Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ANCHETĂ DE PROPORȚII A DNA ! ZECI DE PRIMĂRII DIN ARGEȘ VIZATE – VEZI LISTA ACESTORA

Avatar

Publicat

in

– Primarul comunei Albești a confirmat că ancheta e coordonată de DNA București

– Tigveni, Sălătrucu, Corbeni, Arefu și Albeștii de Argeș, printre comunele care apar în dosar cu contracte finanțate prin PNDL și realizate cu firma unei argeșence

Nici nu s-au stins bine ecourile celebrului Dosar CONSULTANȚA în care zeci de primari au fost târâți pe la DNA si prin instanțele de judecată, caci, in plin an electoral, o noua ancheta zguduie zeci de primării din județul Argeș. Astfel,  chiar la început de an 2020, DNA a dat startul cercetarilor  într-un  un dosar care vizeaza mai multe lucrari finanțate prin PNDL dar efectuate de două firme controlate de Magda Alexandru, o cunoscută femeie de afaceri din Argeș.

UN PRMAR CONFIRMĂ: DNA Bucuresti ne-a cerut documentele unor lucrări finanțate prin PNDL si efectuate de firma Magdei Alexandru

Potrivit informațiilor oficiale, în ultimii ani, prin intermediul firmelor în care este asociată, una de proiectare și una de construcții, au fost încheiate numeroase contracte cu primăriile din județul Argeș. Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii CHESTIUNI ARZĂTOARE de la SUPER TV, primarul comunei Albeștii de Argeș a confirmat faptul că DNA București cerceteaza lucrări finanțate atât prin fonduri europene, cât și prin fonduri naționale în cadrul PNDL, lucrări încredințate de multe primării din Argeș, inclusiv Albești, firmelor controlate de argeșeanca Magda Alexandru. Potrivit primarului Gabi Popa, care a si fost la DNA Bucuresti pentru a depune documentele solicitate de procurori, modul in care  unele lucrări care ar fi fost achitate deja fără să fie executate în realitate. În acceași emisiune a intervenit si fostul primar din Albești, Vasile Sava,  care a confirmat și el existența acestui mega dosar la DNA dar a infirmat ca ar fi  fost citat la DNA. Acesta a precizat că motivul pentru care nu are de ce sa fie chemat de procurori este  ca nu el a semnat si platit lucrarile, desi proiectele de finantare au fost depuse in mandatul sau. Gabriel Popa – primar comuna Albeștii de Argeș: „Da confirm faptul ca DNA Bucuresti ne-a cerut documente pe care le-am și depus între timp. În cazul comunei Albeștii de Argeș  este vorba de un proiect si lucrari de asfaltare și inca una privind alimentarea  cu apă. Eu nu am de ce sa îmi fac griji pentru ca amandoua au fost începute pe vremea lui Vasile Sava,  fostul primar. Valoarea contractelor e măricică, de aproape 500.000 lei cu TVA, dacă nu mă înșel, și au fost atribuite legal, prin încredințare directă”, a spus Gabriel Popa, primarul comunei Albeștii de Argeș.

Publicitate

42 de primării vizate de ancheta DNA la nivel național

Potrivit surselor ancheta DNA București vizeaza, pe lângă primăria Albeștii de Argeș, alte 41 de primării, printre care se numără și Corbi, Ungheni, Oarja, Godeni, Corbeni, Arefu Sălătrucu, Cepari, Tigveni, Cicănești, Băiculești sau Nucșoara. Si primarii acestora au trebuit sa pună la dispoziția DNA București documentele solicitate.  Deși, potrivit informațiilor, este vorba de  anchetă DNA la nivel național care verifică lucrările pe PNDL în  întreaga țară, în special asfaltări și alimentări cu apă, se pare ca totul ar fi pornit de la un denunț care ar viza de fapt un important personaj politic. Dar despre aceasta anchetă si despre politicianul implicat, vom reveni cu detalii.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

Raed Arafat: ‘Deschiderea şcolii nu a adus un impact major’

Avatar

Publicat

in

De

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat afirmă că deschiderea anului şcolar nu a adus „un impact major” în privinţa creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, însă atrage atenţia asupra faptului că „de apărut sigur or să fie” focare de infectare în unităţile didactice.

Întrebat vineri seară, într-o emisiune la Digi 24, dacă fenomenul de creştere a numărului cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este un efect al deschiderii anului şcolar, secrerarul de stat din MAI a răspuns că deschiderea şcolii nu a adus „un impact major” cu privire la această creştere, ci este vorba despre un cumul de factori.

„Probabil, nu putem să spunem că este de acolo efectul, dar este clar că anul şcolar va duce la o creştere şi acuma începem să o vedem. Este, poate, mixt şi din alte motive, pentru că s-au întâmplat în acelaşi timp aproape, s-au întors oamenii la muncă, sunt mai multe lucruri care au dus la această creştere. Dar trebuie să urmărim mai departe, să vedem: apar focare, nu apar focare în şcoli, cât de des apar, pentru că de apărut sigur or să fie. Cât de des, cât de frecvent, cât de serioase sunt focarele care apar…”, a declarat Raed Arafat.

Publicitate

El a spus că nu ştie să fi fost semnalate „probleme grave sau critice” în ceea ce priveşte răspândirea bolii în urma deschiderii anului şcolar.

„Noi acum aşteptăm, cum vă spun, asta nu se calculează, acum, aşteptăm să vedem şi prima săptămână din octombrie, dar e clar că mergem spre o situaţie din ce în ce mai complexă. (…)  Noi mergem spre o situaţie care e posibil să nu vedem în timpul ei o scădere”, a afirmat Arafat.

El a atras atenţia părinţilor care duc şi iau copiii de la şcoală să nu intre în aglomeraţii, să respecte regulile de distanţare pentru că, în caz contrar, devine inutil efortul de a respecta regulile în interiorul unităţilor de învăţământ.Dacă nu e un proces complet, partea în care nu se respectă regulile devine periculoasă, a explicat Arafat la Digi24, notează news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Virgil Musta: ‘Când ajugeţi la secţia de votare, evitaţi aglomeraţia, aveţi răbdare să staţi la coadă, respectând distanţa şi purtând masca’

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a îndemnat românii să meargă duminică la vot şi a făcut o serie de recomandări privind conduita la alegeri.

”Duminică este un alt moment important pentru noi toţi, un moment de responsabilitate (eu aşa l-am considerat întotdeauna) prin care contribuim la direcţia pe care ne dorim să meargă lucrurile în localităţile noastre în următorii 4 ani.  De aceea, recomandarea mea este să mergeţi la vot, pentru că ţine de fiecare dintre noi să ne implicăm activ, nu doar să comentăm de pe margine, iar tot ce ţine de comunitatea noastră, ne priveşte direct pe fiecare.

Nu pot însă să nu leg responsabilitatea votului de responsabilitatea respectării măsurilor de prevenţie despre care am tot vorbit, în special purtarea măştii, spălatul pe mâini şi păstrarea distanţei minime. Autorităţile vor stabili măsurile concrete la faţa locului, iar dacă şi noi respectăm cele de mai jos, prezenţa la vot nu va reprezenta un risc de contaminare”, a scris medicul Virgil Musta pe Facebook.

Publicitate

Virgil Musta a făcut şi o serie de recomandări pentru ziua votului şi a îndemnat românii să respecte regulile de distanţare fizică şi dezinfectare.

”Iată câteva recomandări care v-ar putea fi de ajutor în ziua votului:

– pe drumul spre secţie sau la întoarcere, dacă ne întâlnim cu cunoştinţe şi vrem să stăm de vorbă, să o facem de preferat în spaţii deschise şi să păstrăm distanţa de 2 metri, iar dacă suntem în spaţii închise, să purtăm corect şi masca (să acopere şi gura şi nasul)

– nu e cazul să vă daţi mâna când vă salutaţi, scăpăm noi de covid şi o să revenim şi la acest obicei, pentru că avem nevoie de conexiune între noi, dar până atunci putem găsi alte metode de a crea această legătură umană, fără neapărat să ne strângem mâinile (românii sunt creativi J)

– când ajugeţi la secţia de votare, evitaţi aglomeraţia, aveţi răbdare să staţi la coadă, respectând distanţa şi purtând masca

– respectaţi indicaţiile autorităţilor de la faţa locului referitoare la dezinfectarea mâinilor şi atingerea obiectelor

– când vă lăsaţi în jos masca să vă identifice, faceţi acest lucru cu ajutorul elasticelor de pe margine, fără să vă atingeţi faţa cu mâna

– dacă folosiţi mănuşi, aruncaţi-le la coşul de gunoi după ce ieşiţi din sală

– puteţi veni cu pixul de acasă

– la ieşirea din secţie dezinfectaţi din nou mâinile. Riscul de contaminare prin intermediul suprafeţelor este mult mai mic şi poate scădea spre zero la vot (datorită unei cantităţi mici de virus şi a acţiunilor de dezinfectare a suprafeţelor de acolo) faţă de riscul de contaminare pe cale aeriană, motiv pentru care masca şi distanţa sunt foarte importante”, a mai scris Musta.

Doctorul a afirmast că nu este cazul să fie generată panica şi că echilibrul este cheia.

”Nu este cazul să generăm panică, echilibrul este “cheia”. Toate cele de mai sus nu sunt lucruri atât de greu de înţeles şi de respectat, comparativ cu beneficiile reale pe care le aduc. Am trecut împreună prin tot felul de încercări în aceste luni (vor veni şi altele) şi am încercat să învăţăm împreună cum să le tratăm şi cum să le depăşim. Vă mulţumesc tuturor pentru înţelegere, pentru efortul făcut şi pentru solidaritate! Numai împreună vom reuşi!”, a mai scris Musta, informează news.ro

Citeşte şi:

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit!

EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

Scandal de proporții! Marius Bodea, candidatul USR PLUS la șefia CJ Iași, acuzat că a hărțuit o angajată până a determinat-o să demisioneze

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend