Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Analistul politic Cozmin Gușă: ‘OMV a influențat, determinant ultimii 20 de ani nu de afaceri, ci de politică în România: a pus prim-miniștrii, a ținut în funcție un președinte, mă refer la Băsescu și a avut un rol important în alegerea lui Klaus Iohannis’

Publicat

in

„Este foarte bine să nu scăpăm din vedere mizele mari, apropos de Tiriac. Vă rog să studiați modul elaborate, profesionist în care vorbește, un om de afaceri de modă veche, cum este George Constantin Păunescu, cum amestecă termeni de afaceri cu termeni științifici. De aceea eu eram optimist, în naivitatea mea din anii ‘90, că putem ca prin și cu ajutorul unor astfel de oameni să construim capitalul românesc. Nu mi-e rușine nici cu Dinu Patriciu, Dumnezeu să-l ierte. Din păcate, n-a reușit”, a afirmat Cosmin Gușă.

LA PRIVATIZAREA OMV FIECARE AVEA „ȚIRIACII” LUI

Analistul politic a afirmat și despre modul în care a decurs privatizarea Petrom și cun jocurile s-au făcut peste capetele multor politicieni români.  „Treaba cu OMV este mai de tip corporatist, a spus G.C. Păunescu că era controlată de ruși, dar ca la orice corporație, nimeni nu știe exact ce este în spate. În spate se află Țiriacii lor, adică foști informatori, ofițeri acoperiți.

S-a ajuns la OMV pentru că Adrian Năstase a cedat din lăcomie, din prostie, din ambele, habar n -am, unui dealer de gaze care includea o firmă a serviciilor secrete rusești și germane care luau comision între 200 de 400 de milioane de dolari, asta la începutul anilor 2000. Năstase, în loc să fie de acord cu eliminarea acestui intermediar, lucru cu care era de acord și Vladimir Putin, a mers mai departe cu el. Și așa, după 2002, au fost elimitați restul concurenților pentru privatizarea Petrom si în siajul austro-german și cu Tiriac s-a ajuns la OMV.”

OMV A FĂCUT POLITICA ROMÂNIEI ÎN ULTIMII 20 DE ANI

„Nu e mare lucru să spunem că prin această privatizare s-a realizat cedarea în fața unui intelligence străin care a fost introdus în România de OMV și a dominat intelligence-ul intern. Vă reamintesc că la multe evenimente ale companiei era prezent Florian Coldea, secundul SRI, apoi Laura Codruța Kovesi, ei erau în siajul OMV.

Nu este de mirare că acum nu vor să plătească taxa de solidaritate si nu văd, în ciuda optimismului unora, că se va rezolva. OMV a influențat determinant ultimii 20 de ani nu de afaceri, ci de politică în România: a pus prim-miniștrii, a ținut în funcție un președinte, mă refer la Băsescu și a avut un rol important în alegerea lui Klaus Iohannis.” a mai afirmat Gușă, conform realitatea.net

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ce se întâmplă cu piața asigurărilor? Ministrul Adrian Câciu: ‘Este o măsură cu care să venim pe o perioadă de șase luni pentru a proteja consumatorii’

Publicat

in

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a precizat că Executivul va aproba cel mai târziu săptămâna viitoare hotărârea cu privire la asigurări.

Ministrul de Finanţe a fost întrebat dacă este o măsură sustenabilă cea propusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca toate companiile de asigurări să revină la preţurile din martie 2022.

Guvernul este pus în situaţia de a lua o măsură pentru a proteja consumatorii”

„Este o măsură cu care să venim pe o perioadă de şase luni, aşa înţeleg, pentru a proteja consumatorii. Astăzi a venit proiectul, eu am fost într-o şedinţă, acum înţeleg că a venit proiectul de la ASF. Detaliile vi le pot da de mâine încolo. Răspunsurile trebuie să le dea totuşi cei de la ASF. Guvernul este pus în situaţia de a lua o măsură pentru a proteja consumatorii. (…)

ASF trebuie să vină cu un plan de acţiune”

Nu va fi ordonanţă, va fi hotărâre de Guvern şi eu cred că cel mai târziu săptămâna viitoare va fi aprobată de Guvern. (…) Hotărârea de Guvern vine să protejeze consumatorul pe o perioadă de timp în care ASF trebuie să vină cu un plan de acţiune, astfel încât la finalul acestei intervenţii piaţa să funcţioneze în beneficiul consumatorului”, a spus Câciu.

El a adăugat că intervenţia Guvernului trebuie însoţită de un plan de acţiuni al Autorităţii de Supraveghere Financiară pe care să îl înainteze Parlamentului, pentru întărirea legislaţiei în materie de asigurări, conform agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ieșire de ultim moment a ministrului Muncii, Marius Budăi: ‘Aș renunța la egalizarea vârstei de pensionare între bărbați și femei’

Publicat

in

Ministrul Marius Budăi afirmă că el ar dori renunţarea la egalizarea vârstei de pensionare între bărbaţi şi femei, însă acest aspect apare în Planul Național de Redresare și Rezileință (PNRR) şi trebuie respectat, conform Antena3.ro.

Egalizarea vârstei de pensionare, ce am scris noi în PNRR, rămâne şi va fi în lege. Vom discuta acest aspect când ajungem să discutăm reforma pensiilor la Bruxelles. 

Eu, din punctul meu de vedere, aş scoate acest aspect, aş renunţa.

Vom discuta la Bruxelles şi vedem atunci. Nu susţin aşa ceva, întreg PSD nu susţine aşa ceva”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul a confirmat, în schimb, că PSD susţine un bonus pentru persoanele care îşi doresc să lucreze până la 70 de ani, deşi nici cu această propunere nu este de acord.

PSD nu va susţine majorarea vârstei de pensionare şi nici egalizarea vârstei de pensionare între bărbaţi şi femei„, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

În prezent, bărbaţii se pensionează la 65 de ani, femeile la vârsta de 62 de ani, iar vârsta celor din urmă urmează să se egalizeze.

În cazul femeilor, se aplică o creștere graduală a vârstei de pensionare, până în ianuarie 2030, atunci urmând să se atingă vârsta de 63 de ani. În 2035, vârsta de pensionare a femeilor va ajunge la 65 de ani.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend