Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Analiza șefului NATO: ‘Războiul din Ucraina ar putea dura ani’ – Le cere occidentalilor să nu permită victoria lui Vladimir Putin

Publicat

in

Războiul din Ucraina ar putea dura “ani”, a avertizat secretarul general al NATO într-un interviu publicat duminică de cotidianul german Bild, îndemnând ţările occidentale să ajute Kievul, potrivit AFP.

“Trebuie să ne pregătim pentru că ar putea dura ani”, a spus Jens Stoltenberg, “nu trebuie să slăbim sprijinul acordat Ucrainei, deşi costurile sunt mari, nu numai în ceea ce priveşte cel militar, ci şi din cauza creşterii preţurilor la energie şi la alimente”.

Aceste costuri nu reprezintă nimic în comparaţie cu cele plătite zilnic de ucraineni pe front, a spus şeful Alienţei atlantice, scrie news.ro.

În plus, dacă preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-ar atinge obiectivele în Ucraina, ca atunci când a anexat Crimeea în 2014, “atunci ar trebui să plătim un preţ şi mai mare”, consideră Stoltenberg.

În acest context, el a îndemnat ţările din alianţă să continue livrările de arme către Kiev.

“Cu arme moderne suplimentare, probabilitatea ca Ucraina să poată respinge trupele lui (Vladimir) Putin din Donbass ar creşte”, asigură el.

Această regiune din estul Ucrainei este de acum în parte sub controlul soldaţilor ruşi.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Netanyahu face apel la unitate, în fața unui posibil război cu Iranul: ‘Ne confruntăm cu o amenințare existențială!’

Publicat

in

De

Netanyahu face apel la unitate, în fața unui posibil război cu Iranul: ‘Ne confruntăm cu o amenințare existențială!’

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu le-a cerut cetățenilor israelieni să se unească pe fondul conflictului din Fâșia Gaza și al amenințărilor din partea Iranului, relatează Times of Israel.

“Diviziunea internă trebuie să dispară pentru că ne confruntăm cu o amenințare existențială. Prin urmare, trebuie să ne unim forțele”, a spus premierul.

Netanyahu a declarat că Israelul este “hotărât să distrugă teroriștii” din Fâșia Gaza și să respingă amenințarea reprezentată de Iran.

El a discutat, de asemenea, mai multe probleme privind situația din regiune cu șeful Mossad-ului, David Barnea, în special problema eliberării a peste 100 de ostatici israelieni care se află încă în Fâșia Gaza.

Situația din regiune

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au anunțat joi finalizarea unei operațiuni majore în partea centrală a Fâșiei Gaza. În cursul acestei operațiuni, armata israeliană a distrus mai mult de 100 de instalații aparținând diferitelor facțiuni palestiniene și a eliminat aproximativ 40 de militanți, arată sursa citată.

Situația a fost tensionată joi în nordul Israelului. Sirenele de raid aerian au sunat în mai multe orașe și orașe pe tot parcursul zilei, anunțând de obicei bombardamente ale grupului libanez Hezbollah.

În același timp, forțele aeriene israeliene au lansat o altă lovitură pe teritoriul Libanului: ținta a fost un grup de luptători Hezbollah.

Citeste mai mult

NATIONAL

Șantierele din România ‘au înghețat’. Se adâncește criza din domeniul construcților

Publicat

in

De

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 10,8%, în perioada 1 ianuarie -29 februarie 2024, faţă de perioada 1 ianuarie -28 februarie 2023, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate declinul consemnat a fost de 11,8%, a anunţat, joi, Institutul Naţional de Statistică.

Pe elemente de structură, INS menţionează că au avut loc scăderi la lucrările de construcţii noi (-15,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-3,2%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 5,2%. Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale (-41,2%) şi la construcţiile inginereşti (-1%). Creştere a avut loc la clădirile nerezidenţiale (+6%), conform Agerpres.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 11,8%, lucrările de construcţii noi înregistrând un declin de 17,6%. Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 7%, respectiv cu 4,3%. Pe obiecte de construcţii, scădere a avut loc la clădirile rezidenţiale (-36,9%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au crescut cu 6,7%, respectiv cu 3,1%.

Potrivit INS, în luna februarie din acest an, comparativ cu ianuarie 2024, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 53,7%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+58,6%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (49,8%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+34,2%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale (+87,7%), lucrările de construcţii inginereşti (+47,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+45,6%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 17,5%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+21,1%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+18%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+13,6%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale (+71,6%), clădirile nerezidenţiale (+12,9%) şi la construcţiile inginereşti (+10,3%).

De asemenea, în februarie 2024, comparativ cu februarie 2023, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total cu 5,5%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de construcţii noi (-7,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-4,5%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 9,6%. Pe obiecte de construcţii, scădere s-a înregistrat la clădirile rezidenţiale (-30,6%). Clădirile nerezidenţiale şi

construcţiile inginereşti au crescut cu 7,7%, respectiv cu 2,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 5,9%. Pe elemente de structură, lucrările de construcţii noi au scăzut cu 10,9%. Creşteri s-au evidenţiat la lucrările de reparaţii capitale (+13,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,5%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 19,2%. Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au crescut cu 8,3%, respectiv cu 3,7%.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend