Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Analiză Drink Insider: Vinurile chinezeşti din provincia Ningxia atacă piaţa occidentală

Publicat

in

​Potrivit ultimelor cifre publicate de serviciile vamale din Yinchuan (capitala actualei regiuni autonome Ningxia Hui), vinurile produse în această fostă provincie din nordul Chinei au preluat conducerea exporturilor către Europa. În primele şase luni ale anului 2021, valoarea exporturilor de vin din Ningxia a ajuns la circa 500.000 Euro, marcând o creştere cu 75% faţă de 2020.

Multă vreme una dintre cele mai sărace regiuni ale Chinei, mica provincie Ningxia Hui (cu o suprafaţă egală cu un sfert din cea a României) a început să-şi dezvolte industria vitivinicolă la începutul anilor ‘90. Înainte de sosirea viticulturii, locuitorii provinciei (aproximativ 7 milioane, dintre care o treime musulmani din grupul etnic Hui), se bazau în mare măsură pe păşunat şi pe cultivarea plantelor medicinale. În 2017, provincia Ningxia avea deja 40.000 de hectare cultivate cu viţă-de-vie şi îmbutelia 120 de milioane de sticle de vin, adică 25% din producţia totală a Chinei.

Demei Li, profesor la Universitatea de Agricultură din Beijing şi consultant în domeniul vinului, subliniază că „în ultimii ani, comparaţia a fost făcută folosind cantităţile minime, rezultând o creştere care pare extrem de mare”. El sugerează, astfel, că acea creştere declarată a exporturilor ar putea fi supraevaluată. Rămâne însă, ca o certitudine, faptul că facilităţile administrative oferite producătorilor de vin de către vama chineză au încurajat, în mod vădit, exporturile către occident.

“Changyu” şi “The Great Wall”, cele două mari branduri care au învestit, încă din anii ‘90, în podgoriile din regiunea Ningxia şi-au exportat, de la bun început, vinurile către Europa. În prezent, din ce în ce mai mulţi investitori în domeniul vinului se orientează către Ningxia: “Silver Heights”, “Helan Qing Xue” sau “Kannan” sunt doar câteva exemple, de dată ceva mai recentă.

Vinurile chinezeşti pe piaţa europeană

„În ciuda formalităţilor vamale şi a costurilor suplimentare, vinurile din Ningxia sunt la mare căutare pe piaţa internaţională, deoarece consumatorii sunt din ce în ce mai curioşi şi caută în mod constant vinuri noi”, explică profesorul şi consultantul Demei Li. „Dacă Malbecul şi-a găsit succesul în Mendoza, de ce nu ar putea şi alte soiuri de struguri din Bordeaux să-şi exprime potenţialul în terroirul din Ningxia. Vinurile chinezeşti au încă multe de demonstrat în Europa!”, a mai adăugat el.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

VIDEO Un actor a fost găsit mort, după ce casa i-a luat foc, imediat după ziua sa de naștere

Publicat

in

De

Este doliu în lumea actorilor, după ce Cornel Nicoară a fost găsit mort! Fostul director al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț a fost găsit decedat joi dimineaţă, în apartamentul său. Împrejurările în care s-a produs moartea și modul în care a fost descoperit trupul neînsuflețit sunt de-a dreptul bizare, notează româniatv.net.

Cornel Nicoară a murit la 83 de ani, vârstă împlinită cu doar o zi înainte de deces. Tragicul eveniment a fost descoperit pompierii nemțeni, care au fost chemați să stingă un incendiu izbucnit în apartamentul fostului director al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Salvatorii transmit că nu incendiul i-a provocat decesul.

„In aceasta dimineata, soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă, Cornel Nicoara.

In acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Daca ar trebui sa descriem in cuvinte viata sa si cum a influentat oamenii din jurul domniei sale epopeea ar fi metoda potrivita dar in aceste momente pana a devenit foarte grea si doar gandurile marelui Adrian Paunescu pot contura durerea din sufletele noastre :

” Murim săraci, murim umili,

Din moftul unor imbecili

Și este vai și-amar de noi.

Nu mai există nici valori,

Nu se mai nasc nemuritori,

Există bani și-atîta tot,

Să fim maimuțe-n carnaval,

Maimuța n-are ideal,

Maimuța are numai bot.

Sunt puse țările la zid,

Democrația e un vid,

„Sub echilibrul pururi frînt,

Se-aruncă-n lume maladii,

Popoarele spre-a se rări,

Că-s prea mulți oameni pe pămînt.”

Dumnezeu sa il aseze in loc luminat si vegheze si sa ne indrume in continuare de acolo sus dintre stele. Odihnească-se în pace!” – este mesajul care apare pe pagina lui de Facebook

Când pompierii au ajuns la fața locului, actorul era decedat, iar în casă ardea mocnit un dulap. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unei candele lăsate nesupravegheate.

Sursa citată menționaează că fostul director al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț suferea de mai multe boli cronice.

Cornel Nicoară s-a născut la Câmpia Turzii, în județul Cluj, pe 20 octombrie 1938. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (I. A. T. C.) în anul 1965. Din 1965, de la absolvire, și până la pensionare (2006) a activat numai la Teatrul Tineretului.

Actorul rămâne în amintirea oamenilor pentru o mulțime de personaje jucate pe scena teatrului din Piatra Neamț. Dintre acestea amintim: Ştefan cel Mare din „Apus de Soare”; Wangel din „Femeia mării”, de Henrik Ibsen; Nero în „Britanicus” al lui Jean Racine; Moşul din „Matca” lui Marin Sorescu; Falstaff din „Nevestele vesele din Windsor”, de Sheakespeare; Jupiter din „Muştele”, de Jean Paul Sartre; Noe în „Arca bunei speranţe” a lui I. D. Sîrbu; Caţavencu în „O scrisoare pierdută”, de Caragiale; Lear în „Regele Lear”, de William Shakespeare.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO | Dan Barna dezvăluie primul contact cu premierul desemnat: Ciucă a trimis USR la plimbare

Publicat

in

De

Dan Barna, vicepreședinte USR, dezvăluie că Dacian Cioloș a avut o primă discuție cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă. Lui Cioloș i s-a transmis mai mult sau mai puțin direct că nu se va negocia cu USR pentru intrarea la guvernare.

„Noi suntem disponibili să refacem coaliția, suntem gata să ne așezăm la masă, președintele partidului așteaptă acest telefon. Chiar a inițiat convorbirile respective, și cu președintele PNL, și cu premierul desemnat”, a afirmat Dan Barna, la Europa FM.

Întrebat ce mesaj a transmis Nicolae Ciucă pentru Dacian Cioloș, Dan Barna a răspuns: „A spus că discuțiile vor continua în cheie politică, cu partidele. A fost poziția exprimată de premierul desemnat. Tot ceea ce pot să vă confirm este că până în acest moment nu există nici din partea premierului desemnat – din partea PNL ne-am lămurit deja – vreo solicitare de dialog sau de negociere pe acest subiect. Coroborând cu declarațiile președintelui PNL, că se merge cu un guvern minoritar și că și-a obținut sprijinul politic, are o majoritate, evident a fost făcută cu PSD.”

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend