Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

ANALIZELE PROFIT – De ce nu a mai ajuns Andrei Gerea ministru ? – Firma familiei deputatului, faliment cu datorii de 12 milioane

Avatar

Publicat

in

– Sotii Gerea au scos din firma 200.000 euro

Toata lumea se astepta, fara gram de emotie, ca deputatul Andrei Gerea sa preia pentru a treia oara fotoliul de Ministru al Energie in noul Guvern PSD- ALDE. Surpriza de proprtii, insa ! Andrei Gerea a fost eliminat de pe lista ALDE dar si cea a componentei noului executiv. Curios, sau nu, nimeni nu a dat vreo explicație însă, surse bine informate sustin ca doua ar fi fost motivele care l-au facut pe Tăriceanu si Dragnea sa se rasgandeasca rapid. Nu stim daca asa a si fost, dar va prezentam exact presupusele motive invocate de liderul ALDE.

Publicitate

O angajare tehnocrata vazuta ca o tradare !?! Sotia deputatului mare specialist la Transgaz

Pe ultima suta de metri a Guvernului Ciolos, in luna noiembrie 2016, Compania nationala de transport al gazelor Transgaz a primit un nou angajat. Nimeni alta decat Ayten Gerea, sotia lui Andrei Gerea, fost ministru al energiei in Guvernul Ponta, deputat ALDE, dar si candidat pentru aceeasi functie. Ayten Gerea a fost angajata pe functia de specialist relații publice in cadrul Transgaz. Numirea a fost surprinzatoare avand in vedere ca gestiona o afacere de familie, o firma din domeniul auto, care se ocupa de comertul de automobile si repararea lor. Potrivit surselor, cativa lideri ai ALDE s-au aratat intrigati de faptul ca in plina campanie electorala, un candidat ALDE isi ajuta sotia sa se angajeze la o companie de stat pe perioda unui Guvern tehnocrat pentru care ALDE lupta cot la cot cu PSD pentru a-l da jos. Asta sa fi fost unul dintre motivele pentru care Gerea si-a pierdut sprijinul pentru ocuparea unei functii de ministru ? Dacă nu a fost ăsta, poate urmatorul ?
Un faliment cu datorii milioane la firma familiei Gerea
Un alt motiv la fel de credibil ar fi, asadar, situatia firmei sotilor Gerea. Fara alte explicatii va prezentam strict statistic cum a ajuns in faliment aceasta companie. Se stie ca de ani buni cunosuta marca auto valahia-investment-bunHonda era reprezentata in Arges de Societatea VALAHIA INVESTMENTS SRL Piteşti , companie detinuta de sotii Gerea. Valahia Investments a fost dealer local/regional HONDA si a fost înfiinţată în februarie 2004. In doar în 3 ani de activitate (2006-2008) a reuşit să înregistreze profit, dar de valori nesemnificative, mai ales dacă ţinem cont că în 2007 şi 2008 a înregistrat cele mai mari vânzări din istoria firmei. În schimb, pierderile din ultimii 7 ani (2009-2015) au totalizat 8.204.365 lei.
Vartejul din actionariat
Structura asociaţilor a suferit mai multe modificări de-a lungul anilor, dar merită menţionată ultima, înregistrată pe 7 aprilie 2016. Atunci, Andrei-Dominic GEREA (48 de ani) a preluat părţile sociale deţinute de Natalia-Liliana-Adela PETRESCU (36 de ani) – 0,126% din capitalul social) şi pe cele ale lui Florin Valentin PETRESCU (39 de ani) – 49,937%. Interesant este faptul că, după cum se precizează în hotărârea AGA, cesiunea celor 34.157 părţi sociale deţinute de Florin Valentin PETRESCU, “cu o valoare nominală de 10 lei (echivalentul a 2,93 euro, calculat la un curs al euro de 3,4107 lei), în valoare totală de 341.570 lei” s-a efectuat contra sumei de “1.000 lei şi 99.853 euro”. Teoretic, s-a ţinut cont de cursul euro de la momentul constituirii capitalului social, practic PETRESCU a încasat cu aproximativ 100.000 lei în plus faţă de valoarea nominală. Asta în condiţiile în care firma era una neprofitabilă, în pragul falimentului!
O miscare inteligenta – cum scoti din firma sute de mii de euro dintr-o firma neperformanta
După două luni şi jumătate, pe 26 iunie 2016, Andrei-Dominic GEREA face o mişcare isteaţă şi scoate din firmă 200.000 euro (şi 1.660 lei), “reducerea capitalului social de la 684.000 lei – din care 1.860 lei şi 200.000 de euro – la suma de 200 lei“, precizând că a luat această decizie “în urma anulării contractului de dealer cu HONDA TRADING ROMANIA”. Desigur, o motivaţie de formă, fără acoperire!
Deţinută de Andrei-Dominic GEREA, dar administrată de soţia Ayten Guler GEREA, VALAHIA INVESTMENTS SRL a solicitat direct deschiderea procedurii de faliment în forma simplificată, cererea depusă pe 11 octombrie 2016 fiind admisă pe 19 octombrie 2016, de judecătorul sindic Roxana-Cristina BĂRĂILĂ de la Tribunalul Specializat Argeş. În documentaţia depusă la Dosarul nr.334/1259/2016, debitoarea a precizat că datoriile acumulate până la promovarea cererii sunt de 12.107.522,59 lei. Deşi suma este consistentă, este mult mai mică decât cea menţionată în bilanţul pe anul trecut – 19.261.549 lei şi e de urmărit dacă nu cumva, înainte de intrarea în faliment, asociatul GEREA “şi-a rambusat” banii împrumutaţi firmei.
O noua firma, acelasi sediu
La propunerea debitoarei, practicianul BIO CONSULT SPRL (Luminiţa OPREA-BARAC) a fost numit lichidator judiciar provizoriu, cu o retribuţie lunară de 1.000 lei. Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţă a fost 5 decembrie 2016, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor a avut loc pe 22 decembrie 2016, ora 10:00, la sediul profesional al lichidatorului. Chiar dacă VALAHIA INVESTMENTS SRL va fi îngropată în scurt timp, cel puţin parţial afacerea familiei GEREA va continua, din moment ce VALAHIA MOTOR SRL (CUI: 21537245), firmă fără activitate în ultimii ani, a devenit plătitoare de taxe şi impozite aferente angajaţilor şi, din ianuarie 2016, şi-a schimbat sediul social la aceeaşi adresă la care era şi VALAHIA INVESTMENTS SRL.

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

Dezvaluiri

EXCLUSIV Începe marea reorganizare promisă de Marcel Vela: ‘Cred că, începând cu luna septembrie, se va trece la ea’

Avatar

Publicat

in

De

Dezvăluire Bugetul.ro. Încă de la preluarea mandatului de ministru, Marcel Vela a promis că va reorganiza Poliția Română și Ministerul de Interne. La finele lunii iulie, șeful Internelor a anunțat că proiectul de reorganizare va fi făcut public în curând. Recent, ministrul Marcel Vela s-a întâlnit cu sindicaliștii din poliție, pentru a pune la punct anumite detalii. Contactat de Bugetul.ro, Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a dezvăluit că, cel mai probabil, reorganizarea Poliției Româna va începe în luna septembrie.

Vezi și EXCLUSIV Cum a răbufnit Marcel Vela: ‘Îmi pare rău că trebuie s-o spun’. După scandalul iscat de priveghiul lui Emi Pian, Iulian Surugiu rupe tăcerea!

Publicitate

Am avut o discuție săptămâna trecută și în ceea ce privește reorganizarea Poliției Române și eu cred că, începând cu luna septembrie, se va trece la ea. 

Noi am dat un proiect de reformă, de acum vreo doi ani de zile, de pe timpul doamnei ministru Carmen Dan și a spus că ține cont de lucrurile bune de acolo”, a declarat, pentru Bugetul.ro, vineri, 7 august, președintele SNAP, Iulian Surugiu.

Marcel Vela va înființa Poliția Animalelor, iar Poliția Română va deveni Poliția Națională

La finalul lunii iulie, ministrul Marcel Vela a dezvăluit că proiectul de reorganizare a Ministerului de Interne va fi făcut public în următoarele săptămâni.

Printre altele, potrivit lui Vela, proiectul prevede înființarea Poliției Animalelor și schimbarea numelui Poliției Române în Poliția Națională.

Nu am mai putut continua în luna februarie această restructurare şi reorganizare, pentru că (…) a fost epidemia, starea de urgenţă. Din luna iunie, de când noi nu am mai fost implicaţi ca şi gestionare a stării de alertă în prima linie, în sensul în care gestionarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu a mai fost direct la ministrul de Interne, am refăcut grupul de lucru, am reorganizat acele întâlniri şi consultări.

Proiectul este în faza finală, mai trebuie să-l prezint şi premierului şi celorlalţi colegi din Guvern care au şi ei o responsabilitate sau o implicare în obţinerea unei asemenea legislaţii, plus un aviz de la CSAT şi cred că, în perioada următoare, e vorba de săptămâni, acest proiect va fi făcut public„, a explicat Marcel Vela.

A rebranduit deja mașinile de poliție

În această vară, cu ocazia misiunilor de pe litoral, au apărut primele mașini ale Poliției Române, rebranduite după modelul Poliției Germaniei.

Vezi  și EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Dezvăluirea a fost făcută, în exclusivitate, de Bugetul.ro, care a prezentat imagini cu un autoturism surprins pe litoral.

Noua grafică imprimată pe mașinile Poliției Române este copiată după cea a Poliției Germaniei.

Vezi și SURSE Cum ar fi ajuns clanul Rinu, cel care se află în spatele uciderii lui Emi Pian, să crească în ultimii ani: ‘Au săgeți care taie tot’

EXCLUSIV Cum a răbufnit Marcel Vela: ‘Îmi pare rău că trebuie s-o spun’. După scandalul iscat de priveghiul lui Emi Pian, Iulian Surugiu rupe tăcerea!

Lovitură cruntă pentru un celebru om de afaceri: DIICOT i-a pus sechestru pe avere. Prejudiciu de 8 milioane de euro adus statului

Rețeaua racolărilor primarilor PSD de către P

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

SURSE Cum ar fi ajuns clanul Rinu, cel care se află în spatele uciderii lui Emi Pian, să crească în ultimii ani: ‘Au săgeți care taie tot’

Avatar

Publicat

in

De

La începutul acestei săptămâni, după uciderea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, Bugetul.ro a reușit să afle că, în spatele crimei, se află un membru al clanului Rinu, o grupare care acționează în zona podului Colentina, în Sectorul 2 al Capitalei. Duminică, la poarta cimitirului unde a fost înmormântat Emi Pian, fratele acestuia, Nicolae Bratu, zis Elvis Pian, a susțint că ar fi vorba de un asasinat la comanda. În aceste condiții, considerăm că trebuie să dezvăluim ce ne-au comunicat sursele noastre în cursul acestei săptămâni, în legătură cu ascensiunea clanului Rinu, o grupare măruntă din Sectorul 2, care a crescut de curând. Sursele Bugetul.ro spun că, în prezent, gruparea Rinu are „săgeți care taie tot”.

La ora actuală, zona Colentina este dominată de Emanuel Daniel Dan, zis Manu Bombardieru’. Manu Bombardieru’ este nimeni altul decât ginerele lui Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru.

Publicitate

Așadar, ne-am întrebat sursele cum a crescut gruparea Rinu – un clan inferior lui Manu Bombardieru’, precum și Duduienilor.

Potrivit surselor noastre, clanul Rinu pune „săgeți” să „taie” la comandă. O dovadă în acest sens ar putea fi uciderea lui Emi Pian.

Acum au ‘săgeți’ (n.r. – persoane care atacă la comandă) care taie tot. Au 14, 15, 16 ani și nu se uită”, au spus sursele Bugetul.ro, în cursul acestei săptămâni.

Conform informațiilor noastre, gruparea Rinu se ocupă cu proxenetism, trafic de droguri și cămătărie.

Vezi și SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Elvis Pian acuză o EXECUȚIE la COMANDĂ

Nicolae Bratu, zis Elvis Pian, unul dintre frații lui Emi Pian, susține că Florin Mototolea, în vârstă de 39 de ani, ar fi fost ucis la comandă.

Mai mult, el a amintit că în trecut și el a fost tăiat în zona gâtului. În 2018, Elvis Pian a fost tăiat în timp timp ce participa la un botez. Atacatorul său a fost Victor Barbu.

Oamenii ăștia nu se lasă în pace de ani de zile. Și eu am fost tăiat, acum trei ani de zile. Nu am avut probleme cu nimeni. Noi avem afaceri, construim, nu știm ce ni se întâmplă și de ce ni se întâmplă nouă. S-a ajuns să ni se omoare fratele. L-a arestat pe acest indivit care m-a tăiat, i-a dat 4 ani de zile. Acum oamenii ăștia…l-au chemat sub o altă formă (n.r. – pe Emi Pian), l-au așteptat, au scos cuțitele și l-au tăiat.

Când am ajuns acolo, fratele nostru era mort. Asta s-a întâmplat. Noi, familia asta, a lu’ Pian, suntem într-adevăr foarte mulți, avem rude foarte multe, dar noi n-am făcut rău nimănui.

Să vină cineva cu o dovadă concretă că am cerut taxă de protecție, că am tâlhărit pe cineva, noi, frații ăștia cinci care am fost și am rămas patru, că am omorât pe cineva.

Să se demonstreze, să ne arestați și să ne dați 25 de ani de închisoare la toți. Nu este nimic adevărat, noi suntem buni. Așteptăm ca autoritățile să se facă dreptate. Să-i aresteze și pe cei care l-au pus să-l omoare. Cel care este arestat acum a fost pus. A fost premeditat tot. Da, într-adevăr fratele meu a mai dat bani cu camătă, dar a făcut pușcărie pentru asta, a plătit. A fost omorât din cauza banilor, a afacerilor și prietenilor. Poliția să facă dreptate!”, a declarat, duminică, la înmormântarea lui Emi Pian, Elvis.

Clanul Duduienilor este unul dintre cele mai cunoscute din Capitală. În ultimii ani, capii grupării parcă au fost loviți de un blestem.

Ion Duduianu, zis Segher, fratele lui Pian senior, a murit în octombrie 2018, din cauza unui infarct. În luna decembrie a aceluiași an a murit un alt nume de legendă al clanului: Cristofor Duduianu, tot din cauza unor probleme de sănătate.

Iată că acum, după nici doi ani, gruparea Duduienilor a mai primit o lovitură: Emi Pian a fost omorât.

Vezi și SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-a ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!

Presupusul ucigaș, arestat pentru 30 de zile

Richard Emanuel Gheorghe, zis Richard al lui Rinu, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri, după o decizie a Tribunalului București.

Richard al lui Rinu este acuzat de omor.

Vezi și SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

În fapt, din probatoriul administrat a rezultat că, pe fondul unui conflict spontan, izbucnit în timpul unui joc de noroc, bărbatul de 26 de ani ar fi aplicat victimei, un bărbat de 39 de ani, lovituri cu un obiect ascuțit, cauzându-i plăgi profunde, leziuni ce au impus transportarea victimei la spital, unde aceasta a decedat la scurt timp de la internare”, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Emi Pian a fost omorât în urma unui scandal pornit la un joc de barbut.

În această dimineață, în jurul orei 03.00, prin apel 112 a fost sesizat un conflict între mai multe persoane, în sectorul 6.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, fiind identificate mai multe persoane.

Doi bărbați au fost transportați la spital, unul dintre ei, în vârstă de 39 de ani decedând.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei”, a informat Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă.

Vezi și

EXCLUSIV Cum a răbufnit Marcel Vela: ‘Îmi pare rău că trebuie s-o spun’. După scandalul iscat de priveghiul lui Emi Pian, Iulian Surugiu rupe tăcerea!

Lovitură cruntă pentru un celebru om de afaceri: DIICOT i-a pus sechestru pe avere. Prejudiciu de 8 milioane de euro adus statului

Rețeaua racolărilor primarilor PSD de către PNL. Cine este omul care face jocurile de la Guvern pentru partid

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend