Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

ANALIZELE PROFIT – De ce nu a mai ajuns Andrei Gerea ministru ? – Firma familiei deputatului, faliment cu datorii de 12 milioane

Publicat

in

– Sotii Gerea au scos din firma 200.000 euro

Toata lumea se astepta, fara gram de emotie, ca deputatul Andrei Gerea sa preia pentru a treia oara fotoliul de Ministru al Energie in noul Guvern PSD- ALDE. Surpriza de proprtii, insa ! Andrei Gerea a fost eliminat de pe lista ALDE dar si cea a componentei noului executiv. Curios, sau nu, nimeni nu a dat vreo explicație însă, surse bine informate sustin ca doua ar fi fost motivele care l-au facut pe Tăriceanu si Dragnea sa se rasgandeasca rapid. Nu stim daca asa a si fost, dar va prezentam exact presupusele motive invocate de liderul ALDE.

O angajare tehnocrata vazuta ca o tradare !?! Sotia deputatului mare specialist la Transgaz

Pe ultima suta de metri a Guvernului Ciolos, in luna noiembrie 2016, Compania nationala de transport al gazelor Transgaz a primit un nou angajat. Nimeni alta decat Ayten Gerea, sotia lui Andrei Gerea, fost ministru al energiei in Guvernul Ponta, deputat ALDE, dar si candidat pentru aceeasi functie. Ayten Gerea a fost angajata pe functia de specialist relații publice in cadrul Transgaz. Numirea a fost surprinzatoare avand in vedere ca gestiona o afacere de familie, o firma din domeniul auto, care se ocupa de comertul de automobile si repararea lor. Potrivit surselor, cativa lideri ai ALDE s-au aratat intrigati de faptul ca in plina campanie electorala, un candidat ALDE isi ajuta sotia sa se angajeze la o companie de stat pe perioda unui Guvern tehnocrat pentru care ALDE lupta cot la cot cu PSD pentru a-l da jos. Asta sa fi fost unul dintre motivele pentru care Gerea si-a pierdut sprijinul pentru ocuparea unei functii de ministru ? Dacă nu a fost ăsta, poate urmatorul ?
Un faliment cu datorii milioane la firma familiei Gerea
Un alt motiv la fel de credibil ar fi, asadar, situatia firmei sotilor Gerea. Fara alte explicatii va prezentam strict statistic cum a ajuns in faliment aceasta companie. Se stie ca de ani buni cunosuta marca auto valahia-investment-bunHonda era reprezentata in Arges de Societatea VALAHIA INVESTMENTS SRL Piteşti , companie detinuta de sotii Gerea. Valahia Investments a fost dealer local/regional HONDA si a fost înfiinţată în februarie 2004. In doar în 3 ani de activitate (2006-2008) a reuşit să înregistreze profit, dar de valori nesemnificative, mai ales dacă ţinem cont că în 2007 şi 2008 a înregistrat cele mai mari vânzări din istoria firmei. În schimb, pierderile din ultimii 7 ani (2009-2015) au totalizat 8.204.365 lei.
Vartejul din actionariat
Structura asociaţilor a suferit mai multe modificări de-a lungul anilor, dar merită menţionată ultima, înregistrată pe 7 aprilie 2016. Atunci, Andrei-Dominic GEREA (48 de ani) a preluat părţile sociale deţinute de Natalia-Liliana-Adela PETRESCU (36 de ani) – 0,126% din capitalul social) şi pe cele ale lui Florin Valentin PETRESCU (39 de ani) – 49,937%. Interesant este faptul că, după cum se precizează în hotărârea AGA, cesiunea celor 34.157 părţi sociale deţinute de Florin Valentin PETRESCU, “cu o valoare nominală de 10 lei (echivalentul a 2,93 euro, calculat la un curs al euro de 3,4107 lei), în valoare totală de 341.570 lei” s-a efectuat contra sumei de “1.000 lei şi 99.853 euro”. Teoretic, s-a ţinut cont de cursul euro de la momentul constituirii capitalului social, practic PETRESCU a încasat cu aproximativ 100.000 lei în plus faţă de valoarea nominală. Asta în condiţiile în care firma era una neprofitabilă, în pragul falimentului!
O miscare inteligenta – cum scoti din firma sute de mii de euro dintr-o firma neperformanta
După două luni şi jumătate, pe 26 iunie 2016, Andrei-Dominic GEREA face o mişcare isteaţă şi scoate din firmă 200.000 euro (şi 1.660 lei), “reducerea capitalului social de la 684.000 lei – din care 1.860 lei şi 200.000 de euro – la suma de 200 lei“, precizând că a luat această decizie “în urma anulării contractului de dealer cu HONDA TRADING ROMANIA”. Desigur, o motivaţie de formă, fără acoperire!
Deţinută de Andrei-Dominic GEREA, dar administrată de soţia Ayten Guler GEREA, VALAHIA INVESTMENTS SRL a solicitat direct deschiderea procedurii de faliment în forma simplificată, cererea depusă pe 11 octombrie 2016 fiind admisă pe 19 octombrie 2016, de judecătorul sindic Roxana-Cristina BĂRĂILĂ de la Tribunalul Specializat Argeş. În documentaţia depusă la Dosarul nr.334/1259/2016, debitoarea a precizat că datoriile acumulate până la promovarea cererii sunt de 12.107.522,59 lei. Deşi suma este consistentă, este mult mai mică decât cea menţionată în bilanţul pe anul trecut – 19.261.549 lei şi e de urmărit dacă nu cumva, înainte de intrarea în faliment, asociatul GEREA “şi-a rambusat” banii împrumutaţi firmei.
O noua firma, acelasi sediu
La propunerea debitoarei, practicianul BIO CONSULT SPRL (Luminiţa OPREA-BARAC) a fost numit lichidator judiciar provizoriu, cu o retribuţie lunară de 1.000 lei. Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţă a fost 5 decembrie 2016, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor a avut loc pe 22 decembrie 2016, ora 10:00, la sediul profesional al lichidatorului. Chiar dacă VALAHIA INVESTMENTS SRL va fi îngropată în scurt timp, cel puţin parţial afacerea familiei GEREA va continua, din moment ce VALAHIA MOTOR SRL (CUI: 21537245), firmă fără activitate în ultimii ani, a devenit plătitoare de taxe şi impozite aferente angajaţilor şi, din ianuarie 2016, şi-a schimbat sediul social la aceeaşi adresă la care era şi VALAHIA INVESTMENTS SRL.

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

Dezvaluiri

Poliția Capitalei, reacție pentru Bugetul.ro, în legătură cu amenzile primite de Ludovic Orban: ‘Nu am nicio informație în acest moment’

Publicat

in

De

Guvernul a anunțat, sâmbătă, că premierul Ludovic Orban a primit două amenzi în cuantul de 3.000 de lei, ca urmare a fotografiei apărute în spațiul public de la ziua sa de naștere. Reporterul Bugetul.ro a contactat, în urmă cu câteva momente, Poliția Capitalei, care ne-a precizat că, la această oră, nu deține informații referitoare la amenzile primite de Ludovic Orban.

Nu am nicio informație în acest moment”, a declarat, pentru Bugetul.ro, comisarul-șef Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Guvernul României a informat, sâmbătă, că premierul Ludovic Orban a fost amendat cu 3.000 de lei – 2.500 de lei pentru că nu a purtat masca de protecție și 500 de lei pentru că a fumat într-un spațiu închis.

Vineri, pe rețelele de socializare, a apărut o fotografie cu premierul Ludovic Orban care bea și fumează în biroul său, alături de alți membri ai Guvernului, în plină stare de alertă.

Prim-ministrul Orban a recunoscut tot și a dezvăluit că totul s-a întâmplat de ziua sa, pe 25 mai, în biroul de la Palatul Victoria.

Alături de Orban, în fotografie mai apar vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Vezi și

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

S-a dat alarma! O nouă metodă de înșelătorie: Cum puteți rămâne fără bani când vreți să vă angajați

Publicat

in

De

Poliția Capitalei trage un semnal de alarmă cu privire la o nouă metodă de înșelătorie apărută în România.

Polițiștii bucurești au reținut un bărbat în vârstă de 39 de ani, bănuit de săvârștirea unei infracțiuni de înșelăciune, în formă continuată.

Metoda de lucru

Pe fondul crizei de locuri de muncă, provocate de pandemia de coronavirus, bărbatul a postat pe un site anunțuri în vederea unei presupuse angajări în cadrul unui lanț de magazine.

Astfel, bărbatul percepea bani în vederea efectuării analizelor medicale pentru presupusa angajare.

În capcana sa au picat șapte persoane, informează Poliția Capitalei.

Ce a transmis Poliția Capitalei

Vineri, 29 mai a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un bărbat, în vârstă de 39 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, în formă continuată.

În perioada aprilie – mai a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie au fost sesizaţi de mai multe persoane cu privire la faptul că un bărbat necunoscut, le-ar fi abordat telefonic, având în vedere că aveau postate pe un site anunţuri pentru obţinerea unui loc de muncă, şi sub pretextul promisiunii angajării în cadrul unui lanţ de magazine, acesta le-ar fi determinat să-i remită anumite sume de bani necesare efectuării analizelor medicale în vederea presupusei angajări.

Astfel, la data de 29 mai a.c., în urma unui complex de activităţi şi cu sprijinul uneia dintre persoanele vătămate, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie, l-au localizat pe cel în cauză, imobilizat și ulterior condus la sediul subunităţii pentru audieri. Asupra bărbatului a fost găsit un telefon mobil, precum şi o sumă de bani ce ar fi fost primită de la victimă.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul ar mai fi înşelat, în acest mod, alte şase persoane.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, cu bărbatul în stare de arest preventiv.

Întreaga acţiune a beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Vezi și

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend