Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Analistul politic Bogdan Teodorescu: ‘Indiferent cine ar fi fost în Guvern vremurile ar fi fost tulburi. ‘Execuția’ lui Cîțu dovedește faptul că lumea a vrut liniște și pare că acolo e liniște’

Publicat

in

Guvernul României are în același timp și un mare avantaj, dar și un mare dezavantaj că trăiește „vremuri tulburi”, dar premierul Ciucă inspiră încredere, spune analistul politic Bogdan Teodorescu.

„Guvernul care este acum în funcție are un mare avantaj și un mare dezavantaj. Marele dezavantaj este că trăiește aceste vremuri foarte tulburi. Indiferent cine ar fi fost în Guvern vremurile ar fi fost tulburi. Marele avantaj pe care îl are este că lumea este cu ochii după altceva.

Este o clasică perdea de fum în care cetățeanul se uită, totuși bubuitul bombelor se aude în anumite părți din România. Ipoteza rușilor este aia care este..Lumea e cu ochii în altă parte astfel încât activitatea guvernamentală este foarte ținută sub supraveghere

Nu știu dacă la umbra acestei perdele de fum, fac totuși ceva și vom vedea în timp că s-au făcut niște lucruri, poate utile, necesare. Eu sper ca la umbra acestei conflagrații, Guvernul României să facă ceea ce ar fi trebuit să facă astfel că atunci când vom ieși să ne trezim într-o postură mai bună decât cea în care am intrat.

Trebuie să spun cu sinceritate – am încredere în „General” (premierul Ciucă). Ideea de general care  a participat în luptă și care are un pic de sentiment patriotic, pe care noi îl devalorizăm în ultima perioadă, dar care se dovedește foarte util în Ucraina”, a declarat  Bogdan Teodorescu.

Analistul spune că are încredere în premierul Nicolae Ciucă pentru că un om care a servit toată viața patria în funcția de militar are o altă percepție asupra conceptului de țară.

„Un om care a stat toată viața în uniformă și sub drapel are o anumită percepție asupra conceptului de țară”, spune el.

„Legat de funcționarea coaliției, Bogdan Teodorescu spune că „totul depinde de relația Ciolacu – Ciucă și această relație pare a fi normală. „Execuția” lui Cîțu dovedește faptul că lumea a vrut liniște și pare că acolo e liniște.

Faptul că acești politicieni sunt mai normali este evident pentru toată lumea. Nu știm dacă sunt și pricepuți. Caracteristica fundamentală într-o guvernare PSD față de una liberală e că nu prea se afla nimic, nu erau scandaluri”, a spus Teodorescu, conform gândul.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Generalul (r) Ben Hodges: ‘Următorii pași ai lui Vladimir Putin sunt să continue să încerce să facă orașele ucrainene nelocuibile în speranța că asta va pune sute de mii de refugiați ucraineni pe drumul spre, Europa de Vest’

Publicat

in

De

Fostul comandant al trupelor SUA în Europa, generalul în rezervă Ben Hodges, afirmă că ”Ucraina va câştiga războiul şi va supravieţui acestei ierni”.

„Cred că următorii lui pași (n.r. ai lui Vladimir Putin) sunt să continue să încerce să facă orașele ucrainene nelocuibile în speranța că asta va pune sute de mii de refugiați ucraineni pe drumul spre, Europa de Vest.

Ceea ce va pune presiune asupra Kievului. Deci, cred că ei știu că singura lor speranță este să încerce să întindă asta până când noi, vestul, ne vom pierde dorinţa de a sprijini”, a afirmat Ben Hodges.

Întrebat dacă ucrainenii vor supraviețui acestei ierni, generalul a afirmat că da, pentru că toată lumea încearcă să îi susțină.

„În primul rând, noi toți lucrăm împreună pentru a încerca să găsim modalități de a ajuta la protejarea rețelei electrice din Ucraina, dar va fi teribil, adică nu există nicio îndoială, va fi foarte dificil pentru oameni și nu este vorba doar de căldură, ci și de apă.

Dar cred că multe organizații internaționale lucrează pentru a ajuta la furnizarea temporară de energie electrică, precum și la reconstrucția rețelei electrice și, de asemenea, vom găsi o soluție pentru a opri atacul continuu al Rusiei.

Nu știu deocamdată care este aceasta, dar mai multe guverne depun eforturi în acest sens.Ucraina va învinge Rusia în mod tradițional vor împinge forțele rusești în afara Ucrainei, inclusiv în Crimeea și cred că acest lucru se va întâmpla până la sfârșitul verii viitoare”, a declarat generalul, conform antena 3.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Președintele BCE, Christine Lagarde, avertizează: ‘Politicile fiscale care creează o cerere în exces, într-o economie care se confruntă cu constrângeri pe partea de ofertă, ar putea forța o înăsprire a politicii monetare mai mare decât ar fi fost altfel necesar’

Publicat

in

De

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a avertizat că politicile fiscale ale unor guverne europene ar putea duce la o cerere în exces, adăugând că politicile fiscale şi monetare trebuie să lucreze în tandem pentru o creştere economică sustenabilă şi echilibrată, transmite Reuters.

„Politicile fiscale care creează o cerere în exces, într-o economie care se confruntă cu constrângeri pe partea de ofertă, ar putea forţa o înăsprire a politicii monetare mai mare decât ar fi fost altfel necesar”, a spus Christine Lagarde la o conferinţă organizată de Banca Reglementelor Internaţionale la Bangkok. „Din păcate, în acest moment, cel puţin unele măsuri fiscale pe care le analizăm din partea multor guverne europene, şi în special în rândul guvernelor din zona euro, indică spre ultime direcţie”, a spus Lagarde, făcând referire la măsurile care ar putea declanşa o cerere în exces.

Comisia Europeană se aşteaptă ca economia zonei euro să se contracte în ultimul trimestru al acestui an şi în primele trei luni din 2023 din cauza creşterii preţurilor la energie şi majorării dobânzilor care subminează cheltuielile, puterea de împrumut şi încrederea.

„Avem nevoie de mai multe investiţii şi reforme structurale pentru a elimina constrângerile pe parte de ofertă şi a asigura că producţia potenţială nu este afectată de modificarea economiei mondiale. Şi într-o lume în care cererea externă este şi mai incertă, trebuie să consolidăm de asemenea oferta şi cererea internă printr-o creştere mai mare a productivităţii”, a mai spus Christine Lagarde.

În condiţiile în care rata inflaţiei este de cinci ori mai mare decât ţinta de 2%, BCE a decis să recurgă la cea mai rapidă majorare a costului creditului din istoria sa în acest an, în condiţiile în care dobânda la depozitele bancare a fost majorată cu 200 de puncte de bază, până la 1,5%, în trei luni.

În acest context, Christine Lagarde a spus că estimările inflaţioniste trebuie să rămână ancorate iar publicul trebuie să ştie că ritmul de creştere a preţurilor va fi readus la nivelul ţintă. „Ceea ce trebuie să facem noi, în calitate guvernatori ai băncilor centrale, este să urmăm o politică monetară care ancorează estimările…Trebuie să semnalăm publicului, observatorilor şi comentatorilor, că în toate scenariile, inflaţia va reveni la ţinta noastră pe termen mediu, într-o manieră ordonată”, a spus Lagarde, conform agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend