Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

ANALIZELE PROFIT – De ce nu a mai ajuns Andrei Gerea ministru ? – Firma familiei deputatului, faliment cu datorii de 12 milioane

Avatar

Publicat

in

– Sotii Gerea au scos din firma 200.000 euro

Toata lumea se astepta, fara gram de emotie, ca deputatul Andrei Gerea sa preia pentru a treia oara fotoliul de Ministru al Energie in noul Guvern PSD- ALDE. Surpriza de proprtii, insa ! Andrei Gerea a fost eliminat de pe lista ALDE dar si cea a componentei noului executiv. Curios, sau nu, nimeni nu a dat vreo explicație însă, surse bine informate sustin ca doua ar fi fost motivele care l-au facut pe Tăriceanu si Dragnea sa se rasgandeasca rapid. Nu stim daca asa a si fost, dar va prezentam exact presupusele motive invocate de liderul ALDE.

O angajare tehnocrata vazuta ca o tradare !?! Sotia deputatului mare specialist la Transgaz

Pe ultima suta de metri a Guvernului Ciolos, in luna noiembrie 2016, Compania nationala de transport al gazelor Transgaz a primit un nou angajat. Nimeni alta decat Ayten Gerea, sotia lui Andrei Gerea, fost ministru al energiei in Guvernul Ponta, deputat ALDE, dar si candidat pentru aceeasi functie. Ayten Gerea a fost angajata pe functia de specialist relații publice in cadrul Transgaz. Numirea a fost surprinzatoare avand in vedere ca gestiona o afacere de familie, o firma din domeniul auto, care se ocupa de comertul de automobile si repararea lor. Potrivit surselor, cativa lideri ai ALDE s-au aratat intrigati de faptul ca in plina campanie electorala, un candidat ALDE isi ajuta sotia sa se angajeze la o companie de stat pe perioda unui Guvern tehnocrat pentru care ALDE lupta cot la cot cu PSD pentru a-l da jos. Asta sa fi fost unul dintre motivele pentru care Gerea si-a pierdut sprijinul pentru ocuparea unei functii de ministru ? Dacă nu a fost ăsta, poate urmatorul ?
Un faliment cu datorii milioane la firma familiei Gerea
Un alt motiv la fel de credibil ar fi, asadar, situatia firmei sotilor Gerea. Fara alte explicatii va prezentam strict statistic cum a ajuns in faliment aceasta companie. Se stie ca de ani buni cunosuta marca auto valahia-investment-bunHonda era reprezentata in Arges de Societatea VALAHIA INVESTMENTS SRL Piteşti , companie detinuta de sotii Gerea. Valahia Investments a fost dealer local/regional HONDA si a fost înfiinţată în februarie 2004. In doar în 3 ani de activitate (2006-2008) a reuşit să înregistreze profit, dar de valori nesemnificative, mai ales dacă ţinem cont că în 2007 şi 2008 a înregistrat cele mai mari vânzări din istoria firmei. În schimb, pierderile din ultimii 7 ani (2009-2015) au totalizat 8.204.365 lei.
Vartejul din actionariat
Structura asociaţilor a suferit mai multe modificări de-a lungul anilor, dar merită menţionată ultima, înregistrată pe 7 aprilie 2016. Atunci, Andrei-Dominic GEREA (48 de ani) a preluat părţile sociale deţinute de Natalia-Liliana-Adela PETRESCU (36 de ani) – 0,126% din capitalul social) şi pe cele ale lui Florin Valentin PETRESCU (39 de ani) – 49,937%. Interesant este faptul că, după cum se precizează în hotărârea AGA, cesiunea celor 34.157 părţi sociale deţinute de Florin Valentin PETRESCU, “cu o valoare nominală de 10 lei (echivalentul a 2,93 euro, calculat la un curs al euro de 3,4107 lei), în valoare totală de 341.570 lei” s-a efectuat contra sumei de “1.000 lei şi 99.853 euro”. Teoretic, s-a ţinut cont de cursul euro de la momentul constituirii capitalului social, practic PETRESCU a încasat cu aproximativ 100.000 lei în plus faţă de valoarea nominală. Asta în condiţiile în care firma era una neprofitabilă, în pragul falimentului!
O miscare inteligenta – cum scoti din firma sute de mii de euro dintr-o firma neperformanta
După două luni şi jumătate, pe 26 iunie 2016, Andrei-Dominic GEREA face o mişcare isteaţă şi scoate din firmă 200.000 euro (şi 1.660 lei), “reducerea capitalului social de la 684.000 lei – din care 1.860 lei şi 200.000 de euro – la suma de 200 lei“, precizând că a luat această decizie “în urma anulării contractului de dealer cu HONDA TRADING ROMANIA”. Desigur, o motivaţie de formă, fără acoperire!
Deţinută de Andrei-Dominic GEREA, dar administrată de soţia Ayten Guler GEREA, VALAHIA INVESTMENTS SRL a solicitat direct deschiderea procedurii de faliment în forma simplificată, cererea depusă pe 11 octombrie 2016 fiind admisă pe 19 octombrie 2016, de judecătorul sindic Roxana-Cristina BĂRĂILĂ de la Tribunalul Specializat Argeş. În documentaţia depusă la Dosarul nr.334/1259/2016, debitoarea a precizat că datoriile acumulate până la promovarea cererii sunt de 12.107.522,59 lei. Deşi suma este consistentă, este mult mai mică decât cea menţionată în bilanţul pe anul trecut – 19.261.549 lei şi e de urmărit dacă nu cumva, înainte de intrarea în faliment, asociatul GEREA “şi-a rambusat” banii împrumutaţi firmei.
O noua firma, acelasi sediu
La propunerea debitoarei, practicianul BIO CONSULT SPRL (Luminiţa OPREA-BARAC) a fost numit lichidator judiciar provizoriu, cu o retribuţie lunară de 1.000 lei. Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţă a fost 5 decembrie 2016, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor a avut loc pe 22 decembrie 2016, ora 10:00, la sediul profesional al lichidatorului. Chiar dacă VALAHIA INVESTMENTS SRL va fi îngropată în scurt timp, cel puţin parţial afacerea familiei GEREA va continua, din moment ce VALAHIA MOTOR SRL (CUI: 21537245), firmă fără activitate în ultimii ani, a devenit plătitoare de taxe şi impozite aferente angajaţilor şi, din ianuarie 2016, şi-a schimbat sediul social la aceeaşi adresă la care era şi VALAHIA INVESTMENTS SRL.

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

Dezvaluiri

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Avatar

Publicat

in

De

Încă din luna decembrie a anului 2020, Bugetul.ro a anunțat că noul ministru de Interne, Lucian Bode, plănuiește execuția chestorului general de poliție Bogdan Despescu, mâna dreaptă a fostul șef MAI, Marcel Vela, după cum am scris AICI.

Acum, după scandalul presupusului filaj asupra comisarului-șef Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, Lucian Bode a anunțat că taie din atribuțiile secretarului de stat responsabil cu ordinea publică.

Astăzi am luat o decizie şi anume că, ţinând cont de faptul că responsabil de asigurarea politicilor Guvernului în domeniul Afacerilor Interne este ministrul Afacerilor Interne şi ţinând cont de faptul că în prerogativele ministrului Afacerilor Interne nu era şi coordonarea anumitor structuri importante din minister şi aici mă refer la Corpul de Control al ministrului, la Direcţia de Audit, Direcţia Generală de Protecţie Internă, Direcţia Generală Anticorupţie, Direcţia de Comunicare şi aşa mai departe, aceste structuri, prin ordinul ministrului, au fost trecute de astăzi direct în coordonarea ministrului”, a declarat, la B1 TV, Lucian Bode.

În 2016, ministrul de atunci, Tudorache, a emis un ordin prin care aceste structuri erau în subordonarea ministrului, iar la sfârşitul lunii decembrie 2019 aceste structuri au fost trecute prin ordinul ministrului Vela în coordonarea secretarului de stat responsabil cu ordinea publică şi aşa a fost abordarea atunci.

Eu am avut o discuţie cu mai mulţi factori importanţi din minister şi am ajuns la această concluzie, cred eu sănătoasă, dar sunt conştient că în acelaşi timp îmi va crea mult mai multe bătăi de cap, dar îmi asum acest lucru pentru că eu cred că sistemul imunitar al unui minister trebuie să fie în directa coordonare a ministrului”, a mai spus șeful Internelor.

Cine este secretarul de stat responsabil cu ordinea publică? Este chiar Bogdan Despescu. Practic, Despescu nu va mai coordona „Corpul de Control al ministrului, la Direcţia de Audit, Direcţia Generală de Protecţie Internă, Direcţia Generală Anticorupţie, Direcţia de Comunicare și așa mai departe”, după cum a spus Lucian Bode.

De altfel, conform informațiilor noastre, deja au început să apară divergențe între Bogdan Despescu și Lucian Bode. La 14 ianuarie, la urechile noastre a ajuns o nouă informație privitoare la „execuția” lui Bogdan Despescu și la cum i-a atras „informal” atenția Lucian Bode. De altfel, Bugetul.ro a publicat, la momentul respectiv.

Vezi și SURSE Lucian Bode ar urma să dea startul la ‘execuții’! Bogdan Despescu ar avea zilele numărate în fruntea MAI!

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Experiment Bugetul.ro. Angajații de la Hanu’ lui Manuc: ‘Funcționăm cu terasa. Nu avem locuri în interior’

Avatar

Publicat

in

De

În contextul scandalului legat de participarea adjunctului șefului Poliției Capitalei, Radu Gavriș, la un chef la Hanu’ lui Manuc, reporterul Bugetul.ro a făcut un experiment.

Astfel, am pretins că vrem să rezervăm o masă la Hanu’ lui Manuc. O angajată a localului ne-a explicat că se poate rezerva o masă, doar că la ora 20:00 e ultima comandă, pentru că la 20:45 oamenii trebuie să părăsească incinta.

Mai mult, ea ne-a subliniat că, la această oră, Hanu’ lui Manuc funcționează cu „terasa” și că nu sunt „locuri în interior”.

Sigur (n.r. – se poate rezerva o masă), dar să știți că la ora 20:00 o să fie ultima comandă, pentru că la ora 20:45 va trebui ca toată lumea să părăsească incinta”, ne-a precizat o angajată a localului.

Funcționăm cu terasa. Nu avem locuri în interior. Probabil, de luni se va deschide în interior”, a explicat, pentru Bugetul.ro, aceasta.

Scandal între Parchet și Poliție

Poliția Română a susținut, într-un comunicat de presă, că 27 de persoane au participat la o petrecere în Centrul Vechi, printre care s-a aflat și un ofițer de poliție cu funcție de conducere în DGPMB.

„Conducerea Poliției Române a analizat situația înregistrată în urma constatării polițiștilor din cadrul Poliției Capitalei, la un restaurant din Centrul Vechi, unde au fost depistate, în interior, 27 de persoane, printre care și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București.

Urmare a datelor avute la dispoziție, s-a dispus declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Așa cum am anunțat și cu alte ocazii, continuăm activitatea în interesul persoanei, al comunității, exclusiv pe baza și în executarea legii și nu tolerăm nicio încălcare a prevederilor legale, indiferent de calitatea persoanei”, a transmis IGPR.

Pe de altă parte, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a spus, însă, că Radu Gavriș și patru procuri au stat la o masă, însă nu au participat la cheful respectiv.

În contextul informaţiilor existente în spaţiul public cu privire la participarea unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti la o petrecere privată care s-ar fi desfăşurat într-un local din Centrul Vechi din Bucureşti, în seara zilei de 22.01.2021;

Ţinând seama că modalitatea de prezentare a acestor informaţii este de natură să afecteze imaginea instituţiei noastre, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Atât în seara zilei de 22.01.2021, cât şi în cursul zilei de astăzi, s-a acreditat public ideea că la un local din centrul mun. Bucureşti a fost organizată o petrecere privată unde ar fi participat mai mulţi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei şi de alte persoane, dintre care una carantinată.

În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment.

În aceste împrejurări, în jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale. Verificările i-au vizat şi pe ceilalţi clienţi aflaţi în locaţie la momentul respectiv.

La scurt timp, în spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei.
În consecinţă, prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflată sub incidenţa unei măsuri de carantinare”, transmite PTB.

Știripesurse.ro a dezvăluit că Radu Gavriș a participat la un chef ilegal la Hanul lui Manuc.

Iată ce au scris jurnaliștii citați:

STIRIPESURSE.RO vă prezintă, în exclusivitate, o informație de-a dreptul uluitoare. În plină epidemie, când autoritățile le cer românilor să respecte regulile, tocmai polițiștii și procurorii le încalcă.

Potrivit informațiilor noastre, Polițiștii Sectorului 3 au descins, vineri seară, la un local cunoscut din centrul Capitalei, Hanul lui Manuc, și nu mică le-a fost surpriza că, acolo, era în toi o petrecere la care participau, culmea, chiar șefi din Poliția Capitalei și procurori.

Oamenii legii au numărat 27 de persoane care consumau alcool, iar printre aceștia se aflau comisar-șef Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei, împreună cu Ioan Costel, Alexandru Solatan și procurorii Florin Baran Florin și Codruț Popoiu de la Parchetul Tribunalului București.

În locație a fost identificat și Mihai Florian Anton, un bărbat care ar fi trebuit să stea în carantină, fiind suspect de coronavirus de pe data de 16 ianuarie.

În urma controlului, restaurantul Hanul lui Manuc a fost amendat cu 5.000 de lei, iar polițiștii Sectorului 3 continuă verificările pentru a se dispune măsuri de sancționare contravențională pentru cele 27 persoane.

Conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, un alt ”greu” din Poliție plecase chiar înainte de descinderea echipajelor.

Lucian Bode: Toleranță zero!

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a reacționat după articolul jurnaliștilor de la Știripesurse.ro. Șeful Internelor a anunțat că s-a dispus cercetarea lui Radu Gabriș, pentru participarea la evenimentul respectiv.

„Toleranță zero față de nerespectarea Legii!
Referitor la evenimentul care a avut loc vineri seară, când polițiști din cadrul Poliției Capitalei au identificat în interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului 27 de persoane, printre care se afla și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București, doresc să fac câteva scurte precizări.
De aproximativ 1 an ne confruntăm cu pandemia provocată de noul coronavirus. Respectarea măsurilor care au fost luate la nivel național, pentru a preveni răspândirea acestui virus, trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Doar așa putem reveni la o viață socială normală pe care ne-o dorim.
Majoritatea românilor au înțeles acest lucru și vă mulțumesc pentru aceasta.
În același timp, vreau să le mulțumesc polițiștilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și pompierilor care sunt în Prima Linie și care dau dovadă de profesionalism atunci când acționează pentru siguranța noastră!
Fără doar și poate, responsabilitatea și corectitudinea cu care ei au acționat în această perioadă au avut efecte asupra limitării răspândirii virusului.
Din informațiile pe care le dețin în acest moment, în cazul menționat, s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.
Așa cum am menționat și cu alte ocazii, vreau să vă asigur că sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege!
Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deține mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forțele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului.
Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toți!”

Vezi și

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend