Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ANALIZELE PROFIT: Prostia liberala, varianta argeşeană !

Avatar

Publicat

in

Fărăr doar şi poate, bomba politică a săptămânii trecute a fost plecarea în scârbă a senatorului Ioan Popa de la PNL taman la ALDE, adică la cei pe care-i înjura acum vreo cateva luni. Ziarul nostru anunţase cu doua săptămâni înainte această mutare dar şi alte plecări dar, ce să vezi, liderul Adrian Miuţescu, în stilu-i caracteristic de perdant pe mâna propriilor oameni, ne certa că nimic nu este adevarat si ca sunt doar tentative ale presei de a şubrezi PNL Argeş. Plecarea lui Iani Popa arată însă, cat se poate de clar, ca PNL Argeş s-a transformat radical în ultimii doi ani iar declaraţia publică de adio a fostului lider, spune exact acest lucru: că liberalii nu mai sunt liberali, că interesele lor nu mai coincid cu cele ale cetăţenilor, că o mână de oameni a ajuns să decidă să facă opoziţie după cum le dictează reminiscenţele USL-iste. Ba, mai mult, mult prea ocupaţi cu ce se întâmplă pe alte meleaguri şi devenind străini de problemele Argeşului, liberalii lui Miuţescu au ajuns să se facă de râs prin ieşirile publice din ultima perioadă. Mai nou, exact ca în povestea cu drobul de sare, oamenii lui Miuţescu stau, cât e ziua de lungă, şi pierd vremea pe străzi speriaţi că Pilonul II de pensii ar putea dispărea. Oamenii se uită la ei un pic ciudat, mai ales că mulţi nu au contribuit şi chiar habar n-au de ceea ce le povestesc liberalii la colţ de stradă, ca să nu mai vorbim că încă nu s-a decis nimic in privinţa dispariţiei Pilonului II de pensii. Aşadar, vorbim de o agitaţie inutilă a PNL Argeş, exact ca-n povestea cu drobul de sare iar asta arată lipsa implicării active în multele probleme de interes local fiindcă, hai să o lămurim, la câte belele sunt în Argeş, liberalii ar trebui să iasă zilnic in faţa presei şi a cetăţenilor ca să ia atitudine, să arate că le pasă de argeşeni, să demonstreze cu fapte că fac opoziţie.

Nu, ei nu fac asta, preferă să stea prin birouri și să conceapă comunicate de presă tâmpite, să își aranjeze și să negocieze posturi gândind că vor câștiga alegerile lejer, iar ALDE le cam arată ceea ce inseamnă acțiuni eficiente de atragere a simpatiei publicului. Liberalii argeșeni, mulți emigranți sau dinozauri politici, l-au pierdut pe Iani Popa și, odată cu el, alți aleși locali. Liberalii, oricât ar încerca să minimizeze pierderea unui senator, au pierdut un pilon important al partidului dar, în loc să reacționeze eficient, ei se agaţă tardiv de un alt pilon, Pilonul II de pensii , de pe urma căruia speră să mai obţină niscaiva capital electoral. “PNL Argeș nu a obținut nicio victorie notabilă în mandatul lui Ioan Popă, iar în ultimele luni domnul Popa a fost doar o prezenţă fantomatică în viața Partidului Național Liberal. Prin urmare, nu este nicio pierdere în plecarea domnului senator Popa. Drum bun alături de socialiști, Ion Popa! PNL va continuă luptă că partid de opoziție cu și mai multă îndârjire pană când Argeșul va deveni liberal!”, este finalul unui comunicat al PNL Argeș, plin și el de socialiști, care arată halul în care a ajuns acest partid istoric în Argeș.

Domnule Miuţescu, cu acest mod de a face politică, cu un partid plin de lepre și pupincuristi emigranți, tot mai depărtați de problemele județului dar tot mai apropiați de originile unor lideri, cu parere de rău va spunem că nici în 20 de ani Argeșul nu va deveni liberal. Decât liberali ca voi, mai bine socialiști că Manu, Iani și alții cărora, de cel puțin un deceniu, ar fi trebuit să le faceți opoziție, nu să vă bateți că chiorii între voi ajungând de râsul argeşenilor. Și nu o spunem doar noi, ci v-a spus-o clar chiar Iani Popa, demisionarul din partid, confirmînd ceea ce ziarul nostru relatează de ani buni încoace despre haosul liberal: “Trist, dar această este nouă strategie de conducere a Partidului Național Liberal care, în loc să promoveze competență și bunul-simț, este măcinat de orgolii interne, inclusiv în Argeș. Astăzi, partidul din care am făcut parte, pentru care m-am bătut atâția ani, s-a transformat complet. PNL ar fi trebuit să garanteze drepturile și libertătile fundamentale, să condamne abuzurile și să renunțe la ipocrizie. Liderii care trebuiau să unească, au dezbinat, abandonând principiile și valorile liberale. Cei care ar fi trebuit să fie niște exemple, sunt doar niște munți de frustrări și lasitate…”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Clotilde Armand s-a dezlănțuit: ‘Cetăţenii s-au săturat de jaf, de combinaţii şi de promisiuni. Gunoiul trebuie aruncat la tomberon’

Avatar

Publicat

in

De

 Clotilde Armand, a declarat joi, după depunerea jurământului ca primar al Sectorului 1, că de astăzi înainte primăria trebuie să funcţioneze 100% pentru cetăţeni. Am încredere că există oameni de bună credinţă în această instituţie care vor lucra alături de mine.

„Am depus jurământul pentru funcţia de primar al Sectorului 1. De astăzi noi toţi avem o datorie faţă de români. Trebuie ca primăria să funcţioneze 100% pentru cetăţeni. Cunosc problemele din sectorul 1 şi cauzele acestei administraţii defectuoase.

Am fost trei ani de zile consilier local şi m-am luptat să îndrept ceea ce era nedrept pentru democraţia noastră. Trebuie să lăsăm orgoliile politice la o parte şi să realizăm de îndată proiectele de investiţii deja votate şi aprobate”, a afirmat joi Clotilde Armand.

Ea a mai precizat că noua echipă de la Primăria Sectorului 1 se va ghida după trei principii: „stop pilelor, stop corupţiei, stop birocraţiei”.

„Cetăţenii s-au săturat de jaf, de combinaţii şi de promisiuni. Românii vor să vadă că taxele şi impozitele lor ajung acolo unde trebuie, nu în conturile unor firme de casă ale unor partide. Cetăţenii vor să vadă că primăria lucrează pentru ei şi nu invers. Vom face un audit. Facem acest lucru pentru a ştii de unde începem şi unde ne situăm.

O curăţenie temeinică nu se face ascunzând gunoiul sub preş. Gunoiul trebuie aruncat la tomberon. Ne vom ghida după trei principii: stop pilelor, stop corupţiei, stop birocraţiei. Am încredere că există oameni de bună credinţă în această instituţie care vor lucra alături de mine şi de echipa mea. Împreună învingem şi împreună reconstruim sectorul 1”, a completat Armand, informează news.ro

Citește și:

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO Klaus Iohannis: ‘Solidaritatea este cuvântul de ordine și cheia care ne va permite să depășim această teribilă încercare’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi,înainte participării la video-conferinţa cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19, că ne aflăm într-un veritabil val 2 al pandemiei şi observăm că se înregistrează recorduri negative la nivelul tuturor indicatorilor în majoritatea ţărilor europene.

”Peste doar câteva minute voi participa la reuniunea membrilor Consiliului European, în format de videoconferinţă. Vom avea periodic astfel de reuniuni pentru a analiza răspunsul UE la pandemie. Ne aflăm, din păcate, într-un veritabil val doi al pandemiei, iar dacă ne uităm la cifrele raportate zilnic, observăm că se înregistrează recorduri negative în majoritatea ţărilor europene. La nivel european, efortul reducerii curbei infectărilor trebuie să fie unul colectiv. Solidaritatea este cuvântul de ordine şi, cred eu, cheia care ne va permite să depăşim această teribilă încercare.”, a afirmat preşedintele.

În opinia sa, schimbul de informaţii şi bune practici între statele membre trebuie accelerat şi este nevoie, în continuare, de o coordonare sporită în multe domenii, precum şi de măsuri urgente pentru a răspunde adecvat la noul val al pandemiei.

”În această seară vom aborda elemente relevante din perspectiva gestionării coordonate a pandemiei de COVID-19, cu accent pe stadiul achiziţionării de medicamente necesare tratamentului, procesul de achiziţie de vaccinuri, strategiile de testare, recunoaşterea reciprocă a testelor, abordarea privind carantina şi urmărirea contactelor transfrontaliere. Eu mi-am propus să subliniez, în faţa partenerilor europeni, importanţa asigurării unei bune funcţionări a Pieţei Unice şi a liberei circulaţii în cadrul Uniunii Europene”, a explicat Iohannis,

El a mai precizat că se va discuta despre necesitatea asigurării de rezerve adecvate şi suficiente de medicamente şi echipamente medicale în toate statele membre.

”Avem experienţa primului val, când achiziţionarea acestora a fost extrem de dificilă şi, până la urmă, foarte costisitoare, şi acum trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru a evita o situaţie similară. Soluţii sunt, şi le voi reaminti şi în cadrul reuniunii, mă refer la rezervele de stocare RescEU, cum se numesc, şi achiziţiile comune, care s-au dovedit deosebit de utile. Un alt subiect important al videoconferinţei din această seară îl reprezintă măsurile specifice legate de testare, izolare şi carantină, precum şi de strategia vaccinurilor la nivelul statelor membre”, a precizat Iohannis.

Preşedintele consideră că este absolut necesară o abordare unitară la nivelul tuturor ţărilor din Uniunea Europeană, prin convenirea unor criterii şi instrumente comune în ceea ce priveşte recunoaşterea reciprocă a rezultatelor testelor.

”Cu privire la vaccinul anti-COVID-19, odată ce va deveni disponibil, sperăm cât mai repede, el va fi furnizat către toate statele membre. Este însă nevoie – şi voi sublinia acest lucru – de creşterea finanţării disponibile în cadrul Instrumentului pentru Sprijin de Urgenţă, pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinuri”, a subliniat Klaus Iohannis, informează news.ro

Citește și:

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend