Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ANALIZELE PROFIT: Mai, Guvernule, eşti prost…. Fără semnul întrebării 

Avatar

Publicat

in

Presa pupincuristă a simţit drept delicioasă gogoaşa aruncată, recent, de premierul Dăncilă iar mediul online a explodat cu o ştire menită să te facă să te resemnezi şi să exclami dezamăgit: măi, Guvernule, eşti prost…. ! Cu sigurană, în mintea multor milioane de români continuarea a fost că “… dar nu ne mai prosteşti!”. Nu încă o dată, nu aşa cum a făcut-o fix cam în acceaşi conjuctură un alt Guvern, tot PSD. Păi, hai să rememorăm ce spunea, în noiembrie 2016, Guvernul de atunci care încerca să rupă … mâna stângă a votanţilor care urmau să meargă la votul de la parlamentarele din luna următoare: “Până la finalul anului 2017 va fi gata proiectul tehnic integral al autostrăzii, acesta urmează să fie scos la licitaţie în curând. În prima jumătate a anului 2018 vor începe lucrările la secţiunile 1 şi 5, Curtea de Arges-Tigveni si Sibiu-Boiţa, astfel încât toată autostrada Piteşti- Sibiu să fie gata în 2021”.

Păi de-aia spunem: măi, Guvernule, eşti prost…. ! Am trecut deja de prima jumătate a anului 2018 şi nici măcar un târnăcop nu s-a dat la mult visata autostradă Piteşti- Sibiu. Şi nici şanse mari nu sunt să se dea prea curând….

De vreo câteva luni nimeni nu mai ciripeşte nimic despre autostradă dar, ce să vezi: onoratul Guvern, vine cu o altă gogoaşă menită să ia minţile bieţilor alegători: anunţă cu surle şi trîmbiţe construirea unui nou complex de schi în Masivul Făgăraș cu o soluţie de finantaţare, ca şi pentru autostrada uitată, tot parteneriatul public-privat. Bomba vine din cifrele prezentate de premierul Dăncilă, de Guvern: 150 de km de pârtii în doar câţiva ani, mai exact, fraţilor, dublu kilometrilor faţă de cât există în acest moment în România. Dar nu comparaţia cu lungimea actuală a pârtiilor te face să te strămbi de rîs, nu că Guvernul de Teleorman face în câţiva ani ce s-a făcut într-o sută. Nu ! Te strâmbi de râs dar şi de ciudă când vezi cu câtă nonşalanţă Guvernul tău se laudă că poate să facă 150 kilometri de pârtie în 3, 4 ani, dar nu poate să facă o autostradă de 118 kilometri începută acum fix 20 ani !!!

Curată vrăjeală aducătoare de voturi, una care te face să te simţi scârbit, să te facă să te resemnezi şi să exclami dezamăgit: măi, Guvernule, eşti prost…. ! Asta este clar dacă tu, Guvernule, încerci să ne prosteşti că faci 150 kilometri de părtie de ski, dar nu poţi face o autostradă de 118 kilometri.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Ciolacu: Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză actuala guvernare şi consideră că executivul condus de Florin Cîțu trebuie să demisioneze, dacă până în septembrie nu vor fi vaccinați 10.400.000 de români, așa cum a promis.

Mai mult, social democraţii spun că vor depune o moţiune clară contra ministrului Sănătăţii, care a contestat recent datele oficiale privind rata de incidentă a infectării cu virusulul SARS-COv-2 raportate de Grupul de Comunicare Strategică aflat în subordinea sa.

”Nu sunt în stare să ducă la capăt un act administrativ. Vom chema la audieri responsabilii pentru campania de vaccinare și testare

Au rupt tot globul pentru tot ce au făcut. Asistăm la cea mai mare anomalie. Guvernul nu își asumă nimic, doar vine și fac promisiuni. Cîțu a spus că până în septembrie vom avea 10,4 milioane de români vaccinați. Ce se întâmplă dacă nu vom avea? Orice om responsabil și-ar da demisia”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech administrate de la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, este de 528.378, la un număr de 487.711 persoane, din  care 447.044 persoane au primit o doză, iar 447.044 persoane au fost vaccinate cu două doze

“Vom merge cu presiunea publică ca oamenii politici, când au de-a face cu sănătatea românilor și cu viața noastră, să își asume responsabilitatea. Am ajuns în situația în care ministrul Sănătății spune că nu are încredere în datele pe care le face el.

Vom depune o moțiune clară contra ministrului Sănătății. Când trece o moțiune simplă, în Uniunea Europeană, un ministru este schimbat”, a explicat Marcel Ciolacu.

“Vrem o țară ca afară, trebuie să intrăm într-o normalitate. Nu cum face Iohannis, care aduce perdanții la guvernare. Ne dorim să inventăm apa caldă în România, cum se întâmplă cu vaccinarea și testarea, să fim originali? Noi deschidem școlile fără să testăm măcar rapid profesorii”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Mâine (n.r miercuri)  vă vom prezența propunerea noastră de buget alternativ. Și din discuțiile avute cu liderii de sindicat am tras cu toții o concluzie evidență: toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 și de această propunere de buget de austeritate a actualului Guvern.

Este o abordare greșită. Prioritățile bugetare ale actualului Guvern nu sunt la fel de prioritare că și ale românilor.

„Ramane o majoritate nu consistenta, una fragila in Parlament, si speram chiar si din arcul guvernamental sa ne gasim corespondenta si sustinere in propunerile noastre de modificare bugetara.

Este o ingrijorare in ceea ce priveste viitorul Romaniei. Nu avem investiții majore, nu avem consum. Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări.”

Vezi și:

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Avertismentul specialiștilor! Urmează creșteri uriașe anul acesta

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit unei analize a CFA România, analiștii au ajuns la concluzia că inflația va crește în următoarele 12 luni, la o medie de 2,64%, şi un curs de schimb în urcare, la o medie de 4,98 lei/euro

În cazul evoluţiei dobânzilor părerile sunt împărţite în mod egal între ei care văd majorare şi stagnare, media prognozată a Robor la 3 luni fiind de 2,18%.

Conform celor mai recente date statistice, rata inflaţiei se situa la 2,06% la finele lui 2020. Cursul de schimb afişat de BNR este de 4,87 lei/euro, iar Robor la 3 luni este de 1,56%.

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a înregistrat în luna decembrie 2020 valoarea de 50,4 puncte, un plus de 5,9 puncte față de valoarea înregistrata în luna noiembrie 2020, dar cu 11 puncte sub decembrie 2019.

În opinia analiştilor, cele mai mari riscuri pentru economie sunt în prezent legate de evoluția crizei induse de coronavirus şi de deficitul bugetar.

În ceea ce priveşte evoluţia economiei, jumătate din analiştii participanţi la sondaj cred că impactul pandemiei se va menţine până în T3 2021, iar un sfert cred că termenul va fi T4.

În medie, membrii CFA prognozează o creştere de 3,3% a PIB în 2021 şi un deficit bugetar de 6,9% din PIB.

Vezi și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend