Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Anchetă a Poliţiei după tragedia de la Spitalul Judeţean Craiova – O mamă şi bebeluşul ei au murit la interval de câteva ore

Publicat

in

O asistentă medicală, în vârstă de 27 de ani, din Gorj, a murit la câteva ore după ce născut la Spitalul Judeţean din Craiova. Bebeluşul a murit la naştere, iar mama câteva ore mai târziu. Poliţia face cercetări pentru a stabili dacă este vorba despre o culpă medicală, transmite Mediafax.

Femeia lucra ca asistent medical la Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu. Potrivit soţului tinerei, aceasta avea o sarcină fără probleme şi făcuse analize suplimentare în Statele Unite ale Americii şi în Germania pentru a exclude orice suspiciune. Sarcina a fost monitorizată încă de la început de un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova care, iniţial, i-a spus că sorocul ar fi pe 11 iunie.

Pe 18 mai a anunţat-o însă ca va naşte prin cezariană şi a chemat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova în data de 20 mai.

„Soţia mea şi-a urmărit sarcina ca la carte. Am făcute teste în America. Am făcut teste de trombofilie în Germania. Sarcina a fost urmărită ca la carte, să excludem orice suspiciune. Totul era bine. Inclusiv săptămâna trecută şi-a făcut analizele şi nu a ieşit nimic. Sarcina să zicem că era la termen. A fost chemată pentru cezariana asta. Prima dată i s-a dat termenul de 11 iunie pentru a naşte. După ultimul control, din data de 28 aprilie, i s-a spus să sune pe 18 mai pentru a fi programată pentru cezariană. Ceea ce a şi făcut. Pe 20 ne-am prezentat la blestematul spital, la Craiova. Nu ştiu de ce a chemat-o aşa devreme. Asta trebuie să spună doctorul care a putut doar să-mi spună că <îi pare rău>. ”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Robert Negrea, soţul tinerei

În timpul naşterii, bebeluşul a murit, iar mama a decedat câteva ore mai târziu.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a sesizat Poliţia şi reprezentanţii Medicinei Legale, care încearcă acum să afle ce a dus la această tragedie.

„În funcţie de rezultatele anchetei Poliţiei şi de rezultatele necropsiei vom lua şi la nivelul spitalului măsurile legale corespunzătoare. Dacă va fi cazul, vom sesiza Consiliul Etic, vom sesiza Colegiul Medicilor, dacă va exista vreo culpă medicală”, a declarant, pentru MEDIAFAX, Teodor Sas, managerul SJU Craiova

Până acum, familia nu a depus plângere împotriva medicilor. Poliţiştii au deschis un dosar penal penal pentru ucidere din culpă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Companiile azere ar putea fi angajate în domeniul petrolului și gazelor din Ucraina

Publicat

in

De

Potențialul cooperării energetice bilaterale dintre Azerbaidjan și Ucraina este departe de a fi epuizat, a declarat pentru Trend Sergey Shteluk, consilier economic la ambasada Ucrainei din Baku, notează trend.az.

„Participarea companiilor azere la dezvoltarea câmpurilor de hidrocarburi pe teritoriul Ucrainei, precum și implicarea lor la privatizarea instalațiilor energetice și la implementarea de noi proiecte de infrastructură ar putea fi o zonă promițătoare de cooperare”, a spus Shteluk.

El a amintit că este planificat să pună în aplicare în comun proiectul de construcție a unui hub de servicii la punctul de control Chongar, în cadrul memorandumului de cooperare semnat de viceprim-ministrul Ucrainei, Oleksii Reznikov, ministrul infrastructurii, Vladislav Krikli și directorul operațiunilor de vânzări al SOCAR Energy Ucraina, Sergiy Kolenchenko 5, 2020.

Consilierul a menționat că, din sferele cheie ale parteneriatului strategic Ucraina-Azerbaidjan, sfera energetică s-a dezvoltat rapid în ultimii ani.

„Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, SOCAR a fost principalul furnizor de petrol pentru întreprinderile ucrainene de rafinare a petrolului din 2016”, a spus el.

În acest sens, Shteluk a subliniat diversificarea operațiunii SOCAR în Ucraina, care nu se limitează la aprovizionarea cu petrol a rafinăriilor ucrainene.

„SOCAR participă activ la piața de vânzare cu amănuntul a produselor petroliere din Ucraina.

Peste 60 de stații de furnizare sub denumirea de SOCAR funcționează în toate regiunile Ucrainei.

SOCAR a devenit recent un operator cu drepturi depline pe piața gazelor din Ucraina, ocupând un rol de frunte printre companiile comerciale furnizoare de gaz natural pentru consumatorii ucraineni „, a spus el.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Romanul lui Stelian Ţurlea, ‘Caz închis’, a reapărut la Editura Crime Scene Press

Publicat

in

De

Romanul lui Stelian Ţurlea „Caz închis” a reapărut la Editura Crime Scene Press, (Prima ediție, în 2013, la Editura Cartea românească), anunță MEDIAFAX.

Un scriitor celebru, premiat şi plin de onoruri, este găsit mort în vila în care trăia singur de două decenii. Asasinat? Sinucidere? Moarte naturală? Menajera care îi făcea curat de trei ori pe săptămână şi care i-a descoperit trupul este scoasă din cauză. Un poliţist hârşit şi trecut prin multe nu înţelege cum un om care avea tot ce-şi dorea îşi poate pune capăt vieţii, când anunţase că e nerăbdător să-şi încheie alte proiecte. Anchetează în mulţimea care îl cunoştea pe scriitor. Descoperă că erau foarte mulţi care îi voiau răul, din diferite motive. Toţi sunt suspecţi. Niciunul vinovat. Dar scriitorul a fost totuşi asasinat, pentru că ştia prea multe şi voia sa facă public ce ştia. Autorităţile vor să scape de povară şi să închidă repede cazul.

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

Criticul Dan C. Mihăilescu spune: „Într-o vreme care cultivă cu ciudată largheţe <> romaneşti, un adept al laconismului narativ riscă să facă figură de sadic. Rareori m-a însetat în aşa hal o anchetă, o intrigă poliţistă, un roman detectivistic, aşa cum mi s-a întâmplat cu <>-ul lui Stelian Ţurlea… Caruselul îşi începe febril rotirea: anchetatori dezabuzaţi, profesoare exaltate, lesbiene pitoreşti în ferocitatea pasiunii lor, crâncene beţii feminine, George Arion şi premiile <>, procurori avizi de arestări, vedete reportericeşti de la ştirile Tv, gazetari roşi de invidie pe viaţă, surorile Ileana şi Ilona dintr-un roman anterior… Iar deasupra tuturor Dumitru Calu, adică – ei, da – ofiţerul recrutor al faimosului romancier căruia i s-a regizat sinuciderea. Pariaţi fiecare pe câte-o variantă… că tot nu veţi ghici ghicitoarea. (La urma urmei, oare nu trăim într-o ţară a <> ?)”

„Într-un roman de mici dimensiuni, Caz închis, Stelian Țurlea cheamă în scenă o sumedenie de personaje din diverse categorii sociale şi de vârste diferite şi le implică într-o poveste captivantă, de o stringentă actualitate, istorisită cu febrilitate şi durere” (George Arion)

Citește și: Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern .

Născut în ianuarie 1946, Stelian Ţurlea este autor a douăzeci și cinci de romane, un volum de povestiri, zece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şase albume. A primit premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii (2003), premiul Asociaţiei Editorilor din România pentru literatură pentru copii (2005), premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), premiul Asociaţilor Scriitorilor din Bucureşti (2007), premiul „Flacăra” pentru literatură (2011). A fost nominalizat la premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii în 2000 şi premiul AER pentru roman în 2003.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend