Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Andrei Gerea: Pentru prima dată de la guvernul Tăriceanu, TVA și cota unică de impozitare vor fi reduse

Avatar

Publicat

in

 

În ședința de miercuri a fost prezentat proiectul pentru noul Cod Fiscal, care va intra în dezbatere parlamentară și, după adoptare, va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Principalele obiective ale acestui Cod Fiscal sunt stimularea productivității, a mediului de afaceri și a consumului, elemente cu o pondere vitală în creșterea economică sustenabilă.

Ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, vicepreședintele PLR Andrei Gerea, a apreciat că “principalul obiectiv este relansarea economiei. Acesta va fi atins inclusiv prin stimularea consumului prin diminuarea cotei de TVA de la 24% la 20%. O altă măsură de factură liberală este reprezentată de reducerea costului cu forţa de muncă, prin reducerea contribuţiilor sociale de la 10 puncte procentuale la 7,5 puncte procentuale.

Sunt măsuri esenţiale pentru relansarea economică, iar impactul este nu numai unul legat de stimulare a consumului, ci de stimulare a economiei româneşti, de atragerea de investiţii româneşti şi străine.

De asemenea, sunt introduse măsuri pentru a veni în sprijinul IMM-urilor. Astfel, de la 1 ianuarie 2016, microîntreprinderile  care au peste doi salariaţi vor plăti un impozit de 1%, iar cei care au un angajat vor plăti 3%. Cele care nu au niciun angajat vor plăti 3% plus 1530 lei trimestrial, sumă care reprezintă contribuţia pentru un salariat. Din 2016 vom elimina impozitul pe dividende. În România sunt 498.583 de IMM-uri, dintre care 56% nu au niciun angajat. Prin măsurile luate, prin reducerea costului cu forța de muncă, stimulăm aceste întreprinderi să angajaze.

Noul Cod fiscal arată cât de utilă este prezenţa liberalilor în guvern. Este pentru prima dată de la guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu când TVA și cota unică de impozitare vor fi reduse. Arată de ce am dorit ca structura liberală să fie menținută nealterată prin naștearea PLR și care este rolul nostru în actul guvernării. Dacă în 2013 și 2014 au fost luate mai multe măsuri sociale, deși nu trebuie uitate nici măsurile liberale precum neimpozitarea profitului reinvestit sau reducerea contribuției la asigurările sociale, 2015 și 2016 vor fi anii măsurilor de dreapta care au darul să asigure o economie sănătoasă și un nivel înalt al creșterii economice. În final, o economie puternică se traduce prin bunăstare în rândul tuturor cetățenilor”, a afirmat ministrul Andrei Gerea, vicepreședinte PLR.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘USR PLUS devine pe zi ce trece un partid vechi. S-a simțit întâi în compromisul făcut în chestiunea Vlad Voiculescu’

Avatar

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu afirmă că ”Trecerea de la talibanism la pragmatism s-a simțit întâi în compromisul făcut de USRPLUS în chestiunea Vlad Voiculescu. Rămânerea la Guvernare a fost cerută de electoratul pragmatic”.

”Bugetul sectorului 5 pe 2021 a fost votat cu entuziasm și de consilierii USRPLUS.
În sine, această informație n-are nici o notă – fie ea cît de pricăjită – prin care să devină știre.
Dacă adăugăm informației de mai sus că primarul Sectorului 5 e Cristian Popescu Piedone, candidat la locale din partea PPU-SL, și că pentru trecerea Bugetului nu era necesar votul USRPLUS, avem deja o știre.

Miercuri, 5 mai 2021, la emisiunea sa de la Evenimentul zilei, Robert Turcescu a făcut din știre un Breaking news.
Pentru asta, el a reamintit telespectatorilor că primarul Sectorului 5 a fost dușmanul de moarte al USRPLUS pentru ceea ce de altfel și PNL a considerat a fi responsabilitatea lui Cristian Popescu Piedone, pe vremea cînd era primar la Sectorul 4, în producerea tragediei de la Colectiv.

Tragedia de la Colectiv e unul dintre acele evenimente tragice din viața unei societăți din care, de regulă, politicienii mulg capital electoral.
Tragedia de la Colectiv a fost folosită ca agent electoral din 2015 pînă acum mai ales de USRPLUS.

Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată de DNA sub acuzația de abuz în serviciu în ce privește eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru Clubul Colectiv.
În 2019, prima instanță l-a condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare.
În 27 septembrie 2020, Cristian Popescu Piedone a cîștigat alegerile din sectorul 5, candidînd în numele PPU-SL.
Pe 30 septembrie 2020, el a avut un nou termen la recursul de la Curtea de Apel.
Cu acest prilej, USR București a postat pe pagina sa oficială următorul text:

„Cristian Popescu Piedone – politicianul care refuză să rămînă în decență!

Cristian Popescu Piedone, noul primar al Sectorului 5 în urma rezultatelor votului de duminică, a avut astăzi, la Curtea de Apel București, un nou termen în dosarul «Colectiv».

În primă instanță, în 2019, Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru săvîrșirea infracțiunii de abuz în serviciu în ceea ce privește eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv.

De altfel, în urma incendiului de la Colectiv, Piedone demisionase din funcția de Primar al Sectorului 4, pe care o ocupase din 2008 pînă în 2015.”

Plecînd de la acest text, dar și de la reacțiile unor talibani USPLUS, Robert Turcescu a considerat că votul dat lui Piedone de consilierii USRPLUS merită tratamentul de Breaking news.
Prin urmare, invitîndu-mă pe mine să comentez evenimentul, Robert Turcescu m-a întrebat dacă URSPLUS nu va pierde capitol electoral din această bunăvoință față de pînă mai ieri Căpcăunul Cristian Popescu Piedone.

Am răspuns cam așa:
Putem vorbi de o pierdere de capital la electoratul taliban al USRPLUS, care se mai înverșunează încă să creadă că politica înseamnă consecvență cu principiile. Pentru asta, cazul de la sectorul 5 ar trebui să ajungă la cunoștința electoratului din întreaga țară. Nu cred c-a ajuns sau că va ajunge cîtă vreme presa n-a făcut caz din acest caz.

USRPLUS a ajuns la putere. Și ca toate partidele ajunse la Putere suferă o schimbare de raport între electoratul taliban, tipic partidelor de Opoziție, și electoratul pragmatic, tipic partidelor ajunse la putere. Cînd ajungi la putere electoratul e mai puțin preocupat de respectarea principiilor și mai mult de ce faci practic pentru el.

Consilierii USRPLUS au votat bugetul în schimbul acceptării unor amendamente de către majoritatea controlată de primar. Pentru electoratul taliban a fost o trădare. Pentru electoratul pragmatic a fost o necesitate. În numele electoratului pragmatic, mult mai mare decît cel taliban în cazul unui partid ajuns la putere, au acționat consilierii USRPLUS pe București cînd i-au trîntit lui Nicușor Dan Bugetul. Devenit fără s-o știe PNL-ist, Nicușor Dan a neglijat cererile USRPLUS în privința fripturii care e Bugetul Capitalei.

Trecerea de la talibanism la pragmatism s-a simțit întîi în compromisul făcut de USRPLUS în chestiunea Vlad Voiculescu. Rămînerea la Guvernare a fost cerută de electoratul pragmatic.
Au urmat concesiile lui Stelian Ion în chestiunea Legilor justiției, refuzul conducerii USRPLUS de a soma PNL în chestiunea penalilor de la Iași, astfel încît Cosette Chichirău a rămas cu buzele umflate.

Alte și alte concesii dezvăluie că USRPLUS devine pe zi ce trece un partid tot mai pragmatic.
Și cum partidele vechi s-au definit prin justificarea compromisurilor în numele pragmatismului, USRPLUS devine pe zi ce trece un partid vechi.
Spre deosebire de vin, asta nu-l face mai bun”, conform cristoiublog.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Claudiu Năsui, ieșire în forță: ‘Azi culegem fructele stricate ale politicilor socialiste din ultimii 30 de ani’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că ”azi culegem fructele stricate ale politicilor socialiste din ultimii 30 de ani”, iar singura șansă pentru un viitor mai bun este să înțelegem de ce sunt greșite sistemele anterioare. 

”Știu că e moda cu donația zilei de naștere pe facebook. Sunt foarte multe cauze care merită susținute. Dar am să aleg să susțin una care e mult mai puțin cunoscută, dar în același timp extrem de importantă pentru societatea noastră.

Nu mulți au auzit de Institutul Mises. Este un institut dedicat educației economice de 20 de ani, cu o activitate susținută de seminarii, traduceri și editarea unora dintre cele mai importante lucrări de economie și filosofie politică. Ludwig von Mises este unul dintre cei mai importanți gânditori liberali ai secolului trecut. Una din lecțiile sale cele mai importante este în „Critica intervenționismului”: odată adoptată o lege care împovărează economia, ea naște în jurul ei un grup care își câștigă existentă de pe urma ei și devine extraordinar de greu să o întorci.

Am văzut acest lucru anul trecut, când m-am luptat să debirocratizez sediul social al firmelor și să liberalizez firmele cu asociat unic. Legea de debirocratizare a fost atacată la CCR pentru că am eliminat o birocrație, dar nu am introdus ceva în locul ei.

Anul acesta am văzut cum funcționari au strecurat un amendament într-o lege din parlament ca să reintroducă declarația de beneficiar real. Cu motivarea că „există un risc de infringement” deși alte țări europene scutesc antreprenorii de aceste declarații inutile fix pe modelul pe care l-am adoptat și noi.

Se zice că să dai unui om un pește îl va hrăni pentru o zi, dar să-l înveți să pescuiască îl va hrăni o viață. Aș merge chiar mai departe și aș zice, că să-i dai sistemul de reguli potrivit pentru dezvoltare îl va învăța și să pescuiască și să treacă de la pescuit la altceva în momentul în care în societate vor fi prea mulți pescari.

Sistemul în care trăim este decisiv pentru societatea pe care o avem. Putem fi mulți și bogați așa cum putem fi puțini și săraci. Contează și cultura și mulți factori, dar sistemul este absolut decisiv. De aceea Germania de Est arăta radical diferit de Germania de Vest. De aceea Coreea de Nord arată complet diferit de Coreea de Sud. Zone populate cu aceleași populații și aceeași cultură, dar care totuși arată (sau au arătat) complet diferit.

Azi culegem fructele stricate ale politicilor socialiste din ultimii 30 de ani. Singura șansă pentru un viitor mai bun este să înțelegem de ce sunt greșite sistemele anterioare în care am trăit și am sărăcit și să susținem politici publice sănătoase și oneste pe viitor. De aceea, îmi donez ziua de naștere Institutului Mises, pentru educația economică și pentru principiile și ideile care ne ajută să înțelegem politicile de care are nevoie România pentru a prospera”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend