. Dacă ei ştiu toate aceste lucruri şi că m-am recăsătorit matură fiind, realizată, ca femeie, mamă, în profesie, ne-am căsătorit din iubire, avem doi copii. Şi totuşi unii zic că sunt Firea lui Pandele, adică el m-a adus în politică, el m-a făcut senator, m-a făcut primar, el mă păpuşează. Ce rost mai are să explici?

Publicitate

Dana Budeanu: – Acest gen de abordare misogină este foarte caraceristică acestei societăţi.

Gabriela Firea: – Adică o femeie nu poate face nimic decât dacă o împinge şeful. La mine cearta cu soţul înseamnă că sunt mută. Dacă sunt mută o oră înseamnă că ne-am certat. Nu-mi imaginez o ceartă vocală cu soţul. Eu îi spun o singură frază, îi spun că e punctul meu de vedere şi închid, asta e tot.

Dana Budeanu: – E un mod de abordare general: o femeie nu poate face ceva în viaţă decât dacă are un bărbat în spate, o femeie nu poate să primească o promovare decât dacă are ceva cu şeful. În general o femeie nu poate. Acesta este un mesaj care este dat continuu de această societate. Eu pentru asta voiam să fac acest verdict.

Gabriela Firea: – Ei s-au războit cu soţul meu toată campania, de parcă aş fi candidat la Voluntari.

Dana Budeanu: – E o idee: întotdeauna femeia e a cuiva. Nu e aşa. Întotdeauna bărbatul e al cuiva.

Gabriela Firea: – Totul vine şi din felul în care am fost crescuţi, cum am fost formaţi când eram copii. Cele mai multe lucruri vin din copilărie. Bunica atât de mult a repetat în casă că nu trebuie să râdem de ceilalţi oameni, pe cuvânt meu, nici când se fac glume în legătură cu anumite femei din politică, niciodată nu am râs. Ăsta e modul meu de a gândi.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend