Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Anchetă la Teheran – Armele folosite în uciderea lui Mohsen Fakhrizadeh au fost fabricate în Israel

Avatar

Publicat

in

Armele folosite în uciderea omului de ştiinţă iranian Mohsen Fakhrizadeh au fost fabricate în Israel, potrivit unor surse citate de Televiziunea iraniană în limba engleză Press TV. Modul în care a fost ucis acesta nu este încă foarte clar, notează Radio România Actualități.

Agenția semi-oficială de știri a Teheranului, Farse, a scris că ar fi vorba de o mitralieră operată de la distanță, în timp ce o televiziune iraniană de limbă arabă finanțată de stat afirmă că ar fi fost utilizate arme controlate prin satelit.

Citește și: De la 1 ianuarie 2021, Laura Codruța Kovesi își intră în pâine! Șefa Parchetului European a dezvăluit cine va intra sub lupa ei

Atât liderul suprem religios al ţării ayatollahul Ali Khamenei, cât și președintele Hassan Rouhani au acuzat Israelul că s-ar fi aflat în spatele asasinatului, nerevendicat până acum, și au amenințat că moartea omului de știință va fi răzbunată.

Fakhrizadeh a fost ucis la două săptămâni după ce Agenția Internațională pentru Energie Atomică a anunțat că Iranul a depășit de 12 ori cantitatea de uraniu îmbogățit pe care avea dreptul să o dețină potrivit acordului nuclear cu marile puteri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Vladimir Putin salută decizia lui Joe Biden referitoare la ARMELE NUCLEARE, dar îi cere detalii

Avatar

Publicat

in

De

Administraţia Joseph Biden a anunţat intenţia de prelungire timp de cel puţin cinci ani a Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), iar Kremlinul a salutat decizia, subliniind însă că aşteaptă detalii despre propunere, potrivit Mediafax.

“Preşedintele a spus clar de mult timp că Noul Tratat START este în interesul securităţii naţionale a Statelor Unite. Iar această prelungire are o semnificaţie şi mai mare în contextul în care în acest moment relaţia cu Rusia este adversă”, a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, conform agenţiei Reuters.

De asemenea, Jen Psaki a precizat că Joseph Biden a cerut comunităţii agenţiilor de informaţii din SUA să analizeze cazul atacurilor cibernetice atribuite Rusiei, ingerinţele în scrutinul prezidenţial din 2020, atacul cu arme chimice care l-a vizat pe disidentul Aleksei Navalnîi şi presupusele recompense oferite pentru uciderea militarilor americani în Afganistan.

Citește și: Judecătorii CCR explică de ce nu pot crește pensiile cu 40%: victorie de etapă a Guvernului/ MOTIVARE

“Chiar dacă vom colabora cu Rusia pentru avansarea intereselor SUA, vom lua şi măsuri şi pentru a trage la răspundere Rusia pentru acţiunile iresponsabile şi adverse”, a atras atenţia Jens Psaki.

Rusia a salutat anunţul noii Administraţii de la Washington privind prelungirea Noului Tratat START, dar a subliniat că totul depinde de condiţii. “Rusia este favorabilă menţinerii Noului Tratat START şi prelungirii acestui acord, pentru a avea mai mult timp de negocieri şi contacte. Putem doar să salutăm intenţia politică de prelungire a documentului, dar totul va depinde de detaliile propunerii, care vor trebui studiate. Este foarte important să ţinem cont de preocupările fiecărei părţi şi de poziţia bine-cunoscută a Rusiei în această privinţă”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia Tass.

Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), semnat în anul 2010, limitează numărul ogivelor nucleare în Rusia şi SUA. Tratatul ar expira în februarie dacă nu va fi prelungit.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Noi reguli la intrarea în Franța, începând de duminică: Se cere test PCR negativ pentru coronavirus (MAE)

Avatar

Publicat

in

De

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, începând de duminică, intrarea în Franţa este permisă persoanelor doar dacă prezintă un test molecular PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie.

Potrivit MAE, autorităţile franceze au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Franţei metropolitane, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri vor intra în vigoare duminică, 24 ianuarie 2021, ora locală 00:00, potrivit news.ro.

Citește și: Mesaj de la Muntele Athos, în privința vaccinului anti-Covid: ‘Este produs forțat, în condițiile în care lipsesc încă multe informații despre biologia coronavirusului’

“Astfel, conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile franceze, persoanele care călătoresc din state europene în Franţa pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiţia prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării”, arată sursa citată.

Sunt exceptaţi de la această măsură lucrătorii transfrontalieri şi transportatorii rutieri.

Autorităţile franceze urmează să facă precizări suplimentare cu privire la noile măsuri restrictive anunţate, menţionează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33 (0)1 47 05 29 66, +33 (0)1 47 05 27 55, +33 (0)1 45 50 39 97, +33 (0)1 47 05 10 40, Consulatului General al României la Strasbourg: +33 369.321.938, Consulatului General al României la Marsilia: +33 4 91221741, Consulatului General al României la Lyon: +33 (0) 478.607.252, +33 (0) 478.607.266, +33 (0) 478.607.322, +33 (0) 478.607.077, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice la Paris: +33 (0)6 80 71 37 29, Consulatului General al României la Strasbourg: +33 6 27 05 00 22, Consulatului General al României la Marsilia: +33 6 10027164, Consulatului General al României la Lyon: +33 (0) 643.627.736.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend