Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Analistul politic Bogdan Chirieac: ‘Dacă AUR nu își rezolvă problemele cu Bruxelles-ul și cu scena internațională și dacă ia 49%, AUR nu va putea participa la guvernare’

Publicat

in

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre actuala situație politică din România și la ce ne-am putea aștepta în 2024. 

”Sunt toate scenariile puse pe masă, dar eu cred că rotativa va avea loc în luna mai. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, va deveni premier, iar Nicolae Ciucă va deveni președintele Senatului. Este totul pregătit. Doamna Gorghiu este interimar în acest moment, așteptând venirea lui Nicolae Ciucă în funcția de președinte al Senatului. Mai departe, sigur sunt nemulțumiri. Sunt două partide mari. E USR, care în opinia mea va mai crește, nu se oprește aici. Partidul domnului Cioloș are puține șanse pentru că nu are expunere, dar AUR și USR vor crește cu siguranță”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV, potrivit dcnews.ro.

Vezi și: PSD și AUR, în creștere! PNL, în scădere! Sondaj CURS

AUR, scor important la alegeri

Cred că AUR va obține un scor important în România așa cum s-a întâmplat cu partide similare, naționaliste, în mai multe state europene dar dacă AUR nu își rezolvă problemele cu Bruxelles-ul și cu scena internațională și dacă ia 49%, AUR nu va putea participa la guvernare. Până nu se curăță doctrinar, până nu îi convinge pe cei din Bruxelles, pe cei de la Washington…”, a continuat Bogdan Chirieac.

Rețelele sociale, rampa politică pentru unele partide

Au fost două partide politice care au intrat în Parlament grație rețelelor sociale. USR-ul, care în 2019 a luat 22% la egalitate cu PSD-UL, în special pe zona on-line. Apoi, în 2020, am avut AUR, despre care eu nu știam nimic. 9% a luat AUR datorită rețelelor sociale. Problema e că dincolo de acest procent, dacă nu intri de la om la om, dacă nu intri în presa mainstream, dacă nu comunici foarte mult, dacă nu stabilești și contactele externe – foarte important acest lucru –  nu ajungi la nivelul unui partid mare, nu reușești. Gândiți-vă că PSD-ul, condus de Liviu Dragnea, un partid cu istoric, a avut mari dificultăți la Bruxelles. Țineți minte că Parlamentul European era total opac față de guvernul PSD, chiar dacă acesta nu era condus de Liviu Dragnea”, a mai declarat Bogdan Chirieac.

Poate că AUR nu își propune intrarea la guvernare în 2024, ci urmărește un procent foarte bun în Parlament, urmând să continue structurarea partidului, a organizațiilor și a doctrinei.”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ANSVSA avertizează! Acest produs nu trebuie consumat- Conține acrilamidă

Publicat

in

”Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, arată sursa citată.

Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare, dintr-un cunoscut lanț de magazine, din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

Consumatorii nu trebuie să consume acest produs, fiind rugaţi să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat, cu bonul fiscal, până în 17 martie.

Acrilamida este o substanţă oxidantă rezultată din degradarea amidonului, de obicei în urma procesului de prăjire la temperaturi înalte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Prefectul Capitalei, Toni Greblă: ‘Stăm rău la consolidarea antiseismică a clădirilor. An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate’

Publicat

in

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat marţi despre clădirile cu risc seismic din Bucureşti că nu sunt puţine, fiind de ordinul a 1.000 de astfel de imobile. Prefectul a criticat indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru consolidarea antiseismică a clădirilor şi a arătat că an de an fonduri europene de la Ministerul Dezvoltării rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate, a spus prefectul despre cutremurul devastator din Turcia.

”Multe clădiri din Bucureşti sunt cu grad de siguranţă scăzut sau foarte scăzut. Sunt celebrele cu bulină roşie, dar sunt şi alte clădiri care necesită o consolidare, o pregătire mai bună să poată să facă faţă unui cutremur de o intensitate mai mare”, a spus prefectul Capitalei.

Întrebat dacă este pregătit Bucureştiul pentru un cutremur şi dacă pregăteşte exerciţii împreună cu ISU, prefectul a spus că sunt două lucruri deosebite.

”Deci mai întâi pregătirea antiseismică, reabilitarea antiseismică a unor clădiri din Bucureşti, care nu sunt puţine, sunt de ordinul a 1000 de clădiri. Consolidarea şi numărul clădirilor care pot fi afectate depinde de intensitatea unui viitor cutremur. A doua parte e pregătirea postcutremur, iar ISU stau mult mai bine. Am făcut exerciţii, există dotare, există un plan aprobat şi fiecare entitate care se implică postcutremur ştiu foarte bine ce au de făcut. Stăm rău, însă, la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat Toni Greblă.

El a precizat, despre situaţia actuală, că ”s-a inventat un concept, capacitatea administrativă”.

”Eu l-aş înlocui cu indolenţă, indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru a putea să purceadă la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat prefectul.

Toni Greblă a menţionat că în ultimii 15 ani niciun municipiu nu poate să spună că nu a avut bani pentru consolidarea clădirilor.

”An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate. Este necesar să consolidăm clădirile vechi ale Bucureştiului”, a mai spus prefectul Greblă, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend