Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Andreea Răducan s-a măritat! Cum arată în rochia de mireasă și ce invitați de marcă are fosta gimnastă

Publicat

in

Andreea Răducan, fosta mare gimnastă a României, s-a măritat sâmbătă. În vârstă de 33 de ani, fosta gimnastă l-a luat de soț pe Daniel Tandreu, 34 de ani, specialist în fonduri de investiții.

Nașii Andreei Răducan sunt prieteni de familie, dar nu sunt „vedete” publice. După ce au făcut cununia civilă miercuri, Andreea Răducan și Daniel Tandreu au mers sâmbătă, la ora 16.00, la biserica din Pipera, pentru cununia religioasă. Curtea locașului de cult s-a umplut cu toată spuma gimnasticii românești.

Nadia a venit special din America

Nadia Comăneci a venit special din America pentru acest eveniment. Octavian Bellu, Mariana Bitang, Monica Roșu, Gabi Szabo și multe alte nume importante ale sportului românesc au venit s-o vadă pe Andreea Răducan mireasă. „Masa și dansul” vor avea loc la clubul „Stejarii”, care-i aparține omului de afaceri Ion Țiriac.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Vești uriașe pentru pensionari! Ar putea fi scutiți de plata acestor impozite

Publicat

in

De

Vești importante! Potrivit unui proiect de lege înregistrat la Senat, pensiile cuprinse între 2.000 și 3.000 lei nu vor mai fi taxate cu impozitul pe venit de 10%. În schimb, pensiilor mai mari de 3.000 lei li se vor aplica cuantumuri de taxare mai mici.

Propunerea legislativă, înregistrată luni la Senat, vizează modificarea Codului fiscal pentru ca venitul impozabil lunar din pensii să fie stabilit prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei și, după caz, a contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS). Mai exact, impozitul pe venit să se aplice doar restului de bani ce rămâne după scăderea a 3.000 lei.

În prezent, pensiile de până la 2.000 lei sunt scutite de la plata impozitului pe venit, iar pentru ceea ce depășește această valoare se aplică impozitul pe venit. Contribuția la sănătate se plătește, după cum a stabilit Guvernul la finalul anului 2021, prin OUG 130/2021, doar de pensionarii care au drepturi ce depășesc 4.000 lei.

Dacă propunerea legislativă va ajunge să devină lege, va aduce un beneficiu și celor cu pensii mai mari, deoarece deducerea din venitul din pensie, adică suma care se scade din pensie, va crește de la 2.000 la 3.000 lei, și, astfel, impozitul pe venit se va aplica unei sume mai mici decât în prezent.

De exemplu, în prezent, pentru o pensie brută de 5.700 lei, contribuția de sănătate este de 170 lei, impozitul pe venit de 353, iar venitul net este de 5.177 lei.

Calcul CASS:

(5.700 lei – 4.000 lei, suma de la care se aplică cota CASS) x 10% (cota cass) = 170 lei.

Calcul impozit:

Venitul impozabil lunar din pensii (5.700 lei – 2.000 lei, deducerea din pensie din Codul fiscal – 170 lei)  = 3.530 lei     |     3.530 lei x 10% (cota de impozit) = 353 lei

Venitul net din pensii = 5.700 lei – 353 lei (impozit) – 170 lei (CASS) = 5.177 lei.

În schimb, dacă propunerea legislativă va intra în vigoare, dacă luăm ca exemplu aceeași pensie brută de 5.700 lei, venitul net va fi de 5.277 lei.

Calcul CASS:

(5.700 lei – 4.000 lei, suma de la care se aplică cota CASS) x 10% (cota cass) = 170 lei.

Calcul impozit:

Venitul impozabil lunar din pensii (5.700 lei – 3.000 lei, deducerea din pensie propusă – 170 lei)  = 2.530 lei     |     2.530 lei x 10% (cota de impozit) = 253 lei

Venitul net din pensii = 5.700 lei – 253 lei (impozit) – 170 lei (CASS) = 5.277 lei.

Notă: Acest calcul este valabil dacă punctul de pensie rămâne același, iar baza de aplicare a contribuției de sănătate de 10% pentru pensii se menține la 4.000 lei.

Atenție! Propunerea legislativă nu este încă în vigoare. Ea trebuie să treacă de votul Parlamentului, să fie promulgată de președinte și să fie publicată în Monitorul Oficial, conform avocatnet.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Sper ca ministerul și medicii să convingă cât mai multă lume să se vaccineze

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis luni într-o conferință de presă că au fost achiziţionate în acest moment 1.5 milioane de doze de vaccin antigripal, precizând faptul că speră ca ministerul și medicii să convingă cât mai multă lume să se vaccineze, scrie news.ro

Ministrul Sănătăţii a anunţat, luni, despre campania de vaccinare împotriva gripei, că au fost achiziţionate în acest moment 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal, din care 1 milion a fost deja distribuit la DSP şi au început să primească şi medicii de familie. ”În cursul aceste săptămâni vor fi livrate Direcţiei de Sănătate Publică şi restul de 500.000 de doze”, a mai anunţat ministrul.

Alexandru Rafila a spus că este primul an, din istoria pe care o cunoaşte, începând cu anul 2001, când vaccinul antigripal este adus în luna septembrie.

”Am ţinut foarte mult la acest lucru, din două motive, ca să generăm campania de vaccinare în trimestrul al treilea, să putem să o facem încă de la începutul celui de-al treilea trimestru şi să nu mai fim puşi în situaţia care s-a repetat an de an de a trimite în teren vaccinuri la mijlocul lunii decembrie sau în luna ianuarie, ceea ce a dus la o adresabilitate scăzută, un interes scăzut al populaţiei pentru vaccinare, a creat tensiuni şi nu în ultimul rând, au rămas cantităţi împortante de vaccin care nu au mai putut să fie utilizate”, a arătat ministrul Sănătăţii.

Rafila a menţionat faptul că, aşa cum a spus şi în cazul vaccinurilor COVID, ”distrugerea unor cantităţi mari de vaccinuri nu este în regulă”.

”Cantităţi mari de vaccinuri nu trebuie în niciun fel distruse, trebuie o bună planificare dar buna planificare depinde şi de momentul aprovizionării. Sperăm ca împreună cu medicii de familie să reuşit în acest an să convingem cât mai multă lume să se vaccineze”, a afirmat el.

Alexandru Rafila a mai spus că, dacă această cantitate de 1,5 milioane de doze va fi insuficientă, atunci vor continua cu achiziţia, pentru că există un acord cadru care le permite acest lucru.

Categoriile eligibile pentru vaccinare sunt, potrivit ministrului Sănătăţii, pacienţii cu afecţiuni cronice, persoanele peste 65 de ani, gravidele şi copiii şi bătrânii din centrele de ocrotire, precum şi personalul medical, cel de îngrijire, care lucrează în aceste centre.

”Anul trecut, până la finalul campaniei, din cele 2,5 milioane de doze, au fost folosite 1,5 milioane”, a mai spus ministrul, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend