Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Analiză: Delta Dunării a devenit cel mai mare proiect de investiţii al României

Publicat

in

Delta Dunării a devenit, în ultimii ani, cel mai mare proiect de investiţii al României, cu un buget din fonduri europene de 1,1 miliarde de euro, potrivit unei analize de specialitate, publicată luni.

Conform specialiştilor Sierra Quadrant, din fonduri europene provenite din linii de finanţare, precum POIM, POR, PNDR, POCU sau POC, dar şi din investiţii private, au fost finanţate, până în prezent, peste 900 de proiecte în mediul privat şi 123 de proiecte depuse de administraţia publică, în valoare totală de 393 milioane euro, potrivit agerpres.ro.

“Delta Dunării începe să atragă tot mai mulţi investitori în turism, iar acest lucru se vede în creşterea spectaculoasă a numărului turiştilor în 2021. Pe lista celor mai interesante proiecte de investiţii s-a înscris, recent, şi un teren de 15 hectare, scos la licitaţie de Sierra Quadrant. Proprietatea permite amenajarea unui hotel, a unui miniport tip marina, heliport şi a unei zone de glamping & activităţi turistice. Cu un buget din fonduri europene de 1,1 miliarde de euro, Delta Dunării a devenit, practic, în ultimii ani, cel mai mare proiect de investiţii al României. Banii vin din linii de finanţare (POIM, POR, PNDR, POCU, POC etc.), dar şi din investiţii private, care au depăşit 100 de milioane de euro (…)”, susţine sursa citată.

Pe lista proprietăţilor cu un potenţial investiţional semnificativ se află şi terenul scos la vânzare de Sierra Quadrant, fiind vorba despre un ansamblu compus din 14 loturi de teren învecinate, amplasate în intravilanul comunei Nufăru (judeţul Tulcea), cu suprafaţa totală de 142.812 mp destinat dezvoltării unui proiect imobiliar turistic pe malul Dunării, scos în prezent la vânzare la preţul de 6,75 milioane de lei, fără TVA.

Potrivit Sierra Quadrant, este un proiect interesant pentru turism, mai ales că se află într-un cadru natural mirific, cu zone joase şi înalte, pe Braţul Sfântul Gheorghe, între Victoria şi Băltenii de Sus. “În acest punct se află canalul Litcov ce face legătura între Braţul Sfantul Gheorghe şi rezervaţia Deltei Dunării. Terenurile sunt incluse in intravilanul comunei Nufăru, fapt care permite dezvoltarea unui proiect de o asemenea anvergură, în concordanţă cu “Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării” elaborată de autorităţi. Cu fonduri europene sau cu finanţări private, această proprietate permite obiective de cazare (hotel, vile, bungalouri, zone de agreement multiple, etc). De asemenea, pe amplasament se pot realiza canale de agrement, terenuri pentru diverse activităţi sportive, locuri de promenade, piscine şi chiar heliport.

Analiştii susţin că proiectul iniţial a luat în calcul transformarea zonei prin construirea unui hotel de 4 stele, o zonă specifică de căsuţe de vacanţă de 3 stele, o zonă de pensiuni agroturistice cu grad de confort 4 margarete şi o zonă extinsă rezervată agrementului şi sportului. De asemenea au fost luate în considerare realizarea reţelelor de canalizare şi statia de epurare ecologică prevăzută în zona de Nord a proiectului. Braţul Sfântul Gheorge este singurul în care se poate amenaja un chei de acostare a navelor de croaziera fluviale cu traseu definit din Germania.

Negocierea directă a proprietăţii, aflată în proprietatea Rombet SA – societate aflată în faliment, se va desfăşura direct sau prin intermediul platformei de licitaţii online Sierra Quadrant, precizează specialiştii.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

​Patronii de restaurante cer Guvernului să prelungească funcționarea localurilor în București

Publicat

in

De

Patronii de restaurante membri ai organuzației HORA solicită, „de urgență”, Guvernului Ciucă, ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și prefectului Capitalei, Georgiana Văcaru, să permită prelungirea funcționării localurilor din București în luna decembrie, considerată „cea mai bună lună” pentru sectorul HoReCa, „o gură de aer pentru industria cea mai încercată și afectată financiar”.

Citește mai departe și comentează pe StartupCafe.ro…

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Un deputat din Letonia a fost arestat după ce a pornit o campanie anti-vaccinare. Momentul în care e ridicat de poliție dintr-o benzinărie

Publicat

in

De

Un membru al parlamentului leton, Aldis Gobzems, care s-a remarcat în ultima vreme prin manifestaţiile organizate împotriva vaccinării anti-COVID-19, a fost arestat luni după ce şi-a pus în practică intenţia de a începe o astfel de campanie de protest la nivel naţional, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Gobzems îşi propusese să parcurgă Letonia într-un autobuz de propagandă anti-vaccinistă cu mesaje care să îndemne la interzicerea oricărei vaccinări obligatorii, dar şi cu mesaje împotriva premierului Krisjanis Karins şi preşedintelui Egils Levits.

Deputatul a fost reţinut luni de poliţie la o benzinărie în oraşul Tukums. Imagini distribuite pe reţelele de socializare îl arată cum este urcat încătuşat într-o dubă a poliţiei, în timp ce un mic grup de susţinători ai săi protestează.

El fusese deja exclus de la lucrările parlamentului după ce a refuzat să prezinte certificatul de vaccinare.

Printre acţiunile sale cele mai controversate s-a evidenţiat publicarea pe reţelele de socializare a unei fotografii proprii cu Steaua lui David pe care numeroşi evrei au fost forţaţi de nazişti să o poarte în timpul Holocaustului. Aldis Gobzems a dorit astfel să protesteze împotriva certificatului de vaccinare, obligatoriu în Letonia pentru accesul în marile centre comerciale, în cinematografe, teatre sau la evenimente publice.

Deputatul leton a convocat până în prezent mai multe manifestaţii anti-vaccinare, la unele participând mii de persoane, într-o ţară ce numără mai puţin de două milioane de locuitori. Următoarea manifestaţie pe care o planificase era programată pe 13 decembrie, pentru aceasta el îndemnându-şi simpatizanţii să ridice o tabără în apropierea palatului prezidenţial din capitala Riga.

Aldis Gobzems, de profesie avocat, a căpătat notorietate după ce a reprezentat la proces familiile victimelor prăbuşirii plafonului unui supermarket în noiembrie 2013, accident soldat cu 54 de morţi.

El a intrat în 2018 în partidul conservator KPV, creat în 2016 şi care o perioadă a susţinut guvernul, dar care în final s-a destrămat din cauza unor conflicte interne.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend