Fărăr doar şi poate, bomba politică a săptămânii trecute a fost plecarea în scârbă a senatorului Ioan Popa de la PNL taman la ALDE, adică la cei pe care-i înjura acum vreo cateva luni. Ziarul nostru anunţase cu doua săptămâni înainte această mutare dar şi alte plecări dar, ce să vezi, liderul Adrian Miuţescu, în stilu-i caracteristic de perdant pe mâna propriilor oameni, ne certa că nimic nu este adevarat si ca sunt doar tentative ale presei de a şubrezi PNL Argeş. Plecarea lui Iani Popa arată însă, cat se poate de clar, ca PNL Argeş s-a transformat radical în ultimii doi ani iar declaraţia publică de adio a fostului lider, spune exact acest lucru: că liberalii nu mai sunt liberali, că interesele lor nu mai coincid cu cele ale cetăţenilor, că o mână de oameni a ajuns să decidă să facă opoziţie după cum le dictează reminiscenţele USL-iste. Ba, mai mult, mult prea ocupaţi cu ce se întâmplă pe alte meleaguri şi devenind străini de problemele Argeşului, liberalii lui Miuţescu au ajuns să se facă de râs prin ieşirile publice din ultima perioadă. Mai nou, exact ca în povestea cu drobul de sare, oamenii lui Miuţescu stau, cât e ziua de lungă, şi pierd vremea pe străzi speriaţi că Pilonul II de pensii ar putea dispărea. Oamenii se uită la ei un pic ciudat, mai ales că mulţi nu au contribuit şi chiar habar n-au de ceea ce le povestesc liberalii la colţ de stradă, ca să nu mai vorbim că încă nu s-a decis nimic in privinţa dispariţiei Pilonului II de pensii. Aşadar, vorbim de o agitaţie inutilă a PNL Argeş, exact ca-n povestea cu drobul de sare iar asta arată lipsa implicării active în multele probleme de interes local fiindcă, hai să o lămurim, la câte belele sunt în Argeş, liberalii ar trebui să iasă zilnic in faţa presei şi a cetăţenilor ca să ia atitudine, să arate că le pasă de argeşeni, să demonstreze cu fapte că fac opoziţie.
Nu, ei nu fac asta, preferă să stea prin birouri și să conceapă comunicate de presă tâmpite, să își aranjeze și să negocieze posturi gândind că vor câștiga alegerile lejer, iar ALDE le cam arată ceea ce inseamnă acțiuni eficiente de atragere a simpatiei publicului. Liberalii argeșeni, mulți emigranți sau dinozauri politici, l-au pierdut pe Iani Popa și, odată cu el, alți aleși locali. Liberalii, oricât ar încerca să minimizeze pierderea unui senator, au pierdut un pilon important al partidului dar, în loc să reacționeze eficient, ei se agaţă tardiv de un alt pilon, Pilonul II de pensii , de pe urma căruia speră să mai obţină niscaiva capital electoral. “PNL Argeș nu a obținut nicio victorie notabilă în mandatul lui Ioan Popă, iar în ultimele luni domnul Popa a fost doar o prezenţă fantomatică în viața Partidului Național Liberal. Prin urmare, nu este nicio pierdere în plecarea domnului senator Popa. Drum bun alături de socialiști, Ion Popa! PNL va continuă luptă că partid de opoziție cu și mai multă îndârjire pană când Argeșul va deveni liberal!”, este finalul unui comunicat al PNL Argeș, plin și el de socialiști, care arată halul în care a ajuns acest partid istoric în Argeș.
Domnule Miuţescu, cu acest mod de a face politică, cu un partid plin de lepre și pupincuristi emigranți, tot mai depărtați de problemele județului dar tot mai apropiați de originile unor lideri, cu parere de rău va spunem că nici în 20 de ani Argeșul nu va deveni liberal. Decât liberali ca voi, mai bine socialiști că Manu, Iani și alții cărora, de cel puțin un deceniu, ar fi trebuit să le faceți opoziție, nu să vă bateți că chiorii între voi ajungând de râsul argeşenilor. Și nu o spunem doar noi, ci v-a spus-o clar chiar Iani Popa, demisionarul din partid, confirmînd ceea ce ziarul nostru relatează de ani buni încoace despre haosul liberal: “Trist, dar această este nouă strategie de conducere a Partidului Național Liberal care, în loc să promoveze competență și bunul-simț, este măcinat de orgolii interne, inclusiv în Argeș. Astăzi, partidul din care am făcut parte, pentru care m-am bătut atâția ani, s-a transformat complet. PNL ar fi trebuit să garanteze drepturile și libertătile fundamentale, să condamne abuzurile și să renunțe la ipocrizie. Liderii care trebuiau să unească, au dezbinat, abandonând principiile și valorile liberale. Cei care ar fi trebuit să fie niște exemple, sunt doar niște munți de frustrări și lasitate…”
You must be logged in to post a comment Login