Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ANALIZELE PROFIT: Prostia liberala, varianta argeşeană !

Avatar

Publicat

in

Fărăr doar şi poate, bomba politică a săptămânii trecute a fost plecarea în scârbă a senatorului Ioan Popa de la PNL taman la ALDE, adică la cei pe care-i înjura acum vreo cateva luni. Ziarul nostru anunţase cu doua săptămâni înainte această mutare dar şi alte plecări dar, ce să vezi, liderul Adrian Miuţescu, în stilu-i caracteristic de perdant pe mâna propriilor oameni, ne certa că nimic nu este adevarat si ca sunt doar tentative ale presei de a şubrezi PNL Argeş. Plecarea lui Iani Popa arată însă, cat se poate de clar, ca PNL Argeş s-a transformat radical în ultimii doi ani iar declaraţia publică de adio a fostului lider, spune exact acest lucru: că liberalii nu mai sunt liberali, că interesele lor nu mai coincid cu cele ale cetăţenilor, că o mână de oameni a ajuns să decidă să facă opoziţie după cum le dictează reminiscenţele USL-iste. Ba, mai mult, mult prea ocupaţi cu ce se întâmplă pe alte meleaguri şi devenind străini de problemele Argeşului, liberalii lui Miuţescu au ajuns să se facă de râs prin ieşirile publice din ultima perioadă. Mai nou, exact ca în povestea cu drobul de sare, oamenii lui Miuţescu stau, cât e ziua de lungă, şi pierd vremea pe străzi speriaţi că Pilonul II de pensii ar putea dispărea. Oamenii se uită la ei un pic ciudat, mai ales că mulţi nu au contribuit şi chiar habar n-au de ceea ce le povestesc liberalii la colţ de stradă, ca să nu mai vorbim că încă nu s-a decis nimic in privinţa dispariţiei Pilonului II de pensii. Aşadar, vorbim de o agitaţie inutilă a PNL Argeş, exact ca-n povestea cu drobul de sare iar asta arată lipsa implicării active în multele probleme de interes local fiindcă, hai să o lămurim, la câte belele sunt în Argeş, liberalii ar trebui să iasă zilnic in faţa presei şi a cetăţenilor ca să ia atitudine, să arate că le pasă de argeşeni, să demonstreze cu fapte că fac opoziţie.

Nu, ei nu fac asta, preferă să stea prin birouri și să conceapă comunicate de presă tâmpite, să își aranjeze și să negocieze posturi gândind că vor câștiga alegerile lejer, iar ALDE le cam arată ceea ce inseamnă acțiuni eficiente de atragere a simpatiei publicului. Liberalii argeșeni, mulți emigranți sau dinozauri politici, l-au pierdut pe Iani Popa și, odată cu el, alți aleși locali. Liberalii, oricât ar încerca să minimizeze pierderea unui senator, au pierdut un pilon important al partidului dar, în loc să reacționeze eficient, ei se agaţă tardiv de un alt pilon, Pilonul II de pensii , de pe urma căruia speră să mai obţină niscaiva capital electoral. “PNL Argeș nu a obținut nicio victorie notabilă în mandatul lui Ioan Popă, iar în ultimele luni domnul Popa a fost doar o prezenţă fantomatică în viața Partidului Național Liberal. Prin urmare, nu este nicio pierdere în plecarea domnului senator Popa. Drum bun alături de socialiști, Ion Popa! PNL va continuă luptă că partid de opoziție cu și mai multă îndârjire pană când Argeșul va deveni liberal!”, este finalul unui comunicat al PNL Argeș, plin și el de socialiști, care arată halul în care a ajuns acest partid istoric în Argeș.

Domnule Miuţescu, cu acest mod de a face politică, cu un partid plin de lepre și pupincuristi emigranți, tot mai depărtați de problemele județului dar tot mai apropiați de originile unor lideri, cu parere de rău va spunem că nici în 20 de ani Argeșul nu va deveni liberal. Decât liberali ca voi, mai bine socialiști că Manu, Iani și alții cărora, de cel puțin un deceniu, ar fi trebuit să le faceți opoziție, nu să vă bateți că chiorii între voi ajungând de râsul argeşenilor. Și nu o spunem doar noi, ci v-a spus-o clar chiar Iani Popa, demisionarul din partid, confirmînd ceea ce ziarul nostru relatează de ani buni încoace despre haosul liberal: “Trist, dar această este nouă strategie de conducere a Partidului Național Liberal care, în loc să promoveze competență și bunul-simț, este măcinat de orgolii interne, inclusiv în Argeș. Astăzi, partidul din care am făcut parte, pentru care m-am bătut atâția ani, s-a transformat complet. PNL ar fi trebuit să garanteze drepturile și libertătile fundamentale, să condamne abuzurile și să renunțe la ipocrizie. Liderii care trebuiau să unească, au dezbinat, abandonând principiile și valorile liberale. Cei care ar fi trebuit să fie niște exemple, sunt doar niște munți de frustrări și lasitate…”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Avatar

Publicat

in

De

Vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România şi fermier cu o vechime de 28 ani în agricultura românească, Arnaud Perrein cultivă 4.000 de ha în judeţul Ialomiţa. A adoptat de câţiva ani un set de măsuri care contribuie la îmbunătăţirea solului cultivat, astfel încât să fie mai productiv şi mai profitabil.

”În prezent arăm doar 200 de ha din cele 4.000 pe care le cultivăm. Am decis să facem trecerea de la agricultura tradiţională la cea conservativă în primul rând din convingeri personale, pentru că ne dorim să lăsăm ceva bun în urmă generaţiilor viitoare şi apoi pentru că, personal, sunt deschis să experimentez, să pierd sau să câştig prin agricultura pe care o practic”, a declarat Arnaud Perrein.

Fermierul spune că în suprafeţele pe care le lucrează are teren greu şi argilos, ceea ce l-a obligat să nu mai are şi să facă mai puţine treceri cu utilaje agricole. Deţine, însă, şi terenuri foarte uşoare, nisipoase, unde întâmpină probleme cu eroziunea eoliană. Asta l-a forţat să schimbe felul în care face agricultură, luând mai multe măsuri.

”Facem agricultură conservativă, evoluăm în toate zonele – stropit, acordăm atenţie la îngrăşămintele folosite şi modul lor de aplicare, la soiurile cultivate, lăsăm terenul cât mai puţin neacoperit între două culturi şi atunci obţinem un rezultat complet al mai multor măsuri luate. Ne aşteptăm ca aceste acţiuni să conducă la nişte rezultate pozitive pe termen mediu şi lung. În fiecare an avem producţii din ce în ce mai bune şi suntem tot mai performanţi, câştigăm mai mult la hectar. Sperăm ca, în timp, culturile verzi pe care le avem să ne ajute să dezvoltăm calităţile solului şi să putem cultiva mai uşor aceste terenuri. După mine sistemul de irigaţii în zona noastră este esenţial pentru a putea dezvolta o agricultură sustenabilă”, a mai spus fermierul.

Potrivit Commoditrader, agricultura conservativă are la bază cinci principii esenţiale: rotaţia culturilor, reducerea tulburărilor solului, distribuirea optimă a reziduurilor, câmpuri verzi pe tot parcursul anului şi optimizarea fertilităţii.

”Culturile devin mai tolerante la secetă şi absorb mai eficient apa provenită din precipitaţii, ceea ce contribuie la o mai bună păstrare a nutrienţilor şi la îmbunătăţirea calităţii solului. Trecerea către agricultura conservativă favorizează biodiversitatea, generând o activitate biologică mai bogată. De asemenea, prin adoptarea acestui tip de agricultură se pot stoca gazele cu efect de seră şi CO2, iar acest lucru poate fi cuantificat, verificat şi transformat în certificate de carbon care pot aduce un plus financiar fermierilor”, susţin aceştia.

Prin programul CommodiCarbon, lansat în urmă cu câteva săptămâni de Commoditrader, platforma online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole, fermierii pot obţine un suport financiar suplimentar.

”Suntem conştienţi că programul nostru aduce noutăţi în ceea ce priveşte tehnicile agricole cu care fermierii au fost obişnuiţi ani de zile în practică. Scopul nostru este să încurajăm o producţie agricolă mai durabilă şi mai eficientă pentru fermieri. Iniţiativa noastră este privată şi voluntară, emitem certificate de carbon voluntare fermierilor care se înscriu în program şi care sunt dornici să facă conversia spre o agricultură conservativă. Ulterior, îi răsplătim financiar pentru efortul depus prin vânzarea acestor certificate către companiile internaţionale care doresc să reducă emisiile la nivel global. Cererea pentru certificatele de carbon este în continuă creştere la nivel mondial şi capătă o însemnătate tot mai mare în combaterea schimbărilor climatice”, a declarat Alexandra Suciu Sørensen, Commoditrader Market Development România.

‘Câştig suplimentar de aproximativ 45-105 euro/ha în fiecare an’

”Prin CommodiCarbon putem capta undeva între 3-7 tone de CO2e/ha/an, însemnând un câştig suplimentar de aproximativ 45-105 euro/ha în fiecare an, atunci când certificatele sunt vândute în piaţă. Bineînţeles, câştigul poate varia de la o fermă la alta, însă este foarte bine că există o remuneraţie – este un început şi ne va ajuta pe noi, fermierii, să accelerăm paşii spre o cunoaştere mai bună a solului pe care-l lucrăm şi, în acelaşi timp, să participăm la reducerea încălzirii globale”, a mai spus Arnaud Perrein.

Conform Commoditrader, agricultura conservativă sau carbon farming a fost deja inclusă printre principalele măsuri avute în vedere în Politica Agricolă Comună (PAC), inclusă în planul strategic european care se va defini până la sfârşitul anului 2021. De asemenea, este inclusă şi în strategia pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar pe termen mediu şi lung, pentru orizontul 2020 – 2030, a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Modelul european de agricultură pentru următorii ani vizează o evoluţie sustenabilă şi o mai mare grijă faţă de mediul înconjurător.

Politica Agricolă Comună menţine Pilonul I de acordare a subvenţiilor, însă încearcă să aducă în atenţie dezvoltarea integrată a economiei rurale şi protejarea mediului înconjurător, prin pilonul II.

Commoditrader ApS este un start-up fintech danez înfiinţat în 2018 de Julie Koch Fahler şi Ida Boesen şi un grup de fermieri danezi. Lansând platforma de comerţ online, compania îşi asumă misiunea de a sprijini comerţul transparent şi deschis şi să creeze conexiuni mai bune la nivel de ferme, folosind digitalizarea, conform Gândul.ro.

Citește și:

Lovitură pentru locuitorii din Sectorul 1! Clotilde Armand vrea să crească de 8 ori această taxă! Proiectul aflat în dezbatere până în această săptămână

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Renate Weber, despre restricțiile din pandemie: ‘S-au încălcat așa de mult drepturile încât e foarte greu să mai cred acum că vom ajunge la normalitate’

Avatar

Publicat

in

De

Avocatul Poporului, Renate Weber a declarat că ”Toată teoria drepturile omului se bazează pe empatie pentru celălalt, pe dorința de a apăra drepturile celuilalt mai ales și abia în subsidiar pe ale tale. Noi am răsturnat această teorie”.

Părerea mea este că – și aici sunt vocile acelea foarte dure care nu mai vor să accepte nici virus nici nimic – s-au încălcat așa de mult drepturile încât e foarte greu să mai cred acum că vom ajunge la acea normalitate pe care o știam. Vă dau exemplul care îmi e cel mai la îndemână. Uitați-vă, vă rog, la libertatea de exprimare. În țări în care nu existau probleme, acum, inclusiv guvernele sau prin rețelele sociale, cum nu ești de acord cu retorica oficială, cum ești suspendat, ți se închide contul”, a spus Renate Weber, la „Interviurile lui Cristoiu”.

Avocatul Poporului a precizat că „lumea pare să fie mulțumită cu această situație”.

„Vorbeați de dezbinare. Păi uitați-vă câte raportări fac utilizatorii acestor rețele sociale. Din păcate cred că s-a ajuns la acel moment în care cu tristețe recunosc că foarte multă lume spune drepturile omului sunt numai alea care mă interesează pe mine, ale mele. În realitate, noi vorbim de o abordare profund egoistă. Toată teoria drepturile omului se bazează pe empatie pentru celălalt, pe dorința de a apăra drepturile celuilalt mai ales și abia în subsidiar pe ale tale. Noi am răsturnat această teorie și nu știu cât timp ne va lua să revenim la ceva ce noi am cunoscut”, a adăugat Avocatul Poporului, conform alephnews.ro.

Citește și:

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend