Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ANCHETĂ DE PROPORȚII A DNA ! ZECI DE PRIMĂRII DIN ARGEȘ VIZATE – VEZI LISTA ACESTORA

Publicat

in

– Primarul comunei Albești a confirmat că ancheta e coordonată de DNA București

– Tigveni, Sălătrucu, Corbeni, Arefu și Albeștii de Argeș, printre comunele care apar în dosar cu contracte finanțate prin PNDL și realizate cu firma unei argeșence

Nici nu s-au stins bine ecourile celebrului Dosar CONSULTANȚA în care zeci de primari au fost târâți pe la DNA si prin instanțele de judecată, caci, in plin an electoral, o noua ancheta zguduie zeci de primării din județul Argeș. Astfel,  chiar la început de an 2020, DNA a dat startul cercetarilor  într-un  un dosar care vizeaza mai multe lucrari finanțate prin PNDL dar efectuate de două firme controlate de Magda Alexandru, o cunoscută femeie de afaceri din Argeș.

UN PRMAR CONFIRMĂ: DNA Bucuresti ne-a cerut documentele unor lucrări finanțate prin PNDL si efectuate de firma Magdei Alexandru

Potrivit informațiilor oficiale, în ultimii ani, prin intermediul firmelor în care este asociată, una de proiectare și una de construcții, au fost încheiate numeroase contracte cu primăriile din județul Argeș. Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii CHESTIUNI ARZĂTOARE de la SUPER TV, primarul comunei Albeștii de Argeș a confirmat faptul că DNA București cerceteaza lucrări finanțate atât prin fonduri europene, cât și prin fonduri naționale în cadrul PNDL, lucrări încredințate de multe primării din Argeș, inclusiv Albești, firmelor controlate de argeșeanca Magda Alexandru. Potrivit primarului Gabi Popa, care a si fost la DNA Bucuresti pentru a depune documentele solicitate de procurori, modul in care  unele lucrări care ar fi fost achitate deja fără să fie executate în realitate. În acceași emisiune a intervenit si fostul primar din Albești, Vasile Sava,  care a confirmat și el existența acestui mega dosar la DNA dar a infirmat ca ar fi  fost citat la DNA. Acesta a precizat că motivul pentru care nu are de ce sa fie chemat de procurori este  ca nu el a semnat si platit lucrarile, desi proiectele de finantare au fost depuse in mandatul sau. Gabriel Popa – primar comuna Albeștii de Argeș: „Da confirm faptul ca DNA Bucuresti ne-a cerut documente pe care le-am și depus între timp. În cazul comunei Albeștii de Argeș  este vorba de un proiect si lucrari de asfaltare și inca una privind alimentarea  cu apă. Eu nu am de ce sa îmi fac griji pentru ca amandoua au fost începute pe vremea lui Vasile Sava,  fostul primar. Valoarea contractelor e măricică, de aproape 500.000 lei cu TVA, dacă nu mă înșel, și au fost atribuite legal, prin încredințare directă”, a spus Gabriel Popa, primarul comunei Albeștii de Argeș.

42 de primării vizate de ancheta DNA la nivel național

Potrivit surselor ancheta DNA București vizeaza, pe lângă primăria Albeștii de Argeș, alte 41 de primării, printre care se numără și Corbi, Ungheni, Oarja, Godeni, Corbeni, Arefu Sălătrucu, Cepari, Tigveni, Cicănești, Băiculești sau Nucșoara. Si primarii acestora au trebuit sa pună la dispoziția DNA București documentele solicitate.  Deși, potrivit informațiilor, este vorba de  anchetă DNA la nivel național care verifică lucrările pe PNDL în  întreaga țară, în special asfaltări și alimentări cu apă, se pare ca totul ar fi pornit de la un denunț care ar viza de fapt un important personaj politic. Dar despre aceasta anchetă si despre politicianul implicat, vom reveni cu detalii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban reacționează după protestul din Piața Victoriei: Purtarea măștii este principala armă împotriva coronavirusului. Chiar n-am înțeles de ce au protestat

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Traian Băsescu, despre protestul impotriva legii carantinării: . Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local

Publicat

in

De

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a  explicat totul despre legea carantinării, după ce mii de oameni au ieșit în stradă în aceasă seară. 

„România a falsificat situația pe care o avea, este evident  că nicidecum nu era pe sfârșit de pandemie sau nu atinsese vârful pandemiei când s-au relaxat măsurile. Rezultatele falsificării și al numărului mic de teste care s-au făcut, se văd acum”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

Întrebat dacă avem nevoie de o lege a carantinării, Traian Băsescu a răspuns că nu crede și a venit cu explicații clare și cu dovezi despre tot ce înseamnă carantină și izolare, dar și ce presupune pandemie pentru România.

„Eu cred că nu este necesară nicio lege. Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local. Vreau să vă explic puțin despre ce e vorba. În primul rând, această pandemie este gestionată de cea mai reputată organizație dpdv. al sănătății, de OMS, care este structură a  organizației Națiunilor Unite”, a completat el

„OMS-ul are o Constituție, nu regulament, în care, chiar în prima pagină spune că părțile contractate sunt de acord cu prezenta Constituție sau nu. Dacă nu sunt de acord, nu au ce căuta în OMS. Deci orice stat care vrea să fie membru al OMS, trebuie să fie de acord cu această Constituție. Deci OMS nu este orice societate, este autoritate la nivel internațional. Această instituție a scris și a aprobat prin ratificarea de către statele membre ceea ce se numește „Regulamentul Internațional de Sănătate””, a mai spus fostul președinte.

Fostul președinte a arătat Regulamentul și lista cu cele 168 de state care au ratificat actul.

„Am îngroșat România. Acest Regulament a fost înregistrat conform Cartei ONU, art. 102, la secretarul general al Organizației Națiunilor Unite. El nu este un regulement de scară de bloc! Este un tratat inter-guvernamental, semnat de 168 de state, în anul 2007, un act care a dobândit putere asupra întregului glob pământesc. Obiectivul lui este să creeze un sistem unic la nivel global, de luptă împotriva pandemiilor, a îmbolnăvirilor și a transmiterii bolilor dintr-o țară în alta”, a mai spus el.

„Mă chinui de două zile să aflu cine a semnat în numele României. Nu am un rezultat cert, dar foarte probabil, domnul dr. Victor Ștefan Olsavszky, care era reprezentantul OMS al României în anul 2005. Dânsul a deținut această funcție din anul 1997 – 2016, iar acum este reprezentantul OMS pentru Bosnia și Herțegovina”, a adăugat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend