NATIONAL
Analiză Foreign Policy: Nici măcar Suedia nu mai vrea acum imigranți
Publicat
acum 7 luniin
De
admin
Luna aceasta ministrul suedez al finanțelor, Magdalena Andersson, și-a ținut primul ei discurs în calitate de șefă a Partidului Social Democrat Suedez și, în consecință, de potențială succesoare a longevivului premier Stefan Löfven. Andersson a început – destul de predictibil – salutând triumful statului suedez al bunăstării asupra neoliberalismului susținut de „bancherii care rânjesc pe Wall Street”.
Apoi, într-o răsturnare de situație care i-a șocat pe unii dintre membri loiali ai partidului, Andersson s-a adresat direct celor vreo 2 milioane de refugiați și imigranți ai țării. „Dacă ești tânăr, atunci trebuie să obții o diplomă de liceu, iar apoi să te angajezi ori să urmezi o facultate”, a spus ea. Dacă primești ajutor social de la stat, atunci „tu trebuie să înveți suedeza și să muncești un anumit număr de ore pe săptămână”. Mai mult chiar, „aici, în Suedia, atât bărbații cât și femeile muncesc și contribuie la statul bunăstării”. Egalitatea suedeză a genurilor se aplică „indiferent ce gândesc sau simt tații, mamele, soții sau frații”.
În urmă cu cinci ani am scris un articol lung despre mareea refugiaților sosiți în Suedia, care mi-a fost publicat (fără ca editorii să mă consulte și pe mine) sub titlul inflamator „Moartea celei mai generoase națiuni de pe Pământ”. Suedia efectiv n-a murit între timp, și săptămâna trecută i-am contactat pe mulți dintre oamenii cu care discutasem la acea vreme cu așteptarea de a-mi face mea culpa și a recunoaște că democrațiile sociale sunt mai adaptabile decât eram eu pregătit să admit. Numai că s-a dovedit că mă înșelasem în privința faptului că m-am înșelat.
Suedia s-a deschis pentru oamenii disperați care fugeau de războaiele civile și de tiraniile Orientului Mijlociu nu pentru că ar fi avut vreun păcat teribil de ispășit, precum Germania, ci mai degrabă datorită unui sentiment de obligație morală universală. Europa lor nu construia ziduri. Dar, evident, Europa reală a anului 2015 exact asta făcea, lăsând un număr infim de țări – și în primul rând Germania și Suedia – să poarte grosul poverii a ceea ce numeam eu atunci „idealism neîmpărtășit”.
Cu toate acestea, conducătorii Germaniei și Suediei erau dispuși să ia povara pe umerii lor. Social-democrații devotați, am constatat eu, aveau o convingere vecină cu complacerea cum că Suedia e capabilă să integreze mari mulțimi de copii afgani cvasi-analfabeți și de sirieni conservatori profund religioși, tot așa cum reușise s-o facă în anii precedenți cu bosniacii și iranienii cosmopoliți. „Un stat puternic poate avea grijă de multe lucruri”, mă asigura șeful Partidului Stânga [socialist – n.trad.] din Suedia.
Suedezii au învățat după 2015 că până și cel mai binevoitor stat își are limitele lui. În ultimii ani țara a avut de suferit din cauza creșterii ratei infracționalității. Conform unui raport întocmit de Consiliul Național Suedez pentru Prevenirea Infracționalității, în ultimii 20 de ani Suedia a trecut de la unul dintre cele mai joase niveluri ale violenței cu arme de foc din Europa la unul dintre cele mai înalte niveluri – mai rău decât Italia sau Europa de Est. „Înmulțirea omuciderilor comise cu arme de foc în Suedia e strâns legată de mediul infracțional din zonele dezavantajate social”, afirmă raportul.
Bandele – alcătuite din imigranți de a doua generație, majoritatea din Somalia, Eritreea, Maroc și Africa de Nord în general – sunt specializate în traficul cu droguri și utilizarea explozivilor. Infracționalitatea a devenit problema numărul unu în Suedia; Andersson, înainte de a pomeni de imigrație, s-a lăudat că partidul ei a angajat 7.000 de polițiști noi, a construit noi închisori și a propus legi care creează 30 de infracțiuni noi. Ea i-a deplâns pe „cei care pretind că anumite culturi, anumite limbi, anumite religii sunt cele care cresc probabilitatea ca unii oameni să comită infracțiuni” – însă propriul ei guvern a validat [indirect – n.trad.] aceste acuzații.
Cu greu poate fi surprinzător că nou-veniții rămân în urma suedezilor la aproape oricare indice al bunăstării, însă acest decalaj este unul foarte mare.
Într-o carte publicată recent, „Provocare în masă: Impactul socio-economic al migrației asupra unui stat scandinav al bunăstării”, Tino Sanandaji, un economist de origine kurdă care a devenit un opozant de seamă al politicilor de imigrație suedeze, scrie că „cei născuți în străinătate reprezintă 53% din indivizii cu condamnări pe termen lung la închisoare, 58% din șomeri și primesc 65% din cheltuielile cu asistența socială; 77% din copiii săraci din Suedia trăiesc în gospodării de imigranți, iar 90% din suspecți în cazurile de împușcături în spațiul public sunt imigranți”. Asemenea procente au ajuns să fie cunoscute de publicul larg; proporția suedezilor favorabili imigrației a scăzut de la 58% în 2015 la 40% în prezent.
Suedia nu mai este o țară primitoare și nici nu mai vrea să fie percepută astfel. În iunie 2016 țara și-a revizuit vechea politică pentru a elimina azilul permanent pentru refugiați; cei admiși primesc azil fie pe trei luni, fie pe trei ani, cifre dictate de minimul permis de legislația UE. Legea era menită a fi o soluție temporară pentru criza din toamna precedentă, când țara își epuizase literalmente capacitatea de cazare a solicitanților de azil; de atunci a tot fost prelungită.
Anul trecut Suedia a acceptat numai 13.000 de refugiați, cel mai mic număr din ultimii 30 de ani. Un studiu recent întocmit de un înalt responsabil suedez din domeniul imigrației a conchis că Norvegia și Danemarca – ambele binecunoscute pentru reticența de a primi refugiați – sunt „văzute tot mai mult drept exemple pozitive în privința gestionării refugiaților și a migrației internaționale”.
Social-democrații nu sunt nicidecum singurii care s-au deplasat spre dreapta. Partidul Moderat de centru-dreapta colaborează acum cu Democrații Suediei în chestiuni legate de migrație, deși nu s-au aliat formal. Diana Janse, o diplomată și fostă funcționară guvernamentală care candidează pentru parlament din partea moderaților, se plânge că partidul de guvernare îi menține pe Democrații Suediei la periferia politicii prin ceea ce ea numește „calomniere brună – etichetarea membrilor partidului drept fasciști ori «cămăși brune»”. La discuția noastră anterioară de acum șase ani Janse trăda mult mai puțină compasiune pentru partidul de dreapta.
Democrații Suediei s-au menținut consecvent cam la 20%, atât în sondaje cât și în parlament; procentul ar fi crescut aproape sigur dacă n-ar fi fost atât de multe facțiuni de centru care le-au adoptat retorica în privința imigrației. „Ce era extremă în 2015 acum e centru”, a spus Janse.
Abandonul vechilor idealuri îi descumpănește profund pe progresiștii suedezi. Lisa Pelling, șefa departamentului de cercetare al grupului de reflecție Arena Ide din Stockholm, a admis că „am văzut cu siguranță o cotitură represivă în limbajul politic”, cât și în privința politicilor.
Pelling a recunoscut acum – în contrast cu 2015 – că „a existat nevoia de a se face ceva” pentru stăvilirea fluxului imens de refugiați, însă consideră că restricțiile ar fi trebuit să fie lăsate să expire odată cu micșorarea fluxului. Ea a explicat că permisele temporare – chiar și reînnoite, după cum se întâmplă uzual – îi împiedică adesea pe solicitanții de azil să beneficieze de acel învățământ profesional pe termen lung care le-ar permite să intre pe piața muncii.
Dar cu greu se poate afirma că acesta ar fi unicul impediment în calea angajării: Suediei îi lipsește acel gen de bandă rulantă formidabilă care îi poartă pe nou-veniții din Germania prin programe de învățare a limbii, învățământ profesional și stagiaturi până la un loc de muncă. Poate că statul ar trebui să fie mai puternic, dar suedezii și-au epuizat generozitatea pe acest front. Și nici nu e greu să-i înțelegi: în 2016 țara a cheltuit stupefianta sumă de 6 miliarde de dolari pe refugiați – peste 5% din bugetul național.
Acel titlu inflamator nu a fost chiar atât de hiperbolic cum îl consideram eu. Firește, Suedia rămâne o țară enorm de prosperă, relativ egalitară și destul de sigură. Mai degrabă a murit un anume imbold suedez profund. Suedia și-a cerut prea mult sieși. În ultimii 20 de ani o cultură străveche și omogenă s-a supus de una singură – fără a fi existat vreo intenție prealabilă ori măcar o dezbatere publică – unei transformări demografice de proporții uluitoare.
SUA au închis porțile imigrației în 1924, când procentul celor născuți în străinătate ajunsese cam la 15%. Acel procent a ajuns acum în Suedia la 20%; și, datorită continuării migrației forței de muncă și reunificării familiilor, numărul imigranților continuă să crească în fiecare an cu aproximativ 100.000 (adică aproximativ 1% din populație). Practic toți acești imigranți provin din societăți radical diferite de cea suedeză – mai puțin educate și mai puțin seculare. Reacția Suediei nu a fost să „moară”. A fost să-și schimbe niște valori îndrăgite pentru a putea supraviețui.
Situația Suediei e de fapt situația întregii Europe. UE a răspuns la reacția adversă declanșată de sosirea a peste un milion de imigranți în a doua jumătate a lui 2015 prin încheierea unei înțelegeri cu Turcia în 2016 pentru a-i împiedica pe emigranți să mai treacă în Europa. Ceea ce a soluționat problema politică fără a fi fost abordată însă și criza umanitară de substrat. Între timp, Europa a încercat, fără prea mult succes, să ajute țările din Africa și Orientul Mijlociu care adăpostesc acum majoritatea covârșitoare a celor care au fugit de violența și represiunea din regiune.
Actuala confruntare de la marginea continentului, prin care Belarus încearcă să șantajeze Europa dirijând refugiați de pe tot cuprinsul lumii spre Polonia și Lituania, este cât se poate de grăitoare: liderii UE și-au exprimat sprijinul pentru replica brutală a Poloniei, chiar dacă acest lucru înseamnă să lase mii de oameni neajutorați să degere în pădurile de la granița polono-belarusă. Nimeni nu a propus să se verifice care dintre ei au fost cu adevărat persecutați, de teamă că ar putea veni apoi și alte zeci de mii.
În orice caz, Europa nu va servi drept sanctuar celor 70 de milioane de refugiați și dislocați ai planetei; celor mai mulți dintre ei va trebui să li se găsească un loc mai aproape de casă, deși țările bogate vor fi nevoite să le subvenționeze în cea mai mare parte costul unei vieți decente.
Societățile democratice nu se bazează pe principiile abstracte consfințite în documentele lor fondatoare. Ele se bazează – după cum au priceput acum și americanii, spre marea lor mâhnire – pe credințele colective ale propriilor cetățeni. Principiile abstracte exercită o influență puternică, însă experiența trăită îi poate despărți pe oameni chiar și de valori considerate sacre. În sarcina conducătorilor cade nu numai să le reamintească oamenilor acele valori, ci și să îngrădească, să recruteze și să reconfigureze acele forțe care amenință în cel mai profund mod principiile democratice.
Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Poate vrei sa citesti
-
Accident cumplit în Timiș: șoferul a fugit de la locul faptei. Opt persoane au ajuns la spital
-
Eurostat: Albania și Bosnia sunt cele mai sărace țări din Europa
-
Serena Williams, eliminată în primul tur de la Wimbledon 2022 / Luptă de trei ore și 11 minute cu Harmony Tan
-
Rumania y otros cuatro países quieren retrasar 5 años el fin del motor de combustión en la UE
-
Primarul Kievului, prezent la summitul NATO, cere mai multe arme pentru Ucraina: „Este cheia pentru ca pacea să revină în Europa”
-
Finala Campionatului European de fotbal U19 se va desfăşura între Anglia şi Israel
NATIONAL
Accident cumplit în Timiș: șoferul a fugit de la locul faptei. Opt persoane au ajuns la spital
Publicat
acum 7 minutein
29 iunie 2022De
admin
Opt persoane au fost transportate la spital după un accident produs în localitatea Periam, în urma căruia şoferul vinovat şi un pasager au părăsit locul faptei, fiind ulterior identificaţi şi depistaţi de poliţişti.
Evenimentul rutier s-a produs marţi seara, poliţiştii fiind sesizaţi printr-un apel la 112 care semnala un accident în localitatea Periam, soldat cu mai multe victime, informează Agerpres.
„Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, în evenimentul rutier fiind implicat un autoturism, în care se aflau 10 persoane, dintre care opt au fost transportate la un spital din municipiul Timişoara, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că două persoane (conducătorul auto şi un pasager) au părăsit locul faptei, poliţiştii efectuând investigaţii în vederea depistării acestora”, precizează IPJ Timiş.
Ulterior, poliţiştii au anunţat că au identificat şi depistat două femei în localitatea Variaş, care au părăsit locul accidentului, fără acordul poliţiei sau al procurorilor.
Potrivit sursei citate, una dintre femei conducea autovehiculul implicat în accident.
A fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului. Persoanele implicate în accident sunt cetăţeni străini.
Au fost sesizaţi şi poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.
Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
NATIONAL
Eterna temă a pensiilor speciale ridică din nou discuții în coaliție! Robert Cazanciuc (PSD): ‘Nu avem altă soluție. Vor fi impozitate aceste pensii’
Publicat
acum 57 de minutein
29 iunie 2022De
admin
Senatorul PSD Robert Cazanciu a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că vor fi impozitate pensiile speciale, de la 1 ianuarie 2023, pentru că nu crede că avem altă soluţie, dacă vrem să fim oneşti. Eu cred că sunt convinşi şi liberalii că România nu are de ales, a mai afirmat el, precizând că el a început ca magistrat cu un salariu de 80 de dolari pe lună, iar astăzi, magistraţii iau salarii de cel puţin 100 de dolari, 100 de euro pe zi, astfel că pur şi simplu suntem în altă etapă a istoriei României.
”Vor fi impozitate aceste pensii ( speciale nr). Nu cred că avem altă soluţie, dacă vrem să fim oneşti şi să spunem că a fost o formă de compensare pentru cei care au unele restricţii în timpul activităţii, cum sunt şi parlamentarii şi magistraţii, mai ales, dar când ajungi la o pensie de peste 20.000 de lei, stai să te gândeşti dacă este echitate până la urmă”. a comentat Robert Cazanciuc, relatează News.ro.
Senatorul PSD a dost exemplul său: ”Eu ca magistrat am început cu un salariu de 80 de dolari pe lună. (..) Astăzi, magistraţii iau salarii de cel puţin 100 de dolari, 100 de euro pe zi, pur şi simplu suntem în altă etapă a istoriei României şi este foarte bine că este aşa. Nu cred că cei care se duc acolo se gândesc că vor avea pensii de 5.000 de euro şi ăsta este principalul lor motiv, când aleg această profesie”.
Întrebat despre o susţinere a liberalilor pe această măsură, Cazanciuc a spus: ”Eu cred că sunt convinşi şi liberalii că România nu are de ales. Dacă e să fim oneşti, asta este singura soluţie pe care o aplică lumea civilizată”.
Despre momentul când se va aplica această impozitare, senatorul PSD a spus că aceasta ar urma să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie anul viitor.
”Până atunci facem aceste reglementări, oamenii îşi fac calculele, ştiu ce se întâmplă, e predictibilă această măsură şi este decent, în momentul de faţă, un moment de criză în care solidaritatea trebuie să fie motorul societăţii. Nu convine nimănui să vezi pe stradă oameni săraci şi alţii să stea cu aceste sume neatinse. Am vorbit cu foşţii mei colegi din magistratură şi a fost o atitudine foarte decentă, da, probabil că va fi nevoie de o ajustare, dar ea trebuie să fie rezonabilă, discutată şi acceptată”, a completat parlamentarul social-democrat.
Despre pensiile speciale ale parlamentarilor, Cazanciuc a afirmat că ”sunt sume foarte mici care merg la foştii parlamentari”.
”Nu cred că este vreun parlamentar care are pensie specială de 6.000 de lei, 7.000 de lei. Se acordă în funcţie de numărul de mandate, maximum 3 mandate şi la vârsta de 65 de ani, nu ajung foarte mulţi din păcate care să trăiască încât să prindă această pensie specială aşa cum sunt unii care au renunţat la pensia specială, cum este Marcel Ciolacu”, a mai spus Robert Cazanciuc.
Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Accident cumplit în Timiș: șoferul a fugit de la locul faptei. Opt persoane au ajuns la spital
Eterna temă a pensiilor speciale ridică din nou discuții în coaliție! Robert Cazanciuc (PSD): ‘Nu avem altă soluție. Vor fi impozitate aceste pensii’
Cine știe puțină istorie ar putea să fie îngrijorat! Cancelarul Olaf Scholz: ‘Germania va dispune de cea mai mare armată convenţională din Europa’
Numărul trupelor de pe flancul estic al NATO se apropie de 10.000
Eugen Tomac, reacție la declarațiile lui Medvedev: ‘Nu putem uita niciodată această crimă comisă de Moscova’

TRAGEDIE PE ȘOSEA – Polițist din Curtea de Argeș, mort într-un cumplit accident la Mușătești

VIDE | Accident groaznic la Curtea de Argeș – 2 mașini făcute praf, șoferii la spital

Mașina lovită de tren, victimă o puștoaică – Circulația blocată între Curtea de Argeș și Pitești

EXCLUSIV! Primarul Panțurescu, adus cu mandat, de Poliție, în fața judecătorilor la insistențele lui Mircea Drăghici – A avut calitatea de martor

VEȘTI BUNE! Până se decide PIC, la Albeștii de Argeș se va construi un ștrand- Acesta va funcționa la Dobroțu

VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC

VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc

VIDEO – ACCIDENT GRAV în ARGEȘ, provocat de un tânăr din Corbi

VIDEO! ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – 3 MAȘINI IMPLICATE

VIDEO | FLAGRANT ÎN ARGEȘ – REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU ÎNȘELĂCIUNI ȘI FRAUDE INFORMATICE
PITEȘTI


Primarul Mihai Georgescu de la Călinești a fost EXCLUS din PSD
PSD Argeș a reacționat rapid după decizia magistraților prin care edilul sexos Mihai Georgescu a fost pus sub control judiciar...


ULTIMA ORĂ! Primarul PSD din Călinești, pus sub control judiciar – A VENIT CU CĂTUȘE, A PLECAT FĂRĂ
În urmă cu putin timp, magistrații de la Topoloveni au decis ca Mihai Georgescu, sexosul primar PSD din Călinești reținut...


ACUM, TUPEU DE BORFAȘ! Primarul Mihai Georgescu în fața Parchetului: CE NU TE OMOARĂ TE ÎNTĂREȘTE!
În urmă cu putin timp, sexosul primar PSD din Călinești reținut ieri într-un dosar penal pentru infracțiunea de obținere favoruri...


ULTIMA ORĂ! Primarul din Călinești a fost reținut de către procurori!
Primarul Mihai Georgescu a fost reținut de către polițiști, în urmă cu puțin timp. Măsura reținerii sale a fost dispusă de către Parchetul Topoloveni...
Curtea de Argeș


Mâine, ședința Consiliului Local Curtea de Argeș – VEZI CE SE VA VOTA
Primarul Constantin Panțurescu a convocat pentru mâine, 28 iunie, ora 15:00, ședința ordinară a Consiliului Local pentru luna iunie. Ordinea...


ACUM! Accident grav în comuna Băiculești, la Zigoneni
Un grav accident rutier s-a produs, in urma cu putin timp, între două autoturisme, în comuna Băiculești, sat Zigoneni. La...


Liviu Nicolae este noul președinte al COAL Argeș – Oamenii de afaceri din Argeș, reuniune pentru sănătatea economiei locale
La Curtea de Argeș, la restaurantul LA CONAC, a avut loc, sămbătă, dezbaterea publică „Radiografia statistică a mediului de afaceri argeșean” dedicată...


VIDEO | NESIMȚIRE CRASĂ! Alina Gorghiu minte cu nerușinare și se cocoață pe drama unei familii, în cazul primarului din Argeș
Punct de vedere al echipei PROFI 24 TV si ziarul PROFIT după declarațiile minicinoase ale Alinei Gorghiu de la postul...


VEȘTI BUNE! Până se decide PIC, la Albeștii de Argeș se va construi un ștrand- Acesta va funcționa la Dobroțu
Zilele trecute, la inițiativa primarului Gabriel Popa, Consiliul Local a stabilit: la Albeștii de Argeș va fi amenajat un ștrand!...
Mioveni


S-A FĂCUT DREPTATE! Mircea Drăghici și Constantin Nicolescu, achitați în dosarul Consultanța – 43 ACHITĂRI ÎN ACEST DOSAR
A fost o zi di decisivă pentru fostul trezorier al PSD și fostul șef al CJ Argeș, Mircea Drăghici și...


DE INTERES! Se prelungește programul de lucru la Serviciul Pașapoarte Argeș – VEZI NOUL PROGRAM
Prefactura Argeș anunță că se prelungește programul de lucru la Serviciul Pașapoarte Argeș. De astăzi, 20 Iunie și până pe...


ȘOC! Primarul PSD Ion Georgescu, braț la braț cu oamenii lui Liviu Dragnea la congresul PNȚCD
Congresul Extraordinar al PNŢCD din 11 iunie 2022 l-a reconfirmat în funcţia de preşedinte pe Aurelian Pavelescu, fiind adoptată moţiunea...


VIDEO | RAZII DE AMPLOARE ÎN ARGEȘ – Tineri prinși cu droguri în cluburile de noapte
Doi tineri au fost prinși cu droguri asupra lor, în urma unei razii a Poliției. O acțiune de amploare polițiștilor...
Câmpulung


BOMBĂ! Narcis Sofianu anunță REFERENDUM pentru DEMITEREA PRIMARULUI de la Călinești
Valuri de reacții după emisiunea Chestiuni Arzătoare de aseară de la PROFI 24 TV, în care s-a probat cu dovezi...


VIDEO | RAZII DE AMPLOARE ÎN CLUBURILE DIN ARGEȘ – PUȘTANI PRINȘI CU DROGURI
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, împreună cu reprezentanții altor instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au continuat și în...


ITM Argeș, activitate intensă: 339 controale și amenzi de aproape jumătate de milion de lei – VEZI DETALII
ITM Argeş a publicat activitatea de control desfăşurată în luna MAI 2022 iar activitatea de control se prezintă astfel: –...
În Trend
-
ACTUALacum 4 săptămâni
TRAGEDIE PE ȘOSEA – Polițist din Curtea de Argeș, mort într-un cumplit accident la Mușătești
-
ACTUALacum 2 săptămâni
VIDE | Accident groaznic la Curtea de Argeș – 2 mașini făcute praf, șoferii la spital
-
ACTUALacum o săptămână
Mașina lovită de tren, victimă o puștoaică – Circulația blocată între Curtea de Argeș și Pitești
-
ACTUALacum 2 săptămâni
EXCLUSIV! Primarul Panțurescu, adus cu mandat, de Poliție, în fața judecătorilor la insistențele lui Mircea Drăghici – A avut calitatea de martor
-
ACTUALacum 5 zile
VEȘTI BUNE! Până se decide PIC, la Albeștii de Argeș se va construi un ștrand- Acesta va funcționa la Dobroțu
-
ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO | ALERTĂ! TRAFIC COMPLET BLOCAT DN 73C Pitești-Curtea de Argeș – UN URIAȘ TIR S-A DEFECTAT LA TIGVENI
-
ACTUALacum 3 săptămâni
UPDATE – A MURIT bărbatul din Curtea de Argeș, găsit în ștreang și salvat de polițiști – CE S-A ÎNTÂMPLAT
-
ACTUALacum 5 zile
EVALUARE NAȚIONALĂ – Argeșul este fruntaș pe țară la medii de 10! VEZI TOPUL ȘCOLILOR DIN ARGEȘ
You must be logged in to post a comment Login