Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Andrei Coubiş, junior la AC Milan, a fost convocat în premieră la echipa naţională U20

Publicat

in

Fundaşul dreapta Andrei Coubiş, în vârstă de 18 ani, care evoluează la juniorii clubului AC Milan, a fost convocat în premieră la echipa naţională, la nou-înfiinţata reprezentativă under 20, antrenată de Bogdan Lobonţ, conform news.ro

El s-a născut în Italia, dar a copilărit la Suceava şi a vorbit cu o sinceritate specifică vârstei lui şi zonei în care a crescut despre primii paşi în fotbal, într-un interviu acordat FRF TV.

“Sunt foarte emoţionat, bucuros că m-o chemat la naţionala română şi sper să mă distrez. La început nu am înţeles unde o să mă duc, dar sunt onorat. Ei (n.r. – familia) or mers în Milano înainte să mă nasc eu, apoi pe mine m-or trimis în România. Ei tot or lucrat, apoi m-am întors iarăşi în Italia şi de atunci mă duc acolo la şcoală, ei tot lucră şi merg înainte cu fotbalul. (n.r. – În România) vin în ficare an, am bunici şi uncheşi, verişori, vin de Crăciun, vara, dacă pot, dacă nu am antrenamente cu echipa. Când pot, vin. Eu sunt din Suceava. Mai mult stăm cu bunicii când mergem acolo, pentru ei, să-i mai vedem, dar nu se stă rău. Păi taică-miu a făcut o casă, îl ajut cu treburile pe afară, iarba, la lemne, la subsol mai avem treabă, cum pot, îl ajut eu. (n.r – cum a ajuns să joace fotbal) Când mergeam la şcoală, acolo, în Italia, vedeam colegii mei, jucau fotbal, îmi plăcea, eram bun şi i-am spus la maică-mea să mă înscrie şi m-o băgat, acolo, la fotbal. La început, aşa m-am speriat când am văzut toţi colegii mei în jurul antrenorului şi n-am mai vrut să mă duc acolo, dar apoi maică-mea m-o băgat, eram bun şi gata. (n.r. – care sunt calităţile lui) Am putere fizică, săritura la cap şi fuga. (n.r. – cum a fost prima lui zi la AC Milan) Când eram acolo de mic, încă nu eram conştient că eram la AC Milan, acum doi ani, când am intrat iarăşi, am înţeles unde eram, cum să port bluza asta şi sunt onorat să joc la AC Milan (n.r. – cum ar fi să aibă un contact mai dur cu Ibrahimovic pe teren) La Ibrahimovic nu ai ce-i spune, că una-două îţi dă una. Oricum, trebui să ai respect de el, că el o câştigat tăt şi că tu eşti încă mic, ai numai de învăţat. (n.r. – care este idolul lui) Nu am niciun idol, dar sunt mulţi fundaşi de la care am de învăţat, Van Dijk, Ramos”, a declarat el.

În două meciuri amicale, România under 20 va întâlni Cehia U20 la 7 octombrie, de la ora 19.00, pe Stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari, şi Germania U20 la 11 octombrie, de la ora 16.00, pe Karl-Liebknecht-Stadion din Potsdam.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

WTA dă șah autorităților de la Beijing în cazul Shuai Peng – Mutarea făcută de Nicolas Mahut

Publicat

in

De

Tenismanul Nicolas Mahut, directorul turneului WTA 125 de la Angers, a invitat-o pe Shuai Peng să înmâneze, duminică, trofeul câştigătoarei, pentru a simboliza susţinerea sa faţă de jucătoarea din China, informează AFP, potrivit Agerpres.

Într-o înregistrare video, Nicolas Mahut, directorul turneului de la Angers şi jucător încă în activitate, a lansat invitaţia chinezoaicei Shuai Peng de a veni să înmâneze trofeul câştigătoarei turneului ce se desfăşoară în această săptămână.
“Toată lumea este încântată pentru această primă ediţie, dar o singură persoană nu este aici: Shuai Peng. Pentru că tu nu eşti pe teren în această săptămână, eu te invit să înmânezi trofeul câştigătoarei de duminică, în oraşul meu. Shuai Peng, te aşteptăm”, se arată în mesajul de susţinere al lui Mahut.

Shuai Peng, 35 de ani, a dispărut timp de mai multe zile în noiembrie, după ce l-a acuzat de abuzuri sexuale pe un fost vicepremier chinez. Jucătoarea a reapărut pe 21 noiembrie, într-un restaurant din Beijing, iar apoi la un turneu organizat în capitala Chinei, potrivit mai multor videoclipuri publicate de presa oficială. Ea a avut ulterior două videoconferinţe cu reprezentanţii Comitetului Internaţional Olimpic.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Ana-Maria Popescu a primit propunerea de a face parte din staff-ul COSR

Publicat

in

De

Ana Maria Popescu, care şi-a anunţat de curând retragerea din activitatea competiţională, a primit propunerea de a face parte din echipa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, informează News.ro.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, şi secretarul general George Boroi, au participat, joi, la festivitatea de premiere a celor mai buni scrimeri în 2021, care a avut loc la Casa Olimpică

“Un capitol din cartea ta se închide, dar noi credem că povestea trebuie să continue. Te aşteptăm alături de noi în Echipa Team Romania, de partea cealaltă, să ajutăm sportivii să obţină performanţe”, a lansat propunerea Mihai Covaliu, potrivit COSR.

“Ana este un sportiv imens, sunt mândru şi onorat că i-am fost alături de la prima legitimare la CSA Steaua şi până la ultima medalie câştigată la Tokyo 2020. Întăresc propunerea de a intra în echipa COSR şi vom negocia pentru acesta”, a spus George Boroi.

Ana-Maria Popescu a declarat se simte onorată şi a promis că până la finalul anului va oferi un răspuns conducerii COSR.

Alături de Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică în 2021, au fost premiaţi sabrerul Iulian Teodosiu – locul 15 la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, Marco Şovar – campion mondial la sabie cadeţi, echipa de sabie junioare – medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, echipa de floretă junioare – medaliată tot cu bronz la echipe, precum şi antrenorii lor.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend