Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Andrei Gerea: Cer demisia ministrului Sănătății pentru proasta gestionare a crizei bebelușilor din Argeș

Publicat

in

Deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, își manifestă îngrijorarea față de incapacitatea sistemului medical din Argeș și față de incompetența cu care ministerul Sănătății tratează problema bebelușilor infectați. Pe această cale, deputatul solicită demisia ministrului Sănătății, care tratează cazul bebelușilor din Argeș, Dâmbovița și Dolj ca pe un subiect deranjant și cere tragerea la răspundere a vinovaților din județul Argeș pentru lipsa unor proceduri și, acolo unde acestea există, pentru nepunerea lor în practică. “În calitate de tată, în primul rând, nu pot să nu fiu afectat de drama prin care trec acești părinți. Mi se pare absolut inadmisibil ca, la trei săptămâni de la debutul acestei situații, să nu avem un răspuns. Mi se pare inadmisibil ca, în 2016, zeci de părinți să nu poată face altceva decât să se roage cu disperare ca tratamentele să salveze viețile copiiilor lor, și alte sute de mii să nu știe cu ce să își mai hrănească bebelușii. Este inadmisibil ca autoritățile sanitare județene și centrale să bâjbâie realmente. Este inadmisibil să faci analize la sursele de alimentare cu apă, la laptele praf sau la alimentele consumate în comun de copii la două săptămâni după ce a izbucnit totul, tot așa cum ar fi trebuit ca respectivul lot de portocale să fi fost analizat cu prioritate pentru bacteria E-coli, nu pentru pesticide. Mi se pare inadmisibil ca ministrul Sănătății, același care spunea că românii au parte de un sistem medical pe care nu îl merită, să se arate cumva deranjat de prea multa atenție acordată acestui subiect. Discutăm despre niște bebeluși care în mod evident s-au îmbolnăvit de la ceva, vorbim despre bebeluși care au murit sau care trec printr-o perioadă îngrozitoare și nu putem accepta, dacă mai avem o urmă de normalitate în această societate, să așteptăm și doar să sperăm să nu mai moară. Medicii fac eforturi uriașe, dar sistemul este cu adevărat bolnav. Pentru comportamentul și felul cum a gestionat acest caz, ministrul Sănătății trebuie să demisioneze!“, a declarat Andrei Gerea.

În același timp, deputatul de Argeș a declarat că ALDE lucrează la o serie de politici pe care administrația publică să le poată implementa la nivelul municipiului, politici care au în prim-plan educația, sănătatea și crearea de locuri de muncă. “Vă pot spune că în prezent sunt analizate și cele mai bune formule în care să putem oferi un sistem medical eficient populației. Și, observând sincopele dezvăluite și de cazul dramatic al acestor bebeluși, cel mai probabil ne vom focaliza pe zona de pediatrie. Luăm în calcul inclusiv analiza construirii unui spital nou de Pediatrie, gestionat de administrația locală. Este evident că CJ Argeș nu poate face față financiar pentru a întreține două spitale județene plus altele în diferite localități. Primăria Pitești trebuie să își asume responsabilitatea și să administreze măcar un spital, cu un personal bine pregătit și tehnologie modernă, prin care să oferim servicii la un nivel cât mai ridicat pentru piteșteni și nu numai“, a mai arătat Andrei Gerea.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

CA LA ARGEȘ, BRE! PNL are candidat la primăria Aninoasa: găsit incompatibil de ANI, demis din CL, candidat Pro România… DOCUMENT

Publicat

in

De

Cam așa înțelege șeful Miuțescu de PNL liberalismul pe meleagurile lui Brătianu: să insiști și-n instanță să ai un candidat adus de la un alt partid, unul care a fost găsit incompatibil de ANI și forțat să-și dea demisia din Consiliul Local după ce a fost prins cu mâța-n sac, adică si consilier și angajat al primăriei… Numele candidatului PNL este Lina Vasile Cătătin, un politican plimbăreț politic – acum 9 luni candida din partea Pro România, acum l-a lăsat pe Ponta pentru a servi lui Miuțescu.

Așa mândru este Miuțescu de plimbărețul politic al lui Victor Ponta și cel plecat din CL după ce a fost găsit incompatibil, că echipa de comunicare a PNL i-a dedicat și un comunicat de presă. Inainte de a citi comunicatul, pentru o porție buna de ras (sau nervi), vă recomandam sa cititi documentul oficial al ANI.

Click să vezi documentul Raport Evaluare ANI incompatibilitate Catalin Vasile LINA

Comunicat PNL

Jocurile murdare puse la cale de PSD, prin diverși interpuși și cu ajutorul cărora a încercat să blocheze candidatura liberalului Cătălin Lina la primăria Aninoasa au fost demontate definitiv de instanță. Este încă o dovadă că acest partid, încearcă prin tot felul de tertipuri să blocheze accesul cetățenilor onești la procesul democratic al alegerilor. Din fericire, astăzi, Tribunalul Argeș a dat undă verde candidaturii lui Cătălin Lina la primărie, după ce magistrații au respins definitiv contestația formulată de fostul primar pesedist al comunei Aninoasa, dovedit în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate.

Cătălin Lina este un om serios, un om de nădejde pentru viitorul comunei Aninoasa, iar cei care au încercat să îi pună bețe în roate nu au făcut decât să confirme seriozitate sa. Iar cei care l-au atacat în aceste zile și l-au jignit ar trebui să bage capul în țărână de rușine și să îi ceară scuze unui om intrat în această luptă doar pentru că vrea binele comunității sale.De asemenea, decizia de astăzi a Tribunalului reprezintă un răspuns ferm pentru cei care s-au grăbit să pună în seama președintelui Adrian Miuțescu și a echipei sale un eșec la Aninoasa. Rușine, domnilor care doar aruncați cu pietre, dar nu construiți niciodată.

Iată că prin hotărârea de astăzi exprimată în justiției, Cătălin Lina înregistrează o primă victorie morală, în fața adversarilor săi care sunt obișnuiți ca în lupta politică să apeleze doar la trucuri murdare. Este un prim pas către câștigarea primăriei de către candidatul PNL, susținut de USR-PLUS. Succes în campanie, Cătălin Lina, întreaga organizație a PNL Argeș este alături de tine!Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

SE ÎNCINGE LUPTA – Sprijinit de Alina Gorghiu, Sofianu vrea șefia PNL Argeș în echipă Mihai Coteț

Publicat

in

De

În Argeș se amplifică bătălia internă pentru șefia organizației județene a PNL. După ce , în ultimele săptămâni, trupa lui Miuțescu au pus monopol pe tot ceea ce înseamnă PNL Argeș, inclusiv pe pagina oficială de FB a partidului. Alina Gorghiu, senator PNL, a venit astăzi în Argeș în Argeş pentru a susține echipa lui Narcis Sofianu. Aceasta a postat pe o rețea de socializare un mesaj tranșant prin care spune că actuala conducere a partidului trebuie să demisioneze în frunte cu Orban și Miuțescu.

 „Merg spre Argeș! O să mă vad cu câțiva colegi din PNL. Formula de conducere de acum este cea care a pierdut toate alegerile: europarlamentare, prezidențiale tur 1, locale și parlamentare anul trecut. Era necesară o analiză a rezultatelor, o demisie asumată, era obligatoriu să se facă loc altora care au soluții. Alegerile interne din PNL Argeș, care vor fi curând, trebuie să pună dezvoltarea județului pe primul loc, atingerea unor obiective politice necesare pentru a face reforme, oameni performanți. Eu știu un lucru clar: voi susține schimbarea în PNL Argeș! Și voi ajuta primarii, colegii, cu orice problemă au la nivel national”, a scris Alina Gorghiu, pe pagina de socializare. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend