Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Anchetatori ai ONU: ‘Magistraţi şi procurori din Venezuela sunt implicaţi în represiune’

Publicat

in

Magistraţi şi procurori venezueleni sunt implicaţi în violări grave ale drepturilor omului, reprimând membri ai opoziţiei, au declarat joi anchetatori ai ONU, denunţând un sistem judiciar la ordinele regimului, relatează France Presse.

“Există suficiente elemente să cred că, în loc să protejeze victimele încălcărilor drepturilor omului, sistemul judiciar din Venezuela a jucat un rol important în represiunea statului împotriva oponenţilor guvernului”, a subliniat Marta Valinas, responsabilă a unei misiuni de anchetă a ONU al cărei al doilea raport l-a prezentat la Geneva.

“În cadrul crizei profunde a drepturilor omului ce loveşte Venezuela, este afectată grav independenţa sistemului judiciar”, a spus ea.

Cele mai înalte autorităţi ale statului, inclusiv preşedintele Nicolas Maduro, au exercitat o presiune considerabilă asupra justiţiei, potrivit raportului ONU.

Surse din cadrul sistemului judiciar au confirmat că au primit ordine cu privire la modul în care ar trebui tratate cazuri, de asemenea potrivit documentului, informează Agerpres.ro.

Orice magistrat ce refuză să se supună este intimidat, iar unii dintre ei au trebuit să părăsească ţara “într-un climat de frică”, potrivit raportului, care a studiat 183 de cazuri de opozanţi arestaţi între 2014 şi luna trecută.

“Imensa majoritate” a cazurilor de încălcare a drepturilor omului prezentate de misiunea de investigaţie “nu au dat naştere unor anchete aprofundate, urmăriri penale sau condamnări ale persoanelor responsabile”, a afirmat unul dintre membrii misiunii, Francisco Cox.

Această misiune de investigaţie a fost înfiinţată în 2019 de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Înaltul comisar al Naţiunilor Unite pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a denunţat, la 13 septembrie, “intimidarea şi incriminarea” activiştilor politici în Venezuela, acuzaţii calificate drept “false” de autorităţile de la Caracas.

Potrivit ONG-ului pentru drepturile omului Foro Penal, în Venezuela sunt încarceraţi în prezent 262 de deţinuţi politici.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Cântărețul britanic Ed Sheeran a fost testat pozitiv cu coronavirus

Publicat

in

De

Cântăreţul Ed Sheeran a anunţat, duminică seară, în social media, că a fost testat pozitiv cu coronavirus.

“Din păcate am fost testat pozitiv cu Covid, aşa că acum mă autoizolez şi respect recomandările guvernului”, a notat Sheeran pe Instagram.

El a menţionat că în măsura posibilităţilor va oferi interviurile programate şi va susţine momentele artistice programate de acasă.

“Scuze tuturor celor pe care i-am dezamăgit”, a adăugat artistul, informează News.ro.

Ed Sheeran are programată în 29 octombrie lansarea unui nou album, intitulat “=”.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Radu Cristescu: ‘Domnule general Nicolae Ciucă, ați fost vreodată testat psihologic după revenirea din glorioasele dumneavoastră misiuni de război?’

Publicat

in

De

Deputatul PSD Radu Cristescu i-a adresat o întrebare premierului desemnat Nicolae Ciucă într-o postare de pe contul personal de Facebook. “Domnule general, ați fost vreodată testat psihologic după revenirea din glorioasele dumneavoastră misiuni de război în Afganistan ori Irak în care, potrivit unor ziariști extrem de apropiați de persoana dvs – chiar afini – ați tras cu arma mai mult decît Rambo în Vietnam?”, scrie Radu Cristescu.

Dacă premierul desemnat gen.Nicolae Ciucă ar fi fost audiat în comisiile parlamentare, i-aș fi adresat direct această întrebare. Fiind scutit de chestiune, însă, mă văd nevoit să pun întrebarea public.

Domnule general, ați fost vreodată testat psihologic după revenirea din glorioasele dumneavoastră misiuni de război în Afganistan ori Irak în care, potrivit unor ziariști extrem de apropiați de persoana dvs – chiar afini – ați tras cu arma mai mult decît Rambo în Vietnam?

Vă întreb la modul cel mai serios pentru că statisticile relevă că cel puțin 20% dintre combatanții americani în teatre de război se confruntă cu sindromul de stres posttraumatic, adesea avînd consecințe grave. În cazul Afganistan, spre exemplu, procentele au urcat chiar spre 40-50% soldați afectați în armatele NATO. România a fost ultima țară din Alianță care a recunoscut existența acestei afecțiuni extrem de periculoase, acum vreo șapte ani, și asta numai după ce ne-am trezit că foști combatanți reveniți la vatră s-au sinucis ori au ucis, indescriptible tragedii. Există relatări oficiale în presa ultimilor ani despre asemenea soldați români care ajungeau să dea cu pumnii și picioarele în pereți, să urle, să facă profunde crize de isterie.

Întrucît legendele din jurul dvs acreditează că ați luptat direct și personal, pe jos ori pe tanc, zi și noapte, și ați traversat momente de coșmar în deșert, consider că aveți datoria să informați cetățenii dacă ați fost vreodată testat psihologic după revenirea în țară și ce anume au relevat acele teste. Dacă s-au depistat probleme, ați fost tratat corespunzător pentru ele de către specialiști în domeniu? Așteptăm un răspuns, asigurîndu-vă de considerația mea.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend