Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ANAF-ul se dezminte – Nu a confiscat nimeni urzicile bătrânelelor din piaţă

Publicat

in

Referitor la  modul în care opinia publică este informată defectuos în legătură cu actiunile de control desfăsurate de Directia Antifraudă, în această perioadă, în vederea întăririi disciplinei fiscale

        (1) În ce priveste suspendarea activitătii restaurantului PUB 18 pentru doar 3,18 lei, asa cum a fost prezentată de mass-media, fără a fi solicitati să ne prezentăm punctul de vedere, vă aducem la cunostință următoarele:

– din compararea raportului informativ emis de casa de marcat cu monetarul reprezentând încasările zilei, până la momentul controlului, a rezultat o diferentă în minus de 1.596,72 lei, nu de 3,18 lei.

        – în nota explicativă semnată olograf de barmanul unitătii este precizat că acesta i-a înmânat administratorului societătii “în jur de 1.600” lei

        – la solicitarea inspectorilor de a prezenta dovada, constând în dispozitia de plată, acesta a precizat că nu detine un astfel de document întrucât l-a înmânat administratorului, desi legea prevede că un exemplar al dispozitiei de plată trebuie să rămână în unitate

        – administratorul societătii a venit ulterior controlului pentru a prezenta dispozitia de         plată, într-un singur exemplar, pentru suma de 1.600 lei

        (2) Despre Cofetăria Codrina din Timişoara s-au publicat ştiri, din nou fără a ne fi solicitată pozitia, prin care a fost prezentată o situaţie fără corespondenţă cu realitatea, respectiv suspendarea activităţii pentru un plus de 1.5 lei în casa de marcat. În fapt, inspectorii DRA Deva nu au verificat deloc activitatea SC Codrina SRL

        (3) În legătură cu materialele apărute în presă legate de confiscarea “urzicilor unei bătrânici” de către Directia Antifraudă, fără a fi întrebati în legătură cu veridicitatea informatiei, precizăm că acest lucru este, de asemenea, nereal. Acest gen de activităti nu intră în sfera actiunilor întreprinse de DGAF. Sugerăm reprezentantilor presei să verifice această informatie cu alte institutii care au astfel de atributii.

        Linia prioritară de actiune a DGAF este reprezentată de analiza, investigarea si instrumentarea cazurilor de fraudă fiscală organizată sistematică.

        În 2014, 90% dintre cazurile instrumentate de Directia Antifraudă au vizat prejudicii de peste 1 milion de euro/dosar, iar în primele două luni din 2015 procentul dosarelor de peste 1 milion de euro au reprezentat 87% din total sesizări penale înaintate organelor de anchetă.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Parlamentarii liberali plecați cu Ludovic Orban în noul său proiect politic, Forța Dreptei, încep să revină în Grupul parlamentar al PNL

Publicat

in

De

Lovitură pentru Ludovic Orban și Forța Dreptei! Deputatul Luminița Barcari a solicitat conducerii Camerei Deputaților să ia act de revenirea sa, ca membru, în Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal (PNL).

În urma redobândirii calităţii de membru al Grupului parlamentar al PNL, Luminița Barcari îşi va relua activitatea în Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, conform pregătirii sale profesionale„, a anunţat, marţi, liderul deputaţilor liberali, Gabriel Andronache, într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a PNL.

La sfârşitul lunii octombrie, deputatul Luminița Barcari îşi anunţa retragerea din Grupul PNL, precizând că va activa ca parlamentar neafiliat, din solidaritate cu fostul președinte al partidului, Ludovic Orban.

Începând cu data de 1 noiembrie mă voi retrage din Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor şi voi deveni deputat neafiliat, conform demisiei pe care am înregistrat-o astăzi la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Nu demisionez încă din Partidul Naţional Liberal, iar decizia de retragere de la lucrările Grupului deputaţilor PNL nu îmi afectează munca de parlamentar”, afirma Barcari, la acea dată, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

În plin conflict cu Rusia, Ucraina umilește în ultimul hal România! Ministrul de Externe ucrainean i-a prezentat lui Antony Blinken o hartă cu teritorii care astăzi aparțin României

Publicat

in

De

În recenta vizită oficială avută la Kiev, lui Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, i-a fost prezentată o hartă etnică a Ucrainei care cuprinde, pe lângă teritoriile românești din afara granițelor, și teritorii care astăzi aparțin României.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, i-a arătat secretarului de stat al SUA Antony Blinken, când acesta a efectuat o vizită la Kiev în data de 20 ianuarie, o hartă a Ucrainei cu frontiere istorico-etnografice, și nu cu cele politice actuale.

Potrivit postului ucrainean de televiziune Kanal 24, pe hartă sunt reprezentate și unele regiuni, care nu aparțin Ucrainei, dar care erau populate în trecut de ucraineni. Pe harta istorico-etnografică a Ucrainei sunt incluse regiunile Kuban, Taganrog și Starobușcina și altele din componența Rusiei, unde potrivit sursei „puterea rusă a avut o politică de asimilare”. Harta include o parte din Polesia și Beresteișcina, care acum sunt teritorii ale Belarusului. De asemenea, Ucraina istorico-etnografică include pământuri poloneze ca Lemkivșcina, Holm și Nadsiannia.

Pe harta demonstrată de Dmytro Kuleba lui Antony Blinken a mai intrat sudul Bucovinei, cu o importantă comunitate ucraineană, din componența României.

Presa rusă acuză Kievul că ar avea pretenții teritoriale

Sputnik.md, organ de presă finanțat de Guvernul Rus, cunoscut pentru promovarea unor narațiuni false, a ridicat întrebarea dacă „Ucraina are pretenții teritoriale față de Rusia?”

Potrivit sursei citate, senatorul rus Aleksei Pușkov constată că Ucraina a înaintat pretenții teritoriale față de Federația Rusă și anume asupra regiunii Kubani.

Senatorul rus a criticat pe pagina sa de Telegram harta Ucrainei care include actuale teritorii ale Federației Ruse care este atârnată în biroul ministerului Afacerilor Externe a Ucrainei. Pușkov consideră că acest gest developează pretențiile teritoriale ale Kievului față de Moscova. „În această fotografie, Kuleba îi prezintă secretatului de stat al SUA, Antony Blinken, anunțând în acest fel pretențiile teritoriale ale Kievului”, a declarat Pușkov.

Herța populată de români și sudul Basarabiei mai mic

În realitate, potrivit explicațiilor presei de la Kiev, Ucraina ar fi arătat oficialului SUA că trecutul etnic nu trebuie să fie un prilej pentru conflicte politice.

Postul ucrainean de televiziune TSN, l-a citat pe Antony Blinken, care a scris pe Twitter despre întâlnirea cu Kuleba. Potrivit jurnaliștilor de la Kiev, spre deosebire de harta politică a Ucrainei actuale, harta istorico-etnografică nu include Ținutul Herța, pentru că este locuit de români.

„Cu mult mai mică, în comparație cu teritoriul actual al Ucrainei este Sudul Basarabiei din Ucraina (sudul regiunii Odesa)”. Presa de la Kiev adaugă că în cadrul unui briefing comun Kuleba și Blinken au chemat liderii Ucrainei să lasă la o parte divergențele și să pună pe primul loc interesele naționale.

De la harta Ucrainei Mari la harta României Mari

De precizată că, din cauza unei hărți a României interbelice, la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” a fost realizată o percheziție în anul 2018. Centrul a fost acuzat de organizarea unei propagande în timpul „omagierii pe teritoriul Ucrainei a 100 de ani de la formarea României Mari”. După ce dosarul a fost clasat și toate pretențiile față de centru au fost retrase, Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți a menționat într-un comunicat de presă că „diversele hărți imaginare cu Ucraina Mare, care cuprind vaste teritorii actuale ale statelor vecine Ucrainei și care sunt tipărite liber în manuale, ziare sau alte publicații, fiind difuzate deschis, sub diferite forme” nu sunt observate de organele vigilente,  „iar dacă le vede nu le ia în seamă”.

Conducerea acestei societăți culturale a solicitat Serviciului de Securitate al Ucrainei să-și aducă public scuzele de rigoare pentru imensul prejudiciu moral adus Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, atât în țară cât și în afara țării, prin difuzarea știrilor false și „etichetarea noastră, pe nedrept, ca separatiști, autonomiști, dușmani ai Ucrainei”, conform celor de la Bucpress.eu.

Vezi și:

Jurnalistul Radu Tudor avertizează asupra conflictului dintre Rusia și Ucraina: ‘Răbdarea noastră va fi pusa la grea încercare. Deja în România prin anumite forțe se promovează ura, tensiunea permanenta, conflictele și ciocnirile de stradă’

Cristian Pîrvulescu, despre mizele crizei din Ucraina: ‘Este vorba despre o reconstrucție a Imperiului Rus. Vladimir Putin se crede trimisul lui Dumnezeu pentru a salva Rusia’

Sorin Ovidiu Vîntu, despre situația tensionată dintre Rusia și Ucraina: ‘România trebuie să fie stat neutru și independent. Nu avem ce căuta în război’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend